Mdc adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar. Bahsi geçen alan A takımı grubuna ait. Kullanımını da onlar belirliyor. Üyelik gibi bir şey yok. Kendi aralarında kullanıyorlar fakat havalı atışı için o kadar özel yerlere gerek yok kendimiz de uygun bir yerlerde atabiliriz. Bir hedef biraz içecek vs gayet güzel oluyor.

    Harika bir çalışma. İlk defa kendi mermisini yapanı görüyorum. Umarım iyi sonuçlar alırsınız. İçi tamamen dolu olması da ilginç. Güçlü tüfeklerde epey etkili olur sanırım.

    Bu cumartesi oğullarımın doğum günü var ama haftaya gelirim. Üstadlar bu hafta orada olmaz sanırım çünkü ft yarışması var hafta sonu ama yine de tek tük gelen olabilir. Görürlerse mesajı onlar yanıtlar zaten.

    Selamlar. Kullanım konusunda yorum yapmak bana düşmez ama merakınız varsa mutlaka gelin derim. İnsanlarla tanışın konuşun, üstadlardan doğru bilgiler edinin, neler yapıyorlar ne teknikler ve ekipman kullanıyorlar görün.
    Ben geçen sene fırsat buldukça orada oluyordum bu yıl da inşallah giderim çok şey öğrendim üstadlardan.

    Ben de evde garajda tutuyorum ama o kadar da korkmayalım dikkat edildiği sürece bunlar onyıllardır dalışta filan kullanılan belli güvenlik seviyesinde ürünler. sonuçta tüfeğin kendisi çok daha fazla kazaya her yıl neden olan daha tehlikeli bir şey.
    Ben hiç etrafımda patlamış scuba bilmiyorum ama bir sürü yanlışlıkla tüfeği ateş eden var. kendini yaralayan vs bir çok kişi oluyor her yıl.

    Arkadaşlar ısı ve genleşme konusu o kadar kritik değil (tüpler iyi durumda olduğu sürece). Tüm basınçlı tüpler maximum kullanım basıncında sürekli saklanacak şekilde imal edilmiştir ve kullanım basıncının %50 fazlasına da kısa süreler için dayanıklıdır. Yani 300 barlık scuba tüpü 450 barda test edilir.
    içerideki havanın sıcaklık ile bu kadar genleşmesi imkansızdır çünkü kabaca 0 derecede 300 bar basmış olsak 450 bar basınca çıkması için hava sıcaklığının 137 dereceye çıkması gerekir (PV=nRT Formülünden)


    Bu yüzden asıl sorun bu değil.


    Darbe konusu ise önemli örneğin aracta tüp varken kaza yaparsanız ve tüpün yapısal sağlamlığı bozulursa bu delinmesine neden olabilir. bu yüzden araçta basınçlı tüp varken dikkatli olmalı ve tüpü mümkünse bagajda sabitlemeliyiz.


    Tüfek tüplerindeki basınç ve toplam hava az olduğundan o kadar kritik değil.

    Aynen öyle. Nedense hatsan regülatörlü model çıkarıyor stabil atış yapmıyor. LW namlu yapıyor iyi grupman olup olmayacağı şansa bağlı, kocaman hava tüpü oluyor 30 atış yapınca 100 bara iniyor yani bi türlü "ya ne güzel tüfek" diyemiyoruz. Sürekli arıza çıkıyor servis ücretsiz yapıyor diye seviniyoruz halbuki her seferinde kargo giriyor bu seferde. üründeki hatanın bedelini ben kargo ücreti, zaman kaybı ve kargoda hasar gören parçalarla ödüyorum.

    Dürbünde atış noktasını değiştireceğinize dürbünün yükseklik ayar vidasıyla oynayarak bu işi yapabilirsiniz. Orneğin dürbünü 50metreye sıfırlayın (uzak atış yaptığınız için 50 size mantıklı bir uzaklık. sonra 100 metreye atış yapın ve dürbünün ayarı ile oynayın. kac klik çevirince 100 metrede ortadan vuruyorsa onu bir yere not alın. Bunu 150, 200, 250 için de yapabilirsiniz. bir daha 200 metreye atarsanız direk 200m ayarına getirin sonrasadece ince ayar yaparsınız gerekirse.

