dark adlı kullanıcının mesajları

    nova yı bende beğeniyorum tip görünüş en iyilerden bence ama pompa kullanılamıyor olması düşündürüyor beni. yani köye bahçeye falan gidip 1 hafta kalsam scuba da boşalsa sıkıntı olur. yani pompa her türlü olmalı.

    nova ile pompa kullanılmaz diye bir şey yok. Hatta pompa ile kullanacaksaniz avantajlı olur. Biraz zorlayarak 220 bar basıp 10 şarjor atarsınız. At 44 daha kısa sürede dolar fakat 4 bilemedin 5 şarjor atar.Birim atış icin Pompa başında geçen zaman çok değişmez.

    At44 long lw olan modellerden birini tercih edebilirsiniz. Kundak zevkinize kalmış. Qe serisi kendinden moderatorlü modelleri tavsiye etmem. Taşıma zorluğu oluyor. 18 grn jsb ve uygun dürbün ayariyla max 100-120 metrede iyi sonuç alırsınız.

    Bu arada At 44 de çok daha verimli ve isabetli hale getirilebilir. Aşağıda benim at44 un öncesi ve sonrası videosunu paylaşıyorum.

    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    at 44 ün hangi serisini tavsiye ediyorsunuz sitesinden baktığımda farklı çeşitler var. orijinal haliyle kaç metre düzgün atışlar yapılabilir. Fiyat olarak ta daha uygun benim için daha iyi.

    At44 long lw olan modellerden birini tercih edebilirsiniz. Kundak zevkinize kalmış. Qe serisi kendinden moderatorlü modelleri tavsiye etmem. Taşıma zorluğu oluyor. 18 grn jsb ve uygun dürbün ayariyla max 100-120 metrede iyi sonuç alırsınız.

    Abi ufak bi yanlışlık var galiba 21 grain jsb yok benim bildiğim. 21 grain demissin 21.14 grain H&N baracuda serileri var onlardan birinini kastedtin?
    Seriyide tam soylersen bt kullanicilari isabetli saçma aramaya calismasinlar grupman için.

    aynen 21grn baracuda yazacaktım. Jsb alışkanlık olmus :)

    150 mt videolari yalan dersek baskalarina haksizlik etmiş olabiliriz. Ben size samimi olarak 100 mt uzeri zor ama imkansız değil diyerek bilgi vereyim.
    Bt 65 At 44 göre daha güçlü yani bt 65 bir ayni sacmayi at44 e göre daha hızlı atiyor.
    Hiz artincada sacmanin istikrari bozuluyor bu nedenle size herkes at44 bt65 den daha isabetli der.
    Ayrica orjinal hali ile bt 65 de atislar arasindaki hiz farki biraz fazla ve bt çok hava tüketen bir tüfek.
    Yuksek hiz ve atislardaki hiz farki isabet açısından bt 65i at44 un gerisinde bırakıyor.

    standart bt65 en başarılı grupmanı 21grn jsb ile yapıyor. Tüfekten tüfeğe değişmekle beraber bu pelleti sıcak noktada1000 fps civarı atiyor. Bu hız 150 metreye atış yapmak için oldukça yeterli. Fakat Btdeki ısabetsizlege neden olan bir çok faktör var. Usta ellerde iyileştirilip çok daha isabetli bir tüfek haline getirilebilir fakat bunun icin ekstra masrafı, tüfeğin garanti dışı kalmasını ve muhtemelen tüfeğin son sahibi olmayı göze almak anlamına geliyor. Bu nedenle bt pcp ye yeni başlayan biri için çok uygun bir seçenek değil.

    Nova demissiniz ama 250 bar 500 cc. Yi pompayla basmak.
    Hem pompaya hemde pompa basan arkadaşa conta yaktirir.
    200 mt soda sisesine atis yapma olayina gelince emin olun vurmayi birakin sacmanin nereye düştüğünü bile anlamazsiniz.

