canmin adlı kullanıcının mesajları

    Gerçekten çok güzel yazmışınız, tebrik ederim. Ben böyle şeylerin sadece çing çung çang filmlerinde olabileceğini sanırdım. Hakikatten çok etkilendim seyrettiğim videolardan. ne demişler, yiğidi öldür ama hakkını yeme.

    Sayım Mustafa bey


    Her ne kadar bu topic ğin kişisel sohpet platformuna dönüşmesini istemiyorsamda size son olarak bir sorum olacak. Bunu benim gibi bir çok havalı silah kullanıcılarını çok yakından ilgilendirdiğini biliyorum. Bu nedenle aydınlatıcı yanıtlarınız bizim için çok önemli olacak.


    Türkiye'de satılanlarla karşılaştırmalı olarak, sizin Almanya'dan almış olduğunuz Gamo pelletlerdeki isabetlilik durumu, gruplar ve yükleme yuvasına oturuşları nasıldı ?


    Şimdiden cevap için teşekkürler, her keze sevgiler, saygılar.

    Pardon, son yazınızı şimdi okudum. Ben bu konunun önceden işlendiğini gerçekten okumamıştım. Fakat anlayamadığım, bu pelletler eğer Adana'da üretiliyorsa nasıl üzerinde made in spain yazabiliyorlar ? Yani bunlar bu üertimi Türkiye'de Gamo'nun iziniylemi yapıyorlar ?

    Mustafa bey, yerliler içinde en iyi pelletler bunlar olabilir, ama neden bu adamlar birilerinin delikanlı gibi ortaya çıkıp da ince mehmet, hasan, hüseyin dediği gibi demiyorlarda, Gamo yazıp biz havalı silah sevenleri kandırıyorlar ? Yani bizler, bu camiyanın insanları çokmu KERİZİZ ? Çokmu söğüşlenecek enayileriz ? Sizce yapılan bu iş yasal olabilirmi ? Bu nasıl bir keşmekeşliktir ben vallahi anlayamadım. Hele İzmir'de Özler av diye bir yer var, oradaki tipe Gamo Pro Magnum varmı diye sorduğunuzda, sanki Türkiye distrübütörü bizzat kendisiymiş gibi, " Gamo artık bu modelleri Türkiye'ye yollamıyor ve bundan sonrada artık hiç gelmeyecek ! ! ! " diyor.


    İşin en ilginç yanıda, ben takriben çoğunlukta bir yıldır Gamo Pro Magnum kullanmama rağmen, bu gün ilk defa sayenizde bu pelletlerin Adana'da yapıldıklarını öğrendim. Bunu İspanyollar duysa acaba ne yaparlar ?

    Böyle bir şeyi tahmin etmiştim. Doğrusu şok oldum dersem yalan olur. İster inanın ister inanmayın, ama kendimi koca bir aptal gibi hissediyorum.


    Nedenmi ?


    Bu tür forumlarda, bilgi adına hiç bir şeyi kaçırmamaya, bu denli gayret etmeme rağmen, böyle bir enayi pozisyonuna düştüğüm için, kandırıldığım için ve birilerini bilmeden, istemeden, zengin etmede, bir tüketici olarak aktif bir rol üstlendiğim için.


    Arkadaşlar, şimdi sizlere soruyorum, lütfen bana söylermisiniz?


    Bu hangi ticari ahlaka sığar ? Allah rızası için biri çıkıp bana bunu söylesin ya.


    Ben günlerdir Gamo gibi bütün dünyaya kendini kabul ettirmiş bir üreticinin, nasıl olurda böyle paspal pelletleri üretebileceği konusunda kafayı çizme noktasına geleyim ve hatta isabetsiz atışlar yüzünden canım tüfeğimi satmayı düşüneyim, ...~£&^*?%.,/($!!!!


    Kahretsin, söyleyecek söz bulamıyorum.

    Gamo zaten kendi malını sahte üretemez. Bu pelletleri eğer Çin'de ürettirseydi İspanya'da kendi yaptığının aynısını yaptırırdı ve en görünmez bir yerinede belki made in China yazdırırdı. Belki onuda yazdırmazdı bir çok diğer üreticilerde olduğu gibi. Bence bu pelletler Türkiye'de üretiliyor ve el altından piyasaya sürülüyor.

