POLKA adlı kullanıcının mesajları

    Tamam anlaştık,
    Emir hocamdan bu konuda bir girişim bekleyelim o zaman, alternatif değil ama farklı bir grup ft organizasyonu, işte burada düzenleme ekibine ihtiyaç var

    Sayın Hamatum..
    Sanıyorum,siz bu işi şahsi algıladınız.Ya da camiaya ve bu spora kalpten bağlılığınız sizi hassas yapıyor.Bu camiada yeni yüzler bir sınava tabi tutuluyor diye düşünmeye başladım.Öncelikle şunu bir kez daha belirteyim.Ben hedef kağıdında kimseyle yarışmadım bu yaşıma kadar.Hep kendi rakibim oldum.Bu camiaya nasıl faydalı olabilirim düşüncesi hakimken.Bir anda sanki FT düşmanı ve camia karşıtı bir konuma düşürüldüğümü hissetmeye başladım..Ben her türlü yarışma organizasyonunda gerek gönüllü yardımcı gerekse yarışmacı olarak bulunmak isterim..ama ,içimdeki bu masum çocukluktan kalma havalı tüfek sevdamı haksız yere,hiç hak ketmediğim şekilde öldürülmeye çalışılırsa da o zaman ben de .Kaldığım yerden devam ederim..kendimle yarışır,keyfime bakarım
    Her türlü organizasyon ve yarışmaya memnuniyetle katılmak isterim..Lütfen bu bakış açısı unutulmasın ve her yazdığım yazı ve yaptığım eylem bu çerçevede değerlendirilsin..

    Mehmet hocam, sanırım bu kategoride yeni olmanızdan kaynaklanıyor bu, pcp ile yaylı elma ile armuttur, ikisi de meyvedir ama o kadar benzer işte:) hiç bir yerde pcp skorları ile yaylı skorlarını karşılaştıramazsınız. Çok farklı kategoriler çünkü. Yarışmaya gelince ozanın da benim de yay tutucumuz kırılmıştı. Ozanınkini ilk gün hallettik ve zaten ikinci gün 30 vurdu. O zor parkurda yaylı ile 30 vurmak çok zordur. Pcp de titreşim olmadığından silaha daha kolay hakim olabiliyorsunuz. Yaylı kesinlikle candır ama nizami ft yapacaksanız pcp nin tadını vermiyor maalesef...

    Ben yaylı kategorisinde beklenen olağan performansın..PCP 1.gün olağan performansında aynı paralelde olmadığından bahsediyorum.Yoksa ben de pcp kullanıcısıyım.Yaylı vortex ve pcp hepsinin özelliklerini atış hassasiyetini bilirim..30 puan vurma konusunu biliyorum ve kendisi telefonla arayıp bizzat tebrikte ettim..Zaten genel olarak bu yaylı kategorisinde başa güreşenlerin bu punları atması beklenen netice idi.Daha doğrusu bern bu beklentideydim..

    sevgili Mehmet arkadaşım, burada olay anlaşılma anlaşılmama değil, senin de söylediğin gibi ft konusuna daha başlamamışken kurallar ya da uygulamalar konusunda bu denli derin fikirler tabii ki tepki toplayacaktır. Sen önce bir başla bakalım, bir kaç yarışamaya katıl, sonra o eleştirdiğin dürbünlerden alacak mısın yoksa almayacak mısın hep birlikte göreceğiz. Open sight ft ye gelince zaten o branşlar da var. Dedim ya düzenleyin bir hft yarışması hatsan işe gelip yarışmayan ne olsun. Hatta Emir ve senle özellikle uğraşırım bu yarışmada:)
    Tam da burada bir nüans farkı göze çarpıyor işte, bu yarışmayı düzenliyecek babayiğitler lazım. Yerli tüfek, limitli dürbün veya open sight atış ve bu formatta bir ft yapacak gönüllüleri görelim...

    Sayın hamatum öncelikle günaydın..
    Israrla aynı yanlış anlaşılma devam ediyor maalesef.Ben ne kuralları değiştirme niyetindeyim.Ne de dürbünsüz bir FT müsabakasına girme niyetindeyim..Hatta belki en iyi malzemeyle girerim yarışmaya..sanırım bir süredir airgunturk sitesini takip etmiyorsunuz..Son bir kaç aydır sayın zetax bu konuyu yani dürbün ve yeni ft kategorisi olmalı söylemini her gün çeşitli vesileler değişik platformlarda dile getiriyor.
    Ne benim ne de sayın zetax'ın FT ye serbest atış kategorisi açılmalı gibi bir isteğimiz olamaz.Ya da tamamen kendi adıma konuşayım.Böyle bir şey olsa bile benim böyle bir yarışmaya katılmam söz konusu olmaz.Bilinen kurallarla eğer imkan ve vakit olursa FT disiplinindeki bu heyecanı yaşamak isterim..Yoksa dürbünsüz bu işin olmayacağı her aklı başında insan bilir.Siz bu dürbün ve FT de farklı kategorilerde olsun söylemini.Bana kalırsa sayın ZETAX la konuşun.Benim bu işle bir ilgim yok.. umarım açıklayıcı olmuşumdur..

