mzhosbas adlı kullanıcının mesajları

    forum üyeleri fuarları pek sevmiyor galiba kaç yıldır gidiyorum forumda kimseyle tanışmak kısmet olmadi

    ben youtubeda vidoları olan birisi var onunla karşılaştım teşekkür ettim ciddi çalışmaları var.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    yeni nova nasıl üstadım varsa yakın foto paylaşırmısın

    maalesef hatsan, hercules dışındaki silahlara el sürdürtmüyor, demeyeyim dedim ama biraz saçma olmuş bütün standlarda istediğiniz silahı kurcalayabiliyorsunuz hatsan hepsine kilit vurmuş öyle olduktan sonra ben internettende bakıyorum :S:S:S

    fotolarda pardus diye bir firma gördüm, merak edip araştırdım, kral puncherin birebir kopyasını görünce, menşeini merak ettim, istanbul imes çıkınca şaşırdım, acaba kralın yan kolu mu, yoksa yurtdışında pazarlamak için yeni bir isim mi seçtiler.

    ithalatçı firma imiş,muhtelif firmalarla anlaşmamız var dedi.

    Tam istediğim tarzda bipod yapmışsınız tebrik ederim.


    Sormak istediğim bir iki soru var müsadenizle; bende asg markasının namlu için olan bipod n dan var Mod 125 Sniper Vortex de kullanıyorum tasarım olarak sizinkine benziyor. Sanıyorum bende ki bipodun namluya bağlanan kısmı sökülüp sadece ayaklarını kullanarak sizinki gibi bir şey yapabilirim. Ancak anlamadığım bir yer mevcut videoda 1.50 de bağladığınız kısım yani namlu kırıldığında pistonu ittiren mekanizmaya nasıl bağladınız onu anlayamadım oraya da mı 2 delik açtınız? Yoksa üst kısmından mı vidaları atıyorsunuz öyle mi tutuyor? Gri olan dikdörtgen parçanın tepesindeki iki delikle bir şekilde bağlantı yaptınız sanıyorum. Pdf dosyalarına baktım ama orayı anlayamadım maalesef. 3d çizimlere bakamadım programım olmadığı için. Pistonu ittiren kısma bağlantı yapacak parçalar yeterli olacak sanırım benim de sizin gibi bir bipod yapmama gerçi ekipmanım yok o ayrı :). Namludan bağlamalı bipod pek hoşuma gitmiyor ve atışlarda isabeti etkiliyor o yüzden böyle bir şey düşünüyorum.

    El Yapımı Bipod


    birde buna bakın

    Bende mod 125 clasik var, yaylıydı takribi 1,5 ay kadar kullandım, emniyet sisteminde sorun oldu, fabrikaya gönderdim göndermişkende vortex taktırdım.ikisinin arasındaki farka gelince yaylı daha zor kuruluyordu ben en fazla 500 atış yapmıştım belkide ondandır, şimdi vortex i daha rahat kuruyorum. bunun dışında atışta çok far ediyor yaylıda tüfek ileri geri sallanma yapıyordu, hedefi vurmak güçleşiyordu, şöyle izah edeyim arada bir poligona gidiyorum malum şehirde yer sıkıntısı yay varken dürbünle atış yaptığımdaki vurduğum isabet oranı ile vortex taktırdıktan sonra hiç dürbün takmadım, vortex içinde 1 aykadar bekledim hemen akabinde poligona gittim ve atış yaptım dürbünsüz ve isabet oranı çok çok daha iyi. yani şimdi dürbünsüz dürbünlü yaptığım atıştan daha iyi vuruyorum. bu aralar kürdan kırmaya merak sardım takribi 8-10 metreden arka arkaya sektirmeden kürdan kırıyorum dürbünsüz olarak. Ağırlık olarak ben pek bir fark göremedim. Tüfekte bir kere normal ateşli silah gibi geri tepme oluyor başka olmuyor. kesinlikle tavsiye ederim. Yaylıda daha fazla ses oluyordu vortex de ses çok daha az. Bir kere tak okadar. gacur gucur kurulma sesi felan yok. Velhasılı kelam Vortex çok iyi.

    ApAdamm 'a sonuna kadar katılıyorum. Dün tüfeğin hatsan dan garanti den geldi. Birkaç problemi vardı ben gitmişken vortexte taktırdım. Bugün deneme atışına çıktım ve gözlerime inanamadım bu tüfek benim mi =O dedim. AMA ben tüfeği dizelleme yapıyor diye gönderdim geldiğin de hala namludan duman çıkarmaya devam ediyordu, fabrikada yağladılar da ondan mı acaba ? Bilemedim ? Sizce neden olabilir ?

    ben ilk okula giderken bakkaldan aldığım poşetleri kare dikdörtgen yuvarlak şekilde kesip dört ucundan ip bağlayıp ipleri de oyuncaklarımdan birine bağlardım sonra poşeti oyuncağa sarıp fırlatırdım havada poşet açılıp paraşüt görevi görüyor böylece oyuncak yavaşça süzülerek aşağı iniyordu buda benim çok hoşuma gidiyordu özellikle 5. Kattan aşağı sallaması çok zevkli oluyordu :D sizde böyle bi uçan hedeflik yapabilirsiniz vurması zor olucağından çok zevkli olur diye düşünüyorum ;avci; bu arada poşet seçimini ince yumuşak olanlardan tercih edin yoksa hedefe sarıp attığınız paraşüt geç açılıcak yada çok sıkı sardıysanız hiç açılmayabilir ;şrofls;.

    Bende sokakta su isteyen arkadaşa pet şişeyi poşete bağlayıp 5. Kattan aşağı atmıştım süzüle süzüle inmişti. :thumbup: