Cemery adlı kullanıcının mesajları

    Sn.Umtsy, Sn. APAdamm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,.


    Sn Wrangler ile kontak kurdum; Wrangler markalı ürünler her iki kalibreye de uygun olduğu bilgisini aldım. Daha sonra ihtiyaç duyacak üyeleri aydınlatmak amacıyla, Sn Wrangler den aldığım bilgileri bu vesileyle paylaşayim


    Zoraki Ultra modeller için Bora ve Ceetah olmak üzere iki alternatif model var
    Bora, Ceetah a göre daha büyük ancak daha sessiz atışlar yapmaya imkan tanıyor.
    Her iki moderatör de Zoraki Ultra modellerde (4,5mm ve 5,5mm) kullanılabiliyor.


    Boyutları dikkate alarak Ben tercihimi Ceetah'tan yana kullandım.


    Montaj ile ilgili olarak, Tabancanın dışında kalan namluyu kapatan plastik parçayı sökülüyor yerine Moderatör ile birlikte gelen adaptör takıp alyanla hafifçe sıkılarak sabitleniyor. Ardından moderatörü çevirerek adaptörün ucundaki dişli kısma takıyorsunuz.


    Saygılarımla,

    Değerli Zoraki severler merhaba,


    Baba oğul ikili atışlarımızda Zoraki nin sürekli el değiştirmesi, hem risk hemde atış keyfimizi kaçıran bir durumdu. Ayrıca uzun süredir aklımı kurcalayan yeni versiyon ve diğer kalibre (1.77 ) merakı da depreşince Bugün soluğu tahtakale de aldım. 5,5 in yanına birde 4,5 ekledim.
    Şimdi her iki kalibre nin Ultra modelinde kullanabileceğimiz moderatör arayışı içindeyim. Amacım iç mekanda da minimum gürültü ile etrafı rahatsız etmeden atış ve müsabaka keyfini sürdürmek.


    Moderatörlerde vesiyon farkı varmı? aynı moderatörü hem 4,5 hemde 5,5 için kullanabilirmiyiz?


    Moderatör seçiminde yardımlarınız rica eder, marka ve model önerilerinizi bekleriz.


    Saygılar,

    Uzun süredir pompalı mı? otomatik mi? araştırmalarımızı Benelli Super nova ile sonlandırdık. Genelde comfort tech kundaklı model önerilse de biz hem hoşumuza gittiğinden, hemde baba oğul iki farklı kullanıcı, ihtiyacına cevap verebilmesi için seyyar kundaklı modeli tercih ettik.


    Pompalının mekaniğine alışmak ve pratiğimizi arttırabilmek için Dummy fişekler ile antremanları başlattık.


    [Resim Engellendi: http://i962.photobucket.com/albums/ae109/cemeryen/DSCN8637.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i962.photobucket.com/albums/ae109/cemeryen/IMG_0289.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i962.photobucket.com/albums/ae109/cemeryen/DSCN8793.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i962.photobucket.com/albums/ae109/cemeryen/IMG_0492.jpg]

    Bilgi için teşekkürler Sayın Muradhan,


    Sayın Zetax bu sesi ilk duyduğumda 2 damla kadar yağ damlatmıştım, hatta yağ keçenin bir yanına yığılmasın, piston çeperine yayılsın diye, tabancayı kendi ekseninde yavaşça bir iki tur attırmıştım ama değişiklik olamadı.


    Yarından sonra fabrika ile görüşeceğim.


    Bu vesile ile tüm forum ekibinin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.


    Saygılarımla,

    Merhabalar,
    Genelde mesafeye bağlı bir, ara sırada iki sefer kurarak atışlarımı yapıyorum. Son iki haftadır kurma işlemini esnasında tam üst kapak kapanmak üzereyken pistondan kaçak benzeri ufak bir "pıst" sesi geliyor. Biraz araştırdım forumda bir kullanıcının da benzer durumla karşılaştığını okudum. Normal mi yoksa kusur mu emin olamadım?