    İnşallah, yaylıların performansı düşüktü, en azından biz takım olarak kötüydük, Ozanın ilk gün yay tutucusu kırıldı, benim tüfek bir gün önce beklenmedik bir kaza geçirdi, Serhad dürbün sorunu yaşadı falan,
    bir sonrakine çıta çok yükseklere çıkacaktır muhtemelen,


    Ben performans düşüklüğü söyleminde polka mehmet abinin düşüncelerine katılmıyorum.Yanlış bir söylem olmuş.Ben kendisinin yerinde olsam yaşanan talihsizlikler sonucu hedeflerine ulaşamadılar derdim.Çünkü yarışma öncesi çalışmalarımızı emeklerimizi bir çırpıda silen bir söylem olmuş. Bizi tanıyan her atıcı arkadaşım ekipmanımız da bir aksaklık olmadığında neler yapabildiğimizi çok iyi biliyor diyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum


    Arkadaşlar iyi ki sizlerle tanışmışım. Hep birlikte daima en iyiye doğru.

    Sayın ozzytheguitar..!
    Yarışmanın 1.günü sonuçlarına bakıldığında.Yarışmaya yaylı kategorisinde katılan 9 yarışmacı da.PCP kategorisinde sergilenen performansa orantılı sonuçlar elde edemedi.Bunun çeşitli sebepleri olabilir.Ama,dokuz yarışmacı da aynı anda istatiksel olarak kendilerinden beklenen daha iyi performansı gösteremeyince.O zaman yaylı kategorisi 1.gün atışlarında çok kötü performans sergiledi yorumunu yapmak doğrudur diye düşünüyorum.Ne şahsınızın emeğine saygısızlık ettim bu istatiksel bilgiyle..Ne de sizin atış yeteneğinizi sorguladım..
    Benim paylaştığım bu haberi.Aynı şekilde sayın Hamatum'un yarışmanın 1.günü hakkında yaptığı yaylı kategorisi performansı yorumunda bulabilirsiniz..sayın Hamatum'un mesajını o yüzden alıntıladım..
    Umarım ,bu samimi açıklamamla birlikte. Bana haksızlık ettiğinizin farkına varmışsınızdır..

    sayın ZETAX..CEP telefonuyla girdim ş u an.Alıntı yaptığım yazınızdaki tecrübe ve bilgi birikimine çok ihtiyaç var.Zira ben hiç katılmadığım FT müsabakalarına.Şayet uygun bir yerli markayı FT Müsabaka şartlarına uydurabilirsem yarışmacı olarak FT ye katılmayı düşünüyorum.DOMİNATÖR CARBİNE Eyvallah ,ama namlu 40cm ve ağır.Mod 85 sniper veya mod 87 QE ye de eyvallah.Bunların namlu uzunlukları gayet güzel.Ama bu her ikisininde ortak handikapı.Namludan kırma olmaları..Sizden ricam.Yerli üretim tüfekler içinde FT ye uyarlanabilecek veya kullanımı en uygun modeli bulmak için bir konu başlığı açmanız.Burada konuştuklarınız ,açacağınız bu konu başlığında daha faydalı,daha kalıcı ve katılımı daha çok olur.Ben ciddi olarak yerli FT tüfeğine takmış surumdayım.Yerli FT tüfeği olmadan da.FT müsabakalarına sadece seyirci olarak katılma kararı aldım kendimce..Yoksa şişe kırmaya devam..


