ApAdamm adlı kullanıcının mesajları

    birde tüfeğini önce yaylı alıp sonradan gaz pistonu taktıran varsa ikisi arasındaki farkı anlatabilirmi acaba?


    aynı tüfeğin yaylı ve pistonu kullanımında ne fark ediyor?

    Bende mod 125 clasik var, yaylıydı takribi 1,5 ay kadar kullandım, emniyet sisteminde sorun oldu, fabrikaya gönderdim göndermişkende vortex taktırdım.
    ikisinin arasındaki farka gelince yaylı daha zor kuruluyordu ben en fazla 500 atış yapmıştım belkide ondandır, şimdi vortex i daha rahat kuruyorum. bunun dışında atışta çok far ediyor yaylıda tüfek ileri geri sallanma yapıyordu, hedefi vurmak güçleşiyordu, şöyle izah edeyim arada bir poligona gidiyorum malum şehirde yer sıkıntısı yay varken dürbünle atış yaptığımdaki vurduğum isabet oranı ile vortex taktırdıktan sonra hiç dürbün takmadım, vortex içinde 1 aykadar bekledim hemen akabinde poligona gittim ve atış yaptım dürbünsüz ve isabet oranı çok çok daha iyi. yani şimdi dürbünsüz dürbünlü yaptığım atıştan daha iyi vuruyorum. bu aralar kürdan kırmaya merak sardım takribi 8-10 metreden arka arkaya sektirmeden kürdan kırıyorum dürbünsüz olarak. Ağırlık olarak ben pek bir fark göremedim. Tüfekte bir kere normal ateşli silah gibi geri tepme oluyor başka olmuyor. kesinlikle tavsiye ederim. Yaylıda daha fazla ses oluyordu vortex de ses çok daha az. Bir kere tak okadar. gacur gucur kurulma sesi felan yok. Velhasılı kelam Vortex çok iyi.

    Bende de Mod 125 VORTEX var, Poligona gittiğimde yada hafta sonu soda şişesi kırmaya gittiğimde rahat 1 kutu pellet bitiyor. ilk başlarda yorulmuyorsun ama sonlarada doğru bi yorgunluk mutlaka oluyor. E robot değiliz ya.

    Hayal olmazsa, varolan teknolojinin yarısı bile olmazdı. Hayal edelimki, halallerimiz hayat bulsun. Hayal edilebilirliği olan şeyler ilerde mutlaka bir gün olacaktır.
    Allah c.c. Nasip ettirmeyeceği şeyi Hayal ettirmez. Hz. Osman (R.A)

    Diana mod54 ün şarjörlüsünü istiyorsunuz da o daha üretilemedi.

    Evet güzel tüfek, bunun şarjörlüsü olacak, tadından yenmez. Ondan sonra PCP ler iptal. aslında tüfek dediğinde biraz tepmeli, kullanan kişiye o tadı heyecanı vermeli, Ataride oynuyormuş gibi olmamalı ki onlarda bile atrık titreşim felan koyuyorlar.
    Hayal etmeden olmuyor, biz hayal edeceğiz ki üreticiler bizim hayal ettiklerimizi yapsınlar.

    evet diana özellikle güzel ama alttan kurmalı, diğeride gücü düşük. hayalimdeki tüfek birazdaha güçlü. :)
    Şimdi alacağımdan değil, varmı diye merak ettim. İstediğimi bulursam ileride mutlaka alırım. İnşallah tabi.

    Bir tüfek hayal ediyorum, acaba varmıdır.

    • Yaylı yada pistonlu olacak.
    • Magnum sınıfı olacak.
    • Namludan kırma değil yandan kurmalı olacak.
    • Şarjörlü olacak,
    • Yandan her kurduğunda otomatik olarak pelleti namluya sürecek. Böyle bir tüfek varmıdır acaba ...? :rolleyes:

    hatsanın yayları baya uzun . bu uzun yaylar boşaldığında çok fazla çalkantı yarattıkları için vortex bu tarz tüfeklerde iyi ancak tx 200, diana , hw gibi kısa yaylı tüfeklerde yay daha avantajlı

    Biliyorsunuz benimki saten hatsan. Peki kısa yaylı tüfeklerde neden daha avantajlı?