paracord adlı kullanıcının mesajları

    Güzel olmuş aklma gelmişken sorayım tabancanın uç kısmı moderatör takmaya uygun mu acaba yoksa aparat falan mı uğraşacağız ev içinde iyi olur atış için.

    Dünyadaki diğer tüm ülke vatandaşlarına şimdiden hayırlı olsun.
    Türkiye'de 4000$'lık (16.000₺) ithal tüfeğe 4000₺ vergi kitlersin kimse sesini çıkarmaz ama yerli olan 2000₺'lik yivliye 4000₺ vergi istersen millet uyanır o yüzden bu tüfeği sattırmazlar yada hatsan'a gerekli ayarı verip ederi o kadar etmeyen tüfeği mecburen 4000₺ üzerine sattırırlar.

    Türkiye'de aksuav satıyordu linkini aşağıya koyacağım ancak stokta yok gözüküyor bir arayıp sorun isterseniz ayrıca yurtdışından alırım beklerim biraz derseniz dealextreme'de satılıyor onun linkini de ekledim.


    Aksuav


    Dealextreme

    Bu tip bir tüfekte şuanki güncel 1250₺ fiyat bandının çok olduğunu düşünüyorum yivsiz bir tüfeğin nişancı tüfeği olması teknik olarak mümkün değil çoğu insan tabiri caizse bolt mekanizmalı düz boruya bu kadar para vermez, duyduğum kadarıyla yerli bir kaç firma daha yivli üretimi yapacak biraz baskı yapsalar mkek'nin tekelini kırıp yurtiçi satışa başlasalar iyi olur ancak hadi oldu diyelim söyle bir sıkıntı var ki 2500-3000₺ satacakları yivliye kimse ruhsat adı altında 5 yıllığına 3700₺ kira parası vermez biraz lobileşip baskı kurmaları lazım yaparlarsa üretilen ilk tüfeği alıp ayrıntılı incelemesini yapar internete koyarım.
    Ata arms'ın ve Udacchi Savunma Sanayii'in gayet güzel tasarımları, projeleri var ama ben bu tüfekleri alamadıktan sonra benim için özel sektör silah sanayinin bir anlamı yok isterse kendi kendine nişan alan silah yapsınlar. :)

    Bizim gümrüğün işgüzarlığı yüzünden sürekli geri dönen kargolar nedeniyle atıcılıkla ilgili avrupadan (Amazon ve Ebay'dan) bırakın pelleti tabanca kılıfı bile alamıyorum satıcılar Türkiye'ye yollamıyorlar, takılma ihtimali var diye, tanıdık varsa yurtdışında onlara aldırıp birkaç parça ıvır zıvırla falan dhl ile gönderiyorlar, aslında satıcıyı ikna ederseniz yollayabilirler ama gümrüğe takılırsa elinizde bir kutu Türkiye'deki 6,35 h&n pelletle gidip ikna etmek gerekir edemezseniz emniyete gidip ithalinde sıkıntı yoktur yazısı istersiniz ki vermek zorundalar çünkü daha önce ithali yapılmış ve 6136 sayılı kanunda ithali yasaklanmamış bir ürün grubu.

    Bir de şöyle bir şey var tüfekler gücünü attığı pelletlerin veya mermilerinin dayanıklığı oranında kendini gösteriyor. Mesela aynı tüfekten çıkan mermilerden biri çelik plakaya çarpıp sekerken başka bir mermi aynı plakadan 2 tanesini delip geçebiliyor. Bu yüzden 6.35 olarak piyasada bu tüfekte kullanılabilicek türk pazarında bir tek ince mehmet var bence. diğer pelletler yeteri kadar tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum. bu tüfeğin hakkı en az 30 calibre. pelletler de dayanıksız olunca tüfek ne kadar güçlü olursa olsun tahribat sınırlı olacaktır. zaten bt65 25 cal ile aralarında tahribat ve güç olarak fiyat ,ağırlık ve hava sorununa katlanabilecek kadar bir güç farkı yok. 15-20 jolue oynuyor arada ama dediğim gibi pelletler dayanıksız olunca bu farkı sert cisimlerde pek hissedemezzsin,pellet dağılır kalır. bu şartlar altında (hava doldurma sorunu,ağırlığı,fiyatı) alınabilir bir tüfek olarak görmüyorum. daha önceden de söylediğim gibi ikinci bi tüfek olarak alınabilir sadece.