    Saygılarımla,

    Teşekkür ederim sayın Oturan,
    Çelik kasalı model olup kaplama ve renk kombinasyonu ile ilgili o esnada sanırım yurt dışı için yapılan parti imalata denk gelmem sebebiyle fark ödemedim.
    Kundaklar da kullanılacak ahşap kalitesi ve desen uyumu benim için önemliydi bu sebeple uygun ağaçı bulana kadar biraz bekledim, standart çelik kasalı tüfeğin mağaza satış fiyatı üzerine %10 civarı ilave maliyet yüklendim.


    Sayın SSSalih, Nişangahta herhangi bir optik kullanmayı düşünmüyorum. Onun yerine gözlüklerimi değiştirmeyi planlıyorum :).
    Tüfeği bayram öncesi cuma günü aldım, ruhsata henüz işletemedim. Bu hafta başı işletip ilk fırsatta atış yapacağım. Çekim yapabilme imkanı bulabilirsem grupmanları muhakkak paylaşırım.


    Saygılarımla,

    Teşekkür ederim Sayın SSSalih,
    Kundaklarda kullanılan Ahşap, Ahşapta kullnılan cila, mat titanyum kaplamalar ve silahın genel rengi benim tercihlerim ile oluşturduk. Kozmetik olarak Custom olmakla beraber mekanik olarak standart Haniç 410.

    Sn Steyr geçen gün Weirauch Hw 45-75 satan bir firma gözüme ilişmişti. Fiyatı yurt dışı ile hemen hemen aynı gibi, stok problemide görmedim. Firma isimlerin formda yazılması ile ilgili prensip ne bilemediğimden mesaj attım

    • Ne alacağına karar vermiş olmana sevindim şimdiden hayırlı olsun....10 mt de klasik nişangahla da hiç sorunsuz atışlar yaptık Doğrusu bu mesafede red dota ihtiyaç duymadım büyük olasılıkla bundan böyle 10 mt atışlarda da hiç kullanmam 20-25 mt den henüz bir kez bile atış yapmadık. Red dot önümüzdeki hsonu yetişirse önce monte etmeden denerim bu mesafedede isabet oranım tatminkar olursa red dotu hiç kullanmayabilirim. Bu durumda ev içi atışlarda sesi azaltmak için moderatör daha öncelikli tercihim olabilir

    Bugün oğlumla birlikte zoraki ile ilk atış denememizi yaptık daha önce atış yapmış olmasına rağmen namlunun ucu hedefe doğru olduğundan güvenlik ve atış disiplini ön plandaydı adaptasyon için ilk atışları hedefe 7-8 mt den yaptık sonra 10 mt den uzun arpacıkla atışm yaptık stock ayarlarda hiç bir değişiklik yapmadan çok isabetli atışlar yaptık sadece teneke meşrubat kutularına attık atış sonrası saha temizliği sebebiyle cam şişeye atış yapmadık 10 mt de tek kurmada göbekten vuruşlarda çok temiz delik açıyor çift kurmada delip geçiyor hedefe üst noktalardan yaptığımız vuruşlarda kutular birkaç takla atıyor ki bu tip isabetlede müthiş keyif aldık bir tutam pellet kalana kadar atışı sürdürdük waltherin kutusunu bile açmadık zoraki ultra ile çok keyifli bir kaç saat geçirdik

    Ben seçimimi yaparken videolardan gördüğüm 2.2 nin hedefteki cisimlerde yarattığı tahrip gücünden etkilendim için bu öodeli tercih ettim. Ultra ile yapacağımız atışlardan sonra büyük cisimlere atışmı yoksa numaralı kağıt hedeflere yapılan atışlardan hoşlanıyoruz gerçek manada neden hoşlanacağımızı bir kaç seferden sonra göreceğiz diye düşünüyorum. Muhtemelen atışları Sapancada Ormanlık alanda yapacağız bu nedenle atışlardan sonra kolaylıkla çevre temizliğini yapabilmek için cam şişe yerine toplanması pratik olur düşüncesiyle teneke kutu götürmeyi planlıyorum

    Teşekkür ederim . Maliyeti indirim sonrası 427 tl ilave olarak 7 tl kargo bedeli ödedim. İstanbulda mağazaları olan satıcının bumodel için son ürün olarak notu vardı şuanda aktuel fiyatı ne bilmiyorum ama. Ben aldığımda sitede var olan seçenekler arasındaki en iyi fiyatlı üründü.
    Selamlar