ApAdamm adlı kullanıcının mesajları

    benim görüşüm her zaman yaydır. kendinden böyle bir sistemi olan hw90 kullandım en son co2 gazı ile doldurarak işi biraz halletmiştim. stabil yay bence en iyisidir. Diana yayları ya kırılır yada ilk alındığı gün gibi gevşemeden kullanırsın.

    Ben vortex den çok memnun kaldım. bu kadar stabil olmasını beklemiyordum, ancak maşallah beklediğimden iyi çıktı. İyi ki vortex dönüşümü yaptırmışım şimdi tüfeğimi daha çok seviyorum.

    arkadaslar hatsan mod 99 ahsap kundak tufegim var. tufegime aski kayisi takmak istiyorum nasil takacagim . aski kayisi yerleri yok ?

    Merhabalar ben hatsana, benim tüfeği piston değişimi için gönderdiğimde rica etmiştim kayış takacak aparat takmışlardı. Telefona çıkan arkadaş takılamayacağını söylemişti, ancak ben yapılmasını istediklerimi bir dilekçe şeklinde yazmıştım. Muhtemelen oradaki ustalar kendi insiyatiflerinde takmışlar. Çünki bana bir ücret yansıtmadılar. Sizde tüfeğinizi bakım için gönderip kayış aparatı takmalarını rica edebilirsiniz.

    Tüfeğim bir kaç gün önce geldi. Rica etmiştim ücretsiz tüfek kayışı aparatı takmışlar. Hafta sonu poligona gittim. Tüfek çoook iyi olmuş. Çeşitli pelletlerle grupman yapmaya çalıştım. "mod 125 vortex dürbünsüz grupman" adı altında konu açtım, orada resimleri var. Tüfeğin tepmesi sadece bir kere ve bir yöne oluyor ancak tepme oranında çok değişiklik yok, biraz azalmış. İsabet oranı çoook artmış. Dürbünsüz şekilde kullandım malum dizelleme devam ediyor. İnşallah üzerinde dürbünü tutar. Arkadaşların tarifi üzerine tek ayak alıp lastikle bağlamayı düşünüyorum. Yada yanında gelen ayrı ayaklarla olabilirse onuda deneyeceğim. Velahasılı kelam tüfeğimi çok sevdim öncekinde attığımı vurmakta güçlük çekiyordum ve moralim bozuluyordu, şimdi isabet kabiliyeti birhayli artmış. Düşünenlere tavsiyem mutlaka vortex taktırın.

    Tüfeğim vortex değişimine gitmişti, yeni geldi bugün poligona gittim. 10 metreden dürbünsüz destekli atışlar yaptım toplamada 90 küsür atış yapmışım ama dizelleme hala devam ediyor. Ancak vortexten çooook memnun kaldım attığını vuruyor. Tepme azalmış, sallama olmuyor bikere tepiyor okadar ateşli silahlardaki gibi. Tüfeğe daha hakim oluyorsunuz, kesinlikle tavsiye ederimederim. Tüfeği kurmak yaylıyla aynı, değişiklik yok. Dizelleme olmasına rağmen Çeşitli pelletlerle grupman yapmaya çalıştım. Sizlerin beğenisine sunuyorum.

    Hatsanı aradım, namlunun eğik olmadığını ama bakıma girdiği için standart prosedür olarak kontrol edildiğini o yüzdende Namlu düzeltildi şeklinde yazıldığını söylediler.

    Mod 125 Tüfeğim geldi çok şükür. Tüfekte şunları yapmışlar.

    • piston contası
    • Yay kılavuzu
    • Tetik grubu
    • Kol pimi
    • Gaz pistonu takıldı
    • Namlu doğrultulu
    • Genel bakım.

    Askı kayışı takılacak aparat yakın demiştim takmışlar, üzerine vortex yazın demiştim yazmamışlar.
    Namlu düzeltildi demişler 500 atışta namlu eğilirmi bir anlam veremedim. Yoksa sorunlu fabrikasyon hatalı bir tüfekmi almışım acaba.


    Yaylı olanın 3000 atış sonra yayı yumuşuyor pistonluyla 5000 tane atsanızda atışlar arasında gözle görülen bir fark olmuyor yine gücünü koruyor ikisini de kullandım.

    Evet formda da öyle deniliyor. Yani tüfeği dinlendirmeye gerek yok, saten maximum bir atışa gittiğimde 150 pellet atarım ondada bir sıkıntı olmuyor. Benimki henüz 500 pellette emniyet kısmı bozulunca bir yanlışlık yapmayın demiştim. Çoook Teşekkür ederim. :)

    Konu kirliliği olmasın diye buraya yazayım dedim. Pistonlu yada yaylı tüfeklerde belli bir atış yapıp örneğin 100 atış sonrasıtüfeği dinlendirmek gerekirmi? Ben poligona gittiğimde 100 150 atış yapıyorum. Silaha zararı olurmu? Bu arada silah mod125 vortex.
    (Yarın inşallah gelecek)
    Şimdiden teşekkür ederim.

    Üstadlar daha iyi bilirler ama gezin üzerindeki rakamlar 1 er metreyi ifade ediyor. Gezin ayarını sola çevirerek en kısığa alın. sonra kaç metreye atacaksanız sağa doğru çevirerek ayarlayın. yani bir tur atıp 1 rakamına tekrar gelindiğinde 11 metre olmuş oluyor.

    Hasret bitmek üzere. Bugün HATSAN dan aradılar çok şükür, fazla rahatsız etmeyim diye aramıyordum artık. 32 gün olmuştu. Kargo dahil 115 TL istediler, bir kaç güne gelecek inşallah. Rica ettim üzerine Vortex de yazacaklar :)
    ^^albatros^^ üyemizden, JSB matc dıabolu exact jumbo heavy 18,13 grains pelletimide aladım, hafta sonu doğru poligona inşallah.

    Geçen sefer aramışlar beni ulaşamayınca yeniden aramaya tenezzül etmemişler silah kaç hafta boş yere beklemiş adamlar mesaj bari atsalar ulaşamadık diye, birkaç gün sonra tekrar arayın yaptıkları uzun süren birşey değil sonuçta.

    Tamam hafta sonuna doğru tekrar bir arayım, bari hafta sonu gelsin de inşallah, bir poligona gideyim. Grupman nasıl olacak merak ediyorum. Yaylıyken grupmanı iyiydi.

    Arayın işlem bitmiştir mutlaka ararsanız bugün gönderirler


    Sniper42 bey; Telefonla görüştüm geçen perşembede aramıştım bakımda demişlerdi, pazartesi kargoya veririz demişlerdi, aradığımda halen bakımda olduğunu gönderecekleri zaman arayıp adres isteyeceklerini söylediler. :(

    Cankatsan bey; Hatsan la görüştüm, Vortex pistonla birlikte namluyu tutan pinleri ve diğer aksamları da vortexe uygun hale getiriyorlarmış.
    Bu arada hala tüfeğim gelmedi, 21 gün oldu.

    Foruma yeni üye olsamda bende yıllardır bu hobinin içerisindeyim. Benim söylemeye çalıştığım namlunun yanına lazer sabitlenirse " namlulu nun ucuna tam 180 derece olarak pratikte monte edilmesi daha zor olduğu için" daha düzgün sonuç alınacağıdır. Sayın süper modelatör beyefendi.
    Bu foruma üye olduğumdan beri her fırsat bulduğumda ki çoğu zaman fırsat buluyorum. Bu forumun her köşesini inceleyip bilgi ediniyorum ama sizin bana karşı olan tavrınızı çözemedim.