Somal adlı kullanıcının mesajları

    Tufegi alan ve pisman olan abimiz sadece gucluymus bu tufek deyip atlamamamizi ogutluyor. Sanirim kendisinin yaptigi hata buydu. Gucun diger olumsuzluklari ortecegini varsaymisti. Ama oyle olmadi diyor.

    hocam okadarda degil be:) ama emek verilen bir tufek oldugunu dusunmuyorum bende. Ustunde durulmadan sadece guclu olsun diye bi tufek yapilmis gibi geliyo bana. Bi kere boyle bir tufekte guc ayar vanasi olmamasi tufegin kullanimini cok fazla kisitliyor. Ama iyidir yinede diye dusunuyorum. Bu tarzi seven ve hava doldurma sikintisi cekmeyen insanlarda mevcuttur elbet.

    Havali tufeklerde agirliklari oldukca degisken bir grafik sergilemektedir. tufeklerdeki bu agirlik farkini ortaya cikaran etkenleri merak ediyorum. Bunun sebebi malzeme kalitesimi, gucmu, tarzmı? Ayni fiyat yelpazesindeki urunlerde bile bu fark farkedilir derecede fazla olabiliyor. Bilen, arastirmis olan arkadaslar bilgi verirlerse sevinirim

    nova hoş bir tüfek. ilk çıktığı zamanlarda baya heyecan yapmıştı. fakat insan bu tüfek nasıl bir artı sağladı bize demeden edemiyor. atış sayısı fazla fakat 250 barlık bir silah ve 500 cc tüpe sahip. 6 litrelik scubayla tam performans alabileceğimiz dolum sayısı 3 bilemedin 5. regli bir at44 eminim çok daha fazlasını verecektir. sanırım 100 ün altında atış yapmayanları atışa giderken yanlarında tüp götürme zahmetinden kurtaracaktır. karşı düşüncelere oldukça açığım çünkü ben başka bir anlam bulamıyorum novada.

    Mustafa abi senin kral maxi hakkindaki dusunceni merak ediyorum. Belki sormanin yeri degil ama yakalmisken sorayim dedim. Gercektende cok cazip geliyo. Ozellikle fiyati cok iyi. Ama bazi kardeslerimizde markaya karsi bi sogukluk seziyorum ve yeterli aciklamada yapmiyor kimse. Bilmedigimiz birsey mi var? Yada bu sadece markaciligin bir sonucu mu?

    yusa arkadasimizin fikri bence oldukca mantikli. Pelletin hareketi surekli asagi dogrudur. Eger mesafelere gore dusme egrisi biliniyorsa is gorecektir. Fakat mermiyi once yukari dogru gonderip durbunle iki farkli noktada kesistirmenin bir avantajida merminin yerle temas edene dek havada kalma suresini uzatiyor olmasidir. Buda daha uzun mesafelere atis yapmamizi sagliyor. O yuzden cok kisa mesafelerde eglenceli olabilir. Ayrica tufegin kisa mesafe grupman performansi konusunda daha dogru sonuclar alabiliriz. Fakat bunun icin tasarlanmis ve atislar arasinda lazerin cizgisinde sapmaya yol acmayacak bir ekipman gerekli. Hele bide tepme varsa lazer mekanizmasini ayni dogrultuda tutmak durbunden cok daha zor olacaktir.

    Stabilite tam güçte bozuluyor ise yarım güçte düzelirmi? yarım güce alınca veya 3 çeyrek gücte mega, maxi olur öyle olazmı sizcede? Stabilite bozukluğu namludanmı? güçtenmi kaynaklı? acaba? Cevap verirseniz tecrübeli arkadaşlar 1300 tl az para değil şimdi bilerek,pişman olmayacağımız iyi bir makina alalım teşekkürler.


    Mega hakkında ki soru işaretlerini gidermek için şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    açıkçası şaşırdım, daha olumsuz bir tablo bekliyordum bugune kadar duyduklarımı düşündüğümde mega için. aynen maxi de olduğu gibi bir yere kadar regulatorluymus gibi davranıyor silah. ancak güç daha fazla olduğu için megada daha erken başlıyor düşüş. daha farklı olması imkansız olurdu zannımca. sonuçta regulatorlu bir silahtada aynı hız eğrisini görüyoruz. bence gayet başarılı olmuş. umarım her silahta aynı performans alınabilir.

    rahatlatici oldu. Sagolasin yazdigin icim. Yalniz bu kova olayini duymamistim hic

    Aynen hocam. Yapilan degerlendirmelerde maxi modeline gore daha az stabiliteye sahip oldugu gozlendi. Genelde mega yerine maxi oneriliyo 280 cc 53 cm olan modeli.

    bence bazen olumlu olanida olumsuz olanida oldukca abartiyoruz. Bir silahi butun yonleriyle ortaya koymadan, degerlendirmeden acimasizca yapilan elestirileri yapici bulmuyorum. Firmalar hatalar yapar ve bedelinide oderler. Bu sayede bidahakine daha az hata yapilir daha ozenli olunur.Eger tekrar tekrar ayni veya benzer hatalari yapiyorsa ayni firma o halde sorun firmada degilde daha cok biz kullanicilarda aranmalidir. Bence satis fiyatlarina gore oldukca iyi tufeklere sahibiz.

    Yani bu muhabbete karışmayacaktım ama güç için üretilmiş bir silah tan bahsediyoruz. 2.75 gram pelleti ortalama 270m/sn ile nerdeyse 60 kez göndermiş.
    60 kez ortalama 198 joule çıkartmış yanlış hesap yapmadıysam. Yani 6.35 tabanca gibi 60 kez atış yapmış.
    Attığı 16gr değil 42 gr. Diger pcplerin 16 gr ni attığı süratle 42 gr atıyor. E buda hava ister tabiki neyle atacak barut yok bişey yok.
    6.35 bir silahla adama sıksanız indirir. En aşağı Buda 60 kez bunu yapmış.
    Burda tartışılması gereken bu güçteki bir silahın dalgalanması değil Türk piyasasına uygun olup olmadığıdır. Bu silahın amacı öldürmek . bunuda bence kanıtlamıstır.

    kafalari karistiranda bu ya hocam. Havali tufekle av kulturumuz olsa, bu tufek eminim bircoklarini oldukca heyecanlandirirdi. Ama su durumda pek bizlere hitap etmiyor sanki.

    Oynama derken, havayi daha verimli kullanmasi icin birseyler yapilabilir mi? Regulator takilmasinin pek mumkun olmadigini duymustum daha once.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    abim baya güzel bir inceleme yapmış...