Nick adlı kullanıcının mesajları

    Mimarsinan Organizenin arkasında nisbeten çukur bir yer varsa orası da olabilir, aslında mülkiyetli bir arazi olsa gözlerden uzak orası daha güzel olur..
    Bende burada yer sıkıntısı çekmekteyim, şehir büyüdü, her yer meskenle doldu..


    İmzanızı beğendim, ben nasıl kullanabilirim?

    Togay bey Kayseri'de bir arkadaşım üretiyor bunlardan, gerçi 1 senedir bu konuyu konuşmadık ama evini balkonunu özel üretim yeri haline getirdiğinden bahsetmişti ve ingilizdi yanlış hatırlamıyorsam kuşları, ben size telefonunu da veririm dilerseniz, kendisini de ararım size uygun bir fiyat vermesini de isterim. Hem bu bahsettiğiniz teknik konuları ona sorarsınız.

    Merhaba,


    Meteoroloji'ye göre pazar günü hava bulutlu 9 ila 20 derecea rasında sıcaklık bekleniyor, bu da demektir ki pazar günü kesin yağmur yağar :)
    Mimarsinan organizede ki esinti ve rüzgar İstanbul boğazında yoktur, o rüzgarda 30 metreden hedef vurulmaz gibime geliyor..


    Şöyle çukur bir yer olursa daha iyi olur ama yer konusunda fikrim yok.

    Ben 3 yıldır burada böyle bir oluşum olur mu acaba deyip duruyordum.


    Hadi Kayseri Team için 1. sıra üyeye beni yazın o zaman :)
    buluşmayı da merakla bekliyorum ve Allah'tan bir mani olmazsa oradayım...

    Ben hafta sonu walter falcon ile 50 metreden 3-4 cm kalındığında medefeye attım, gamo expendar ile bazı peletler yarım santim kadar içeri girmişti, bir çoğu pestil gibi yüzeye yapmıştı.


    aynı mesafeden içerisinde harç karılmış ve iç çeperi yarım santim bazı yerlerde 1 cm kireç ve çimento bağlamış büyük bir yağ tenekesine attım, bazı peletler iki taraflı delmiş çıkmış, yalnız benim tüfekte uyduruk norica magnum pelet daha etkili bir sonuç verdi, gamolar genelde tek taraflı delmiş. Kovanın içerisi atıştan sonra 5m kadar harçla dolmuştu.


    Ben o mesafeden içi harçla sıvanmış yağ tenekesinin iki taraflı delinmesine şaşırdım açıkcası..

    Görünüşü çok heybetli ama Kadir abi ve bu silahı inceleyen bir kaç kişinin yazdıklarına göre siahta görüntü var ses yok.
    Biraz kaliteli malzeme ve işçilikle zamanla daha iyi olabilir ama işte firmanın kendini geliştirmeyi istemesi lazım.
    Hatsan son zamanlarda kendisini baya geliştirdi gördüğüm ve takip ettiğim kadarı ile.
    En azından 3-4 yıl önce çok eleştirilirken şu anda pcp üretimleri ile beğeni kazanıyor.

    Vallahi sırf bu yüzden silah almak istemiyorum.
    Senelerdir hep erteliyorum silah almayı...


    Ne gerek var? Şimdi o tilkinin varsay ki bir yavrusu var, kim besleyecek onu?
    Ben ava karşıyım kardeşim, eskiden aç kalmamak için av yapılıyormuş, onu anlarsın.
    Ben 32 yaşındayım, ne tavşan etini bilirim ne de herhangi bir av hayvanını.
    Marketlerde et tavuktan geçilmiyor.


    Bu arada konuyu açan arkadaş üzerine alınmazsa sevinirim, bizimkisi kendi çapında bir manifesto işte :)
    Dayanamıyorum böyle şeylere..

