ApAdamm adlı kullanıcının mesajları

    zorakide çekiç sistemi yok herhalde değilmi? Küçük 1 lt tüpe boru marifetiyle bağlasak ilk tetiğe basışımızda bütün hava biter herhalde. Zorakinin sistemini, çalışma mantığını tam olarak bilmiyorum.

    Haklısın belkide insanların bir uğraşı oldu zoraki. Ahşaptan kendilerine harika sanat eseri dipcikler yaptılar. Dürbün takmak için olmadık yollar denediler. Ve zoraki olarak insanların bir uğraşı hobisi bir tutkusu oldu. E sonuçta zorakifanclup bile var.


    "İyikide herşeyini tam olarak yapmamışlar aslında. Yapsalardı bu kadar seveni, bağımlısı olmazdı."

    İnsanın aklı almıyor.
    Bu dipçiği tasarlayanlar, dipçik boyunu nasıl ayarlanabilir olarak düşünemezler?
    Dipçik tek parça olsa tek kalıp yapıp uygun fiyatlı satmak için diye düşünebilirdim.


    Ama bakıyorum ayarlı yanaklık bile var, dipçik boyu ayarlı değil.


    İhtiyaç belirleme, özellik-fayda, maliyet analizi ve pazarlama aktivitelerinin eksik yapılması veya hiç yapılmaması maalesef her sektörümüzün ortak sorunu.

    Dipcik boyuda ayarlı aslında, uzayabiliyor. Ancak en kısa hali bile dürbünde göz kaynak mesafesi için yeterli gelmiyor maalesef. Ben dipçiği toplamda 8.5 cm kısaltmış oldum.

    Bugün kardeşimle birlikte dipçiği 3.5 cm kadar daha kısalttık, silahın kabzesine değmesine 3mm kaldı artık daha fazla kısalamaz. Dipciğin ucu elimize takıldığı için orayıda traşlayıp dipciğe son halini vermiş olduk.

    Dün Zorakiye aldığım dipçiği kısaltmak için fırsatım oldu ve yarım saatte hallettim, dipçiği 5 cm kadar kısalttım. Şimdi artık hem göz kaynak mesafesi çok iyi oldu, zoomu 9 ada alsam sıkıntı olmuyor ve boynumu uzatmak zorunda kalmıyorum. Dürbün ayaklarından diğerininde vida kısımını traşladım, artık ayakları istediğim yere takabiliyorum. Göz kaynak mesafesinden dolayı dürbünü öncesinde gezin üzerine almam gerekirken şimdi gezin gerisine alabildim ve 4 pompa çok rahat yapabiliyorum.

    Youtube de gezerken şöyle bir video buldum faydalı olacağını düşünüyorum.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Nikula 2-6x28 mildotlu ve ışıklı dürbün tavsiye ederim hem küçük hemde mildotlu zorakiye tam uyuyor. Şimdide Bushnell 3-9x40EG mildotlu ve ışıklı dürbününü kullanıyorum buda zorakinin üstünde çok güzel duruyor. Yalnız zorakiye dürbün monte etmen için arka ayağın vidasını traşlaman lazım yoksa zorakiye oturmaz ön taraftaki gibi dürbün vida kanalı yok. İstersen resimde çekip koyabilirim.

    Zamanında forumda zorakinin 1 ila 4 pompa arasındaki Chronograph değerlerini yayınlamışlar,bu resmi oradan aldım. Umarım yardımcı olur. ben Victory Sport Dome kullanıyorum memnunum.


    2348-62fb99b8.png