hakkal adlı kullanıcının mesajları

    mod 350 mi çok seviyorum onda gerçek bir carabina tüfeğin karakterini görüyorum sarsıntısı bile çok hoş Allah bundan eksik koymasın :) İnsanoğlu doyumsuz hep daha iyisini istiyoruz. Ama önemli olan hangi eşya olursa olsun onunla bir bağ kurmak. Anı yaşamak :)

    Arkadaşlar 350 magnumu dürbünle kullanan var mı? Daha denemedim ama sırf üstten kırmalı bir tüfeği bu şekilde kullanmak zor olur diye tüfeğimi satmayı düşünüyorum. Mod 460 veya 54 bulabileceğimi bilsem satacağm ama şuan bunlar piyasada yok bildiğim kadarıyla. Sizce ne yapmalıyım ?

    Arkadaşlar bugün havanın sıcak olmasını fırsat bilerek atış yapmaya gittim ve ilk defa tüfeğimde diana point 5.50 pellet denedim. En az JSB kadar kaliteli ve güzel bir pellet ayrıca 350 magnum için gayet uyumlu. JSB den farklı olarak biraz daha sert ve namluya tam oturuyor. Penetrasyonu ise muazzam, yaklaşık 35 metreden bira şişesine 2 atış yaptım ve şişe patlamadı. İki ayrı giriş ve çıkış deliği olduğunu görünce acayip şaşırdım.


    Diana 350 magnum 5.5 mm için denediğim pelletler:


    JSB exact jumbo 5.51
    Gamo promagnum
    H&N baracuda hunter
    Crosman pointed
    Diana point 5.50

    Arkadaşlar benim tavsiyem JSB ve Diana pelletlerden şaşmayın.

    Arkadaşlar Diana 350 magnum 5.5mm tüfeğime jsb dışında pellet koymakta zorlanıyorum. Jsb mükemmel bir şekilde otururken; gamo, crosman ve H&N marka pelletleri zorlayarak namluya sürebiliyorum ya da hiç girmiyor. Girenler o kadar zor giriyorlar ki atmaya cesaret edemedim geri çıkarttım. Bu normal mi ?

    Maalesef vurdu arkadaşlar 460 magnum da yok. Herhalde üst segmentte mod 52 , 48 ve de 350 magnum kaldı stoklarda böyle giderse yakında onlarda tükenir. Kalanlarında ya 4,5 luğu ya da 5,5 luğu var sanırım. Aksu ava arada uğrarım Yusuf bey uzun bir süre giriş olmaz herhalde demişti.

    Arkadaşlar forum içerisinde galeri bölümüne ek olarak her markaya hatta markaların her çeşidine özel video ve fotoğrafların toplandığı konu başlıkları olması gerektiğini düşünüyorum. Böylece incelerken görseller ile forumda yazılagelen bilgiler desteklenmiş olacaktır. Bir Çin atasözü der ki: "Bir resim binlerce kelimeden daha fazla şey anlatabilir." Beğeneceğinizi umarak Diana 350 Magnum 5.5 mm için ilk paylaşımı yapıyorum.
    Atışlarımı destekli ve dürbün kullanmadan 25 ve 50 metrelerden yaptım. Kullandığım pelletler JSB exact jumbo 15,89 ve GAMO pro magnum 15,43 du. Ayrıca şunu belirteyim Gamo pelletlerden hiç hoşlanmadım bu tüfek için uygun değiller. JSB ler ise mükemmel :)



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Performansında herhangi bir düşme olduğunu sanmıyorum. Çünkü en fazla 200-250 atış yaptım. Yalnız bir sefer temizleme pelleti atmıştım o zaman tüfek dizelleme gibi birşey yaptı ve her yerinden duman çıktı. Onun performansa etkisi olur mu bilmiyorum ama tek seferdende bişey olmaz herhalde.
    Muhtemelen atışlarımı dürbünsüz yaptığım için nişan alırken milimetrik sapmalar oldu ve buda sizin de dediğiniz gibi hedef bölgesinde cm ler değiştirdi. :)


    Bir de inşallah olmaz da eğer parça ihtiyacım olursa oring ya da yay gibi bunları temin edebileceğimiz bir yer varmı sizin bildiğiniz.

    Arkadaşlar en son yaptığım 70 metrelik atışlarda 5 litrelik su bidonunu vurmakta çok zorlandım. Atışlarımı dürbünsüz yaptım şişenin kapağına nişan aldığımda pellet şişenin tam dip kısmından vuruyor. Yani yaklaşık 30 cm düşme yapıyor. Bu düşme miktarı normal mi? Deneyen arkadaşlar varsa 100 metrede ne kadar düşme yapar? Kullandığım pellet JSB diabolo 16 grain- Rüzgar yok

    Balistik olarak arayınca bulamamıştım :( Haklısınız açıklamalar varmış konu biraz gereksiz olmuş napalım en azından linkten bilmeyenler indirir artık.