LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    Dün bende garajda atış yaparaken aynı denemeyi yaptım. 1/2 lt pet su şişesini su ile doldurduktan sonra 15 m'den dürbün ile tam kapağın ortasından vurdum. Vurur vurmaz şişe kapağa yakın kısmından patladı. Pellet ise şişenin dibinden kafası çıkmış ama kıç tarafı şişenin içinde kalmış olarak kaldı. Kullandığım Silah Diana54 ve pellet 5.5mm Diana HighPower Rastat'tı.

    Diana Rastat High Power = H&N baracuda (21.14 grains'tir.)
    Air Arms 16 grain yada Benjamin 14.3 grain de oldukça isabetli ve kalitelidir.
    Ancak sıfırlamanı oldukça ağır bir pellet olan Diana'ya göre yaparsan diğer pelletler ile sıfırlaması uymaz. Bilgin olsun.

    Askerliğimi Çanakkalede yaptım. 1995 yılındaki büyük Anzac günü kutlamalarında da (her 5 yılda bir büyük tören yapılır) orada tören takımındaydım. Gerçekten bir destandır Çanakkale anlatmakla bitmez.


    Şair çok güzel söylemiş;


    DUR YOLCU ! BİLMEDEN GELİP BASTIĞIN BU YER BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR.


    EĞİLDE KULAK VER BU SESSİZ YIĞIN BİR VATAN KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.

    Bende poligonda kullandım. Banada pek kullanışlı gelmedi.. Havalı tüfeği mauser gibi düşünürsen bu tüfek Tek kırma gibi oluyor.. Kendi özel saçmasını bulmak ta cabası..

    Kanunlarımızda 9 mm havalı tüfek yasak demiyor. Daha doğrusu havalı silahlarda benim bildiğim bir kalibre sınırlaması yok ama İş bunları ülkeye getirip satmak olunca 9mm'e izin vermeyebilirler.

    Sanırım namluya ters girebilmesi için kullanılmış olması tercih edildi. Namluya kolay giren plletler atış yapılmadan da kullanılabilir. Yada etek kısmını biraz tıraşlamak gerekebilir.

    Araba aslında biraz da şans işi. X marka Y model bir arabadan sen çok memnun olabilirsin ama bir arkadaşında aynı araba vardır o hiç memnun değildir. Mesela bizim şirkete geçen sene 3 tane birden 0 km kangoo alınmıştı. Üçü de aynı özelliklere sahip olmasına rağmen birinin frenleri diğerininkisine uymuyordu.


    Ben 98 yılında bir Clio aldım (1.6, 92 HP, ithal olanlardan HB. Araç hala bende, şirket üstüne geçirdim) Araba, şu an 375 bin km'de. Çok memnunum. Bu kadar sağlam ve sorunsuz olabileceğini sanmazdım. İlk defa debriyaj baskı balatası 300 bin km'de değişti. Keza Ön takım 185 bin km boyunca hiç sorun çıkarmadı. Ön akslar ve direksiyon kutusu 325 bininci km'de ilk defa değişti, Katalizör üzerinde ve çalışır durumda. Şarj ve Marş dinamolarda hiç değişmedi. 15 bin kmde bir yağ deiştirmeme rağmen motorda en ufak bir yağ eksiltme yada üfleme yok. Yol tutuş ve frenleri de (dozlaması) çok iyi. Benzinli olmasına ve 1.6 lt motor olmasına rağmen yakıt tüketimi ş.içinde 7,5 lt. Üstelik son derece de seri. Max. Torkunu 2500 d/d'da ürettiğinden ş.içi kullanımlarda sık sık vites değiştirmek gerekmiyor.


    Bu güne kadar, pek çok değişik marka ve model araba kullandım. Tabii ki Clio'dan çok daha rahat ve iyi arabalar var ama şehir içinde benim için en ideal araba Clio..

    6 Ocaktaki buluşmadan radierlerin hepsinde (2 raider vardı) bu ses vardı.. sesin sebebi Mustafa beyinde dediği gibi valf. Tek defada valf kapanmadığından titreşim oluşuyor ve hava bu titireşimle birlikte tıırrrt sesi ile kaçıyor. Hem fazla hava harcar hemde valf çabuk bozulur.

    Geçen ay Park elektronikten aldım bunların daha büyük olanını. (kalem boyunda, parmak kalınlığında) Üzerlerinde -non toxic- yazıyor... İçlerinde farklı sıvılar olan iki üp var. Fakat bu sıvılar biribirlerinden ayrı. Plastik cubuğu bükünce içindeki diğer tüp kırılarak iki sıvı biribirine karışıyor ve kimyasal reaksiyon başlıyor. Bunun sonunda ışık saçmaya başlıyor. Bu ışık saçma olayı 10-12 saat devam ediyor.. Bazı modellerde daha az yada çok olabiliyor. Ayrıca Sarı, Yeşil, Kırmızı, Mavi renkte ışık saçanları var..

