POLKA adlı kullanıcının mesajları

    Hocam gel ft ye iki tane yerli yaylı yapalım dalalım bu aleme . alem coşsun

    Ben de biliyorum ,HW97 K almayı..Üzerine de 10-50x60 dürbün takmayı..
    Benim derdim senede milyonlarca tüfek üreten ve bunların %90 dan fazlasını ihraç eden bir ülkede.
    Hala yerli bir markanın tam anlamıyla FT ye uygun bir tüfeği piyasaya sunmaması..
    İlla ben mi ,tetiği modlamalayım.?illa ben mi namluyu kesmeliyim.?İlla ben mi SAS sistemini revize etmeliyim..?
    ..Yerli markadan bir FT tüfeği allem edeceğim, kallem edeceğim, ama yapacağım..Yapalım sayın ZETAX..
    Sonra bu camiada adımız ''Kahraman Bakkallar,Süper Marketçilere Karşıya ''çıksın..:)

    sayın ZETAX..
    CEP telefonuyla girdim ş u an.Alıntı yaptığım yazınızdaki tecrübe ve bilgi birikimine çok ihtiyaç var.Zira ben hiç katılmadığım FT müsabakalarına.Şayet uygun bir yerli markayı FT Müsabaka şartlarına uydurabilirsem yarışmacı olarak FT ye katılmayı düşünüyorum.DOMİNATÖR CARBİNE Eyvallah ,ama namlu 40cm ve ağır.Mod 85 sniper veya mod 87 QE ye de eyvallah.Bunların namlu uzunlukları gayet güzel.Ama bu her ikisininde ortak handikapı.Namludan kırma olmaları..Sizden ricam.Yerli üretim tüfekler içinde FT ye uyarlanabilecek veya kullanımı en uygun modeli bulmak için bir konu başlığı açmanız.Burada konuştuklarınız ,açacağınız bu konu başlığında daha faydalı,daha kalıcı ve katılımı daha çok olur.Ben ciddi olarak yerli FT tüfeğine takmış surumdayım.Yerli FT tüfeği olmadan da.FT müsabakalarına sadece seyirci olarak katılma kararı aldım kendimce..Yoksa şişe kırmaya devam..

    Çok yorulmuşum..Şimdilik bana müsaade..Biraz dinleneyim ve bir şeyler atıştırayım..
    Bu akşam vakit bulabilirsem..Vortex hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum..
    Hem geçen yaz.Hem de bugün ,bu sıcak havada '' Vortex'' ile ilgili yaşadığım bazı tecrübelerimi ve gözlemlerimi paylaşacağım..
    şimdilik hoşça kalın..

    Gayet güzel flyer muhtemelen arpacıktandır. Elinize sağlık.

    Bütün olarak bakıldığında.Tüfek son drece potansiyelli bir tüfek.Bu yadsınamaz..Hele benim gibi yakın görme problemi olan bir amatör atış meraklısı bile böyle tatmin edici sonuçlar çıkartabiliyorsa..Usta ellerde dürbün ile neler yapar bu Yakışıklı..
    Ah şu tüfek daha kısa ve daha hafif olaydı..İşte alın size yerli FT tüfeği..
    Ama çok ağır namuzsuz..Halen yerli FT tüfeği çalışmalarım devam ediyor.Fakat mTorpedo 150 sniper ile zor..Mekanik tamam ,ama ağırlık ve uzunluk problem..Mod 87 ye meyilliyim yerli FT tüfeği için..arayışlarım bitmedi..

    Bu arada bir konuyu önceki mesajlarımda belirttiğim halde.Tekrar belirtme gereği duydum..
    tüfek tamamıyla Orijinal Fabrika çıkışı bir tüfektir..
    Ben sadece Ahşap kundak taktırmıştım.Hali hazırda çift kundaklı tüfeğim.
    Ama asıl değişen kısım .Tüfeğin 1,68 kg olan tetik ağırlığı..Yine Hatsan da Fatih usta tarafından daha soft hale getirilmiştir..Tetik ağırlığı kafi
    derecede daha hafif olmuştur.Orjinal tetik ağırlığıyla tüfek potansiyelli olsa bile..Hassas atışlar yapmak imkansız gibidir ..kanımca..Belki ilerideki incelemelerimde.Tetik ağırlığını da ölçerim..

    Hava rüzgarlı fakat ben rüzgarın esmediği anlarda atış yaptım..
    kullandığım pellet bu kez JSB 15,89 grain değil..
    KRM ultra Dome 15,43 grain ..KRM'nin yenilenmiş pelletleri..
    Atış pozisyonumun fotosunu daha önce de koymuştum..
    ''Hamam Taburesine'' oturur vaziyette.Dürbünsüz ,serbest atış..
    Hatsan'ın elma gibi parlayan Truglo Fiber arpacığıyla..
    Hedefin kenarındaki atış sanırım bir Flyer pellet,ya da benim hatam.Emin değilim..
    Bu atışları sizin takdirinize bırakıyorum..Yorumu sizler yapın..


    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=BKBX]
    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=T8B9]

    Her zaman 43 metreye hedeflerimi koyduğum bölge.Bugün pislikten,çöpten ve şişe kırıklarından dolayı kullanılamaz haldeydi..
    Mecbur ben de bugün gerek hedefleri gerekse plinklerimi daha yakına..35 metreye koydum..
    Tüfek yeni olduğu için ve dizelleme hala devam ettiği için.İlk atışlarımı kartona yapıştırdığım 4x6 cm ebatlarında bir kağıda attım..
    Genel olarak atışlarım merkez hizasında sol tarafa kaçık şekildeydi.ilk iki atış tecrübemde ve bugünkü ilk atış denemelerimde bunu gözlemledim.Gereğini yaparak Gezi 2 klick sağa aldım..
    Biraz deneme atışı yaptıktan ve nişangah ayarlarının tam olduğuna ikna olunca.İşi resmiyete ve ciddiyete dökmek için.Poligonda gezerken bulduğum fosforlu Cillop gibi ve havalı gözüken hedef kağıdına toplam sekiz adet pellet göndermişim.Bu atışlarımı yaparken daha dikkatli ve özenli yapmaya gayret gösterdim.Her atışda rüzgarın Deli Deli esmediği anları sabırla bekledim.
    Tüm bu yaşananları hedef kağıdına yansıması ise alttaki fotodaki gibi oldu arkadaşlar..
    Bu arada belirtmeyi unuttum.Her ne kadar konu başlığımız Ahşap kundaklı Hatsan Torpedo 150 sniper vortex olsa da.Ben hafta arası kendime iş çıkartıp tüfeğimin plastik kundağını takıp.Tüfeği orijinal haline getirmiş ve fotosunu burada paylaşmıştım..
    Aradaki fark Ahşap ve plastik kundaktan bahsediyorum.Sadece 200 gr civarıydı...Ama 200 gram bile yeri geliyor.Sanki tüfekten 2 kg eksilmiş hissi veriyor..

    Hava yazdan kalma bugün İzmir 'de..Fakat atış yaptığımız yer maşallah oldukça rüzgarlıydı..Zaman zaman kuvvetli sağanak esinti zaman zaman azalan bir rüzgar..Ortaya karışık bir rüzgar çeşidi resmen..İlk poligona gittiğimde iki kez şapkan kafamdan uçtu..Hava sıcaktı ve ben yanımda götürdüğüm 1,5 litrelik su şişesini eve boş getirdim..
    Poligonda gezerken hiç kullanılmamış bir fosforlu hedef buldum.Cillop gibiydi.Daha önce bu tür fosforlu bir hedefe atma tecrübem olmamıştı..Bugün ilk olarak O da nasip oldu..Kim oraya bıraktıysa Allah razı olsun..Kesin bizim HİT takımından biridir..