    Selamlar ben buna benzer bir şey almak için çok araştırdım Türkiyede bulamadım. Benchrest yarışmaları için de kullanılabilir.
    Emeğinize sağlık ama bence biraz vaktiniz varsa bunlardan üretip satsanız dha iyi. çoğu kişide bunu yapabilecek zaman yada beceri olmayabiliyor.


    Aşağıda yarışmalarda kullanılan modeller var bu tür bir şey yapılabilir mi?

    Gladius gibi ama regülatör ve çeşitli aksesuar eksikleri var. Benim av mağazasında gördüğüm modelde LW namlu yoktu hatsanın kendi QE dedikleri sesi azaltılmış namlusu vardı. Bir de şarjör olarak 10 lu AT44 şarjörü yerine artık 14 lü galatian şarjörü kullansalar ne güzel olacak.

    Bu durumda bu tür bir sorun olup olmayacağını anlamak icin sabit bir hedefe sabit bir tüfekle farkli büyütme seviyelerinde bakıp hedef noktasinin ufak da olsa yer değiştirip değiştirmediğini gozleyebiliriz. Dürbünün ic mekanizmasına bağlı olarak bu tür bir kayma oluyorsa dış bir müdahale yani simleme yapmalıyız.

    "What is barrel droop? - Airgun Academy Episode 19" adlı video geldi bende. izledim ama aynı şeyleri söyledi. aşağı yukarı ayarı çok uçlara getirirsen erector tube saglam durmaz oynar dedi. sağ sol için o kadar cok olmaz bu durum filan dedi.

    yalnıs video izlemiş olabilir miyim?


    Bu hafta sonu dürbün ayarımı yapacağım için bunları soruyorum. mümkünse mountun dairesel şeklini bozmak istemiyorum ama gerçekten düzeltilemeyen hatalara neden oluyorsa yapacağız tabii shimming.


    Mountları alırken sports match in ayarlı olanlarını aradım aslında ama bulamadım.

    Merhaba,


    Dürbün sıfırlaması yaparken özellikle sağ-sol ekseninde şimleme yapmanın acaba turretlerden ayarlamaya göre nasıl bir avantajı oluyor?
    Bu eksende windage (rüzgar ayarı) dışında pek ayar yapmayacağımız düşünülürse ben dürbünü fiziksel olarak vuruş noktasına çevirmekle dürbünün içindeki ayarla bu noktayı göstermesi arasındaki farkı anlayamadım. Optik görüntü kalitesi anlamında ufak bir fark olabilir lensler genelde hep orta kısımda daha nettir ve renk kayması gibi defectler (chromatic abberation) dış kısımda daha çok olur ama bunun dışında bu işi neden yapmamız gerektiğini anlamadım.


    Üst-Alt eksende özellikle uzak vuruşlarda mermi çok aşağı düşeceğinden bunu ayarlamaya clickler yetmeyebilir bunun için belki toplam ayarlama aralığının ortalarında bir yere gelecek şekilde elevation ayarı yapılabilir şimleme tekniği ile. bunu clickler yetmeyeceği için anlıyorum ama yetiyorsa yine aynı şekilde bir anlamı oluyor mu clickleri farklı mesafeler için yazsak hiç şimleme yapmasak eğer dürbünün fiziksel turret sınırları içinde kalıyorsak bir sorun olur mu?


    sorular sorular...



    Not: Optik merkezlemenin önemi ve benzeri diğer konuları okudum fakat neden şimleme yerine turret kullandığımızda yapacağımız atışların farklı mesafelerde sağa sola düşeceğini anlamadım.

    Sonradan gittim ekibi buldum yerleri Anka Paintball eski Paintsign yeri. Cumartesileri bulusuyorlar. Sahalari kendi takimlari icin ama cok guzel muhabbet ettik. Ugrayin hepimiz tanışalım.