    Az önce Gamo'nun sitesinden baktım, orijinal kutu kapakları bizim burdan aldıklarımızdan epey bir farklı. Benim anladığım kararıyla tenere'nin Pro Magnum için koyduğu kutu resmi orijinaline ait. Zira Gamo'nun sitesindeki resim ile ayni. Yani bu güne kadar hep SAHTE pelletleri Gamo diye kullanmışızda farkına varmamışız, en azından ben...

    Her keze selamlar.
    Biliyorum, çok kereler bu konu konuşuldu ama yinede son bir kez daha ele alınmasında fayda olabilir diye düşündüm.
    Mesele Gamo pelletlerin etek ucu çap ölçülerinin standart olmaması. Bazan sıkı oturan pelletler ( ki bunlar isabetliliği kendi deneyimlerimde tespit ettiğim üzere olumlu etkiliyor ), bazanda yuvaya oldukça gevşek oturuyor ( ki bunlarda isabetliliği olumsuz yönde etkiliyor ).
    Bir çok kişiden duyduğum ve okuduğum kadrıyla piyasada Gamo pelletlerin sahteleri bulunuyormuş. Bunlar kapak üzerindeki resimden ve pelletlerin çapak ve kalıp izlerinden de anlaşılıyormuş. Aşağıdaki fotoğraftaki pellet bir Gamo ts18 e ait. Resimde de görüldüğü gibi kalıp izi çok bariz ve çapaklı. Bu durum Gamo Pro Magnumlarda da pek farklı değil. Ayrıca da kutu üzerindeki resimler kağıda basılarak kapak üzerine yapıştırılmış. Duyduğum kadarıyla orijinallerinde bu resimler direk metal kapak üzerine basılıyormuş ! ?
    Bir başka tespit ettiğim husus da, sıkı oturan pelletlerde genel olarak, pellet başı çapının büyük olması. Yani etek ucu çapları yine küçük.
    Kullandığım tüfek Gamo CF30 olmasına rağmen, acaba sizlerce bu normalmi ? Yani İspanyol kendi ürettiği bu tüfek ve pelletlerdeki bu zayıf noktayı ısrarla atlıyormu ? Zira bir yıldan beri kullandığım Pro Magnumlarda bu durum hep ayni. Yoksa bu kullandığımız pelletler sahtemi ? Eğer öyleyse dış görünümlerinden sahte ile orijinali bir birinden nası ayırdedeceğiz ?
    Değerli yorum ve bilgilerinizi paylaşacağıızı umut eder, tüm site sakinlerine sevgi ve saygılarımı sunarım.


    [Resim Engellendi: http://img239.imageshack.us/img239/6339/dscn2470os3.jpg
    [Resim Engellendi: http://img246.imageshack.us/img246/3310/dscn2472fi3.jpg]

    Cümle aleme selamlar olsun.
    Az önce yine 10 metre atış denemeleri yaptım, match tipi Crossman pelletler ile beşerli iki grup halinde. Yine tam destekli, yine dürbünle. Dediğim gibi öncedende Crossman pelletlerle denemiştim. Gruplar Gamo Pro Magnum larda olduğu gibi dağınıktı. Bence Crossman pelletlerde de bir standart yok. Neden diyecek olursanız, kimileri yükleme yuvasına sıkı, kimileride gevşek oturuyor. Fakat bu kez sadece sıkılarla atışlarımı yaptım ve en nihayet de derin bir oh çektim.
    Kendim denemeseydim bir başkası söyleseydi, pelletlerin bu denli isabetlilikte farklılık göstereceklerine inanmazdım.
    Ha birde şunu söylemek istiyorum, dürbün ayarımı dört kere büyülterek yaptım.
    Yukardaki hedefte üstte olan isabet benden kaynaklanan bir hata. Ama diğerlerinde atış açısından bir kusur olmadığını düşünüyorum. Bilmem sizler ne dersiniz ?