    Cümleten ,Selamlar saygılar arkadaşlar..
    Billur gibi bir İzmir havasını bulup da atışa gitmemek olmazdı.Zira neredeyse 3 haftadır'' araya 2016 İzmir/Kalemlik FT şampiyonasının''girmesi hasebiyle.Hem atışa açlık vardı bende.Hem de yeni tüfeğime özlem..
    Dün akşam hazırlığımı yaptım,tüfekler ,yiyecek ,içecek, malzemeler hedefler vs vs..Araba seyyar av bayii gibi zaten..
    Atış alanına bir geldim.Ne göreyim.Her yerde hedef kağıtları ,kırık şişeler boş kovanlar ve hatta daha da üzücüsü.Poligonun sonlarına doğru dökülmüş iki kamyon moloz...Hem pes ,hem de yuhhh..

    şuan elinizdeki silah Türk piyasasında yapılan en değerli yaylılardan biridir. Yüksek güç , isabet ve dengeyi , stabil bir vortex gücü nü , uğraşılırsa iyibir tetik sistemini birlikte sunar. güzel bir locktime zamanına sahip silahtır.

    Aynen Sayın ZETAX..
    Birazdan bu güzel tüfekle 3.gün atış tecrübemi ve genel bir değerlendirmeyi paylaşacağım..

    Geçen hafta sonu biten 2016 Türkiye FT şampiyonasını,hem ilk seyirci olarak katılmak nasip oldu.Hem de FT müsabakalarını ve camiayı az da olsa tanımak nasip olmuştu.Sadece hafta sonları boş vaktim olduğundan geçen hafta yeni tüfeğimle 3.gün atışına gidememiştim.Şimdi şu an İzmir H.I.T Takımının atış ve antrenman poligonundayım.
    Akşam antrenman sonrası gün içinde bu güzel tüfekle bugünkü atış sonuçlarını ve izlenimlerimi paylaşacağım..TÜFEK ÇOOOK POTANSIYELLİ..

    Merakla bekliyorum yazınızın devamını.

    Çok eğlenicez..

    bır solukta okudum resmen cocuklumaga gıttım o eskı gunlerın tadını coooook guzel ıfade etmıssın kardesım yenı nesıl bılmez o bahcelı müstakıl evlerın tadını hemen herkesın bahcesınde en az 5-6 tane meyve agacı olurdu şimdi koca bır mahallede bir agac bulursak sevınıyoruz :) ozamankı mahalle arkadaslıkları bıle farklıyıdı ınsanın eve gıresı gelmezdi o guzel gunlerı cok kısa surede tukettık resmen yenı yasam bıcımının turemesındenmı teknolojının daha cok gelısmesındenmı bılınmez ama o eskı gunlerın tadını yıne eskıler bılır ellerıne saglık kısaca :):)

    Sulak ,bereketli ve düz arazilerin imara açılmasını doğru bulmuyorum.Yoksa ,ev veya bina yapılması muhakkak gelişen nüfusla birlikte doğan bir ihtiyaç..

    Yaşım belki büyük değil ama iyi ki ilcede büyümüşüm sokaktan iceri girmemisim tarla bag bahçe keske daha cok olsaymis hayatimda şimdi ariyorum bulamiyorum neyse bnm de bayram paramdan biriktirip aldigim mod 20m kayip babam yemin etmişti bn alabildigine merakli babamsa oldum olasi tabanca tüfeğe atarliydi neyse aldim bayram parama il merkezine gidip kuzenimle bi bayram günü. Sonra poşete sokup belediye otobüsüyle getirmiştim biraz da tirsarak ne kagidi var ne faturasi o zaman tabi fatura ne bilmiyoduk gider gitmezyanimda götürdugum teyze oğlu bni gambazladi babam yemin ettim görürsem yakarim dedi aylarca catida sakladim en sonunda ikna ettim mod 20nin yerine sakladığım oyuncaklardan mantar tabancasini sobaya atti da mod 20 eve girebildi ama paslanmışti cok üzülmüştüm paylaşmak istedim hep bi heveslenmeme sebep bu makineler atesliler hic değil ama hava yaşam kaynağı araba aldim o olmasa da olur ama bu olmuyo saygilar :-)...

