LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar bir söz vardır, "Her Avantaj yanında dezavantajı da getiririr." diye.. Sonuçta Yaylı Yaylıdır PCP ise PCP.. Hepsinin kıyaslandıklarında biribirlerine göre bazı avantajları olduğu gibi dezavantajları da varır. Sonuç olarak PCP yaylıdan iyidir yada Yaylı PCP'yi döver denemez. Bence Elma ile Armutu karşılaştırmamak lazım. Elma elmadır. Armut ise Armut.


    Saygılar.


    Bende Diana 54 var. 8 sene önce almıştım. Gerçi ben çok sık ve fazla atış yapamıyorum. Ama geçen sene modifiye amaçlı olarak yayını ve pistonunu değiştirene kadar 265 m/sn hızda atış yapabiliyordu. (Benjamin 14.3 gr ile.)


    İsabetlilik konusunda ise gerçekten çok iyidir. Bir Müsbaka silahı kadar hassas olmayabilir ama 25 m'den hemen her atışta 9x dürbün ile poligondaki boş kovanları tek tek vururdum. 25 m'den yaptığı gurupmanda 50 ykr'den daha küçüktür..


    Bu silahın en büyük düşmanı (benim kendi fikrim) modifiye dir. Her ne kadar modifiyeye uygun dense ve güç artışı bakımından iyi sonuçlar alınsa da yiv ve set yapısından dolayı modifiye sonrasında atış hassasiyeti bozulmaktadır. Bu silahı alacak yada kullanan kişilere tavsiyem olduğu gibi kabul edip kullanmalarıdır.

    Haydi Hayırlısı, Başarılar seninle olsun Hasan :thumbdown:


    Teşekkür ederim Mustafa bey, Bu proje aslında hepinizin karşısına 2009'da itibaren çıkacak bir uygulama. Kodu: İTS.


    Yani İlaç takip Sistemi. Sağlık Bakanlığı 1 Ocak 2009'dan itibaren bütün ilaç kutularının üzerine datamatrix (karekod) uygulamasını şart koşuyor. Bir çeşit barkod olan datamatrix'in ilaç firmaları tarafından kutların üzerlerine kodlanması gerekiyor. Bende ink-jet (Endüstri tipi kodlama makinası) ile yapılacak bu uygulamanın yazılım ayağını geliştiriyorum. Çoğu bitti. Sipariş almaya başladık.


    Bu uygulamadan Maksat Sahte, Kaçak ilacı ve İlaç sahtekarlığını önlemek. Malum, Özellikle pahalı İlaçlar satılmadan kutusunu bir matbaada bastırıp, sahte bir reçete ile satılmış gibi gösterip devletten parasını alıyorlardı. Şimdi bunu yapamayacaklar. Her ilacın kutusunda bir kimlik numarası olacak bu numaranın karşılığı Sağlık bakanlığının Database'inde varsa o ilacı satabilecek ve o numara da sistemden düşecek . Böylece ikinci defa o ilacı satamaycak yada matbaada sahte kutu basarak ilaç satmış gibi gösteremeyecekler. Çünkü üzerindeki karekod'un karşılığının internet üzerinden sağlık bakanlığındaki database'te kayıtlı olup olmadığına bakılacak. 2010'dan itibaren de Tüm Avrupada bu uygulamaya geçilecek.


    Tr'de şu anda bu uygulamayı gerek yazılım gerek mühendislik açısından yapabilen bizden başka tek bir firma var o da laser yazıcı kullanarak yaptığından tercih edilmiyor.


    Yaptığımız bu sisteme CE belgesi aldık. Niyetimiz 2010'dan itibaren Avrupaya da satmak.


    Çok Yakında Gladyatör siparişimi verebilirim.


    Saygılar.


    hasan abi selamlar uzun zamandan beri yoksun özlettin kendini


    Sağol , Teşekkür ederim Levent. Aslında 3 Ağustos buluşmasına gelmeyi çok istiyordum ama o tarihte tatildeydim. Daha önce yer ayırtmış olduğumdan gitmek durumundaydım. Onun dışında işlerim çok yoğun. Elimde Büyük ve önemli bir proje var. Onun üzerinde çalışıyorum. Yakında köşe olabilirim. :) Görüşmek üzere...

    Oring var ama dışardan görülmeyecek bir yerde. Pelleti koyduğun yerin karşısında yani kurma kolunu kapattığında pallet koyduğun kısmın karşıya girdiği yerin içinde. (pistonun dişi kısmında içeride kalıyor) görebilmen için tüfeği söküp yayı ve pistonu komple çıkarman lazım.

    21 grn lik diana high power pelletide 100 metrelere rahatlıkla gönderebiliyor fakat dahada ilginci havaya atış yaptığımda namludan çıkan pelleti görebiliyorujm çıplak gözle sanırım uzak mesafeye odaklandığımdan gözlerimin görüş kabiliyetide gelişti namludan çıkan pellet görülebiliyorsa 100 metrede nasıl şişe dağıtıyor hemde parçaları 1 metre civarı etrafa saçılıyor.

    Diana HighPower yada Rastat benimde kullandığım en ağır pellet olmasına rağmen Balistik kat sayısı en yüksek pelletlerden biridir. Dolayısıyla en uzağa gidebilen ve enerjisini taşıyabilen bir pellettir. Peleti Namludan çıktıktan sonra görebilmek bütün havalı tüfeklerde gerçekleşebilir. Önemli olan ışığın geliş yönüdür. Ayrıca pellet 200 m/sn üzeri hızlarda gidiyorsa da bu düzlemsel hızdır, Oysa siz pellete arkdan bakıyorsunuz. Sadece yandan bakan birisi bu hızlarda giden pelleti göremez.

    14 grn lik peleti 320 m/s hızla atmasında dizel etkisininde payı vardır ama bu kadar zor kurulması kurma koluna zarar vermiomu yada başka bir yerine yada isabet hala eskisi gibimi tepmeyi hissettirmiyor ama ilri geri hareket sertleşmiş olmalı bunun eksi bi tarafı oluyormu acaba benim için 280 m/s hızı olsa başka hiç bişi istemiyorum.


    İsabetlilikte çok az da olsa bir azalma var. Silahı Zor kurmanın kurma koluna bir etkisi yok. Olmaz da. Neden olsun ki ? Ancak Piston ucundaki keçesini değiştirmemiş olsaydık belki orjinal keçesi bu kadar yüksek hızlı ve sert vuruşlara dayanamayabilirdi.


    Silahın Normal yayı 3.20 mm'dir. Bizim taktığımız yay 3.75 mm. olunca ciddi bir kurma zorluğu oluşuyor.. Üstelik o kadar atış yaptım yumuşamada olmadı (Mustafa bey kullanacağı yayı iyi şeçiyor :) )


    Tüfeğin ileri - geri hareketinde bir sorun olmadı. Tepmede hissedilmiyor.


    Sırf kurma zorluğundan dolayı, Daha kolay kurabilmek için, Tüfeğimin biraz daha az güçlü olmasını isterdim.

    7 senede aynı hızı vermesi için çok az sayıda atış yapmış olmalısınız birde bu silah gerçekten 240 m/s hız veriyormu bana gerçekten bu hızı veriyor gibi geldi birde modifie ile tüfein gücü arttımı sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederiim.


    7 Senede hiç yoksa 10 bin atışım olmuştur. Çıkan yay biraz S olmaya aşlamıştı ancak Benjamin 14.3 gr ile 235 m/sn atıyordu.


    Modifiye ile güç tabii ki arttı. Mustafa bey 3.75'lik yay taktı benim silaha. Aslında ben ilk önce maccari 'den 3.60'lık yay ve keçe getirtmiştim ancak takılan bu yay bir süre sonra epey bir gevşedi. Tüfeği sökünce Maccari yayın ölmüş olduğunu gördük. Bunun üzerine Mustafa bey sağ olsun. kendisi için getirtmiş olduğu 3.75'lik bir yayı benim tüfeğe taktı. 14.3 gr Benjaminlerle ile 320 m/sn, Diana Rastat (yada Baracuda 23 grains) ie de 230 m/sn hızda atıyordu. Şu anda durum nedir bilmiyorum. En son Ocak ayından bu yana Tüfeği elime bile alamadım. Ama kurması çok zorlaştı. Bu da bendeki atış yapma isteğini azaltıyor.