    Hocam gel ft ye iki tane yerli yaylı yapalım dalalım bu aleme . alem coşsun


    Ben de biliyorum ,HW97 K almayı..Üzerine de 10-50x60 dürbün takmayı..Benim derdim senede milyonlarca tüfek üreten ve bunların %90 dan fazlasını ihraç eden bir ülkede.
    Hala yerli bir markanın tam anlamıyla FT ye uygun bir tüfeği piyasaya sunmaması..
    İlla ben mi ,tetiği modlamalayım.?illa ben mi namluyu kesmeliyim.?İlla ben mi SAS sistemini revize etmeliyim..?
    ..Yerli markadan bir FT tüfeği allem edeceğim, kallem edeceğim, ama yapacağım..Yapalım sayın ZETAX..
    Sonra bu camiada adımız ''Kahraman Bakkallar,Süper Marketçilere Karşıya ''çıksın..:)


    :) güldüm valla :)
    Ne yapalım yapacaz artık

    Buyrun, sadece bu konu başlığında sayın ZETAX la diyaloglarımız ve kendi aramızdaki bazı şakalaşmalarımız..Bunun gibi bir sürü dialog bulabilirim..

    Sayın zetax ft yarışmalarında,farklı bir kategori olması gerektiğini savını veya farklı bir puanlama sistemi olması handikap puan gibi,zaten bu camia içinde bunu hareretli olarak dile getirmiş ve tartışmaya açmış..
    sayın zetax'ı şahsen tanımam ve kendisinin bu camiada herkes tarafından tanındığını kabul ederek..Eğer bir camianın eskisi böyle serzenişlerde bulunuyor farklı bir ft kategorisi açalım diyorsa..bunu da aramızda bazen şaka yollu yapıyorsak.ve hatta sayın zetax bana bizzat buradaki hoş bir sohbetimiz sırasında.Hadi yapalım bir yerli ft tüfeği,camia coşkun esprisiyle gelen.Ve benim de bugün kendisine ne o öyle 10-50x60 dürbünler öyle insan vurmaktan sukılır espri bağbında söylediğim..birr cümle ..olayı bu saçma sapan boyuta getirdi..
    Bütünü bilmeden sonuca varmak buna denir..Ben ft müsabakalarında yerli tüfek,yerli optik,yerli pellet kategorisi olsun dediğimde neden bunu ciddiye almadınız..işte orada duruyor..Çünkü o sıralar tesadüf bu ki sayın zetax kendi yerli tüfeğini gene yerli bir pelet markası KRM ile denerken..Ben de yeni yerli tüfeğimle aynı günlerde KRM pelletleri deneyip tüfekteki performansını burada paylaşmıştım..
    İşte bunları bilmeden sadece cımbızla çeker gibi bazı şeyleri aldınız ve aslında yanlış anladınız da diyemem..ama tamamen farklı bir boyutta anladınız..
    aslında size de hak veriyorum..Sadece bu yazılanları okuyunca.Ben de olayı sizin anladığınız gibi anlaya bilirim..

    Sayın zetax'ın Ft müsabakalarındaki dürbün sınırlaması veya dürbün standardı getirilmesi fikri burada hem kendisi tarafından dile getirilmiş ve hemde bazı kesimler tarafında taraf bulmuştur.
    Ayrıca sayın zetax kendi çabalarıyla modifiye ettiği bir yerli marka tüfeği ft ye hazır hale getirmiştir.
    sayın zetax ayrıca bütün bu safhalar aşamasında bunları burada çeşitli başlıklar halinde paylaşmış ve takdir toplamıştır..ve hatta sayın zetax bu tüfepğe öyle güvenmiştir ki..FT yarışmalarına bu tüfekle serbest atış kategorisinde katılacağını ama şaka ama doğru açıklamıştır..ve hatta hatta kendisi KRM yerli bir pelletle burada yaptığı atışları bizlerle paylaşmış ve hepimizin taktirini toplamıştır..
    İşte sizler bu aşadaki sayın zetaxla olan yazışmalarımızı şakalaşmalarımızı bilmediğiniz için..Daha doğrusu olayın bütününü bilmediğiniz için..Konuyu anlayamıyır ve sürekli burada yazılanlarla olayı değerlendiriyorsunuz..

    Tamam hobi insanları tanımak için mükemmel bir zemin araç artık ne derseniz deyin.Ama biz senelerdir bu hobiyle uğraşıp belirli aşamalardan geçip geldik ve bu konu başlığı altında daha önce yazdığınız dürbün büyütmeleri ve silah seçimi tamamen atıcının tercihidir ve daha önceki tecrübelerinin getirdikleri donanımlardır.sizin bunları küçümseyerek hatta dalga geçer bir üslupta işte 40 tl ye peletmi alalım 10-50x60 dürbünle masa kadar hedef mi vuralım gibi söylemleriniz bizim gibi bu hobiye gönül vermiş bir çok atıcı arkadaşımın da onaylayacağı gibi garibine gitmiştir.Son olarak FT yarışmasının ne şekilde yapılacağı kurallar kitabında verilmiştir.Yani Bağdat ı yeniden keşfetmeye gerek yok.Sizin küçümsediğiz yada onla herkes vurur dediğiniz dürbün ile yarışmada başarılı olamayan dünya kadar atıcı var kimse kimseye senin ekipmanın daha iyi yada kötü dememeli bence.Amaç arkadaş edinmek se kırıcı üsluplardan da uzak durulmalı hepinize iyi geceler diliyorum