    H&N firmasının .25 cal için Hornet ve Coppa-Spitzkugel isimli tahrip peletleri var özellikle hornet çok iyi ama bizim distrübitör'ün keyfi getirmek istemiyor galiba zaten hangi distrübitör tüm ürünleri tam olarak getirdi ki her iş yarım oluyor benim bildiğim sen distribitörsen tüm ürünleri getirirsin birkaç av marketine satış yaparsın sürekli mal döngüsünü sağlarsın ama yapılmıyor işte, ben 3-4 ayda bir almanyadan her çeşitten 1 kutu paket yaptırıp istiyorum gelen giden olursa yoksa kurşun peletin hedefe sıvanmasını izliyorum :D

    Güçten korkuluyor ise Türkiye'de benim gibi spor amaçlı veya öylesine hobi için alınıp kullanılan, 1300-7500₺ aralığında satılan makaralı bir yay ve solid carbonfiber şaftlı(gövdeli), çelik jilet uçlu oklar ile orta boyutlarda 150kg'lık bir ayıyı bile sessiz sedasız devirebilecekken gelip burda havalı silahların gücünün konuşulması çok garip 9mm p+ tabanca mermisi 600 joule enerjiye sahipken bazıları sağolsun yasal bir dayanağı olmayan keyfi kalibre sınırlaması ile en fazla 120-150 joule olanları elimize geçen silahlarla cebelleşiyoruz hadi onu geçtim 190'lık adam 2mm et kalınlığına sahip 20cm uzunlukta av bıçağını 30cm mesafeden size sert bir şekilde saplasa dokularınız en az 30 joule enerjiyle karşı karşıya kalır şuan memlekette olmadığım için ekipmanım yanımda değil, olsaydı 1 haftada amatörce yaptığım 120lbs'lik yayın o kurşun durduran 16 kat aramid kumaşlı yeleği nasıl kağıt gibi deldiğini gösterirdim.
    Birine zarar vermek için daha öyle yollar var ki buraya foruma yazılmaz her üye olana arşiv araştırması yapılmıyor teröristler yada katiller bile buraları okuyabilir sonuçta ancak birkaç kişi suç işledi diye 50.000 kişinin kullandığı havalı silahları sınırlayamaz yada yasaklayamazlar, bizim suçumuz ne ?
    Ha unutmadan birde ruhsat muhabbeti vardı sanki yeterince ruhsatsız ateşli silah yokmuş gibi ruhsatsız havalı silah derdi çıkar kafaya göre uygulanacak 6136'ya mualefet suçundan (setiskuru niye açtın, portu niye genişlettin, niye regülatör taktın, niye namluyu başka çapla değiştirdin, bu saçmalar niye çelik) diye tutanak tutularak sanki az olan kolluk kuvveti ve adli kurumların iş yükünü biraz daha artırırdık ve ülkede 6136'dan ceza almayan kimse kalmazdı heralde.
    Hercüles almadım almayacağımda ancak bu kadar güçlü silahlara ne kadar gerek var diyenler biraz empati yapsın lütfen adam belki 100mt değilde 400mt'de grupman yapmak istiyor.

    Tüp bitmeden söktüğünüz için, söküm sırasında açığa çıkan basınçlı gaz contayı hasarlıyor olabilir. Hiç sökmemek veya tam boşalınca sökmek uygun görünüyor.

    Kesinlikle katılıyorum tüp bitmemiş ise çıkarmayın, bitmemiş tüpü çıkarırken çıkan gaz contayı dondurur (şarjör arkasındaki iğneye vurup gazı boşaltırken elimde soğuk yanığı oluştu aşırı şekilde bir soğuma oluyor co2 sıvıdan gaza geçerken), ben tüp saçmayı atamayacak duruma gelse bile mermi koymadan boşa tetik düşürüyorum tüp iyice bitip ses kesilene kadar, bu şekilde 10'a yakın havalı tabanca kullandım conta sorunu hiç çıkmadı.

