Muradhan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hatsanın eleştirilmesinin nedenlerinden biri de kralın piyasaya girmesiyle yurt içinde aceleyle çeşiti arttırması olsa gerek diye düşünüyorum breakerın çıkmasıyla gladius geldi 2700 tl den regili lakin fiyatının karşılığını verebilen bi tüfek olmadı ki karşılaştırmada breaker daha iyi grup çıkarttı ve yine yurt dışı çıkan gladiusdan bir tık altı içe sürüldü ilk etapta tropy desek incelemesine henüz rastlamasam da görünüş itibariyle bt nin makyajlanmış hali nova zaten at44 ün ceketli lw namlu ve büyük tüp gibi bi kaç özelliğin kolajından oluşan bi model ki baştan sona baktığımızda ilk atışla son atış arası 180 fps gibi düşüş vardı yani hatsan tecrübesi ve imkanları gereği daha kusursuz ürünler çıkartabilicekken kral piyasaya iki ürün sürdü diye sidik yarışına girdi aceleyle yeni ürün sürüyor zamanla kullanıcı geri dönüşleriyle kusurlar çözülecektir lakin bu kusurlar ister istemez ön yargı oluşturuyor umarım yeni çıkıçak olan herkül modeli alınabilirliği ve kalitesiyle güzel bir tüfek olur ben bütçem özellikleri ve tipi yüzünden kral puncherı tercih ettim ama kralcı değilim param hangisine yetiyorsa hangisi daha güzel ve içime siniyorsa onu alırım hatsanı da kralı da seviyorum

içinde benimde olduğum kral kullanıcıları için gerçekten ilaç gibi bir konu olmuş bende kralla yay sesi ve şarjör merkezlemesi için çok kez konuştum en son konuşmamızda yeni şarjörlerin üretildiği ve stabil bi şekilde ezmeden sürtmeden geçişi sağlayan yapıya ulaştıklarını söylediler namludan geçirdiğim pelletler hakkında da kendileriyle gördüklerimi ve isteklerimi paylaştım yakın bi zamanda bende tüfeği gönderip hem ufak bi bakım yaptırıp hemde eski şarjörleri yenileri ile değiştircem geldiğinde yeni şarjörler hakkındaki bilgileri de paylaşırım burdan

Zahmet verdik hocam kusura bakmayın.. Başka forumlardanda araştırıyorum elbette tabancatüfek avlak ismi aklıma gelmeyen benzer sitelerden fakat sizin söylediğinizi söyleyen de var tam aksini idda eden de o yüzden sormak istedim

Uyuklarken gözümün önüne geldi.

Zorakiyi ele alalım.üst kapağı açıp kapatmaktansa bolt action ile kurulsa.yine birden fazla pompalamayı da böyle yapsa ne havalı olur. hadi tabancada zor derlerse tüfeğini yapsınlar ;)

aslında tüfekte bolt koluyla pompa yapılsa çok keyifli ve estetik olur bunu bende isterdim ;tufey#

üstadlar kafam iyice karıştı olaya netlik getirmek için soruyorum 12 cal ve 20 cal iki tüfeğimiz var saçma atıcağımızı varsayarsak tüfek marka modelleri aynı kullanılan şok namlu boyu aynı fişek numarası ve gramajı aynı dersek aynı mesafede atıyorum 30 metrede 12 cal olan daha mı toplu atar ? Tek kurşun performansı olarak da sorarsak menzik ve isabet olarak yine 12 cal mıdır ?

çekiç yayı diye mod25 yayı kullanırlar yakında

emir abi çekiç yayı ve yay ucu ağırlığı dışında güç artışı nasıl sağlanır ? Tüp valfinin deliğini büyütmek de yöntemlerden biri midir ? Sağlıklı olan uygulamalar nelerdir ?

pompa sayısı 2 yi geçmesin mümkünse tek pompa olsun şarjörlü olsun ahşap olsun namlu ucu açılmış olsun moderatör için tüfek ise ayarlanabilir dipçik ve yanaklık tabanca ise her iki elle kullanılabilen kabze vb şimdilik aklıma bunlar geliyor bence olmazsa olmazlardan olmalı pompa sayısı şarjör ve namlu ile ilgilş yazdıklarım hayaller bu yönde bakalım :)

