Serhadi adlı kullanıcının mesajları

    O çıt hesabı yazık ki diğer arkadaşların emek harcayıp tabloya döktükleri gibi olmuyor pratikte. Benim sözünü ettiğim yazılımı indirip kurarsanız, silahınız, tercih ettiği saçma ve dürbününüz hakkında istenen verileri girdiğinizde sizin için ideal sıfırlama mesafesini bulacağınız gibi, arzu ettiğiniz bir sıfırlama mesafesi de girerek değişen mesafeler için yukarı aşağı kaç çıt ayarlama yapmanız gerektiğini kesin olarak bulursunuz. Şahsen bu hesaplamalar ile oynamak benim için hobinin bir parçası olduğundan büyük keyifle yapıyorum. Bir kez verileri doğru girince, nereye düştüğünü görmediğiniz boşa yapılan atışlar ve hayal kırıklığının yerini tatmin edici hızlı, kesin sonuçlar alıyor. Benim dürbünüm 63 yarda (58m)ye sıfırlı. Rüzgarsız havada sadece kliklerle oynayarak orta noktaya nişan alıp ardarda 2 atışta önce 30m. ardından 130 m. deki hedefleri vurmanın zevki bir başka. :)


    Size teklif ettiğim dürbüne gelince; bir kez sıfırladınız mı, 70-80 metrede gayet iyi sonuç alırsınız. 100 ve yukarısı için memnun kalacağınızı garanti edemem. Kaliteli de olsa atış tekniğini yeni geliştirmekte olduğunuz güçlü bir yaylı var elinizde. PCP gibi atıştan sonra saçmanın hedefe gidişini izleme şansınız yok. 100-150 m. sevdası bana da imzamın ilk satırındaki konfigürasyonu satın aldırttı sonuçta :D

    Bence Magnuma objektif çapı 50 mm. ve yukarısı ağır gelir. Emperyal ölçü birimleri ile aranız iyi değilse tabi ki metrik ölçümlüler hesaplamalarda avantajlıdır. Almancanız iyi sanırım. İngilizceniz de iyiyse aşağıdaki siteden CHairgun Pro yazılımını indirip bilgisayarınıza kurarak hesaplamaları yapabilirsiniz:


    http://www.hawkeoptics.com/apps/chairgun-pro.html


    Bu arada siteye gitmişken değişik dürbün ve artıkıl seçeneklerine de bakabilirsiniz. Benim PCP ile kullandığım dürbün de aynı marka.


    Güvenli ve keyifli atışlar..

    Yardımcı olabildiğime sevindim. Dürbün için bütçeniz ve şu anda elinizde nasıl bir dürbün olduğu ile ilgili bilgi verirseniz o konuda da yardımcı olmaya çalışayım. Benim bu forumun ilan panolarında bir satılık ilanım da var. Bence işinizi fazlasıyla görecektir. Dürbünü inceleyip özel mesaj atabilirsiniz.


    Saygılarımla..

    Sayın Schfrhnd,


    Anladığım kadarı ile yaylı pistonlu silahlar kullanmışsınız hep. Yazdıklarınıza göre isabette sorun yaşıyor olmanız bana silahı fazla sıkı tutup, sabitlemeye çalıştığınızı düşündürttü. Yaylı silahlar için bu bir hatadır. "Artillery hold" denen konuyu internette araştırırsanız yararlı olacağına inanıyorum. Tıpkı yatağında geri tepen bir top bataryası gibi saçma namludan çıkana dek tüfeğin serbestçe salınımını tamamlamasına izin vermek gerekir. Özellikle el kundağındaki elinizin tutuşunun gevşek olması saçmaları her seferinde aynı yere yollayabilmenizi kolaylaştıracaktır.


    Saygılarımla..

    Senior74izmir,


    Ben o poligonu uydu fotolarından görüyorum ama nasıl gidileceğini bulamadım. Herhalde hala askeri bölgede kalıyor diye düşünmüştüm. Gelip bir kaç hobidaşımla daha tanışmak beni memnun eder.


    Pazar günü görüşmek dileğiyle..

    devamını dilerim, İzmir tekrar kıpırdanmaya başladı :) bu arada havada çok güzelmiş, burada kar-buz. donuyoruz açıkçası...

    Teşekkürler RaptorX! İzmir rahat şehir. Roka yaprağını vurup rakı kadehinin içine düşürmek gibi aktiviteler bulmazsak arkadaşları bir araya getiremeyecek gibiyiz. Ben tanışmak için 80 km. öteden, Çeşme'den gittim. Umarım katılım artar ilerde.


    Siz de Biathlon'a başlayın artık karlı havalarda :D

    Ben de bunlara bakıyordum bugün. E-mail ile ve Youtube kanallarından mesaj atarak firmadan bilgi istedim az önce. Cevap gelirse paylaşacağım. Özellikle AT44 Bullpup tuning kit çok hoşuma gitti. Türkiye'ye getirmenin kaça malolacağını ve solak ya da ambi sentetik modelleri olup olmadığını merak ediyorum. Gördüğüm kadarı ile bizde de marifetli ahşap ustaları var zevk için bu tür şeyler yapan...

    Samet arkadaşın ölçümünü tarif ettiği gibi Scope Height değeri, dürbünün orta noktasının, namlunun orta noktasına uzaklığıdır. Ön ile arka ayak arasında yükseklik farkı varsa zaten dürbününüze shimming yapmışsınız ve uzak mesafeye sıfırlamışsınız demektir ve uzak mesafe atışlarda bu fark dikkate alınması gereken bir etki yaratmaz. Yakın mesafe atışlarına az da olsa etkisi olacaktır. Doğru sonuçlar için asıl önemli olan kullandığınız saçma için silahınızın Muzzle Velocity değeri ve saçmanızın ED değerlerini doğru girmenizdir.


    Güvenli ve keyifli atışlar..

    Merhaba,


    SR Reticle'ın alt yarısındaki uzayan yatay çizgilerin ucunda bulunan daireler 10 mil/saat ( yaklaşık saatte 16 km.) esen yan rüzgarda saçmanın gideceği yeri gösterir. Mesafe arttıkça rüzgar saptırması da artıyor tabi. MilDot'tan farklı olarak, SR Reticle'da nişan noktalarının arası eşit değildir. Havalı silah saçma yörüngesine uygun olacak şekilde 30 yardaya sıfırlanarak kullanıldığı varsayılarak tasarlanmıştır. Böylece orta noktanın altındaki daire ve çizgiler kolay akılda kalacak şekilde 35-40-45-50-55-60 yardayı gösterir. Tabi bu değerler kullanılan silaha ve saçmaya göre değişir.


    Umarım yardımcı olabilmişimdir,


    İyi geceler..

    Merhabalar,
    Biz Çeşme'de yaşadığımız için civarda atış yapacak eski taş ocakları vb. pek çok güzel yerimiz var. Ama sözünü ettiğiniz Gaziemir'deki poligonu merak ettim. Belki bir pazar günü karşılaşırız...