jimih adlı kullanıcının mesajları

    Tabiki yükseltilir Mustafa ağabey de tabancanın orjinalliği bozulmasın diye o yolu iptal ettim kafamda. Elimde bir tane fazladan 8" boyunda ve 11 mm dış çapında 2240 namlusu var. Onu feda etmeyi düşünüyorum bu yolda.

    Namlu çapı 10 mm, içerideki namlu tutucunun montaj kısmında ise namlu 8 mm' ye düşürülmüş. Namlu ayrıca bir tane setskur vida ile diğer uçtan sıkıştırılıor. Sonuçta 2 tane yıldız bir tene de imbus setskur vidayı sökerek namlu yerinden çıkıyor. 5.5 namlu değişiminde beni endişelendiren tek kısım bu 8 mm'lik kısmın tornada işlenmesi. duvar kalınlığı 1,25 mm olacak işlemeden sonra ve bu durum namluya zarar verirmi vermezmi? Denemek lazım. Namluyu hesaba katmazsak, performansındaki kusur tek pompalamada, iki veya daha fazla pompada ya kusur yok yada hissedilmeyecek kadar az ki genelde ben ya 3 yada 4 pompada kullanıyorum. 5. pompada fazla gelen havayı dışarıya bırakıyor.

    Ben de onların reklamını yapıyorum her buluşmada tabancayı çıkarıp bol bol atış yaparak da haberleri yok :). Gücü hakkında kötü birşey diyemeyeceğim, gerçekten güçlü bir havalı ama isabet konusunda ben şanssız olanlardanım. 4.5 fx ile 5 atışlık seride 10-11 metre mesafeden sorbest çift el ve destekli atış ile ancak 50 kuruşluk bir gruba yaklaşabildim. diğer marka pelletleri söyleyemeyeceğim. Mesela fişek boyutundaki hedeflere yaptığım atışlarda üçte iki oranında fişeğin bir tarafını vuruyorum, 50 metreden plaklara yaptığım atışlarda da plakları arada bir vurabiliyorum, yada en fazla bir plak boyu etrafinda dolanıyorum. Plağa pellet değerse de kırıyor maşallah, tabi bu atışlar 4 pompa ile. Benimkinin seri numarası 000075. Eğer bundan sonrakiler daha iyi ise ne ala. Bir tane daha namlu isterim. Bu isteğime bugün de hayır diyeceklerini sanmıyorum çünki birkaç ay önce firma sahibiyle yaptığım telefon görüşmesinde namlu isabetsizliğinden bahsettim, kendisi de eğer istersem namluyu rahatlıkla değiştirebileceklerini söyledi.


    Bana göre sorun olan ise önceki mesajlarımda da yazdığım gibi biraz gürültülü olması ve tek pompada yatay olarak iyi ama dikey olarak grubu oldukça büyütüyor.


    Netice, reklam oldu ama genel olarak ortalamanın üstünde bir tabanca kalite olarak, fiyat olarak da maşallah, yurtdışı fiyatlarıyla aynı. Bence özelliklerine göre fiyatının hakkını verebilen bir tabanca. Daha ucuz fiyatı olsa tabi ki hayır demem :) , hele birde 5.5 modeli çıkması durumunda bir tane daha alırım.

    E ozaman bu pazar bekleriz gelmek isteyenleri. Yalnız pazar günü meteorolojiye göre şimşekli yağmur bekleniyormuş. Kuruda atış yapıp ıslakta da çay kahve içeriz, muhabbet ederiz.

    Çok teşekkür ederim abi. Peki saat ve yer olarak nereyi düşünelim. Son gittiğimiz Ümraniye'deki paintball sahası fena değildi çay, kahve gibi artıları var, ama viraz da trafik sıkıntısı vardı.

    Selanmlar sideprensi07,


    Doğru hatırlıyrsun, hayatına 2240 ololarak başladı ve 22XX olarak devam ettiriyor benim tüfek. Nihayet krono ile de ölçüm yaptım 5 atışta 770-780 arası 14 grains JSB saçma ile, idare eder. Teşekkürler İmpo Taylan abi.