şuan 4 modeli oldu yalnız şöyle puncher,puncher maxi,puncher mega,puncher breaker maxi large denilen model puncher mega ismini almış ve piyasaya çıkmış karışıklık olmasın diye ismi değiştirmişler

büyük ihtimal kullanımı daha yumuşak olduğu için sanırım başka bi forumda yapılan karşılaştırmada 12 cal namlu çıkış hızı olarak da taşıdığu enerji olarak da üstün olarak gösterilmişti fakat isabet konusu hala merak ettiğim bi konu

hocam çift kırma veya poze tek kursunda daha ıyı dıyemeyız slug namluya sahip olan bütün yivsiz tüfek modelleri tek kurşun atımlarında slug olmayan namlulara göre daha iyidir zaten hedef ve fantazi atış yapmak isteyenlere 36kalibre öneriliyor daha 1 hafta olmadı ben de araştırdım bu konuyu çıkan sonuç bu

bende okuduklarımdan fazla bişi bilmiyorum bu yüzden sordum daha detaylı bilgi istediğim için kimi kalibre yükseldikçe isabet artar derken kimi düştükçe artar diyor yani biri 12 cal daha toplu atar derken kimi 20 diyor fantezi atışları için 20-36 aralığı önerilirken isabet daha yüksek olduğu için mi tepme az olduğu mu için öneriliyor fanteziden kasıt tek kurşunla 200-300 gibi mesafelere atmak mıdır misal 16 cal huğlu superpoze ile tek kurşunla 280 metreden 5 lik pet şişeyi 3/1 vuran var 36 olsaydı 3/2 mi yapılcaktı mesela

bende merak ettiğim bi konuda soru sorıyım yivsiz av tüfeklerinde saçmanın toplu gitmesini sağlayan şoktur peki aynı namlu boyunda aynı şokta aynı gramajda aynı numara fişeklerle 12 kalibre ve 20 kalibre olan aynı tüfeklerin hangisinin grubu iyi çıkar hangi numara/kalibre tüfek daha çok saçmayı hedefte toplar aynı şekilde tek kurşun atışı için 20 ve altı 28/36 gibi kalibrelerin daha uygun olduğu hatta bu kalibreler için fantazi kalibreler olduğu tek kurşunla hedef atıcılığı yapanlar için uygun olduğu ve tercih edildiğini okudum yani tek kurşunda çap küçüldükçe isabet artar diyebilir miyiz yoksa tepme azaldığı için atıcıyı yormamasından dolayı mı hobi atışlarında bu kalibreler seçilir birde tek/çift kırma ve pozeler tek kurşuna otomatiklere göre daha uygundur tüm güç direk çekirdeğe aktarılmasından dolayı tarzı bi kanı var bu ne kadar doğrudur kimiside poze için çok tek kurşun atımlarında iki namlu arası veya namlu bantında ayrılma havaya kalkma gibi deformelerin olduğunu tek kurşuna uygun olmadığını söylüyor kısacası kafa karışık siz üstadlarında yorumlarını merak ediyorum

ben aldım kullanıyorum diyen arkadaş var sizler nasıl temin ediyorsunuz bu tüfeği de bilgi vermesi sıkıntı oluyor deneme amaçlı kusurların görülüp giderilmesi için mi dağıtıldı ?

daha uyguna striker edge de var mesela ben kullanmadım bişi demem doğru olmaz ama f/p oranı yüksek olduğunu okuduğumu hatırlıyorum yani bu bütçeyle alıncak en iyi marka hatsandır bence diğerkileri her açıdan riskli gibi :) aksu avın sitesinden hatsanın modellere bakıp bütçeye ve kafaya yatanı alın ben mod 60/55 derim

aksu av da satış 235 tl gibi bi fiyattı havale ile yanında kılıf 4*20 dürbün ve pellet hediyesi var 4*20 dürbün zaten gözünle bakmakla aynı sayılır nerdeyse :) dürbün ve kılıfı istemesezseniz yusuf bey yardımcı olucaktır fiyatta