    Yüksek süratle yandan bir direğe yada ağaca çarban araçların hemen hepsi ortadan ikiye bölünebiliyor.. Ben oto-park.com'a da üye olduğumdan biliyorum. Daha önce o sitede de buna benzer bazı kaza resimleri yayınlanmıştı. Hepsi değişik marka ve model arabaları olmasına rağmen hepsinin ortak özelliği ortadan bir direğe yada ağaca çarpmış olmalarıydı ve hepsi de ortadan ikiye bölünmüşlerdi. İçlerinde Audi A3 ve Mercedez E serisi dahi vardı.

    Uzun mesafede normal pellet altın pellet den daha etkili olur,tabi bu mesafe en az 30 metre,


    Altın pellet tabir ettiğiniz gamo rocket sanırım ve bu pellet aşırı hafiftir,yakın mesafedeki kinetik enerjisi oldukça yüksektir ama uzun mesafede ağır pellet in momentumu enerjiyi daha uzaklara taşır.

    Abi bir yanlış anlama olmasın.. Bir mermi (ister ateşli ister havalı olsun) namludan çıktığı andan itibaren yavaşlamaya başlar. Ne kadar yakından sıkarsanız kutuya o kadar fazla kutu deler. Yada tam tersi ne kadar uzuak mesafeden atarsınız o kadar az kutuyu deler..

    sayın mustafa serdar bey öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun size sormak istediğim bir şey var ama bilmiyorum açık olarak fiyat vermeniz prensiplerinize aykırımıdır ama bir maccari yay ve keçesi birde susturucu bana ne kadara mal olur yada tüfeğe göre değişirmi yoğun olduğunuzu yazılarınızdan okuyorum ama benimde acelem yok önce bu forumdan 1 aya kadar bir tüfek almayı düşünüyorum bende cfx royal vardı onu bayi bi arkadaşımın vitrinine koyduk benim almayı düşündüğüm tüfekte mod52 mod48 mod54 veya hw 97k gibi bir tüfek cevaplarsanız sevinirim cevaplamazsanız saygı duyarım daha sonra size pm ile yani yaptırıcam zaman ulaşabilirmiyim teşekkür ederim.


    Arkadaşım Ben Maccari'den yay getirdim kendi silahıma (Diana 54) fakat yay kaliteisz çıktı. 300-500 atıştan sonrayay kendini bıraktı. İyice küçüldü ve güçsüzleşti. (O zamanlar bu yayı benim tüfeğe takan da Mustafa bey'di.) O da bu durumu gördü ve Sağolsun bana başka bir yay ayarladı ve taktık.


    Diyeceğim şu ki, Maccari den gelen yaylar bazen bozuk çıkabiliyor. Şansına...

    Evet bu fiyat şaka gibi,


    Ama Hatsan mamulü olunca 10 defa düşünüp bir defa almak gerekiyor,zira,benim Tüm Hatsan üretimlerinde gözlemlediğim en önemli husus ,işçilik vs... demeyeceğim, kullandıkları çeliklerin kalitesi,evet tüm Hatsan mamüllerinde kullanılan çeliklerin kalitesi düşük, Durum böyle olunca bu silah PCP olduğuna göre çok düşünüp karar vermek gerekiyor.


    Mustafa bey, Dün bende poligona gittim ve silahı inceleme fırsatım oldu. Silahın namlusu Hatsan değil. Orjinal "Lothar Walter" zaten Hatsan yetkilileri de namlunun ithal olduğunu söylemişler. Namlunun üzerindede "Lothar Walter" diye büyük puntolarla beyaz renkte yazıyor. Ancak silahın tek orjinal parçası bu. Diğer tetik tertibatı ve Hava Tüpü sanırım yerli üretim. Ancak bu fiyata bu silah. Gerçekten çok iyi. Eğer Hatsan diğer Webley modellerinde yaptığı gibi bu silahında kalitesini düşürmezse kesinlikle alınabilecek bir silah.



    Arkadaşlarla da konuyu tartıştık. Bu silahın en kritik noktası hava tüpü. Malum 200 bar basınç ile doldurulacak. Mazallah bir patlayacak olursa el, parmak bırakmaz. Bunun için güvenlik konularında çekincelerimiz var. Hele ki Hatsan bu hava tüpünü de yarın tenekeden yapmaya kalkarsa dinle sen elinde tüfek patlayanların haberlerini..