    [Resim Engellendi: http://img206.imageshack.us/img206/8854/dscn2468sc3.jpg]

    yeni yağlanıp toplanan silahlarda ilk 30 atış gibi dizel yoğunluğundan guruplar bozuk çıkabilir özeliklede gamo gibi hafif tüfeklerde dizel normale oturunca silah istikrar kazanır .
    2ci sebep çoğunlukla dürbün bu tür problemleri yaratır dürbünün kontrol edilmesi fayda sağlayabilir.
    3cü sebep gamo peletlerin çapakları artık iyice çoğaldı bu peletleerden çok bişey beklememek lazım.
    4cü sebep namlu ucu kron havşasının bozulması harbileme hatası, çarpma , darbe gören namlu ucu daki en ufak bi zedelenme pelet isabet istikrarını inanılmaz derecede bozar çareside yeniden kron çekmek le olur gamolarda da bu iş baya zordur kron namluağzından bayağı içerdedir özel takım gerektirir.bilgilerinize saygılarımla


    Dün 250 kadar pellet attım. Bu gün yine denedim, gruplar aynı öncekiler gibi dağınık. Yani dizel etkisi artık yok ama durum aynı.


    Tek parça ayaklı dürbünüm yeni. 10 metreden yaptığım atışlarda tam ortadan vurduğumda oluyor ( Fotoğrafta görüldüğü gibi ). Yani ayarıyla ilgili bir sorun yok. Ama bazanda ilgisiz yerlere gidiyor. Eğer dürbün ayarı ile ilgili bir sorun olsaydı, hep hedef dışı bir yerde grupların olması gerekmezmiydi ? Yani hedefin sağında, altında, yada başka bir yerinde ! ? Dürbünle ilgili başka nasıl bir sorun olabilirki ?


    Benim kullandığım Gamo Pro Magnum pelletler zaten öncedende hep çapaklıydı ( orijinal gibi görünüyor, ama yerli olduğu söyleniyor. Gerçek orijinallerini yerli olanlardan nasıl ayırt edebiliriz ? ). Fakat buna rağmen önceki gruplarım bu kadar dağınık değildi !


    Çok titiz bir insan olduğum için tüfeğimin ne namlusunda, ne de başka bir yerinde her hangi bir sorun, yada darbe ve benzeri bir hasar yok.


    Gamo CF30 kullanan arkadaşlardan rica etsem, 10 metreden destekli, eğer mümkünse dürbünle yapacakları atışların gruplarını bu topiğe ekleyebilirlermi? En azından diğerleri ile bir mukayese yapma imkanım olur.


    Şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla.

    Peki yükleme yuvasında herhangi bir problem gözünüze çarptımı.Yada başka bir saçma ile grup yaptınızmı??

    Hayır yükleme yuvasında hiç bir sorun yok. Gamo Pro Magnum haricinde Crossman ın match tarzı pelletleriylede denedim. Ama durum bunlarda da pek farklı değil.
    Benim esas olarak bir türlü anlayamadığım, evelcede hep Pro Magnum kullanıyordum ve bu mesafeden yaptığım gruplar 1-1.5 cm içinde oluyordu. Şimdi ise pelletler abuk sabuk yerlere gidiyor, ki ben o adrese göndermememe rağmen. Zaten resimdende anlaşılıyor. Gerçekten doktora tezi olabilecek bir durum. Bir türlü mantığım almıyor...

    Arkadaşlar
    Geçen gün en nihayet tüfeği tamamen dağıttık, yeni yay taktık. Hazır açılmışken her tarafını bir güzel yeşil yağ ile yağladık. Namlunun içinide önce kuru sonra yağlı ve sonrada kuru olarak bezle bir güzel temizledik ve tüfeği nizami şekilde topladık. Bu arada dağınık haldeyken namlunun yiv ve setlerine de baktık, hiç bir sorun yoktu. Tüfek ilk aldığım günki gibi oldu. Daha sonra dürbünüde taktım ve güzel bir ayar yaptıktan sonra deneme atışlarına başladım ( Tasko 3-9X40 ve tek parça ayak ). Evde 10 metre uzağa koyduğum hedefe ( gamo pro magnum 5.5 ) önce tüfeği oldukça rahat tutarak, sıkmadan sandelye üzerinden destekli 5 atış yaptım. Daha sonra aynı şekilde tüfeği sıkı sıkı kavrayarak 5 atış daha yaptım.Sonuçlar aşağıda gördüğünüz şekilde. Atışları yaparken hiç bir hata olmadı ama bende büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bir türlü anlıyamıyorum. Evelden bu silah hiç böyle dağınık gruplar yapmıyordu. O zamanda Gamo Pro Magnum 5.5 kullanmamam rağmen. Ne oldu bilmiyorum, tüfek isabetliliğini büyük ölçüde yitirdi.
    Lütfen acil yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.