    Siz ,sayın Zetax ile beraber bir süredir şaka yollu da olsa konuştuklarımızın bütününü bilmediğiniz için..Sadece bugün burada ft müsabakaları hakkındaki bence gayet olumlu yazılarımı tamamen farkli anlamışsınız..olayın evveliyatını ve sayın zetax ile aramızdaki değişik başlıklardaki sohbetlerimizin bütününe baktığınızda.Olayın hiç sizin anladığınız gibi olmadığını ve hatta olayın tamamen farklı bir boyutta başlayıp farklı yerlere geldiğini farkına varacaksınız.

    Konu son derece gereksiz bir yöne sapmış. Gidip amatör kümede futbol oynayacaksanız benim kramponum yok alamıyorum da bu nedenle espadrille oynamak istiyorum diyebilir misiniz? Hayır...
    Ft dediğimiz disiplinin de bazı kuralları olması gerekir ki eğer bi tarafımızdan uydurmayacaksak yurtdışında uygulananlardan esinlenmek kötü bir şey değil.
    Ekipmana gelince,,, bu konu bana çok ilginç geldi, bir defa dürbün konusunda burada yazılanlara katılmak mümkün değil. Neden mi? Senelerce ft de birinciliği kimseye bırakmayan Erdinç Bilgili üstat son yarışmaya kadar ne dürbün kullanmış bir bakın bakalım. O zamanda 50x dürbünler vardı ama hepsine nal toplatıyordu. Başar ın kullandığı dürbüne bir bakın da 24 x dürbünle 40 üstü nasıl vuruluyor şaşırın. Ft de yarışan insanların en az yarısı 32 veya 24 x dürbün kullanıyor. Mesela ozzytheguitar 32 x ile ve yaylı ile tek günde 30 vurdu. Hedefi dürbün vurmaz atıcı vurur. Ve Mehmet bey herhalde antrenmanlarda bizim dürbünlerden bakmadınız, 50 metrede 50x dürbün 4 cm killzonu masa gibi göstermez nokta gibi görünür, ve yine usta yarışmacıların hiçbiri atışta dürbünü 50x te kullanmıyor, büyütme sadece mesafe tayini için gerekli. Maddi duruma gelince, bu siteye üye olan arkadaşların yarısından fazlasının imzasındaki envantere bakınca en az iki üç ft takımı düzecek malzeme vardır. İlla steyr olmak zorunda değil ki, ftbr den İrfan at44 ile bir çok steyr dan fazla vurdu. Bu bir seçim, kimi on tane tabanca alır kolleksiyon yapar, kimi pul biriktirir, kimi de gider biriktirir boğazından keser 50x dürbün alır. Fiyatta da çok yanılıyorsunuz, 10-50x-60 orta sınıf bir dürbün sitede 600 tl ye falan satılıyor, üst düzey dürbünler biraz fantazi ve başarı getirecek demek te değil. Yani 2500 gibi bir paraya güzel bir ft ekipmanı sahibi olabilirsiniz. Ama başarılı olabilir misiniz? İşte bu sizin antrenmalarını ve yaktığınız pelletle doğru orantılı. Haaa illa diyorsak biz kendimize göre farklı bir spor veya hobi dalı yapalım, şu silahla bu silahla katılalım. Bence çok çok iyi bir düşünce. Hemen düzenleyin kesinlikle katılacağım.
    Eleştiri yaparken emeğe de saygı duymak gerekir ki bu hobi spor olarak devam edebilsin.


    Bu sporu geliştirmek,daha geniş bir kitleye yaymak için çalışıyoruz merak etmeyin.Bu çalışmaları özetlersek yerli bir FT tüfeği tasarımından tutun,yarışmalarda farklı kategorilerin uygulanmasına ve uluslar arası temsile kadar.Büyük bir yerli silah üreticisi de bu projeyi desteklemekte


    Gayet açık anlatmışım nesini anlamadın ben de seni anlamadım...

    sayın hamatum..
    Farklı bir kategori açalım ya da dürbünlerde sınırlama gelsin ve diğer fikirleri ben bu platforma taşımadım..Sayın ZETAX bir süredir yerli bir ft tüfeği hazırlam çabasındaydı ve sanırım bu tüfekle ft müsabakalarında kullanılan dürbün istismarından müzdaripti.Ve ısrarla ft müsabakalarına serbest atışla katılacağı ve hatta dürbünlerinde bir standarda çekilmesi gerektiğini savundu.bu fikrin realitiye dönüşebileceğini ben de inandım Hatta ben de serbest atış ft olabileceğini benim de sayın zetax a destek olmak babında böyle bir kategori açılması halinde benim de kendisine rakip olacağımı ama şaka ama gerçek burada konuştuk..

