Denizba adlı kullanıcının mesajları

    Forumda mesaj yazarken, cevap yazarken hata mesajı alıyorum. Mükerrer mesajlar oluyor. Sebebini bilmemekle beraber şimdiden özür dilerim.


    ""Hata Mesajı
    Sunucu bir sorunla karşılaştı, sonra tekrar deneyiniz.


    Exception ID: 4c66fe38848b317024214e229ff66b007405135d"" gibi

    HW ve Diana birbirinden güzel tüfekler. Envanterimdeki iki yaylıdan birini elden çıkarmayı ne zaman düşünsem derin bir çelişkiye düşüyorum ?( .


    Eğer gönül Diana'dan yana ise Mod54'ün dün 23 metrede açık ve rüzgarlı arazide 14,3 g JSB ile verdiği grupman:
    airgunturk.com/attachment/20258/
    9 pelletten 5'i tek delik, paralelindeki 3'ü çevresel faktörlere ve atıcı hatasına kurban, en alttaki oyunbozan ise eteği ezik flyer.
    Şiddetle tavsiye ederim :thumbup:

    Sayın kafa avcısı grupman videolarınızı forumdan izlemiştim. Her iki dianayı da kullanmıştınız galiba. Mod 460 magnum 3,7 kg, mod 54 4,5kg olunca oğlum ve benim için hafif olan daha uygun olur gibi gelmişti. Bir arkadaşımın mod 350 magnumunu(3,8kg) ayakta desteksiz atışta zorlanmıştım. Ama dürbün kullanmayacağım için geri tepmesiz mod 54 ile daha isabetli atışlar gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Sizce doğru mu?


    SSSalih bey resimli, pellet önerili yorumunuz için teşekkürler. Atışlarınız dürbünle yapıldı galiba.


    SSSalih bey sizde Mod 54 5.5, Sayın Kafa avcısı bey sizde de 4.5 olanı var galiba. Bana hangisi uygun olur sizce?

    Yeni bir konu açmadan değerli airgunturk üyelerinin yorumlarına ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Çocukluktan beri gönlümde yatan marka Diana olduğu ve aklımdaki mod 54 olmasına rağmen ağırlığı nedeni ile çekinip 460 magnumun bana daha uygun olabileceğini düşündüğüm için bu başlıktaki değerli yorumların altında devam etmek istedim.


    Yazın çocuklarla köyde bazen de İskenderun'da arkadaşlarla atışta kullanmak üzere yaylı bir tüfek almaya niyetim var. Amacım şişe kırmak değil, zor hedefleri(kibrit çöpü, iğne, tek sigara, şaçmaları boşaltılmış av fişeğini kapsülünden vurmak gibi) vurmak ve 11 yaşındaki oğluma tüfek kullanmayı, nişan almayı öğretmek. Mesafe olarak 20 metrede 25 kuruşluk grupman, 50 metrede 4 cm'lik grupman benim için yeterli. 100 metrede şimdilik gözüm yok.


    Güçlü olması şart değil, yeterince güçlü ama İSABETLİ olması şart seçeceğim tüfeğin.


    Bir yıl içinde en çok 8 - 10 haftasonu ve kışın büyük ihtimalle hiç kullanmayacağım, Yaylı ve namlusu sabit (yandan veya alttan kurulanlardan) bir havalı tüfek istiyorum.


    Dürbün kullanmayı düşünmüyorum.


    Mümkünse sıfır ama tavsiye edeceğiniz temiz ikinci el de olabilir.


    3000 tl bütçeye mümkün olan en kalitesini (isabet için modifikasyon gerekiyorsa bütçe biraz daha artabilir) almaya niyetliyim.


    Sizlere sorularım;


    1- Mod 460 magnum mu Mod 54 mü? Başka önerilere de açığım. HW97k gibi
    2- 4.5 mu, 5.5 mu?
    3- Önerdiğiniz tüfek için saçma tavsiyeniz?


    Acelem yok ama bayram öncesi Adana'da bir bayide bulunan sıfır Diana mod 460 magnumu alıp köyde atış yapmak için de sabırsızlanmıyor değilim.