Muradhan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Şuan vector optic 10x40x50e-sf modelini kullanıyorum bende yeni aldım dürbünü daha sadece bir kere kullanma fırsatım oldu havalardan dolayı onda da sıfırlama ve bahsettiğim 100 metre şişe atışları yapabildim bu dürbünle

puncher maxi başlangıç için güzel tüfek hafif işlevsel yakışıklı bir tüfek atış sayısı ve stabilitesi güzel sök tak kolay emniyetin manuel oluşu manometrenin konumu ağırlık merkezi güzel ayarlanmış grupman olarak 50 metre sonrasını deneyimlemedim ama 100 metrede bira ve soda şişelerine 4/4 isabet gerçekleştirdim geçen

170-180 lira arası optima 3x12x44 dürbün alabilirsin artıkılı mildotlu(noktalı) olduğu için mesafeye göre hangi noktadan vurduğunu öğrendikten sonra atışlarını ona göre gerçekleştirirsin paralaxlı olduğu içinde dürbünden mesafe tayini yapabilir ona göre dotunu seçer ve atışını yaparsın

ateşliden farkı namlu çıkış hızları ateşlide tepme daha fazla ama teptiğinde mühimmat çoktan namluyu terk etmiş oluyor havalıda bu yüzden etkileyebiliyor en küçük bir yanlış tetiği ezişinden bile farkediyor grub bozuluyor bir anda :) bu arada 800 tl sıfır tüfek(at 44 puncher serileri) artı ikinci el tüp ve yine sıfır dolum aparatı 1200 e halledilebilir sadece tüpü 2. el almış olursunuz vede havalı ile ilk tanışmanız ilk tüfeğiniz olucak ise ben olsam 250-400 tl bandında hatsandan başlardım daha sonra duruma göre ya yaylımı yükseltir yada pcp ye geçerdim hatsanın tüfekleri sıfırlamasından kastımda gerek görülen parçaların yenilenmesi ve gerekli bakımlarının yapılıp gönderilmesidir

hatsan için alaşım pellet kullanmadığını söyleyebilirim çünkü chrono sonuçlarına bakılınca söylenen değerleri normal pelletlerle veriyor pcp tüp fiyatları pahalı doğrudur fakat 250 -300 liraya ikinci el 6 litre 300 bar tüpler bulunabiliyor ki testi olduktan sonra sıfır olmuş olmamış hiç önemli değil bence birde yaylı tüfek kullanımı sanıldığı kadar kolay değil çoğu insan tüfeği kullanamadığımdan zaptedemediğinden isabetsiz diyor diye düşünüyorum ben kendimde de bu durumu gördüm :) x20 hafif ve tepmesinin gücünden dolayı az oluşundan kullanımı daha kolay bu arada 2. el olarak hatsan ise kesinlikle alın derim çünkü tüfeği gönderince zaten sıfırlayıp geri gönderiyor firma

305 m/s 450 m/s bunlar tamamen kandırmacadır onuda söyliyim hangi grain pelleti atıyor onu yazmazlar ben direk chrono sonuclarını görmüştüm inceleme videolarında denilen hızlara ulaşması için çok çok hafif pelletler kullanmak lazım yani x50 kuvvetlidir ama bi mod 135 125 kadar değil yada anca o kadardı güc konusunda hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız inceleme videolarını iyice bir bakın derim

stogerın servisi konusunda aylarca kırılan yayın değişmesini bekleyenleri duymuştum hala öyle midir bilmiyorun ama bence risk değmez ayrıca stoegerların fiyatları biraz abartı buluyorum ben atac 700 lira civarıydı en son baktığımda dürbünüydü falan pcp parasına denk geliyor pcp tadı verirmi bence vermez x50 desen dampasız sıkıntı çıkarabilir herhalde oda çok maliyetli olur yaylı alıcak olsam ben tercihimi hatsandan yana kullanırdım hem daha hesaplı hem servisi güzel hemde isabet olarak aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum x20 yi bende düşünmüştüm videolarını grupmanlarını incelemiştim gidip hatsan aldım aldığımada pişman olmadım gücü isabeti gayet güzel tüfekler birde yaylıda diana air arms weihrauch gibi markalar alamadıktan sonra 3 aşağı 5 yukarı benzer performanslar veriyorlar gibi birde güç olarak hatsanlar 1 tık önde çıkıyor chronoya bakıldığında stoferdan

pompa ile basıyorsan diye söylüyorum pompanın tüpe giren ucunda takılı olması gereken contalı bir pulu var yuvarlak onu takmayı unutmuş yada taktıktan sonra yeterince sıkmamış sabitleyememiisindir öncelikle her yerin sıkılıp sıkılmadığından emin ol bence sonra oringleri kontrol birde hava basmadan önce pompanın hortumunun başladığı yerin hemen altında hortum hava tahliye tekeri var onu sıkmassan o zaman da hava kaçar durur hortumun ucunun tüpe tam girdiğinden emin ol

kullandığınız dampa değil sadece tek parça ayaktı sipariş ettiğiniz dampadır yani sarsıntıyı emen dürbünün zarar görmesini ve sıfırı bozmasını engelleyen montaj ayağıdır yani doğru tercih olmuş