    Yaylı ile open sight atış yapmak ve yarışma yapmak istiyorsanız bunun için yarışma düzenlemeniz gerekecek.Eğer hali hazırda düzenlenen yarışmalara katılmak isterseniz silahınızı ve diğer ekipmanınızı Ft disiplinine uygun hale getirmeniz gerekir.Kimse kimseyi zorlamıyor bu bir hobi zevk almak içşn yapıyoruz kişisel hırslar her zaman kendimizi yıpratır bunun için su gibi olalım içine girdiğimiz kabın şeklini alalım değil mi sevgiler

    Bu sporda kişisel hırsım hiç olmadı.zaten bu spor dalına çocukluktan kalma çok eski anılarımın tesadüfen 33 yıl sonra canlanmasıyla tekrar başladım.Şimdiye kadar biriyle hedef kağıdında hiç yarışmadım.Doğa ile beraber olmak ve okçuluktan kalma atış tecrübemiidmanı nispeten daha kolay olan ve daha az efor gerektiren havalı sporuna tekrar başladım.amaç spor yapmak ve bu vesileyle bir şeylerle haşır neşir olmak ve hatta yeni insanlarla tanışmak..

    Bi daha okuyun....

    evet dikkatlice okudum..
    Her türlü imkansızlıklara rağmen bu spora gönül verenlerin de özverilerinin gayet farkındayım..Hatta yerli bir FT tüfeği tasarımı müjdesini de okudum.Hatta ve hatta uluslar arası ft kurallarının da katılığını okudum..Peki sizin benim anlatıpta anlamadığız ne var..Siz bu kategoriler alt-üst lig olmaz..Herkes durumuna göre girsin yarışmaya..Hepimiz aynı kantarda tartılalım mı diyor sunuz..yoksa kendi içimizde başka bir çözüm yolu da bulabiliriz mi diyor sunuz..ben bir tek burayı anlamadım..

    Sayın PolkaHİT grubunun antrenman buluşmalarına birkaç kez geldiniz,bizler ile sohbet ettiniz ama şu yazdıklarınıza baktığımda ne bizleri ne de sporu doğru yorumlayamamışsınız.Camiada herkese kapımız açık,bilgi ve tecrübemizi de herkesle seve seve paylaşıyoruz,bundan da zevk alıyoruz.Yaş grubuna da tekrar bi bakın gelecek vadeden çok genç arkadaşımız olduğu gibi bu spor her yaşa da hitab ediyor ayrıca.
    Ayrıca yukarıda yazdıklarımı tekara bir okuyun istrerseniz...

    Evet Halil Bey merhaba.
    Şimdi farkına vardım nickinizden anladım..
    Tam tersi, ben bu camiadaki yardımseverliğin ve paylaşımcılığın farkına vardım.Fakat ya siz anlamadınız benim dediğimi ya da ben anlatamıyorum..
    Ben ,özdre kalemlik yarışmasında ilk kez ft müsabakasına seyirci olarak katıldım.Bu yarışmayı ve camiayı tanıdıktan sonra karar verecektim.Bu spora yarışmacı olarak mı devam etmeliydim yoksa sadece bir seyirci olarak mı.?
    ve sanıyorum ben de kendime yaylı bir Ft takımı kuracağım..Fakat gördüm ki iş ciddi manada maddi külfet getiriyor.Bu benim için sorun olmaz.Peki bir alt kategori olsa ft de ve ilk başlayanlar veya maddi imkanı kısıtlı olanlar bu ligde başlayıp..hatta ne bileyin serbest atış kategorisi olsa ..fena olmaz mı..Sizin bu düşüncelerime yorumunuz nedir..ya da fikriniz var mı?

