Kron adlı kullanıcının mesajları

    avcı hoca abi birde yeni şaftlı modeller çıkmış geçenlerde amerikada, gördüm beğendim zincir bakımı gerektirmeyen , çookk hızlı vites değişimi sağlayan,gücü tekere daha iyi iletti söylenen bir bisikilet . eğer türkiyeye gelirse bir düşün derim yada krono yu üreten bey efendi bu bisikiletide üretebilirmi acep .üretirse ilk taliplileden biriyim bu arada hoş geldiniz bahadır bey. :thumbup:



    Öncelikle teşekkür ederim ,


    Şaftlı bisiklet teknolojisi 1950 li yıllara dayanan eski bir teknolojidir , güç kaybı olmadığı da doğrudur.
    Fakat günümüz şartlarında çok vitesli bisikletlerde uygulanma problemi vardır , sadece City bike yada Hybrid tabir ettiğimiz bisikletlerde arka tekerlek göbeğinden 7 vitesli olmak üzere uygulanmaktadır dolayısıyla Aynakola vites uygulaması yapılamadığından daha çok Avrupa gibi düz zeminli ülkeler için kullanışlı olabilir ama ülkemiz gibi tepesi yüksek eğimli yolları olan ülkeler için çok kullanışlı değildir.

    Bu arada bir noktayı daha belirteyim evet Serkan bey in dediği gibi kadroları çok meşhurdur bunun sebebi ise Eblemis in dediği gibi dizayn olayıdır ve tüm tanınmış markalardada aynı olay sözkonusudur " sadece tasarım".


    Kadrolarda ki teknik detay öncelikle kadro kaynaklarının "smooth kaynak" olmasıdır yani aluminyum kadrolarda gözüken kaba kaynak görüntüsünün Cannondale larde taşlanma vasıtasıyla yapıştırılmış gibi bir görüntü vermesidir.


    Gerçi bu detay tüm firmaların yaptırabileceği basit bir işlemdir fakat pekçok firma bu kaynakların taşlanmasına pek sıcak bakmamaktadırlar , nitekim bana da bu olay riskli geldiğinden kendi kadrolarımızda bu işlemi uygulamıyoruz.


    Cannondale bilinmiş bir marka olmasına rağmen dünya pazarında diğer Amerikalı hatta pekçok Avrupalı ve Taiwan lı firmalara göre fazlaca bir paya sahip değildir.


    Ülkemize ithal edilen en eski üç markadan biri olmasına rağmen , pek fazla tutulan bir marka olamamıştır. Buna etken faktörlerden birisi pahalı fiyat politakası diğeri ise Kadro tasarımının uzun yıllar boyu değişmemesidir.

    Öncelikle , Mustafa Serdar bey' sayın Eblemis , Serkan bey ve diğer arkadaşlara hoş geldiniz dilekleri için teşekkür ederim , bende sizin aranızda olmaktan memnuniyet duyuyorum.
    Daha önce bisiklet sektöründe ki forumlarda maalesef yazma şansım pek olmadı çünkü taraflı olma durumu beni rahatsız ediyordu ama Mustafa Serdar bey airguntürk de kendimi açıklayarak yazabileceğimi söyleyince çok sevindim , sizlere de en sevdiğim konu olan Bisiklet ile bilgi verebilme imkanı beni çok mutlu etti.
    Tüm konular ile ilgili olarak size tamamen tarafsız bilgi verme çabası içinde olacağım , eğer sürçi lisan edersem beni de eleştrimenizden memnuniyet duyarım.


    Bu arada The Nighthawk ın sorusuna bir cevap vermek istiyorum , ( gerçi eblemis bu konuda yine 12 den vurmuş ) evet Cannondale Taiwan da Caribou isimli bir kadro üreticisi tarafından yapılmakta , Avrupa ihracatlarını İspanyol Orbea firmasında montajlatmaktadır , Amerika daki ürünleri ise Taiwan ve Çin montajlamadır fakat bazı üst modelleri ki bunlar 5000â¬uro ve üstü 3, 4 model Amerika da yapılmakta idi ,2005 yılında Cannondale in üretim müdürü bir toplantı esnasında bu bilgiyi vermişti ama 2008 senesi itibarı ile halen Amerika da bu üst modeller üretiliyormu bilmiyorum.


    Amortisörlerinin Arge çalışması Marzocchi ile beraber yapılıyordu ama seri üretimleri Taiwan da Suntour fabrikasında idi.

    Selamlar Arkadaşlar,


    Eblemis nick li arkadaşımız gerçekten profesyonel bir şekilde Bisiklet ile ilgili detaylı bilgiler vermiş ayrıca Serkan arkadaşımızda bu konuda güzel bilgiler vermiş .


    Ben KRON bisikletlerinin ve SEKTÖR bisikletin sahibi olarak , Türkiye de böyle kullanıcıların var olmasından büyük memnuniyet duyduğumu öncelikle belirtmek isterim.


    Uzun Yıllar Türkiyeyi yedek parça sektöründe Rock Shox ve Sram başta olmak üzere pekçok marka ile tanıştıran biri olarak hatta bu ürünleri Avrupa fiyatlarının bile altında sattırarak , üst grup kullanıcıların var olması için uğraş verdik.


    Sonrasında da yedek parça sektöründen ayrılıp KRON ile yola devam etme kararı alarak Türkiye ye iyi bisikletinde Türkler tarafından yapılabileceğini hatta muadil Avrupalı ve Amerikalı firmalardan daha iyisini yapabileceğimizi gösterdik.


    Bu konuda bizim Bisikletlerimizi tercih eden dostlarımıza çok teşekkür ederiz , biz kendilerinden bize güvenerek KRON u daha iyi bir seviye ye taşıdıkları içinde ayrıca minnettarız.


    Bisikletler hakkında yazılan yazılar ile ilgili Mutfakta olan biri olarak şunu söylemek istiyorum Cannondale dahil olmak üzere hiçbir tanınmış firma kendi gövdesini veya herhangi bir ürünü üretmemektedir .


    Bunlar tamamen bazılarını sizin de bildiğiniz , bazılarını hiç duymadığınız Çinli ve Tayvanlı firmalar üretmektedir.


    Bisiklet ile ilgili yazdığınız yazıları keyifle takip ediyorum , bilmek istediğiniz , sormak istediğiniz her tür konu hakkında sizlerle yazışmaktan mutluluk duyacağım belirtmek isterim.


    Pedalların hiç durmaması dileğiyle.


    Bahadır YILMAZER