Cemery adlı kullanıcının mesajları

    Öneri ve tavsiyeleriniz içşin teşekkür ederim.
    kullanım maksadıma daha uygun olacağını düşündüğümden Tercihimi 5.5 mm den yana kullandım geçen hafta sonu siparişimi internet üzerinden verdim alış verişi yaptığım sitenin ilk alışverişe özel indirimi ve peşin fiyatına taksit imkanı benim açımdan avantaj teşkil etti istanbul içinden olduğundan pazartesi günü kargom elime geçti. Hiç görmeden tamamen forumdaki yorum ve youtube deki video ve değerlendirmelere güvenerek yaptığım alış verişsonrası gelen ürün malzeme kalitesi ve sunum şekli itibarıyle beklentilerimi fazlası ile karşıladı birde pellet kutusu yuvasında bir kutu pellet olsaydı mükemmel olurdu. Ama sorun değil Türkiyede bu kalitede ürünlerin üretilmiş olması yurt dışı forumlarda da gördüğüm olumlu yorumlar gurur verici. Tebrikler Armsan.


    Şimdi sıra uygun pelleti seçmekte. Bu konuda aklım biraz karışık formda zorakide kullaanılabilecek pelletler ile ilgili açılmış konular bir iki cevap sonrasında sohpet kıvamında başka mecralara doğru sapıyor henüz kafamde seçmem gereken pellet netleşmedi. Bununla birlikte piyasada 5.50 ın yanısıra 5.51 mm ve 5.52 mm pelletler olması doğru pellet ölçüsü konusunda kafamı karıştırdı, ayrıca pelletlerin tipleride oldukça farklı küresel kafalı, sivri uçlu iç bükey, düz epeyce çeşit var hangisi hangi maksada hitap ediyor öğrenmeye çalışıyorum. Ama bu hafta sonunuda atışsız geçmek istemediğimden iç bükey yapısı penetrasyonu arttıracağını düşündüğümden h&n hollow point in 12,65 gr lık 5.5 mm ölçüsündeki pelletini seçtim
    Ayrıca gözlük numaralarım sebebiyle nişan almayı kolaylaştıracağını düşünerek aliexpresten aimpoint reddot sipariş ettim kargoya verildi, gelişini bekliyorum.



    Şimdilik geldiğim nokta bu.. Hafta sonu oğlumla yapacağımız atışları iple çekiyoruz.


    Herkese selamlar

    Merhaba,


    Foruma yeni üye oldum, Havalı silahlara uzun yıllardır ilgim olmasına rağmen ancak 50 sinden sonra harekete geçebildim :) .
    Zoraki modellerinden birini tercih edeceğim. Karar aşamasındayım.Yaptığım araştırmalardan çıkardığım sonuç yanlış değilse temelde tercihi belirleyen iki maksat var

    • Zoraki 177 - 4,5 mm modelleri daha çok hedefe grupman atışlar için,
    • Zoraki 22 -5,5 modelleri ise daha çok hedefe tahrip etkisi maksatlı atışlar için tercih ediliyor.

    Birde ultra modeller var. ki bunlar aynı maksatlarla kullanılan daha güçlü silahlar.


    Ben ve benim gibi tercih aşamasındaki zoraki alacaklara varsa tercihlerini etkileyebilecek başka hangi özeliklerı ekleyebilirsiniz.


    Selamlar,