    Sayın PolkaHİT grubunun antrenman buluşmalarına birkaç kez geldiniz,bizler ile sohbet ettiniz ama şu yazdıklarınıza baktığımda ne bizleri ne de sporu doğru yorumlayamamışsınız.Camiada herkese kapımız açık,bilgi ve tecrübemizi de herkesle seve seve paylaşıyoruz,bundan da zevk alıyoruz.Yaş grubuna da tekrar bi bakın gelecek vadeden çok genç arkadaşımız olduğu gibi bu spor her yaşa da hitab ediyor ayrıca.
    Ayrıca yukarıda yazdıklarımı tekara bir okuyun istrerseniz...

    Evet Halil Bey merhaba.
    Şimdi farkına vardım nickinizden anladım..
    Tam tersi, ben bu camiadaki yardımseverliğin ve paylaşımcılığın farkına vardım.Fakat ya siz anlamadınız benim dediğimi ya da ben anlatamıyorum..
    Ben ,özdre kalemlik yarışmasında ilk kez ft müsabakasına seyirci olarak katıldım.Bu yarışmayı ve camiayı tanıdıktan sonra karar verecektim.Bu spora yarışmacı olarak mı devam etmeliydim yoksa sadece bir seyirci olarak mı.?
    ve sanıyorum ben de kendime yaylı bir Ft takımı kuracağım..Fakat gördüm ki iş ciddi manada maddi külfet getiriyor.Bu benim için sorun olmaz.Peki bir alt kategori olsa ft de

    FT yarışmalarında gerek gençlerin veya bu işe yeni başlayanların farklı bir kantarda tartılabileceği bir kategori şart diye düşünüyorum..
    Bu kategorinin de şartlarını kurallarını siz bu işin ustaları koyun.Bu tür bir kategori sporcunun bu spor dalında kalıcı mı? gidici mi olduğunun da bir deneme süresi olur ..Genç adam heveslenmiş.Babasına sızlanmış.Baba ne yapsın çocuğu.Şartları zorlamış imkanları zorlamış.Baba bu, çocuğu da başarılı olsun en iyisi olsun demiş ve gitmiş en pahallı takımı düzmüş ..E ne oldu çocuk sıkıldı attı dürbünü bir yere attı tüfeği bir yere..İşte bu sebeple sizlerin FT yarışmalarına ayrı bir kategori getirmeniz gerekli diye düşünüyorum.Bu kategori veya kategorilerin bir geçiş süreci olduğuna.Bu spor dalında uzun soluklu kalacak olanlara da zaten bu kategorilerde kendini sınayaklardır ve bir üst kategoride gerekli teçhizatı edinmeye ulaşmaya çalışacaklardır..İşte zateno zaman doğal süreç başlar..Hem sporcu kendini denemiş ve sporda kalıcı olduğuna inanmıştır..Hem de siz,Roll_modellerle yarışma hakkını elde ettinde..Alın size sıkı yetişmiş alt ligden gelme bir yeni kan..
    Bu spor malzeme sporudur..İyi malzeme atıcıyı hep ileri götürür bu bir gerçektir..
    Ama unutmayın.Formula pilotları..F1 koltuklarına .F2 de piştikten sonra otururlar..
    FT müsabakalarında yeni kategorilerin açılmasıyla beraber.Eminim ki katılımcı sayısının hem yaş ortalaması düşecek.Hem de bu spor sürekliliğini devam ettirecektir..Bu kategorilerde ilk aklıma gelen biri şu olabilir mesela..maxşmum 3-12x44 optik sınırlaması..Yerli imalat bir pcp veya yaylı..vs vs..
    Okuyanlara teşekkürler..

    Bu sporun, tabana ve geniş kitlelere yayılması isteniyorsa.FT veya BR ve Kapalı poligon veya her neyse.Yarışma kuralları tekrar gözden geçirilmeli bence.İlla, Avrupa veya Amerikanın öncü olmasına gerek yok.Ülkelerin bulunduğu sosyal ve sosyoekonomik durumu da gözetilerek.FT veya diğer havalı disiplinlerinde yeni kategori açılmalı veya bazı durumlara sizin de belirttiğiniz gibi en azından optiklere handikap puanı veya sınırlama getirilmeli..
    Ben dışarıdan bir amatör meraklı gözüyle baktığımda..FT ve bu tür yarışmalar, bir avuç insan için ''AKRABA ZİYARETİ'' havasında geçiyor..Camia ve katılımcı bir avuç insana kalmış..Peki neden ? Golf oynamak bile daha ucuzda onda..Hem golf oynarken FT müsabakaları gibi de yerlerde sürünmüyor yarışmacılar..Misss gibi çimde tiril tiril kıyafetle vuruyor adam topa ,sopayla...
    En uygun yerli FT tüfeğinin piyasa fiyatı 500-700 TL iken..FT müsabakalarında kullanıldığını gördüğüm dürbünlerin fiyatları ise 1.000 ila 5.000..TL arasında..Bir de üzerine dampa ayak 300 Tl..Haaa tabii FT tüfekleri ve FT yarışmaları ''SOSYETE PELLETİ JSB'' olmadan olmaz..Onun da 500 lük kutusu 40tl..Eeee ne yaptık şimdi..Spor yaptık..
    Kurallarda, revize şart.Belki de bu tür yarışmalarda : Yalnızca,Yerli tüfek, Yerli Optik ve Yerli pelletler'le yarışılacak bir kategori açılır..Herkes o zaman adam gibi yarışır..Hem de her yerli üretici firma kendisinin ürettiği yerli FT tüfeğini kürsüdeki'' ALTIN ADAMIN'' elinde görmek ister..İşte o zaman görün siz iç piyasadaki yerli FT tüfeği kapışmasını...