    Böyle başlamış sizin havalı sevdanız da..Herkesin bir başlama hikayesi var...

    Sayın Polka,
    Dizi izler gibi takip edeceğim, sezon finali geç olsun.

    Ekim sonuna kadar biter :) Çok eğlenicez inş..

    Hocam sen roman yazsan yok satar bence. Eline düşüncene sağlık

    Her tüfeğin bir hikayesi var.Ben benimkini anlatayım istedim..Başka konulardaki yaşadıklarımı yazıya dökme tecrübem olmuştu..Teşekkürler

    Çok yoğun iş temposundan dolayı ,tane tane, ara ara burayı işleyeceğim..Çoooook uzun bir yazı dizisi olacak zaten..
    Bu yazı dizisinde tüfeğimle beraber yaşadıklarımı ve tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım..Yeni başlayanlara kılavuzluk edeceğini düşündüğüm bir inceleme veya ''Bir Tüfeğin Oto biyografisi'' demenin daha doğru olacağını düşündüğüm bir hikaye ..
    Burayı okuyanlar,havalı tüfekler hakkındaki yapılması gerekenleri veya yapılmaması gerekenleri orada burada aramaktansa.Sadece burayı okuyarak.Kafalarınızı karıştıran bir çok sorulara burada'' külliyen'' cevap bulabilecek ..
    Bu koular sırasıyla..
    Havalı tüfek bakımı..
    Havalı tüfeklerde Dizelleme..
    Yaylı mı? Vortex mi?
    Pellet seçimi..
    Dürbün kullanımı ve montajı..
    ve diğer bir çok bilgi ..
    Bir süre yokum ..Tane tane devam ederiz ileride..

    Kaç para bunlar derken,Bir anda mağaza da çay içerken buldum kendimi.Satıcı anlatıyor ben dinliyordum.Ağbi bak bu tüfekle 100 metreden şişeyi patlatırsan deyince..HADİ CANIM DEMİŞİM heyecanla.Valla ağbi dedi satıcı.Benim çocukken kullandığım Diana tüfeğimle ateş edince..Saçmayı görebiliyordum.:)) Mağazada satıcıyla sohbet ederken bir anda çocukluğuma ve havalı tüfeğimle geçirdiğim o güzel günlere dönmüştüm..Satıcı ısrarla bana neredeyse yarı fiyatına ve yarı güçte olan bir tüfeği önerse de(Tabii İlerde başıma gelecekleri bildiği için).Benim aklım hala 100 metreden şişe patlatan O tüfekteydi..
    Öyleydi böyleydi derken..Tüfeği paketlenmiş haliyle kucağımda buldum..

    İzmirliler bilir.Tarihi Kemeraltı çarşısının kıyısında.Av mağazalarının bulunduğu bir sokak vardır.Her ne kadar başka bir iş için Kemeraltı çarşısına indiysemde.Bir dürtüyle yolumu değiştirip kendimi bu sokakta buldum..Daha henüz ilk dükkanın vitrinine bakarken.Vitrinde üst üste dizilmiş ,üzerlerinde dürbünleri olan çok havalı tüfekler gördüm.Aslında ben onları ateşli yivli tüfek zannettim.Eee dile kolay aradan 33 yıl geçmişti.Hem teknoloji gelişmiş hem de tüfekler dahha havalı olmuşlardı.Bizim zamanımızda ne PCP vardı ne de FT tüfeği.Havalı tüfek bulmak bile zordu.
    Çekinerek mağazaya girdim.Satıcıya bunlar ateşli mi diye sordum..Hala gülerim bu soruya.Yok ağbi ''Onlar Havalı tüfek''dedi..İçimden nasıl yani dedim?? :)).