    [Resim Engellendi: http://img262.imageshack.us/img262/9784/dscn2466sd4.jpg]

    Değerli Arkadaşlar.
    Öncedende tahmin ettiğim gibi, bizim İzmir buluşması tabi ki gerçekleşmedi. Her halde bu İzmir'in kaderi olsa gerek. Bende bari sizlerin önerileri doğrultusunda, şu benim namlunun temizliği ile uğraşayım dedim. Mustafa beyin de dediği gibi, namlu içinden misina geçirme işini başaramadım ama, pamuklu kulak temizleme çöpleri ile epey bir deneme yaptım. Sizlerinde önceden dediği gibi pamuklu uçların kesit çapları küçük olduğu için, üzerlerine ek pamuk takviyesi ile sarımlar yaparak bu kesit çaplarını önce büyüttüm ve mümkün olduğunca sıkılaştırdım. Daha sonra bu pamuklu uçları yükleme yuvasının boyuna uygun olarak makasla kestim. Pamuk ile takviyelendirdiğim uçlar sıkı sıkı yuvaya oturdu. İlk üç atışımı yağlamadan kuru bir şekilde yaptım. Her atışta namlunun ucundan pamuk parçaları sağa sola uçuştu. Esas çekirdek ise güçsüz bir şekilde 10m uzağımdaki hedefe DEĞDİ! Etrafa savrulan pamuk parçacıkları nerdeyse siyah renge dönüşmüştü. Daha sonra ki üç atışı silah gövdesini yağlamada kullanılan Milano Uomo marka bir yağlı sprey ile pamuklu uçları yağlayarak yaptım. Bu kez çekirdekler her halde daha ağırlaştığı için hedefe daha kuvvetli çarptı ve pamuk parçalarıda sağa sola uçuşmadı. Bu yağlı çekirdeklerin rengi kurulara nazaran çok daha koyuydu. Ardından üç kere de tekrar kuru olarak attım ve son olarakta ilk pelleti yuvaya yerleştirdim. Birinci pellet ( Gamo Pro Magnum 5.5 ) yuvaya sıkı değilde biraz gevşek oturdu. Yastıklara sıktığım bu deforme olmamış pelletin etek uçlarına baktığımda, çok hafif yiv ve set izlerini en nihayet gördüm. İkinci attığım pellettede durum aynıydı. Yani bu pellet de yuvaya gevşek oturmuştu. Yiv ve set izlerinde pek bir değişiklik yoktu. Fakat üçüncü pellet, daha başını yuvaya yerleştirirken hafif zorlanarak girmişti ( lütfen müstehcen algılanmasın ). Atıştan sonra pellet eteklerine baktığımda yiv ve set izleri daha bir belirgindi diğerlerine nazaran. Burdanda anladım ki, yuvaya sıkı oturan pelletler daha istikrarlı ve daha isabetli. Her halde yiv ve setleri daha iyi kavradığından diye düşünüyorum. Fakat her ne kadar bir iyileşme gözlemlediysemde, izler eskisi gibi derin ve net değildi. Belki namlu içi temizliğinin daha esaslı yapılması gerekiyordu. Pellet ölçülerinde bir standartın yakalanamaması gerçekten üzücü. Her halde çok zorlu bir iş olsa gerek.
    Keçeden üretilmiş pellet temizleyicilerini eğer 5.5 luk için yurt dışından bulabilirsem, getirtip bir de bunlarla temizlemeyi düşünüyorum. Çünki dediğim gibi pamukla daha fazla bir netice alamadım. Ayrıcada bu pamuklu uç atışlarında silahın sesi olduğundan oldukça fazlaydı. Sanki boş atış etkisi hissediliyordu, her ne kadar içine sıkıca pamuklu uç tıkanmış olsada. Bununda yay ve piston için pek de sağlıklı olmadığını yazılarınızdan öğrenmiştim. Yani bu yöntem sonuca götüren bir yol değil bence. Ama en azından bunun böyle olduğu tespit edilmiş oldu.
    Hepinizin kıymetli yorum ve önerileri için çok teşekkür eder, sağlıklı, huzurlu bir yaşam ve keyifli, kazasız atışlar dilerim.
    Saygılarımla...

