LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    Bendeki (linkteki) tabloda A.Arms olmadığından balistik kat sayı değerini bilmiyorum. 2. olabilir. Bu tabloda A.Arms'ın aynısı olan JSB Exact var ama onunda değerlerini yazmamışlar.,


    Balistik kat sayı değerlerine gelince; Tabloda ".026" şeklinde verildiğinden, dikkatsizlik sonucu yanlış yazmışım. 0.026 doğrusu.


    Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

    Öncelikle silahınız hayırlı olsun. Bende 7 senedir bir Diana 54 kullanıcısıyım. Bence Yaylılar içindeki en iyi tüfeği almışsınız. HW-100'e göre Namlu çıkış hızı 15-20 m/sn daha düşüktür. Bu yüzden HW-100 de almış olsaydınız arazideki etkisi çok farklı olmazdı. Bu arada kullanmış olduğunuz pelletinde çok etkisi var. Eğer uzun mesafe atış yapacaksanız mutlaka yuvarlak uçlu pellet kullanın. Bu silahın en sevdiği pellet Benjamin domed, 14.3 gr. (= Crosman Premier 14.3gr.) dir. Mutlaka bulup alın. Memnun kalacaksınız.


    iyi atışlar.

    Arkadaşlar bu konunun bilimsel açıklaması var. O da Balistik kat sayısı değeridir. Bu değer ne kadar yüksekse, pellet o kadar uzağa gider ve enerjisini daha iyi taşıyabilir.


    http://www.straightshooters.com/ourtake/ottest54.html


    adresindeki değerleri incelerseniz en iyi balistik ktsayısına sahip pelletin 0.36 ile , "Kodiak" yada Tr'deki satılan adıyla H&N Baracuda yada Diana Rastat HighPower dır. Onu ikinci olarak izleyen 0.26 ile Crosman Primier yada Benjamin domed'tir.


    Üstelik bu iki pelletinde gurupları son derece istikrarlı ve iyidir.

    Eğer bir firma (hatsan) "webley" markası adı altında üretim yapıyorsa mutlaka belli bir kalite çıtasını tutturması lazım. Aksi taktirde Webley bu üretimlere izin vermez. Bence bu adamlar (hatsan) yurt dışına kaliteli tüfekleri gönderip, ikinci kalite yada üretim hatası olanları iç piyasaya sürüp yerli tüketiciye haksızlık yapıyorlar. Tabii ki bu benim şahsi görüşümdür.



    saygılar,