    Bir süredir incelemeye aldığım tüfeğe son yorumlarımı yazmaya çalışırken.Burası ciddi bir tartışma ortamına dönmüş..
    Bir sporun devamı ve sürekliliği için alttan gençlerin gelmesi gerektiği gibi ,halan sahada yarışan aktif sporcularında bu gelecek gençlere örnek olması ve klavuzluk hocalık,rehberlik yapması gerekir.Bu spora gönül vermiş hem maddi hem manevi olarak imkanlarını zorlayan Ft yarışmacıları.Bilgi birikimlerini bu genç nesillere aktarmalı ki.Ülkemiz bu spor branşında da uluslararası platformda kendinden söz ettirsin saygı görsün..
    Kendi yorumumu tekrar alıntıladım ve üzerine bir kaç kelam edeyim..Lütfen sizlerde bu alıntı yaptığım yazımı dikkatlice tekrar okuyun.
    Halen yarışmakta olan ve her türlü imkanını bu spor için ısrarla zorlayan bu küçük camia da yaşları 30 altında olan bir kaç genç yarışmacıdan başka genç göremedim..Unutmayın her spor dalındaki başarılı sporcular altın adamlar ve kürsü adamları.O spor branşına gönül vermiş ve hatta gönül vermeye meyilli gençlerin Roll Modelleridir..
    Peki genç bir öğrenci ya da bu spora gönül vermiş fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle.Bu sporun kompedanları ve roll modelleriyle aynı kantarda tartıla bilir mi..?

    tüfeğin uzunluğu 1.21 cm.Bu uzunluk ise beraberinde şöyle bir kullanım sıkıntısı yaratıyor..Tüfeğin namlu ucuna yakın bölgedeki kurma kolu emniyet pimleri o kadar uzakta kalıyor ki.Tüfeğin kurma koluna ulaşmak için tüfeğin dipçiği kasık bölgesinden destek alınarak kurulmak istendiğinde..Kurmak ve o emniyet pimlerine ulaşmak için benim kol boyum yetersiz kaldı..Ya tüfeğin dipçiğini kasık bölgemden kaldırıp 0 pimlere uzanabildim ya da atış pozisyonumu bozup tüfeğin dipçiğini zemine dayayarak emniyet pimlerine ulaşabildim..boyu 1.78 altında olanlar bu konuyu değerlendirsinler lütfen..
    Tüfeğin plastik aksamında kullanılan malzeme vasat..Bir kutuya yakın pellet attığım halde..Atışa gittiğim zamanlarda dizelleme hala devam ediyordu.Sanırım by dizelleme bir süre daha devam edecek.Bu tüfeği alanlar veya almayı düşünenler ilk kutu attığı pelletlerde morallerini bozmasınlar..Bu atışlarını da referans alıp tüfeklerinden soğumasınlar..dizellemenin bitmesi sabırla beklesinler..
    Denediğim 7-8 farklı pellet çeşidinden .En çok JSB exact junbu 15,89 grain(5,52mm olan) ve gene JSB exact jumbo heavy 18,13 grain (5,50 mm) olanlarından çok çok iyi randıman aldım.Özellikle JSB heavy 18,13 grain ile müthiş iş çıkardık..Alternatif ve ucuz pellet olarak ise..KRM ultra dome..15,43 5,50 olanlar zaman zaman çok iyi işler çıkarttı..
    sonuç olarak şunu söyleye bilirim tüfek hakkında...Ben bu tüfeği isabet performansı olarak çok ama çok beğendim.Umarım bu tüfekle beraber uzun yıllar geçiririm..
    İleriki zamanlarda tüfek hakkında gözlemlediğim ve tecrübe ettiğim menfi ya da müspet durumları burada paylaşmaya gayret edeceğim..
    Konuyu takip eden ve katılımda bulunan herkese çok teşekkürler..