    Çocukluğum, Yaz mevsiminde,yazlık ev olarak kullandığımız İzmir/Şirinyer hipodromu yakınlarındaki küçük bir çiftlikte geçti.
    Çiftlik derken,6 dönüm bir araziden bahsediyorum..
    Evimiz,İçinde çeşit çeşit balıkların ,kaplumbağaların,yengeçlerin,su yılanlarının yaşadığı pırıl pırıl billur gibi suyu akan bir dere kenarındaydı .Söğüt ağacına yuva yapmış Bülbül'ler,Sarı Asmalar,yaban güvercinleri,üveyikler,bıldırcınlar,Kara tavuklar,şahin kerkenez vs vs.Ne ararsan vardı buralarda.Hatta tilki yavrularıyla,eniklerin oynaştığına bizzat şahit oldum.Arazi alabildiğine bakir ve suyu bol bir yerdi.İzmir/Buca ilçesinin meşhur bardacığı ve sultaniye üzümü bu bölgede yetiştirilirdi.Hipodromda koşan yarış atlarının ahırları da hemen evimize komşuydu.Akşamları atları ahırlarından salarlardı.Bizde hayran hayran çitlenbik ağacının altına oturur bu güzel hayvanları seyrederdik.Yüzmeyi de buradaki derede öğrenmiştik.Balık tutmayı da..Cennetten bir köşeydi zamanında buralar..Şimdi 20 katlı apartman bloklarıyla çevrilmiş her taraf.Ne deremiz kalmış akan..Ne de Bülbüllerin yuva yaptığı söğüt ağaçları..Ne bağlar kalmış ,ne de bardacık ağaçları.Bildiğin şehir olmuş..
    12 yaşıma kadar bu cennet bahçesinde çocukluğumu yaşamak nasip oldu.Bir gün monoton geçen günleri değiştiren sürpriz bir hediye aldım.Monoton geçen günler diyorum.Çünkü en yakın bakkal bile 15 dakikalık yürüme mesafesindeydi.Okula giderken bile iki tane dereden geçer giderdik.Öylesine mahrumduk çocukça isteklerimizden.Harçlıklarımızı bile harcayacak yerimiz yoktu.Zaten 1974 yıllarından bahsediyorum.Şimdiki gibi değildi o zamanlar.Para kıymetliydi.ama para harcayacak yer yoktu..Ne AVM,ne süpermarket...
    Amcam Almanya'dan yeni gelmiş ve bize uğramıştı.Çok severdim amcamı.Herkese hediyeler alırdı.Bana kocaman bir karton kutu verdi.Ai bak bu da senin hediyen yeğen dedi..Kutuyu çocuk aceleciliğiyle ve heyecanıyla açtığımda..İlk havalı tüfeğim hediye olarak orada,kutu içinde duruyordu..Sevincimi anlatmaya kelimeler yetmez..
    O günden sonra çiftlik hayatı daha renkli ve heyecanlı olmuştu..Sabah ekmeği domatesi koyardım torbaya.Akşama kadar dolanırdım tüfeğimle.Su bol her yerde.Üzüm bol heryerde..Meyve bol ,böğürtlen incir şeftali say say bitmez..
    Böyle başladı bendeki havalı sevdası..33 sene ara vermeme rağmen bırakmadı peşimi..33 sene sonra tesadüfen izmir kemeraltı çarşısında yolumu değiştirip.Av mağazalarının yoğun olduğu sokaktan geçmeye karar verene kadar..

    Benim objektifime takılanlar bunlar arkadaşlar..
    Maalesef yarışmanın hemen bitiminde üzücü bir haber aldığım için.İzmir 'e dönmek zorunda kaldım.Yarın ki yarışmada bulunamayacağım..
    Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim..

    Veeee benim için günün en büyük sürprizi ise...
    Hem İzmir,Bornova Anadolu Lisesinden okul arkadaşım..
    Hem de Okçuluğu ben bıraktıktan sonra başlasa da..İzmir okçuluk takımından,takım arkadaşım..Ertuğrul Arda
    Neredeyse kendisiyle 25 senedir görüşmemiştik..
    Kader bu ki:Bu müsabaka sayesinde görüşme fırsatımız oldu..



    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=71LS]