Benim tahminim güçlü yay taktığınızdan dolayı çabuk deforme olması nedenine gelirsek puncher mega hakkında idris beyle görüşürken oringlerinin daha büyük olduğundan daha dayanıklı olduğundan bahsetnişti yani tüfekte değişenler sadece çekiç çekiç yayı ve valf değil oringlerde bu gücü kaldırıcak olanlarıyla değişmiş

Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Nikulanın her 3-9x 40 modelinde mildot varmıdır satılan dürbünün mildotlu olduğunu nasıl anlarım. İnternetten alacağım İçin benim için önemli. birçok sitede dürbün özellikleri kısaltmalar kullanılarak veriliyor. Ao- aoe gibi kısaltmalar hatırlıyorum. mildotun kısaltması varmıdır.

bozkurt av satıyordu bu dürbünleri en son mildotlu olup olmadığını arayıp sorup net bi şekilde öğrenebilirsin ki netten alışveriş yaparken arayıp stok bilgisini aldıktan sonra alışveriş yapmak en sağlıklı yoldur

youtubeda bir videoda görmüştüm yabancıların pellet modifiyesi miydi hazır pelletler miydi hatırlamıyorum ama gece atış yaptıklarında havada iz bırakarak gidiyordu bulursam videoyu paylaşırım

dürbün için mildotlu olması tercih sebebidir çünkü mesafeye göre sürekli göz kararı atamazsın mildotlar sana bu konuda yardımcı olur.Dürbün olarak 3*9*40 nikulalar vardı rangefinder tipi mildotlu artıkılı var ben kullanmadım ama fiyat olarak uygun olduğu için söyliyim dedim optima kalitesindedir fiyatı tüfeğinin fiyatına yaklaşıyor yalnız.

Kralin piyasaya pcp cikarmasi ile Hatsanin arka arkaya yeni model çıkarmasının hiçbir alakası yok. Hatsanin elinde zaten bu modeller daha önce hazırdı ve sırasıyla piyasaya sürülecekti ki ülkemizde bazı havalisilah ithalatı yüzünden kaynaklanan güç sınırlaması muhabbeti çıktı ve Hatsan in sahibi Bahtiyar bey bu iş ile yakinen ilgilenip sürekli toplantı ve gorusmeler yaparak yasağın esnetmesi için gorus bildirmiştir ve şuan için durduruldu. .25 cal üzeri satışı da bu yüzden yasak ülkemizde. Tabi bu süreç omcesi Galatian çıktı ve yeni modellerin çıkması gecikti.

• Ali bey önceden hazırdı veya değildi sonuç olarak bu ürünlerin çıkışını daha da beklerdik kral piyasayı kızıştırmasaydı piyasaya rakip çıktığı için kurallar esnetildi ve ürünler piyasaya sürüldü yanlış anlamadıysam yada tesadüfü bi şekilde zamanlama olarak kralın hemen sonrasına denk geldi ki hali hazırda bekleyen ürünlerde regili gladiusun haline performansına ve novadaki namlu çıkış hızı grafiğine bakarsak çokta hazır değillermiş gibi duruyor bu arada umarım kraldan bir bigbore atağı görürüzde hatsanda iç piyasa için kuralları esnetir smile.png yanlış anlasılmasın benim amacın hatsanı yermek değildi sadece neden eleştirildiği konusunda olası olduğunu düşündüğüm fikrimi söylemiştim bi önceki mesajımda yoksa test dahi edilmemiş bir tüfeğin ancak estetiği hakkında yorum yapabiliriz performansı hakkında eleştiri yapmak bencede yersiz ve gereksizdir yeni modelin performansını ve fiyatını bende merak edenlerdenim

Namlular Max 58 cm olacak dediler.
    Regülatörü yapıyorlar mış 25 30 gün içerisinde belli olacakmış. (Bir parça gelmemiş regülatör için bekliyorlarmış)

Kral Arms İdris Bey ile yaklaşık 20 dk önce görüşerek aldığım bilgiler bunlar.

Bende LW 58 cm namlu bekliyorum veya daha uzun olabilirse ki belli değil onu alıcam. LW namlu işi de en fazla 2 3 ay da belli olacağı bilgisi verildi.

Merak eden arkadaşlara bilgi olarak vereyim dedim.

regületör konusu dediğiniz gibi parça bekliyorlarmış geldiği gibi üretime geçiçeklerini söylüyor idris bey bende kendisiyle bu sabah görüştüm piyasada ki fiyatlara nazaran daha uygun bi fiyat politikası izliyceklerinin de müjdesini verdiler.hemen hemen yarı yarıya bi fiyat söz konusu olucak anlaşılan

Hercules eğer dedikleri hızda atıyorsa daystate wolverine .303 ten bile daha güçlü atıyor üstelik tüp hacmi 1 litre. İsabette sorun yoksa sınıfının birincisi. Bu tüfekle çok rahat av yapılabilir. Tabi avın serbest olduğu ülkelerde. Makul bir fiyata olursa bt65 imi satarım anında bunu alırım. Umarım big bore satışı yaparlar Türkiye'de. Eğer yapmazlarsa mecbur 6.35 alacağız. Bu tüfek 6.35 ten aşağı kesinlikle alınmaz. Bt65 bile 5.5' e fazla geliyor.

çözüm basit düşük gramajda da isabet sağlayabilmek için güç ayar valfi koyulcak böylece yeri geldi mi tam güçle bullet yeri geldi mi daha azıyla 16-18 grain atılcak