    Öncelikle silahınız hayırlı olsun. Size tavsiyem , eğer güç sizin için en önemli husus değilse tüfeğinizi modifiye etmeyin. Bende 54 kullanıcısıyım. Hemde 8 senedir. 7. sene sonunda Sağolsun Mustafa bey tüfeğimi modifiye etti ve oldukça güçlendi. Ancak bu sefer şunun farkına vardım ki, Arka arkaya 5-10 atıştan sonra artık atış yapacak tüfeği kuracak hal kalmıyor... Bence orjinal haliyle kullanmaya devam edin. Benim 54'üm 7. sene sonunda bile üstündeki orjinal yayı ile fab. verisi hızlarda atış yapıyordu.


    Güle güle kullanın. Kazasız ve isabetli atışlar dilerim.

    Tam benim hayalimdeki tatil. Ya bisikletle yada yaya olarak düşündüğüm rota; Likya Yolu.. Ama mümkün değil. Önceden işlerimi ayarlayabilem filan neyse.. bu sene olmaz ama, inşallah bir dahaki sefere olursa o zaman gelmeye çalışırım (tabii önceden haberim olursa) Bu arada havalı tüfek yada tabanca alıyor musunuz yanınıza ? Birde böcek ve yılan ısırmalarına karşı pan zehir çok önemli..



    Yolunuz açık olsun..

    Bende, önümüzdeki 2 ay içinde yeni bir araba alma niyetindeyim. Çok yol yaptığım için dizel araç düşünmemle birlikte dizelin fiyatının benzine yaklaşması bende, benzinli araba alabilirim düşüncesini de doğurmaya başladı. 2. çocuğumda 9 aylık olmak üzere uzun yola giderken Clio yetmiyor. Benimde ilk düşüncem Scenic'ti. (Not: Grand Scenicler 7 koltuklu) eğer bu koltuk sırasını kullanmazsanız bagaz hacmi artmakta. Ancak aracın dizel modelleri 1.5 dci, 100 HP. dolayısıyla performans beklemek yok. Üstelik otom. vitesi de yok (dizelde) Bende buna karşılık yaptığım araştırmalarda en mantıklısının VW Touran 1.4 TSI olduğuan karar verdim. DSG 6 ileri otom. şanzıman ve 140 HP motoru var. 0-100 hızlanması 9.7 sn. Ancak scenic'te daha güçlü bir motor olabiseymiş (2.0lt benzinli hariç) kesinlikle scenic alırdım. Özellikle cam tavanlısına hastayım.


    Bakalım ne karar vericem bende her an karar değiştirebiliyorum. Araba almak çok zormuş.


    Geçenlerde bir arkadaş kataloğunu almış Yeni Mitsubishi Lancer. Özellikle 1.8, 143 HP olan versiyonun hasta oldum. Arabada ne ararsan var. CVT otom. şanzıman , direksiyondan vites değiştirme vs.., Üstelik arabada 10 hoparlörlü ve SubWoofer'lı fabrikasyon Rockford Fostgate müzik sistemi var. 650 Watt !!

    Fake olduğunu sanmıyorum. Zor bir atış ama imkansız değil. Askeri sniper tüfekleri ile çok daha uzun mesafeye nokta atışı yapılabiliyor.


    Ancak burada en önemli husus silahın sıırlamasının çok iyi yapılmış olması , Mesafenin doğru ölçülmesi (merminin düşmesinin hesaplanması için) ve atış esnasında rüzgarın olmaması yada rüzgar faktörünün hesaba katılması atıcının attığı yeri vurmasındaki en önemli faktörler.

    Termpol (ilker) ciğim Şapkan çok güzel.. Müfettiş GadGet 'e benzemişsin :D



    Güzel bir buluşma olmuş. İşlerim nedeniyle gelemedim. İnşallah bir dahaki sefere görüşmek dileğiyle..

    Yok abi. nerdee.. Uzun süredir tüfeği elime bile ile alamadım. Filme çekmeyi bırakın bu güne kadar patlayan pelletlerden hiç birini şişeye atmadım. Denemek için ilk fırsatta atmak istiyorum. Acaba filmdeki ile aynı sonucu verecek mi ? Sonucu Haber veririm. :)

    Bu atışlarda kullanılan pelletler patlayan cinsten. Dikkat ederseniz şişenin birinde delik açarken ateş çıkıyor. Yani patlıyor. Bu şekilde kibritleri de kafalarından vurabilirseniz ateşleyebiliyor.