LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    En başa dönecek olursak, Ben devletimi gayet iyi tanıdığımı sanıyorum. Sana 50 TL'lik fayda sağlayacak ürünü 45 TL'ye satar. sende %50 değil sadece %5 kar edersin ...


    İşte En basit örneği; Benzin. 0.8 TL. rafineli çıkışı olan benzin depomuza 3.9 TL'ye dolacak.

    Hatsanı kesinlikle küçümsemedim. Küçümsemiyorum. Ülkemize sonuçta döviz kazandırıyorlar. Belki Yurt dışına sattıkları silahları kalite kontrolden geçiriyorlardır. Ama sonuçta yaptıkları işte bir vurdumduymazlık var. İşe verilen emeği umursamamak var. Sonuçta buna CİDDİYETSİZLİK deniyor. İsteseler eminim ki çok kaliteli ürünler yapabilirler. Beni üzen ve kızdıran da bu....

    Selam arkadaşlar (Flintalar :) ) Hep imrenerek bakıyorum sizin buluşmalara. Bir türlü kısmet olmadı gelemedim. Hava muhalefetleri ve uzaklık da eklenince olmadı. Birde Pazar günleri çoluk çocuğun gitmek istedikleri yerler olunca olmuyor. Ama en kısa zamanda gelmek için fırsat kolluyorum. Bir gün olmazsa bir gün mutlaka..


    Bu mesajı niye yazdım? Ogen'e teşekkür etmek için. Çünki, ogen'in koyduğu GoogleEarth fotoları çok işime yarayacak. GPS ile koordinatlarına göre adresleri bulmak çok kolay olacak. Malum ben Avcılardan geleceğimden fazla bilmediğim yerler. Bu arada, Avcılar tarafından başka gelen var mı bildiğiniz ?


    Görüşmek üzere filintalar :)

    Askerliğimi 1994-1995 yıllarında Çanakkalede yapmış biri olarak kesinlikle en kısa zamanda ve ilk fırsatta gidilip görülmesi gereken yer olarak söyleyebilirim. Ancak 1 güne sığdırılamayacak kadar çok yer var gezmek için. Eğer imkanınız olursa en az 1 gece bir yerde kalıp en az 2 günde gezmenizi tavsiye ederim. Tabii her ne kadar en kısa zamanda dediysemde bu kış soğuğunda demek istemedim. Nisan - Mayıs gibi gidilirse en güzel zamanlarıdır. Hatta mümkünse bir organizasyon düzenleyip topluca bile gidebiliriz.

    En basiti mantıken şudur. Attığınız Keçe pellet temiz çıkmaya başlamışsa namluda temizlenmiş demektir. 2-3 yada en fazla 4 tanesi yeterli olacaktır sanırım.

    benim istediğim pellet ,


    aynı fx türünde ve şeklinde ama uç tarafında içe gömük çelik bilya olsun istiyorum.
    eskiden pelet uçlarına iğneyi tersinden çakardık delinemeyn tenekeler bile zımba olurdu.ama tavsiye etmem .denge bozulurç
    bilya içe gömük olursa yani yuvarlak başın içinde 3 mm lik bir bilya. o zaman deliciği artar isabeti bozulmaz diye düşünüyorum ama özgül ağırlığından sorun çıkarırmı bilemem.


    Delici etki için Dynamic pelleti kullanabilirsiniz. Oldukça serttir.

    dynamıc. pekı bu palleti deneyen varmı sert malzemeden yapılmıs delıcılıgı iyi oldugunu gördüm ama hiç denemedim. 14.5 grain olmasıda cıkıs hızını artırıyor. ama ben gurupmanını merak ediyorum.


    Bende var gurupman olarak iyi. Dengeli bir pellet ancak çok hafif. Bu yüzden Uzak meseafeler için uygun değil. Sert oluşundan dolayı kolay kolay deforme olmuyor. Bu yüzden deliciliği yüksek. Birde çok hafif olduğundan yüksek çıkış hızına sahip o yüzden sanırım bu yüzden biraz üstten vuruyor.

    Az önce, www.taf.gov.tr sitesinden aldım...



    Lisans İşlemleri


    1-KULÜP ADINA LİSANS ÇIKARTACAK SPORCULARDAN


    a. 3 Adet fotoğraf
    b. Nüfus cüzdanı fotokopisi
    c. Sağlık raporu
    d. Sporcu bilgi formu
    e. Kulüp tarafından lisans çıkartmaya yetki verilen kişinin yazısı
    f. Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde lisans çıkartacak sporcular 5,00.- TL
    Büyükler kategorisinde lisans çıkartacak sporcular 10,00.-TL
    Paintball branşı için ise 60,00.-TL
    Garanti Bankası Anafartalar caddesi şubesi,Hesap no: 711-6299217 no'lu hesaba yatırılan paranın dekontu
    g. 18 yaşından küçük sporcular için; v e l i izin belgesi


    NOT:Her Kulüp kendi sporcuları için müracaatını toplu olarak yapacaktır.


    2-FERDİ SPORCU LİSANSI


    a. 3 Adet fotoğraf
    b. Nüfus cüzdanı fotokopisi
    c. Sağlık raporu
    d. Sporcu bilgi formu
    e. Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde lisans çıkartacak sporcular 5,00.- TL
    Büyükler kategorisinde lisans çıkartacak sporcular 10,00.-TL
    Paintball branşı için ise 60,00.-TL
    Garanti Bankası Anafartalar caddesi şubesi,Hesap no: 711-6299217 no'lu hesaba yatırılan paranın dekontu
    f. 18 yaşından küçük sporcular için; v e l i izin belgesi


    NOT: Ferdi lisans çıkartacak sporcular müracatlarını federasyona yapacaklardır

    sanırım kolluk kuvvetlerine takılan ilk siz değilsiniz. demedi demeyin ;
    her zaman gerçek silaha benzeyen silahı alıp arazi yada başka yere gitmeye çekinmişimdir. gladın bu yönünü seviyorum. adamlar bakınca hemen anlıyor havalı olduğunu.
    aman abiler kardeşler dikkatli olalım. ne olur olmaz deyip sektiği yerin bile hesabını yapalım. 3 kuruşluk zevkimizden dolayı madara olmayalım. ortam terör dolu zaten ihbar etmeye hevesli bir sürü insanımız var. hem kamuflajlı hemde dürbünlü tüfekler le uyuz etmeyelim milleti.


    Herkese Selam. Her ne kadar buluşmalara gelemesem de Forumdan takip ediyorum. (Kış hava koşulları ve uzaklık yüzünden) bir gün geleceğim inşallah. Bu mesajı açmamın sebebi Polis veya Jandarma ile karşılaşıldığı durumlarda silahlara bir şey olmasın ve alıkoymasınlar yada iş uzamasın diye aramızada bir organizosyon yapıp Atıcılık federasyonundan atıcılık belgesi almayı öneriyorum. Böylece pek çok sorun ortadan kalkacaktır. Hatta Mustafa bey bilir ŞAVLI albay adında hala askeri görevde olan ve atıcılıkla uğraşan federsayonla yakından ilişkileri olan bir tanıdığımız var. Eskiden atış buluşmalarına da gelirdi kendisi. Bize yardımcı olacaktır sanıyorum.
    İstenen belgelerde zor şeyler değil.