    Benim incelediğim ve yeni satın aldığım torpedo sniper vortex beklentilerimin üstünde atış performansı sağladı..
    tüfek gerçekten ciddi şekilde isabet potansiyeline sahip..Ve gücü, gerek vortex sayesinde gerekse kısa namlulu oluşundan dolayı son derece kontrollü..ve orta derecede stabil bir tüfekmiş..
    Eksi tarafları ise..Burada da fotolarını paylaştığım gibi..vortexli ve plastik kundaklı hali ile 4,86 kg..Bu ağırlık bazı kullanıcılar için sorun olabilir..Benim için çok sorun teşkil etmedi 1.82 cm boyum . ve adaleli sağlam bir yapım var..Daha daha kısa boylu ve narin zayıf yapılı atıcılar için bu ağırlık sorun yaratabilir diye düşünüyorum..

    Vortex zamanla güç kaybeder mi?
    Vortex'in ömrü kaç atışlıktır ?
    Hemen bu soruların cevabını ,bizzat uzun bir süre önce kendi tüfeğime taktırdığım vortex sistem tecrübelerime dayanarak cevaplayayım.Masa başında mühendislik hesapları yapmadan.Sadece bir vortex kullanıcı olarak..
    Öncelikle, yaylıdan ,Votex'e çevirdiğim.Hatsan Magnum sınıfı bir havalı tüfeğimde bu sistemi hala kullanıyorum ve her hafta sonu fırsat bulduğumda 200-300 pellet atarım..
    Ben bu Vortex'le tam olarak ve istisnasız..9.500 üzeri atış yaptım.Bu süre zarfında hiç bir problem yaşamadım...Ama ömrü ne kadardır bu vortex'in derseniz onu ben de bilmiyorum..Ama hala kullanıyorum..
    Vortex zamanla güç kaybeder mi?
    Bu konuda tecrübelerime dayanarak ancak şunu söyleyebilirim..
    Vortex'i ilk taktırdığımda .Tüfeği kurmak için harcadığım gücün .Şimdilerde, neredeyse %25 daha az güç harcayarak kurabiliyorum..
    Bunun benim gelişen veya kuvvetlenen kas yapımla alakası yok..Durum aynen böyle..Bu durumun tamamen psikolojik bir tarafıda olabilir.Belki bana öyle geliyor olabilir..Bunun en sağlıklı cevabını tüfeğime yapacağım chrony testi verir..en kısa zamanda bu chrony testini yapacağım ve kimseyi de ikilemde bırakıp..Herkesin bildiği ve söylediği vortex güç kaybetmez.Ancak bozulur söylemini bilimsel verilere dayandırmadan çürütmek istemem..ve hatta ürünü kötülemek yermek istemem..Sonuçta vortex sistemle 9.500 üzeri atış yaptım ve hala kullanıyorum..ve her defasında iyi ki yaylıdan vortex'e geçmişim diyorum..
    Bu başlığı ,Ahşap kundaklı ,Hatsan torpedo 150 sniper vortex incelemesi açmıştım..Tüfeği incelemem hafta sonu atışlarımla bitti..

    Doğru değil tabi de optikle iş bitmiyor ki. Tüfeğin dürbünle ayna gibi ve kocaman gördüğün yeri vurabilmesi, senin de bunu becerebiliyor olman lazım.

    Konu o değil zaten..Bir çok spor dalında sıklet vardır güreşte ,boksta vs vs ..sen 100+ sıklet bir adamla 60 kg adamı güreştiremezsin.Adama e ne yapalım dünya böyle yapıyor deyipte ,60 kilo adamı 100 kilo adamın önüne ''hadi Dövüş aslanım'' sen yersin bunu diyemezsin....
    BİLEŞİK KAPLAR -EŞİT ŞARTLAR durumunu tartışıyoruz..

    Yarışmaya katılmak için ver 100 TL..Yarışma alanına girmek için ver 30 TL..Yarışma süresince 3 gün konaklamaya ver 500 tl..Yedin içtin yol parası vs vs ver 300 tl daha..
    Olduk mu bir 1.000 lik..Sonra da otur STEYR 'ları WEİCHRAUCH' ları seyret...Bol bol fotoğraf çektir..Dön eve anlatacak anın olsun..
    Çok pahallı oldu ama ,olsun attık geldik işte...FT dışarıdan benim gözümden bu halde görünüyor..Ne diyim..Yarışmacılara başarılar..