    Pompa kullanacağı için özellikle nova yazdım. Bir kere basıp 10-12 şarjor atış yapabilir. 250 bar doldurmak şart değil diğer yandan. At44 de 40 atış sonra 10 dk pompa sıkıcı olabilir. Tek dolumdaki atış sayısı avantajı dışında ikisi arasinda teknik olarak pek bir fark yok.

    Bu paketle 300 metre de olur ama attığın yere gider mi ayrıca havan topu misali namluyu havaya kaldırarak atış yaparsın yani atış zevkinden mahrum kalırsın. Öncelikle 150 metre ve üzeri iyi tüfek, iyi dürbün, iyi mühimmat, iyi atıcı ister. Bu saydıklarımdan biri eksik olursa isabet beklemek anlamsız. Bt65' te uzun mesafe potansiyeli var ancak fabrikadan geldiği haliyle değil.

    Elden geçmiş ve iyileştirilmiş bir Bt65 için bile soda şişesi çok iddialı. Tabi 10 atışta 1-2 ısabet sizi mutlu edecekse sorun olmaz. Pompa kullanacağızı varsayarak at44 ya da bütçeye gore nova sizin için daha uygun olabilir

    Standart hatsan regülatörlü At44 long tüfeğin valfinin Emrah Sayar custom valf ile değişiminin ardından güç ve atış sayısı artışı.

    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Dün akşam Lw'nin sayfasını baya inceledim. standart uretimde 65cm havalı tüfek namlusu yok. Bt'nin asinda böyle bir namluya ihtiyacı da olduğunu düşünmüyorum. Bt için asıl devrim tüp basıncının artırılması olurdu. Kricketteki gibi 300 bar tüp 255 cc hacımde bile iyi bir regülatörle şahane işler yapardı.

    Dün akşam Lw'nin sayfasını baya inceledim. standart uretimde 65cm havalı tüfek namlusu yok. Bt'nin asinda böyle bir namluya ihtiyacı da olduğunu düşünmüyorum. Bt için asıl devrim tüp basıncının artırılması olurdu. Kricketteki gibi 300 bar tüp 255 cc hacımde bile iyi bir regülatörle şahane işler yapardı.

    Görüşünüze katılıyorum ancak namlu uzatılarak güç arttırımı hedefleniyorsa ve hercules güç tüfeği olarak üretildiyse neden hercules' in namlusunu uzun yapmadılar. Kişisel düşüncem, hatsan bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ne yaptığını yada ne yapacağını kendi de bilmiyor. Piyasanın en burnunun dikine giden firması ne yazık ki hatsan. Kullanıcıların fikirlerine önem verseler onlarda kazanacak hobiye gönül verenlerde. Ancak dediğim dedik çaldığım düdük modunda gidiyorlar.

    Muhtemelen bu namlu zaten hercules için düşünüldü. Stoktaki herculesler tukendiginde 65cm namlulu modelleri görmemiz muhtemeldir. Öte yandan namlu performansını görmek ve kullanıcı yorumlarını almak için yeni namluyu piyasaya vermiş olabilirler. Bu ürünün dış pazar için üretilmiş fakat yanlışlıkla iç piyasaya verilmiş ihtimali bile aklıma gelmedi değil. Izleyip göreceğiz

    Pazara böyle bir yenilik sürülmüşken ve daha üç gün önce biten Prohunt gibi bir fırsatta da lansman yapma imkanının kullanılmamış olması insanın aklına bir sürü soru getiriyor.

    Pazara böyle bir yenilik sürülmüşken ve daha üç gün önce biten Prohunt gibi bir fırsat da lansman yapma imkanının kullanılmamış olması insanın aklına bir sürü soru getiriyor.