    Piyasada 2 ana firma olup yerli üretim bullpup olmayınca bazılarımız da pahalı fiyatlardan yada servis sıkıntısından ithalleri tercih etmediği için firmalar alıcıya istedikleri fiyatı çekti bullpuplarda zaten arge yapmayıp diğer ürünlerin bloğunu kullanıyorlar e ahşap için bullpup'ın neredeyse hiçbir ek maliyeti yok, plastik kundakta ise yeni enjeksiyon kalıbının ücreti yüksek onu kabul ediyorum ancak plastiğin materyal maliyeti düşük olduğu için yeni alınan kalıpların firmaya yaptığı birim maliyet belirli bir üretim ve satış düzeyinden sonra azalacaktır sonra zaten kar etmeye başlanır. Bunları yazdık ama gidip bende aldım bir tane bullpup yapacak birşey yok 1000-1500₺ civarına cricket satılsa cricket alırdık :) .

    Hazır konu açılmış bir soru da ben sorayım yakın mesafelerde 50-75 mt şişe, tahta vb. tahribat amaçlı kullanmak için mod 155 torpedo 6,35 alacağım (Biraz kullanıp vortexleteceğim sonra) kalibre açısından çok düşme yapar mı sorusu var aklımda bir yanım boşver 6,35'i git dominatör 5,5 al diyor ama yükleme yeri hoşuma gitmedi parmak kaptırma korkum var güvenemiyorum sonuçta mekanik aksam hangisini tercih etmeliyim sizce.

    mavi kutu jsb Exact Jumbo 13.43gr 5.52mm mod 99 ve striker edge nin namlusuna tam oturuyor
    söyledğiniz gibi gamo nun farklı çeşitlerinin eteklerinin bi kısmı dışarıda kalıyor

    Aslında gamoların da pek standardı yok kimisi sıkı sıkı otururken kimisi boşluk bile bırakıyor sahte gamolarda olabilir bilemiyorum artık.


    Jsb'nin 6-7 çeşit farklı tip ve kalibre bulunduran test saçmaları var geçen gün arkadaştan gamo compact aldım onun için 4,5mm olanından alacaktım bir kutu da 5,5mm olanından alayım hem mod 25 supertact'da hemde striker'da denerim.

    Yeni gelen kırmızı kutulu jsb pelletlerden alacağım ancak ancak normalde hep gamo kullanıyordum jsb'de 5,50-5,51-5,52 gibi kalibreler var hatsan striker edge'nin namlusuna hangi kalibre tam oturur karar veremedim gamoların boyutları tam 5,50 mi ? çünkü onlar tam oturuyordu hangisini tercih etmeliyim.

    Yeni satın aldığım tac vector optics 1x35 reddot'un dot ışığında düzgün yuvarlak bir nokta değilde, üzerinde siyah noktalar bulunan güneşe benzetebileceğimiz bir şekilde saçaklı bir dot var ürünün ışığını açık bırakıp yollamışlardı (1 gün kargo 1 günde şubede bekledi 2 gün açık kalmış cihaz) pil zayıflaması yüzünden olabilir mi yoksa üründe hata mı var anlamadım ilk defa reddot kullanıyorum yoksa böyle mi oluyor 5moa'lık reddotlarda görüntü.


    Görüntü şuradaki güneşe benzer şekilde dot'un heryeri kırmızı değil içinde siyah boşluklar var saçaklı şekilde dağınık ve bir cismi hedef almak mümkün değil neredeyse reddot'un lensinin %40'ını kaplıyor dot, umarım derdimi anlatabilmişimdir :D
    airgunturk.com/attachment/25100/

    sizce mod25 supercharger modelinde 4.5mm mi iyidir yoksa 5.5mm mi ayrıca bildiğim kadarıyla ikisininde çıkış hızları aynı ( 5.5mm çıkış hızı 180 m/s, 4.5mm 210 m/s) şahsi kanaatim 4.5mm daha iyidir gibi

    O konu biraz şaibeli mod 25 supertact 5.5mm'nin fabrika çıkış hızını airgundepot 450fps olarak ölçmüş yani 137m/s bir hız yapar ki vaat edilenden 43m/s daha az.
    Elimde chono olmadığı için ölçemiyorum o yüzden gözümle görmeden inanmam ama ufak olsun yakın mesafe sişe kırayım diye aldığım Supertact, Gamo P900 igt ile aynı tahribatı yaparsa götürür iade ederim.


    Airgundepot'un uyarısı


    airgunturk.com/attachment/25008/