Ziruh adlı kullanıcının mesajları

    Uzun zamandır gamo black bull igt kullanıcısı olarak artık pcp ye geçme zamanıdır dedim ve gözü karartarak Nova Star Long 5.5 + wrangler moderatör + BSA stealth tactical sts 6-24x44 + wrangler göstergeli pcp dolum saati ve kasweld scuba alarak seti tamamladım (toplam maliyeti sormayın baya can yakıcı). Öncelikle tüfeğin kozmetiği çok güzel. Damarlı ceviz yapısı harika duruyor (ev içinde gezen küçük sarı karıncalarda benimle aynı fikirde galiba, aldığım günden beri tüfeğin içinde dışında her yerinde geziyorlar). Lw namlunun artılarını saymaz isek ceketli namlu görsel olarak tüfeğe daha çok yakışmış durumda ve takılan moderatör ile birlikle görsellik adeta zirve yapıyor. Görselliğe tek gölge düşüren şey ise emniyet mandalı. Mandalın yukarı aşağı salınımı kalite hissini biraz düşürüyor malesef. Tüfeğin tetik hassasiyeti gayet tatminkar ancak kurma kolu biraz sert. Atış ve grupmana gelir isek bu tüfek hafif ve yerli pelletleri pek sevmiyor. Alparslan Bey in inceleme videosunda da bu gayet açık. Bu tüfek ya 6,35 alınmalı yada da 5.5 için 20 gr üzeri pellet seçilmelidir. Hali hazırda elimde 20 gr olmadığı için jsb 18,13 gr ile denemeler yaptım ve istediğim en yakın sonucu bu şekilde aldım. Tüfeği yeni aldığımdan uzun mesafe atışlarını, 250 - 100 bar arası kaç atış yaptığı gibi ölçümleri ayrıca servisinin iyi olup olmadığı gibi testlerini henüz yapamadım. Bu tüfekte regülatöre gerek var mı henüz bilmiyorum ama eksikliğini hissettiğim tek şey güç ayarının olmaması oldu. Son olarak cometa lynx v10 almış ve birkaç saat kullanmış iken sonradan yedek parça sıkıntısı yaşayacağımı anlayarak iade ettim ve hatsan a geçtim. (cometa da yedek şarjör çıkmadı ayrıca tekli dolum aparatıda yoktu)



    Merhaba.
    Hunter 1250, hunter e x treme 1250 ve bu silah arasında kuvvet, isabet açısından bir mukayese yapabilirmisiniz ve neden hunter e x treme ile bu silahı değiştirdiniz. Nesini beğenmediğiniz.


    Teşekkürler

    Hunter ağırlığı ve kırma gücü olarak kullanmakta zorlandığım bir tüfekti. Gücünden dolayı üzerinde gelen 3-9X50 dürbüne bir türlü ayar tutturamamıştım, bu tüfeğe dampa kesinlikle şart. Black Bull da olan Hunter da olmayan özellikler ise IGT, Sas tetik, whisper olarak özetlenebilir. Hunter çok güçlü ve sanırım kayın ağacından yapılma baklava desenli gövdesi ile görseli yüksek bir tüfek ama bana göre kontrolü zor, uzun mesafe atışlarında isabet oranı az ve yorucu bir tüfek olduğundan Black Bull a geçiş yapmıştım.

    Stabil atışlar yapabilen, namlu ceketli, görüntüsü ürkütücü, kullandıkça kendini sevdiren bir tüfektir Black Bull. Yakından bakmadıkça havalı tüfek olduğunu anlamak zor. Gamo nun görseli en iyi tüfeğidir kanımca. IGT sinin yanında yaylı modelide mevcuttur. Dürbün ayağı dampa görevi görmüyor malesef. Tahribat gücü oldukça fazladır bu mimvalde her tüfekte olduğu gibi bunuda dikkatli kullanmak gerekli. Sat tetiği harikadır. Kırma gücü Hunter Extreme SE 1250 den sonra kan yapmıştır. Hunter i iade edip bu tüfeği almıştım zaten. Gez ve arpacığı yoktur, üzerinde Gamo nun 4X32WR dürbünü ile birlikte geliyor, başlangıç için yeterli bir dürbün.

    2 ay kadar önce bende araç arayışındaydım. Hiç hesapta yokken Opel markası dikkatimi çekti. 2016 model Opel Astra edition plus düz vites benzin+lpg pazarlığı bitmiş iken birden ikinci el bölümünde 2015 model 9.500 km deki dizel 136 hp manuel vites araç gözüme takıldı. Test aracı aynı motor hacminde ancak otomatik olanıydı. Yaptığım test sonucunda hiç düşünmeden sıfır araca vereceğimden 4 bin TL daha fazlasını vererek ikinci eldeki Astra Sedan ı aldım. Test aracındaki dizel 136 hp+otomatik kombinasyonu beni fazlası ile tatmin etti. Opel i test etmeden karar vermeyin derim.

    Tüfek üzerine yapılan çalışmalar kadar dolumu üzerine de çalışmalar yapılsa keşke. Elektrikli bir dolum kompresörü hatırlıyorum yabancı sitelerde. Firmalarımız keşke bu konuya da bir el atsa. Dolum işini çözen firma sanırım bu işten en kârlı çıkan firma olur. Kral a tebrikler bu arada.

    Ayrıca küçük bir ilave buradan her ürün alan aldığı ürün hakkında ayrı bir başlık altında olumlu yada olumsuz yorum yazarsa alım satım daha kontrollü olur düşüncesindeyim

    Yakın zamanda yaptığım bir alışverişte alt vidası ile oynanmış ve bakış açısında sol üst köşede kalan karanlık bölgede çatlağı ile tarafıma gönderilen Diana marka dürbün ile ilgili olarak serzenişte bulunabilirdim böyle bir başlık olsa idi, aynı kişiden alış veriş yapacak arkadaşlar daha dikkatli olurdu böylece.

    Yaz mevsiminde hastalık derecesinde bende bu durum. Aracımın temizliğini kendim yaparım, cilalı şampuanlar, mikrofiber bezler, cilalar, jant temizleyici, lastik parlatıcılar, göğüs ve plastik aksam için temizleyici-parlatıcılar, döşemeler için kosla oxi ler vs..vs....ayda bir hızlı cila, birkaç ayda birde pamukla normal cilalama ve döşeme temizliği yaparım..öyle ki yeni yıkamış isem gittiğim yolda aracı kirletecek durumlar var ise yolumu değiştiririm. Şuan durulduk haliyle malum kış ayları....Kimi tamircisine gider yağını değiştirir, bizim gibiler ise en uygun yağı bulmak için iki hafta önceden netten araştırma yapmaya başlar.

    Bazı insanlar için araç, bazı insanlar için yaşam tarzıdır otomobil. Mequiars ı görünce zaten titiz birisi olduğunuz anlaşılıyor, Allah kaza bela vermesin. Sn. Gepard bende dizel megane II kullanıcısıyım, değişirseniz bu yakıt değerlerini çor ararsınız benden söylemesi :)