murpo adlı kullanıcının mesajları

    hocam normalde kutunun içinde tornavida falan hepsi var arayın yusuf abiyle görüşün bi yanlışlık olmuştur muhtemelen

    Yusuf bey ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. bipot ve tornavidanın yeri boş değil sünger tornavida ve bipot seklinde kesilmiş ama süngerler alınmamış içinden.yani aletler hiç konulmamış. Mesele aletler değil Maddi bir değerleri yok ama bunlar bilerek kısılmışsa koca firma için yanlış bur tutum bende. Birde ingilizce kılavuz meselesi var.

    Merhaba. aksu av dan sipariş ettiğim kral puncher maxi bugün geldi ve hemen atışa gittim tabi. içinde 150 bar hava vardı bunu kullandım. 50 Bar'a kadar 5 şarjör attım. 50 barda 50 metreden şişeleri parçaladı. isabeti güzel genel olarak beğendim. sesi biraz fazlaydı küçük bir ateşli silah kadar sesi var. Bazı küçük şeyler de keyfimi kaçırdı diyebilirim. kutunun içinden çıkan kullanma kılavuzunun tamamı İngilizce. yabancılar bizi birşeye saymayıp birçok ürüne Türkçe kullanma kılavuzu koymuyorlar anladıkta yerli bir üründe neden Türkçe kullanma kılavuzu olmaz anlamam mümkün değil. ikincisi ürünleri kutuya koymak için içindeki süngeri tam ürün şeklinde kesiyorlar ya, içinde bipod ve bir tornavida için süngerde yer kesilmiş ama içine konulmamış. Yani güzel bir tüfek yapmışsın 900 tl ye satıyorsun kutuda yerinide kesmiş hazırlamışsın 1 tl lik tornavidayı oraya koymamak ne alaka yahu. bipodun fiyatını bilemiyorum ama o da basit bir plastik fazla bir şey olamaz. Tüfek güzel ama anlayışın ilerlemesi lazım bence.

    Jerico'nun çıkış hızını arttırmanın bir yolu varmıdır. Atış adedi çok iyi gerekirse ödün verebilirim. Ama daha etkili olsun istiyorum.

    :D:D:D Sorun çözüldü ve eminim mod 125 ile istikrarlı atış yapamıyorum diyenlerin birçoğunun sorunu bu olabilir. Namlu deliği merkezden yukarıda delinmiş. Manurhin abinin dediği gibi pelletler moderatörün üstüne çarpıp aşağıya ve rastgele sağa sola doğru gidiyor. Moderatörün içini açınca sürtme izini gördüm. Sürten bölgeleri maket bıçağı ile yonttum ve sonuç mükemmel her atış siyah yuvarlağın içinde. Bence sorun yaşayan mod 125 sahipleri moderatörün içini açıp kontrol edin. Kuvvetli bir tornavida ile moderatörün ucundaki plastik parçayı zorlayarak çıkarabiliyorsunuz. Yardımcı olan herkese teşekkürler iyi akşamlar.

    Abi sen pelleti bi sabuna filan at, pelleti büyüteçle incele sürtme varsa iz olacaktır yiv set izi dışında

    Ateş edilen pelleti inceleme mi kastediyorsunuz galiba. peki pelleti deforme olmadan nasıl atabilirim. Biryere çarpmadan yüzlerce metre uzağa gidecektir nasıl yapabilirim bunu.

    Tam olarak şöyle moderatör merkezde fakat namlu deliği üste kaçık namludan üste kaçık olarak
    Çıkan pelet moderatörde merkezde olmayıp üste kaçık olarak olarak moderatörden geçecektir
    Bu arada biryerlere sürtme olursa sürttüğü nokta üstteyse alt vurur altta sürtme varsa üst vurur

    Kaçıklık var ama yine de namlu ile moderatör arasında 1,5 - 2 mm kadar boşluk var ve moderatörün içini inceledim sürtme izi göremedim.

    moderatörün içine ışık tutup baktım. çapı namludan bayaa büyük biryere sürtüyor olamaz. namluyu kurup boşluğunu tekrar yokladım. kurulmadan önceki aynı durumda. yani aşağıya doğru bastırdığımda hafif oynuyor biraz daha zorladımı kilidinden kurtuluyor ama bu zaten namlunun doğal kurulma hareketi. yinede tüfeğin atış sırasındaki sarsılması namluyu hafif aşağı büküyor olabilir. birde delik moderatöre tam merkezli değil biraz üstte pellet konulan yerde de öyle merkezden biraz üstte delinmiş galiba.

    Bana öyle geliyorki; namlu boşluğundan daha çok pelet namludan hatalı çıkıyor yani
    Bildiğim kadarıyle mod 125 lerde moderatör veya o tarz bir namlu ucu aparat var
    Namludan çıkan pelet o moderatörden tam merkezde çıkamıyor bir yerlere sürtüyor
    Bu sürtme moderatör içi imalat hatasından veya namlunun kaçık delinmiş olmasından
    Kaynaklanır.

    moderatörü nasıl sökerim biliyormusunuz.

    Cevabınız için teşekkürler ama tesbit vidası hangisi kontra hangisi maşa yatağı nedir bilmiyorum. sökme takma kolayda nereye bakacağım onu bilemiyorum daha çok acemiyim.

    Şimdi kontrol ettim namluyu aşağı doğru hafif bastırınca ufak bir oynama var gibi. ama emin olamıyorum çünkü sonuçta namluyu kırmak içinde aşağıya doğru bastırıyoruz ve bu oynama namluyu kırmanın doğal hareketi olabilir. Yani namlunun aşağı doğru esnemesi doğal. Ama fazla yumuşak galiba sorun muhtemelen bu esnemeden kaynaklanıyor.

    jsb exact jumbo 14,35 grain pellet ile atışlarımda gezi neredeyse sonuna kadar kaldırmama rağmen atışlar hedefin altına toplanıyor. Gezi kaldırdığım oranda yukarı gitmiyor atışlar sorun ne olabilir.

    Benim yaylı mod 125 im var. Dağınık atış sorunu bende de var. Destekli gez göz ile atmama rağmen 20 metreden çoğunlukla hedef kağıdını bile vuramıyorum. Duman çıkıyor sanırım bozdum tüfeği. Önceden 40 metreden soda şişelerini desteksiz vuruyordum. Ne yapmalıyım servise göndermek dışında kendi yapabileceğim birşey var mı. Bu arada yaklaşık 1300 atış yaptım tüfeği alalı.

    Roketin tahribat için olduğunu söylemişlerdi onun için delmesini bekliyordum hatta satıcı 4 cm suntayı deler demişti senin tüfeğin.

    Elimde iki tane kubbe üçlü vardı. numune olarak çeşitlerden ikişer adet almıştım. Bunları attım biri deldi diğeri delemedi delen saçma namluya sıkı girdi diğeri biraz daha gevşekti.

    Deliğin resminimi istiyorsunuz. Duman çıkıyor ama giderek azalıyor. Fazla yağlamanın zararlı olduğunu öğrendikten sonra namluyu sildim duman azaldı. İnşallah bozulmamıştır. 50 metreden bira şişesini çok rahat kırıyor. Ve çıkan sese bakılırsa daha uzaktan da kırar diye düşünüyorum.