    Yine başladınız, 500m pcp ile 200m yaylı ile, yazmayım diyorum ne zamandır dayanamıyorum. Saçma sapan, balistik kurallarını çiğneyen, top atışı gibi yapılan efektif olmayan gösteri amaçlı atışlar ile yerlere göklere sığdıramadınız şu tüfekleri.
    Ateşli .22LR Mauser im ile , winchester superx gibi balistiği iyi olan bir mühimmatı 140 en fazla 150 m lerde kullanabiliyordunuz. Sonrasında düşme ve sapma tam hesaplanmıyor, atışlar efektif olmuyordu.
    .22 LR uygun mühimmat, 2400 m uçuyor. Bende dikeyim 45 derece açıyla atayım 1 km, mantıklımı? akıl karı bir işmi? bunu yapan arkadaşların başka işi yokmudur?
    adamlar 500m de efektif atış için .308 mühimmat bile kullanmıyorlar, tam olarak yeterli gelmiyor diye. siz neden bahsediyorsunuz.??

    sn komser, yazma üslubunuz dişinda tamamen size katılıyorum. Önemli olan konu bir silahın üretiliş amacı dahilinde etkili isabet sağlayabilmesi. Havan atışı konumunu dışında tabi

    Guiness ile irtibata gecip bu uzakliktaki bir mesafeden standart uretim(!) Bir pcp 6.35 mm ile isabeti, dünya rekoru olarak kayıt altına alınması Hatsan ve ülke ekonomisi için büyük fayda sağlayacaktır.

    Hilal av in sahibi Veli Katranci geçen haftasonu bir facebook grubunda Airarms S510 tc model tüfeği açık artırma yaptı. Belirlenen süre tamamlandığında 3000 tl ile en yüksek fiyati ben vermiştim. O ana kadar her mesaja cevap veren veli katranci "hayırlı olsun mu Veli bey" soruma cevap vermedi. Ertesi gün telefonunu bulup aradım. Fiyatın düşük olduğunu 3500 tl den ucuza vermeyeceğini söyledi. Bu karakterdeki bir insanla telefonda polemiğe girmeyi bile düşünmedim. Iki gün sonra facebook ta tüfeğin 3600 tl ye satıldığını yazdı. Yorum sizin...

    Arkadaşlar Merhaba. 100 Fpe güç elde edebileceğim bir havalı tüfek yapmak istiyorum. Hatsan Hercules üzerinde yoğunlaştım (Başka Tavsiyelerde Alabilirim)


    Hercules 42 grain ince mehmet saçmayı ortalama 900 fps ile atıyor ki buda 75 fpe demek


    Ben bunu 1000 fps üzerine çıkarırsam yaklaşık 95 fpe elde edebilirim. Ancak nasıl yapılacağı konusunda bi fikrim yok bu artış grupmanı ve isabeti bozarmı onuda bilmiyorum. Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum

    forumdan Eseyar isimli arkadaş ile gorusmenizi tavsiye ederim. Şu an iyi bir modlamayla 100 fpe alabileceğiniz tek secenek Hercules gibi görünüyor. Tabi bu gücü alırken birim havayla üretilen enerjiyi göz önünde bulundurmak lazim. Bu güçte ısabet ve stabilite beklentiniz de önemli tabi.

    Bt65'deki zıplama önleyici de çekici pelet namluyu terk etmeden yakaladığı için meydana gelen titreşimin isabeti olumsuz etkilediğini yazan yabancı forumlar var. Bana mantıklı geliyor. Bu işin üstesinden de sanırım Hatsan değil sizler gibi elinden iş çıkan hobidaşların gelebilir. Biri asagidaki şekilde çekic durdurucuyu modlamis. Isabetin belirgin bir şekilde arttığını yazmış.

    Sipariş verilen ürünün takılıp takılmaması sanırım biraz da gümrük memuruna bağlı. Sonuçta hobi için sipariş ettiğimiz ürünler hakkında yeterince bilgisi olmayan kişiler tatafindan suikast amaçlı kullanılabileceği de düşünülebilir. Tıpkı hobiyle ilgisi olmayan her hangi bir kişinin üzerinde dürbünle pcp bir tüfeği ilk gördüğünde bu ne sniper silahı mi diye sorması gibi. Bakalım benim Rusya dan siparis verdiğim bullpup kitin akıbeti ne olacak. Heyecanlı bekleyişim devam ediyor.