dark adlı kullanıcının mesajları

    Aksuav dan şikayetçiyim ben şahsen. Geçen hafta pellet siparisi verdim , pelletler ertesi gün bana ulaştı. Yanimda kesici bir alet de yoktu pelletleri nasıl pakeledilerse açmak için yarım saat uğraştım. Böyle paket mi yapılır arkadaş. İçine yumurta koysan kirilmadan fizana kadar gider. :)

    Normalde regülatörsüz bir tüpde tüfek atış odası olarak tüm tüpün gücünü kullanır ve yüksek enerji üretir. Tüpün içine regülatör takildiginda atış odası regülatörle valf arasındaki alanın hacmine düşer. Bt ye 140 barlık bir regülatör taksarsaniz yüksek grain li pellet lerle bt den beklenen enerjiyi üretetemez. Hem güç hem stabilitenin örneğin 6.35 mm de 42gr i 880 fps , 31 gr baracudayı 1050 fps lerde olacak sekilde atmanın yolunu Emrah buldu. Bu güçte hem de hercules ile kıyaslandığında çok düşük bir hava sarfiyatiyla bu işin üstesinden geldi. Güç modlamasi bitti.Yakinda videoyu paylaşacağım. Stabilite için yapilacak biraz zamana ihtiyacimiz var.

    Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Örneğin ben benim bt 5.5 Emrah Sayar'a regülatör taktırmıstım. Tüfek jsb 18gr ile çok çok isabetli bir hale geldi fakat keyf alamadım. Stabilite testini yukardaki linkten izleyebilirsiniz.Dizginlenmek Bt nin doğasına aykırı. Çok yakında paylaşacağım bir projeyle yeni aldığım Bt65 6.35 i maksimum güce modladik. Şu anda ağzım kulaklarımda Daha önce de dediğim gibi hangi tüfeği alacağınız ne istediğinizle ilgili. Malesef tüm beklentileri karşılayacak bir seçenek makul fiyatlara yok. Zaten bu nedenle pek çok hobidaşta birden fazla silah var.

    güç önemli ama dağa taşa atmak amacında da değilim tabii ki, şu an ibre gladius a doğru kaymaya başladı , netice de en azından güç ayarı yapılabiliyor ama şunu anlayamıyorum 50 m de, iyi bir tüfekle, pelletlerin isabet ettiği alan ne kadar olmalı ve hercules bunu ne sebeple başaramıyor
    Yani temel de neden herkes bu tüfekle isabetli atış yapmamaktan şikayetçi


    Ayrıca tavsiyeleri biraz araştırdım da yurtdışı menşei li tüfekleri 7.5 joule ü aşmaması gerekiyormuş, bu hesaba göre, yani bu mantıkla bazı çok daha pahalı modeller ya çok daha güçsüz ya da kaçak yolla Türkiye'ye giriyor , böyle bir ihtimal olabilir mi

    Tüm pcplerin güç ayarı değiştirilebilir. Yasa gereği yurtdışından 7.5 j gelen silahların da gücünü artırabilirsiniz. Kral serisi ve hatsan gladius da bu ayarı dışardan yapma kolaylığına sahipken bir çok tüfekte kundagi soktukten sonra kolaylıkla ayar yapabilirsiniz. Fakat bu ayari çok da sık kullanmiyoruz. Biraz denemeyle tufegin kullandiginiz peleti en iyi hiz/ısabet oraniyla attigini buldugunuzda ayar yapmaniza pek gerek kalmiyor. Bullpup kundak düsunüyorsaniz Bullboss ya da puncher daha iyi alternatifler olabilir. Bu tüfeklere taktiracaginiz bir regülatörle de stabilitelerini artırabilirsiniz. Metehan test etmişti, galidius un regülatörlü tüpü yeterince stabil değil. Buna vereceğiniz fiyat farkiyla çok daha stabil regülatör alabilirsiniz. Ayrıca gladius Bt platformunda güç icin üretilmiş ağır bir tüfek. Regulatorle dizginlenecekse bu kadar ağırlığı taşımaya gerek yok.

    Sizin için güç mü ısabet mi önemli önce ona karar vermelisiniz. Güç ve ısabeti bir arada isterseniz maliyet sizin bu işe ayırdığınız bütçenin çok üzerine çıkıyor. Yeni modellerin piyasaya girmesiyle birlikte şu günlerde pek gündemde olmayan at44'ün hobiye başlangıç ve pcp ye geçiş için hala en iyi alternatifler arasında olduğunu düşünüyorum. Çok eski ve kurcalanmamiş olması kaydıyla ikinci el de düşünebilirsiniz. Hem hatsan hem de kralın servis hizmeti gayet başarılı.

    hocam hercules bnce sizi üzer her atisa giderken hava doldurtmak sıkar bi yerden sonra pcp alacaksaniz scuba şart bnm önerim fx grubu gladyatör olabilir ya da ikinci el yine cricket air arms olabilir hercules alternatif olarak ii olabilir ara sira kullanmak icin ama sürekli kullnmaya bnce gelmez

    Çok yakında bir Bt65 6.35 modlamasi paylaşacağım. Bt65 yeniden doğuyor :)

    maalesef ben de aynı dertten müzdaribim. Durumu fark edip poligonda kulaklık avda kulak tıkacı kullanmaya başladığım da iş işten geçmişti. Kayıp yaşla birlikte artmaya da devam ediyor. Bu arada kulaklara su kaçmasını engellemek için üretilmiş tıkaçların ya da gürültü kesici basit kulaklık ve tıkaçların atış için önerilmediğini yeterince sesi kesmedikleri için travmadan korumalarının düşük olduğunu belirtmek isterim.

    aktif hoparlör phonuyu desteklemez normalde fakat tcihibo nun cihazda doğrudan çıkış olma ihtimali var. Aslında normal bir amfıde de Phono girişi yoksa ses alamazsiniz. Tcihibo yu tekrar bir inceleyelim en iyisi

    philips bütünleşik bir cihaz. Kendi amfi ve hoparlör sisteminin yani sıra cd, usb,fm radyo ve Bluetooth desteği var. Daha önce de söylediğim gibi tüm bütünleşik amfili plak çalarlar gibi ses kalitesi vasat.
    Tcihibonun muzikalitesiyle ilgili pek bir bilgi bulamadım. Iyi olduğunu varsayacak olursak giriş seviyesi bir amfı (bots lara bakabilirsiniz) 500-600 tl den başlıyor. Bir de hoparlör ve bağlantı kabloları işi varki minumum 500 tl ayirmanız gerekir. Karar sizin. Sakın format destekleri zamanin gerisinde kaldığı için 300 tl gibi fiyatlara satılan 5+1 Amfilere yönelmeyın. Bu Amfiler stereo ses performanslari beklentinizi karsilamaz

    Ikinci elde ignesiydi lastiğiydi çok uğraşma ihtimalin var.tabi biraz da şans işi. ikici elde elden ele dolaşmış sıkıntılı bir cihaza denk gelme ihtimaliniz yüksek. Bütünleşik cihazların sesi çok tatmin edici olmuyor malesef. Ben olsam pioneer in sıfır giriş seviyesi ürünlerinden birene yönelirdim.

    Hifi pikaplarda amfi bulunmaz. Ses alabilmeniz için Phono girişi olan bir amfı de almanız gerekir.500-600 tl butceyle secenekleriniz kısıtlı. Plakları maliyeti de oldukça yüksektir ayrıca. Elinizde hali hazirda yeterince plak yoksa Bu işe girmenizi pek tavsiye etmem. Yeterince plaginiz varsa bütünleşik amfili pkaplara yonelebilirsiniz.Fakat alacağız ses muhtemelen sizi tatmin etmeyecektir. D&R mağazalarında bahsettigim tipte pikaplardan bulabilirsiniz.

    Bir kaç tip otomatik şanzıman var. Hemen aklıma gelenler tork konvertörlü(Opel, 2015 e kadar Hyundai) cvt(Toyota, Honda) otomatikleştirilmiş manuel( pegeuot, Toyota multimode) ve yarı otomatik( dsg, edc). Bunların hepsinin kendine göre avantajları var. Çok fazla detaya girmeyeceğim ama kısaca şunu belirteyim tork konvertörlü eski teknoloji olması ve çalışma prensibi gereği modele göre %10 illa 20 arası gücü törpüler ve yakıt tüketimini artırır. Ama işletim maliyeti düşüktür ve nadiren arıza yapar. Eşimin dizel i30 şehir içi ortalama 11 litrelere çıkıyordu. Dsg ve edc gibi çift kavramalı otomatikler ise çoğu zaman sürÜcüye görE daha doğru vites seçerek manuel araçlardan bile daha az yakıt tüketirler. Burda önemli olan ve satıcılar tarafından söylenmeyen ve çoğu Zaman bilinmeyen vites geçişlerini sağlayan mekatronik adlı parçanın belli bir kullanım ömrünün olduğudur. Tıpkı manuel araçlardaki baskı balata gibi. Sıkışık trafikte çok dur kalk çok vites değişimi anlamına gelir. Bu da kullanım ömrünü azaltır. 135bin kilometre Ankara şartlarında kullandığım Renault fluence hiç arıza yapmadı fakat son Zaman'larda kalkışlarda titremeye başlamıştı. Yani mekatronik değişim için sinyal vermeye başlamıştı. Trafiğin yoğun olmadığı şehirlerde ya da çoğu Zaman uzun yolda kullanılan bir araç rahatlıkla 180 -200 bin yapabilir. Fakat İstanbul trafiğinde bu 60bine kadar düşebilir.

    5,5 mm. Jsb Exact Jumbo Monster'ı kastediyorsanız benim tüfekte resmen saçmaladı. Sağa sola yukarı aşağı kafasına göre takılıyor. Ama JSB Exact Jumbo Heavy'ye geçiyorum. 18,13 grain. Süper grupman çıkarıyor. Jumbo Monster'dan HPI arkadaşımız çok memnun. Ben de o yüzden getirtip denedim. Ama benim BT65'de Jumbo Monster felaket. Ama BT65'e de biraz daha ağır pelet istediğim için H&N 21 grain aldım ama henüz denemeye fırsatım olmadı. Ona da BT65 için iyi diyen arkadaşlar var.


    Jsb Exact jumbo olması lazım bahsettiğim pelletin ismi. 25 cal kullanıyorum 25gr lik olanı . Balistiği baya iyi chairgun Programı'nda.

    H&N baracuda ve diana baracuda ikisi de aynı pellet. Benim Bt 65 en çok bunu sevdi