murpo adlı kullanıcının mesajları

    4.5 rüzgarda ne kadar sapar bilmiyorum da, dün şiddetli rüzgarda 5.5 puncherim le bir şarjör attım. Pellet jsb 18.13 mesafe 120 metre hedef soda şişesi. Hayret ettim hemen hemen hiç sapma yoktu olsa da 1-2 cm kadar ama rüzgar gerçekten şiddetliydi.

    10 metre çok yakın 40- 50 metreden falan sıfırlayın. Taretleri yeterince çevirmiyorsunuz sanırım. İstediğiniz yere gelene kadar çevirin. Çevirdiğiniz halde hiç kımıldamıyorsa dürbün bozuktur herhalde. Dolum yapamadım demişsiniz tüp basıncı kaç barda 100 barın altına düştüyse tüpün ucundaki delikten hava basmanız lazım.

    Gayet güzel. 140 metre havalı için bir soda şişesi gayet iyi. birde video çekip koysanız 140 metreden soda şişesini vurduğunuzu gösteren harika olurdu.

    Şuan bunu yapamam çünkü 140 metre attığım yer kuru dere yatağı idi. İlkbahar gelince eriyen karlardan dere akmaya başladı. Ama birkaç ay sonra yıllık iznimde memlekete gidince 140 m den bile uzun mesafelerden birçok video çekmeyi planlıyorum inşallah. İnternette aratırsanız zaten böyle videolar var.

    Burada biraz yer sıkıntısı çekiiyorum. Onun için en uzun atabildiğim mesafe şimdilik 140 metre soda ve bira sişelerini gayet isabetli vurabildim. O da beğenmediğimiz pellet eteklerini bozan sarjörlerle. Yeni Şarjörlerle ne olacak görecez.

    Sanırım puncher yumuşak pellet seviyor. Birde ağırlık bence en az 16 grain olmalı uzun mesafeler için tabi. Kısa mesafelerde hafiflerde iş görüyor ama kesinlikle yumuşak olmalı. Yivleri fazla derin olmadığı için sert pelletler iyi oturamayıp sıyırıp çıkıyor namludan galiba.

    Iyi aksamlar,uzun suredir merak ettigim fakat deneme firsati bulamadigim yeni sarjorleri bugun itibari ile ancak kullanmaya baslamis bulunmaktayim ve uzun zamandir tahmin ettigim fakat yinede emin olmadan yazmak istemedigim bir sonucuda bugun deneyebildigim icin sizinle paylasmak istedim,oncelikle pelletler cizilmeden ve surtmeden tamamen sorunsuz namluya giriyorlar ayrica namlusu bol bu tufegin acikcasi bu bollukta setlerin derin olmamasi ile alakali bir durum ve jsb gibi pelletler yivsete girmiyorlar fakat crosman serisi tum 5.5mm lar mukemmel uyum sagliyorlar ozellikle suan elimde olmayan h&n trophy target sacmalari ve crosman serilerini oneriyorum simdilik,yeni uretimlerde duyumlar aldigima gore yeni bicaklardan bahsedildi artik namlularin daha duzgun ve setlerin biraz daha cikintili versiyonlarini arzu ediyorum sahsim ve hobi adina,haliyle 5.50-51-52-53 sacmalarin herbiri kullanilabilecek olup her olcu ayri bir performans sergileyebilecek,sevgi ve selamlar.

    Crosman da 14.3 grain pellet var. Biraz hafif kalmaz mı.

    Paraylada satsalar da almak zorundayım. Etekleri ezilen pelletlerle attığımı vuramayınca hem keyfim kaçacak hemde boşa attığım pelletler Şarjörlerin parasını gelir geçer zaten. Ama para istemeleri yanlış. Benim bu işte hatam bazılarının dediği gibi firmaya güvenip keriz gibi hemen zıplamak. Kendi adıma diyorum kimse üstüne almasın.

    Eskilerini alsalar bir işlerine mi yarayacak. Çöpe atacaklar. Kullanıcılar yedek olarak tutarlar. sağlamlar bozulur veya kaybolursa kullanırlar. Bir işe yarar bari. Benden isteseler ekiyide gönderirdim zaten ön plastiklerin kırıldı. Yeniler gelince bir işe yaramıyor diye attım gitti.

    ülkemde yeni çıkan bir ürüne hemen zıplamayacaksın ağır davranıp eksiklerin tamamlanmasını bekleyip beyaz eşya gibi iyi çıkar temennisiyle ya bismillah deyip öyle alacaksın☺ pusuya yatmış bekliyorum şu an☺


    Hemen zıplayınca üreticinin hatasını ben mi çekmek zorundayım.

    Nasıl bir suistimal olabilir ki. Hatalı şarjörü bize satan onlar. Benimkilerin ön tarafındaki şeffaf plastik de kırılmıştı üstelik. Hataları düzelttik dediler bende doğal olarak yeni şarjörlerden istedim. Gönderdiler kargo parasını da bana ödettiler üstelik. Şimdi bunlarda hatalı yenisini yaptık dediler ama para istiyorlar, bence iyi niyeti suistimal eden onlar. Hem iki defa bozuk yap hemde düzeltince para iste. Müşteri ile dalga geçer gibi. Bu saatten sonra krala kim güvenipte silah almak ister.

    Bugün iki arkadaş atışa gittik. 100 m den atış yaptık bu mesafeden hedefleri daha önce çok rahat vuruyorduk ama bugün atışlarımız çok başarılı değildi. Sürekli hedefin bir iki cm etrafına dağıldı pelletler. Bazen karşımızdan bazense arkamızdan hafif rüzgar esiyordu birazda yağmur serpiştiriyordu. Tüfek puncher maxi pellet jsb 18.13 atışlar destekli. Atış yaptığımız şartlar sapmaya neden olabilir mi. Özellikle yağmurun etkisi olur mu merak ediyorum. Yorumları bekliyorum.

    Hedeflerimiz etraftan topladığımız bira ve madensuyu şişeleri daha önce neredeyse her atışta vururduk bugün vuramadık.

    Bugün iki arkadaş atışa gittik. 100 m den atış yaptık bu mesafeden hedefleri daha önce çok rahat vuruyorduk ama bugün atışlarımız çok başarılı değildi. Sürekli hedefin bir iki cm etrafına dağıldı pelletler. Bazen karşımızdan bazense arkamızdan hafif rüzgar esiyordu birazda yağmur serpiştiriyordu. Tüfek puncher maxi pellet jsb 18.13 atışlar destekli. Atış yaptığımız şartlar sapmaya neden olabilir mi. Özellikle yağmurun etkisi olur mu merak ediyorum. Yorumları bekliyorum.

    Ben maxi kullanıyorum memnunum. İsabetide gücüde gayet iyi 140 m den soda şişelerini gayet isabetli kırabiliyorum. At 44 kullanmadığım için birşey diyemiyorum. Bende alırken ikisi arasında kaldım kral daha ağır bastı onu aldım.