    Burada satıcı hususuna bende katılıyorum.
    Hatsanın müşteri memnuniyeti oldukça iyi olarak değerlendirilip burada da defalarca yazılmış.
    Hatsan bu tüfekleri bayileri aracılığı ile satıyorsa bayilerde elini taşın altına koymalı.
    Yukarıda verilen güzel örnekte olduğu gibi iyi bir bayi isen o müşteri ile birlikte onun yönlendireceği kimseleri de kazanırsın.,
    Esnaflık budur, yok ben onu sattım, artık almam, git kime şikayet edersen et, gibi mantık güden bayi ile de kimsenin işi olmamalı.


    Geçen gün bir olay yaşadım. Aldığım bir ürünü bayisine giredek iade etmek istedim.
    Adamlara kullandığım süreyi de göz önüne alarak siz ücretinizi kesin peşin verdiğim paramın üzerini de bana verin dedim.
    Bayide ki satıcı olduğunu zanneden adam(ki patron) sekreterinin önünde istifini bozmadan ve bacak cabak üstüne atmış bir vaziyette beni kibirlice dinledi.
    Paranı alamazsın biz bunu baştan anlatıyoruz alan kimselere dedi. Bende kendisine bugün bu parayı sizden alacağım dedim ve iş yerinden çıkıp bu firmanın genel merkezini aradım. Direk satış müdürü ile görüştüm. Adam derdimi dinledi ve sizi birazdan arayacağım dedi. 10 dk sonra beni aradı, o işyerinden şu kişiye gidin size yardımcı oalcak dedi. Sonuç: 1 saat sonra paramı aldım, hemde pazarlık ettim ve istediğimden fazlasını aldım. Akşamda satış müdürü beni aradı, işiniz halloldu mu dedi. Eğer hallolmasaydı biz gerekirse o bayinin kendine çeki düzen vermesini sert önlemler alarak sağlayacaktık ve bundan onlar zararlı çıkacaklardı dedi.


    Adama nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim ve şunları söyledim: eğer siz benim maduriyetimi gidermemiş olsaydınız sizinle bir daha ticaret yapmazdım, siz benim maduriyetimi giderdiniz ve bunun sonucunu takip ettiniz, sizinle her zaman çalışacağım dedim.


    Sorun yaşadığınız satış noktalarının ana firmalarınz bildirmeniz de de çok fayda olacaktır.

    Meslekte Memur olduğunuz yazıyor. Mesleğiniz ne bilemiyorum ama Kayseri'de bir aralar meskun mahalde havalı silahlar ve kuru sıkı tabancaların kullanımı yasaklanmıştı. Ben üniversite yıllarında kuş gözlem klübü ile sizin oralara da geldim, çok arazi gezimiz oldu, elimizdeki dürbünü gören köylü hemen jandarmayı arar, devletin jandarması gelir, şikayet var diye sizi alır karakola götürür, başçavuş oralarda ne aradığınızı sorar, sizde anlatırsınız, ben işleme fakültesinde öğrencisiyim, diğeri başlar ben seneye mühendisim... Muhabbet alır başını gider, başçavuş sizi çok sever, çay üstüne çay ısmarlar, karakoldan çıkamazsınız, köylü karakolun önüne toplanır, jandarma bunları birşeyden yakalamış diye...


    Akşama başçavuşun ısrarına rağmen karavanaya kalamayacağınızı kibarca bildirirsiniz, köylünün şaşkın bakışları arasında başçavuş sizleri tek tek kucaklar ve köylüye de yürüyün işinize bakın, bu gençleri de bir daha burada görürseniz bunlar benim misafirim bir daha şikayet ettiğinizi görmeyim der. Siz aracınıza biner gidersiniz, gelecek sefer aynı yerlerde gözlem yapıp kuşbank için veri toplarken köylünün bunlar talebeymiş ama adını bilemediğimiz başka bir şeylermiş de (ki buda kuş gözlemcisi oluyor :)) dediklerini duyarsınız...


    Vallahi azizim bence sen elinde tüfekle fazla ortalarda görünme. Elinde tüfeği gören dakkasına arar jandarmayı :)

    5 kişiyi bulursunda o kadar adam Kayseri gibi bir yerde nerede atış yapacaksınız?


    Selamet bir yer bulursanız haberimiz olsun, 3 kişiyi ben ayarlarım size.