vedatermis adlı kullanıcının mesajları

    Kurma kolu problemini tamamen çözmüşler. İlk aldığımda tüfeği kurana kadar bayağı uğraşıyordum, şarjörü falan çıkartıyordum ki birden fazla pellet namluya girmesin diye. Şimdi ise çok rahat bir şekilde kurabiliyorum. Bir de seri numarası değişmiş tüfeğin sanırım değişim yaptılar.

    Herkese Merhaba,
    Daha önce paslanma ve tüfeğin kurma kolu sertliği ile ilgili bir başlık açmıştım. Tüfeği hatsan' ın meşhur servisine yolladım ve yaklaşık 10 gün serviste kalan tüfeğim geri geldiğinde bütün sorunlarının hallolmuş olduğu gördüm. Benim için en büyük sıkıntı olan kurma kolu sertlik problemi tamamen çözülmüştü ki bu sorun beni tüfekten soğutmuştu. Şimdi ise çok rahat bir şekilde kurabiliyorum.


    Fakat anlayamadığım bir durum söz konusu. Tüfeğin tamir olduğu yazıyor ama servisten gelen tüfekteki seri numarayla ilk aldığım tüfeğin faturasında ki seri farklı. Acaba değişim mi yaptılar anlayamadım.


    Sorunlarımı kısa sürede çözüme kavuştuğu için Hatsan Teknik Servisine Teşekkür Ediyorum.

    Çok teşekkür ederim.

    Pas için sıvı temasına gerek yok , metal aksamı ellediğinizde yağlamadan bırakırsanız elinizdeki silahı paslandırmaya yeterde artar bile. Hatta el teri silahı en güzel paslandıran materyaldir, olabildiğince silahla uğraştıktan sonra yağlamaya özen gösterin.

    Cevap için teşekkür ederim. Namlu üzerini nasıl temizleyebilirim birde hangi marka yağı kullanmam gerek ?

    arkadaşlar merhaba tüfeğimin namlusnun üstü sıvı teması olmamasına rağmen paslanıyor daha alalı 1 ay oldu toplasanız 20 kere atmamışımdır. Birde tüpte hava kaçağı var sanırım bu sabah 200 bar şişirdim ama sanki çok az aşağı inmiş ibre. Ne önerirsiniz servise yollamak gerekir mi ?

    peki benim geçen bakım için gönderdiğim tüfeği hiçbişey yapmadan geri göndermelerine ne demeli bence öyle aman aman bir servis desteği yok boşu boşuna tüfek gitti geldi arada benim bisürü uğraştığımda cabası

    Kötü yorum yapana pek rastlamadım doğrusu. Bilemedim arayıp görüştünüz mü ?

    sb hiç kullanmadım rb kullanıyorum bana çok sert gelmiyor. rb nin başından sonuna kurma manevrası bana oldukça keyifli geliyor. değiştirmeden önce etrafınızda rb olan bir bt yi deneme kurma imkanınız varsa bir bakın. belki sb yi daha çok sever beyenirsiniz.aksi taktirde değişim imkanınız varsa rb ile değiştirirsiniz. ikisinide severek beyenerek kullananlar var. tercih ve beyeni meselesi bence.selamlar.

    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. RB modelini deneme şansım olmadı ama aldığım yere sorduğumda ikisinde aynı olduğunu söylediler. Kararsız kaldım. Sanırım en iyisi kurma koluna alışmak olacak.

    Yay rodajı tamamlayınca çok az yumuşar ama hissetmezsiniz , tüfeğin gücünden feragat etmeye razı olursanız o yayı yumuşağı ile değiştirebilirsiniz.


    yayı yumuşattığınızda çekici ağırlaştırdığınızda,çekiç sekmesi sorunuyla karşılaşırsınız.orjinal haliyle kullanın,bi süre sonra alışır zaten.

    Son bir soru daha sormak istiyorum. Acaba arkadan kurmalı modelleri (RB sanırım) aynı problem var mı ? yoksa hatsana tüfeği yollasam arkadan kurma modeli ile değiştirirler mi ?


    Teşekkürler.

    Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Ilk PCP tüfeğim olarak BT65' i tercih ettim elime daha dün ulaştı ama kurma kolu çok zorluyor kurana kadar 2-3 tane saçma namluya giriyor sonra onları çıkartmak için uğraşıyorum. Bu durum normal mi ?


    Normal ise zamanla yumuşaması gibi bir durum söz konusu mu ?


    şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim.