canmin adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar merhaba.


    Az önce yine ilçe Jandarma Komutanlığına gittim. Tanıdığım olan Jandarma komutanı geçici bir görev ile Menemen'e atandığından yerine vekalet eden başka bir komutan ile görüştüm. Malesef 29 Ekim'e kadar Büyük Yamanlar'da bırakın piknik yapmayı, yolda durmanın bile yasak olduğunu, ancak Karagölde bir engel olmadığını söyledi.


    Hal böyleyken önümüzde iki seçenek kalıyor.


    1. Karagöl: Ben az önce ordaki yetkili ile telefonda konuştum. Bize rahatlıkla atış yapabileceğimiz bir yer tahsis edebileceğini söyledi. Ayrıca burda her türlü piknik ve mangal yapma olanakları mevcut. Ayrıca girişte araba başına 6 ytl ödendiği taktirde mangal da veriyorlar. Bizim sadece kömürümüzü getirmemiz yeterli. Tahsis edilecek atış sahası hakkında malesef bir fikrim yok. Ama orada en azından Jandarma korkusu da yok. Burası ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşların Google'a karagöl yazmaları yeterli.


    2. Sasalı Okaliptüs ormanları: Burası için Jandarma komutanının bana verdiği bilgiye göre, bizim için sorun teşkil etmeyecek bir yer. Ormanın bataklık araji üzerinde oluşmasından dolayı, orman arazisi kapsamında olmadığından, piknik için izine ihtiyaç olmadığı, ancak atış yapılacağı için (havalı silah dahi olsa ) Menemen Jandarma komutanlığından izin alınmasının daha doğru olacağı söylendi. Yanlız ateş yakıldığı taktirde devriye gezen birlikle sorun yaşanılacağı ifade edildi.


    Evet arkadaşlar, durum aynen böyle. Her iki yerin artı ve eksilerine bakıldığı taktirde, sadece mesafe açısından Sasalı daha avantajlı. Rahatlık ve huzur açısından ise Karagöl daha uygun görülüyor. Artı, orada tesislerdeki diğer olanaklardan da faydalanma imkanı var.


    Her iki seçenek hakkında ortak bir kararın uygun olacağı görüşündeyim. Bu nedenle tüm arkadaşlar fikirlerini yazarsa, en kısa yoldan sonuca varmış oluruz.


    Saygılar.

    Az önce Silyon ile konuştum bu pazar buluşması için. Ben her şekilde gelirim dedi. Onun da arabası var. İşte şimdi biraz rahatladık galiba.

    Akadaşlar,


    Bir de diyorumki, bu topic i farketmeyen, sitede adresleri belli olan İzmir'li arkadaşlara, katılım sayısını arttırmak maksadı ile birer mail göndersek nasıl olur acaba ?

    Arkadaşlar bir şeyin yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Yanlış anlaşıldığımı söylemiyorum ama belirtmek de istiyorum. Ben havalı tüfeği kendimce tabiatla bir bütün olarak görüyorum. Önceden de bahsettiğim gibi, küçük grubumuzda ki ben ve diğer arkadaşlar, atışa gideceğimiz zaman sadece atış yapmak için değil, tabiatın bütün güzelliklerinden de nasibimizi almak için gidiyoruz. Ben şahsen güzel bir tabiatın olmadığı yerde atışa gitmek istemem. Çünki biz diğer arkadaşlarla önce tabiat aşığıyız, ondan sonra havalı tüfek severleriz. Atış yeri olarak sunduğum yerler sadece bir teklifti. Daha güzel olan bir yere gitme konusunda da asla hayır demem.


    Diğer bir konu ise, inşallah pazara kadar bir arabalı katılımcı daha buluruz. Aksi taktirde sadece benim arabayla hepimizin gidebilmesi imkansız gibi.

    Merhaba arkadaşlar.


    Mangal fikri çok iyi, güzel de, yanlız Büyük Yamanlara yada Sasalı Ormanlarına gideceksek, bu bölgelerde mangal ve ateş kesinlikle yasak. Bu konumda Jandarmaya yakalanıldığı taktirde, direk olarak sabotaj girişimcisi olarak muammele görülüyor. Ayrıca da yaz aylarında ormanlarımızda piknik yapmak da yasak. Bu durum en azından Ege'de böyle. Ben Yamanlar'da ki otelin orası için izin işi konusunda yarın ilçe jandarma komutanı ile görüşeceğim. Bir sorun çıkacağını sanmıyorum, fakat olurda bir pürüz çıkması halinde, ayni bölgede olan Karagöle gidebiliriz. Orası etrafı çevrili ve özel bir işletme olduğundan mangal yapmak serbest. Bu yerin Bostanlı iskelesine uzaklığı ise 30 kilometre. Eğer burası çok uzak denilirse o zaman Sasalıyı önerebilirim. Ama ben yinede fikir vermesi açısından Karagöl ile ilgili bazı resimleri ekliyorum.


    Görüş ve beğenileriniz sunarım.


    Saygılarımla.


    [Resim Engellendi: http://img129.imageshack.us/img129/8523/dscn2703rr3af6.th.jpg][Resim Engellendi: http://img129.imageshack.us/img129/4590/dscn2704ra2aj8.th.jpg]



    Resimleri başka fotoğraflardan çektiğim için biraz bulanık, ama en azından fikir verme açısından yeterlidir diye düşünüyorum.

    Ben Bostanlı iskelesinden 3 arkadaşı alabilirim. Yanlız Manisa'dan gelecek olan arkadaşın durumunu nasıl ayarlıyacağız ? İzmir tarafından arabalı gelecek olan biri olursa o zaman onu Bornova'dan alabilir. Aksi halde Bornova'da inip metro ile Konak'a gelmesi gerekecek. Konak'dan da vapurla Bostanlı'ya geçecek ki, bu durumda benim bildiğim en kısa yol bu.

    Arkadaşlar, araba ile gelecek olanlarımız lütfen isimlerini yazsınlar. Eğer mümkünse hangi istikametten geleceklerini belirtirlerse iyi olur. Ona göre arabasız arkadaşlar için bir organizasyon yaparız.

    Hatsan konusunda yanılmayı o kadar çok istiyordum ki. Ama maalesef olmadı.
    Bu köfte olayı da artık bizler için yanlış. Benim aklımda 97 k var. Çevrenizdekilere bir sorun 97 k diye bir silah var ben buna 800 ytl vereceğim deyin ve surat ifadelerini iyi izleyin. Bir tüfeğe 800 ytl verecek olan kişi köfte olayına girmez.


    Tebrik ediyorum, başkada bir şey demiyorum.


    Hatsan, yetti gari, Hakkari...

    Bana zaman olarak her gün uyar. Yer olarak iki önerim var. Birisi Büyük Yamanlar dağları, diğeri ise Çiğli Kipa ile Sasalı arasında ki Okaliptus ormanları. Biz kendi grubumuzla bu iki yerden birine giderken, İzmir den gelen arkadaşlara da kolaylık olsun diye Bostanlı vapur iskelesinde buluşuyoruz. Arabası olan arkadaşlar için bu tabi sorun değil, ama yine de en uygun buluşma yeri Bostanlı iskelesi. Çünki iskeleden Büyük Yamanlar zirvesi 18, Okaliptus ormanları da takriben 10 kilometre uzaklıkta. Eğer yer olarak Büyük Yamanlar dağlarında karar kılınırsa, o zaman havanın rüzgarlı olması da bizi pek etkilemez. Zira orda kapalı atış poligonumuz da var.

    Benim İşgören silahçılıktan aldığım sahte maste değil. Kutu, havası alınmış vakumlu bir paket içinde. Her halde böyle bir ürünün paketlemesini yapmak, sahteci için oldukça pahallıya gelirdi.


    Dürbünümü tabiki yeniden ayarladım, ama dediğim gibi o mesafede 3 pellet hedefi buluyorsa, ikisi alakasız yere gidiyor. Bunun da dürbün ayarı yada tüfekle ilgili olduğunu sanmıyorum. Olsa olsa pelletden kaynaklanıyordur.

    Diğer başlıkta da belirttiğim gibi bu pelletler hiç de öyle pahallı değil. İzmir de ki satış fiyatı 500 lük kutu ( 5.5 ) 15 ytl. Ayrıca söylendiği yada yazıldığı gibi bu pelletler hedefe çarpınca genişleme falan da göstermiyor. Çünki ben evde 10 metre mesafeden arka arkaya konmuş 3 kitaba atış yaptım. Sayfalar arasından çıkarttığım mermilerin baş kısımlarında hiç bir genişleme yada bariz bir deformasyon yoktu. Sadece boyları kısalmıştı. Benim CF30 da fazla bir istikrar göstermediler.

    Crosman hollow point lerden dün bir kutu aldım. Bu gün evde yaptığım denemelerden hiç iyi sonuç alamadım. Gamo CF30 5.5 ile 10 metre uzağa koyduğum 1cm çapındaki dairelere yaptığım atışlarda istikrar yoktu. Beş atıştan üçü hedefi bulurken, ikisi ilgisiz alakasız yerlere gitti. Atışları da tam destekli yapmama rağmen sonuç beni biraz şaşırttı. Aynı şartlar altında eski Gamo Expander larla çok daha iyi sonuç alabildim. Bir çok arkadaş bu Crosman ların pahallılığından yakınmış ama fiyat belirtmemişler ! Ben dün İzmir'de 500 lük kutuya sadece 15 ytl ödedim ki, buda çok pahallı sayılmaz diğer markalrla karşılaştırıldığında. Hatta İlal Av da bu pelletler yanılmıyorsam 24 ytl + kargo ücreti !

    Merhaba Arkadaşlar.


    Biz dün Büyük Yamanlar dağlarında bu tüfeğin her türlü testini yaptık. Hatta fotğraflarınıda çektik. Belki Timur yada Uğur kardeş bu gün resimlerini koyarlar buraya.


    Benim ilk izlenimlerim ve şahsi görüşüm şöyle.
    Tüfek ilk görüldüğünde çok kaliteli bir silah izlenimi veriyor. Şahsen benim gözüme ilk çarpan kundak oldu. Ağacın kalitesi ve işçilik 4/4 ve tüfeğin ebatlarına göre hiç de kaba bir görünümü yok. Sadece kubuz biraz irice olmuş. Ama büyük elli kişiler için elde ideal bir şekilde oturacağını düşünüyorum.


    Metal aksamların boyası ve üzerindeki yazılar gerçek bir Avrupalı gibi. Ama bu malesef bütün metal parçalarda aynı değil. Dikkatli bakıldığında yükleme mekanizmasındaki ve kurma kolundaki boya kalitesi biraz farklı. Fakat buna rağmen kötü değil.
    Pellet yükleme sistemi gerçekten çok hoş ve kullanımı çok zevkli.
    Tüfeği kurmak için, kurma kolu tamamen aşağıya çekilip, hemen akabinde ilk konumuna getirildikten sonra yükleme yapılabiliyor. Yani Diana ve Weihrauch lardaki gibi kol aşağıya doğru çekildikten sonra, önce yüklemeyi yapıp ondan sonra kurma kolunu eski yerine getirme mecburiyeti yok. Belki bu bir alışma işi, ama bu sistemlerde yükleme yaparken, aşağıdaki sarkan kurma kolu hiç de hoş değil. Hatsan bunu Gamolardaki gibi kendi sistemi ile şık bir şekilde çözmüş. Ayrıca alttaki ikinci emniyet düğmeside çok iyi düşünülmüş.


    Tüfek çok yeni ve rodaj süresini tamamlamamış olmasına rağmen, isabetlilik konusunda hiç de yabana atılır cinsten değil. Benim gibi gözleri iflasın eşiğinde olan bir insan bile, dürbünsüz 35-40 metreden bir şişeyi çok rahatlıkla vurabiliyor. Hemde Gamo Expander ile ! Gez iyi çalışıyor ve ayar düğmeleri sarsıntıdan oynamasın diye sıkı yapılmış. Ama keşke bu da metalden olsaymış. Bence arpacığın ebatları biraz büyük kaçmış. Uzak mesafedeki hedefi büyüklüğü ile kapatıyor. Her iki sistemde Truglo.