    Gamo CF30 larda misina türü harbi ile bu iş çok zordur hatta yapılamaz,yapılsada pislikler namlu gerisine yüklenir,bunun en ideal yöntemi,keçeden mamul namlu temizleme pelleti kullanmaktır.

    Peki bu keçeden namlu temizleme pelletleri nerden tedarik edilebilir acaba ? Bunlardan bulduğumu varsayarsak, bu pelletleri yağlayıptamı yükleme haznesine sürmemiz gerekiyor, yoksa kuru bir şekildemi ?

    Sorunum işte orda zaten. Pellet yükleme tarafındanda bir şekilde namlu içine giremiyorum. Silahı kurarken yuva yukarıya çıkıyor ve namlu deliği silahı söktüğüm haldeyken bile görünmüyor. Yuva aşağı indiği zamanda hiç bir şekilde oraya ulaşılamıyor. Ne kadarda zormuş şu namlu temizleme işi ! ! !
    Harbi ile temizleyecek olsam, namlunun ucundan harbi ile girdiğim zaman, içerdeki bütün kalıntılar yükleme haznesine doğru itilecek. Peki bunlar nerden çıkıp dökülecek ? ? ?
    Ayrıca sizlerce gruplarımın büyümesi ve istikrarsızlık düşündüğüm nedenlerden dolayımı ?

    Tüm Site Sakinlerine Selamlar.
    Ben takriben bir yıldan biraz fazla bir süre Gamo CF30 5.5 kullanıyorum. Tüfeğimi aldığımdan beri üzerinde hiç bir değişiklik ve modifiye yapmadım ve yaptırmadım. Bu süre zarfında kesin ve net olarak bilmiyorum ama, takriben 4000 civarında atış yaptım. Silah görünüşü, ağırlığı, gücü, kurma kolaylığı, istikrarı ve isabetliliği ile beni fazlasıyla tatmin ettiği için, başka bir silah alma ihtiyacını hissetmedim.
    Düne kadar çok sevdiğim ve hiç bir sorun yaşamadığım tüfeğimin gruplarında aniden dağılmalar başladı. 10 metreden destekli ve dürbünle yaptığım atışlarda, gruplar hem istikrarsız, hemde 4-5 cm içinde toplanmaya başladı ( Gamo Pro Magnum 5.5 ). Aynı şartlar altında bir ay öncesinde yaptığım atışlardaki gruplar ise 1.5-2 cm lik bir daire içinde toplanıyordu. Namlu içi ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünerek, arka arkaya koyduğum iki yumuşak yastığa atışlar yaptım. Yastıkların içinden çıkarttığım deforme olmamış pelletlerin etek uçlarına baktığımda, yiv ve set izlerini göremedim. Oysaki bir kaç ay önce yine aynı şartlarda yaptığım atışlarda, bir hatsan'ınkiler kadar çok bariz olmasada, yinede pelletin etek uçlarında yiv ve set izleri net görünüyordu.
    Bu gün bir sitedaşımın yazısında, çok atış yapmaktan dolayı namlunun yiv ve setleri erimiş diye bir şey okudum. Bildiğim kadarıyla namlular çelikten ve pelletlerde kurşun ve kalay karışımından üretiliyor. Bu denli yumuşak bir malzeme acaba çeliği böylesine eritebilirmi ? ? ?
    Şimdiye kadar namlunun içini hiç temizlemememden dolayı kurşun parçacıkları yiv içine yerleşip satıhı düzleştirmiş olabilirmi diye düşünmeye başladım. Bu mantıktan yürüyerek, namlunun içini bir misinanın ucuna takılmış yağlı bir bez ile temizlemeye karar verdim. Misinayı namlunun ucundan sokmak sorun değildi, ancak diğer tarafta asansör şeklindeki yükleme haznesi olduğu için misinayı dışarıya çıkaramadım. Yani namlu temizliğini bir türlü beceremedim.
    Bu konuda değerli sitedaşlarımın görüş ve tavsiyelerini bekler, saygılarımı sunarım...