    Evet tüfeğin tepmesi bariz, ama 135 deki gibi çok aşırı değil. Bu güçdeki bir tüfekte de bunun olağan olduğunu düşünüyorum.


    Gelelim tetiğe: Her ne kadar yürüme mesafesi ayarlanabiliyor olsada, tetiğin sertlik ayarı bir türlü yapılamıyor ve oldukça sert. Bayağı bir alışma süresi gerektirebiliyor ve bu sertlik hassasiyeti de olumsuz yönde etkiliyebiliyor. Ayrıca tetiğin ve tetik korkuluğunun plastikten yapılmış olması, bence bu silaha hiç yakışmamış, her ne kadar uzaktan bakılınca anlaşılmamasına rağmen.


    Tüfek ağırlığı ve kurulma zorluğu itibarı ile menfi gözükse de, son derece albenisi olan bir silah. Dediğim gibi bir çok hususlar gayet ince düşünülmüş ( Hatsan mühendislerine de buradan tebriklerimi sunarım ) ve estetiğe önem verilmiş. Bir çok detaylar akıllıca çözümlenmiş. Bence Hatsan bu sektörde iddialı olduğunu kanıtlamış. Nedeni ise, bu silaha istenen para ! ! !


    Yaylı tüfek almaya niyetli olan her arkadaşı, illaki bir kez bu tüfeği eline alıp incelemesini tavsiye ederim. Kesinlikle yok sayılmaması gereken bir silah.


    Tebrikler Hatsan.....


    Saygılarımla.

    havalı tüfeklerdeki susturucular sadece havalı tüfeğin basıncına dayanabilir. Hatta modifiye edilen bazı pcp lerin bunları parçaladığını biliyorum. Siz onu çelikten ve ateşliye dayanacak şekilde yaparsanız ceza o zaman işler. Çalışma prensipleride aynı sayılır. Ateşlilerde biraz daha kalın ve teferruatlı oluyor. Dom dom kurşunuda yanlış hatırlamıyorsam 600-650 m/sn hızla çıkıyor. Namluya göre farklılıklar olabilir. Bendeki tüfek 76 namlu, arkadaşımda 71 namlu var ve ondaki daha yavaş çıkacaktır. Ses hızı ~340 m/sn

    Sizdeki namlu 76, arkadaşınızdaki namlu 71 derken bu sayılarla namlu uzunluğunumu kastettiniz ? Eğer öyleyse sizdeki 76cm lik namludan çıkan mühimmatın hızı, 71 cm lik namluya göre nanlu içi sürtünmelerden dolayı daha düşük olması gerekmezmi ? Yoksa benmi yanlış biliyorum ?

    Selamlar.
    Spor amaçlı Skeet Trap atışları yapmak istiyorum ve mevzuata oldukça yabancıyım. Bunun için 400-600 ytl arası nasıl bir silah önerirsiniz ? Tavsiye ve önerilerinizi bekler teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

    Selamlar.
    Her ne kadar Gamo pelletlerin sahteliği konusu yeterince konuşulduysada, Gamo Hunter bunların içersinde isabetlilik konusunda genel kanıya göre eniyisi. Bu pelletlerle bende Gamo CF30 umla en iyi sonucu alıyorum. 10 metreden 1 cm lik grup elde edebilmek gibi. Yanlız bu pelletleri kullandığım zaman tüfeğin sesi yay ağırlıklı bir ses şeklinde değişiyor. Pro Magnum yada Crossman kullandığım zaman sesi yine normale dönüyor. Gamo'nun sitesinde gördüğüm kadarıyla Hunter lar Pro Magnum un yarısı kadar ağırlıkta. Yani 1/2 gram. Tüfeğimdeki bu ses değişimi acaba pelletlerin hafifliğinden kaynaklanıyor olabilirmi ? Bir de bu ağırlıktaki pellet silahta boş atış etkisine neden olurmu ?
    Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla...