LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    Hepsi o, seni böyle bir düşünceye iten sanırım namlu başlangıcında bu peletin namlu setlerinde kesilmesindeki zorlama olsa gerek.


    Evet kesinlikle. Benim anlatmak istediğimde buydu. Narmal pelletlerde etekler ince olduğundan daha rahat kesip namluya giriyordu bunda daha fazla zorlamanız gerekiyor.

    3 atış yaptım demişsiniz, vurduğu yerdeki etki nasıl ???


    Doğrusu gece olduğundan ve evde olduğumdan saçma sapan yerlere attım. 1.'sini duvarla parke arasındaki süpürgeliğe attım. 2.'sini eski paslı bir çanak antene balkon kapısının aralığından attım :) ses muhteşemdi :) Türk filmlerinde yada uzak doğu filmlerinde padisah içeri gelirken gonk vurulur ya.. Öyle bir sesti işte.. Zaten asker gönderme kutlamaları vardı o esnada bir sürü silah atılıyordu arada kaynadı gitti. 3.'sünü ise en düşük güçte rulo kağıt havluya attım ama içinde kaldı. Çıkartamadım. Tüm havluyu da açmak istemedim. Yarın yapacağım doğru düzgün atışları yazarım hatta foto bile koyabilirim.


    Mustafa bey, Pelletler namluya zor giriyor derken, Bolt kolunu eğecek kadar olmaz sanıyorum. Zaten buna bir çözüm bulamazsam şimdilik bu pelletleri kolleksiyonuma ekleyip saklıycam. İlerde alacağım başka bir tüfekte kullanabilirim.


    Mustafa bey, Aklıma gelmişken sormak istiyorum. Gladyatörün namlu ağzındaki o-ring'i görebiliyorum. Acaba daha içlerde başka bir o-ring daha var mı yoksa hepsi bu mu ?

    Herkese Selam. Ben 5.50 m olduğunu görünce denemek için 1 kutu aldım. Pelletler bugün elime geçti. İlk iş olarak Kompas ile bende ölçtüm. Gerçekten pelletler 5.50 mm. Ancak silaha takmaya gelince orada sorun çıktı. Pelletlerin boyu şarjör'e takmak için tam limitte gibi pelletlerin boyu çok kritik ölçüde.. Bunu geçelim. Asıl sorun bu pelletlerin içi dolu olduğundan namluya sürmek çok zor. kurma kolunu güçlü bir şekilde itmek gerekiyor. Normal pelletlerdeki gibi arka kısmı yani eteklerinin içi boş olmadığı için sanırım bu sorun ortaya çıkıyor. Namlu ucundaki o-ring zarar görmesin diye denemek için 3 atış yaptım. Pelletlerin boyu dediğim gibi çok kritik. Bu yüzden şarjörü ıkartırkende şarjör takıldı. Neyse zar zor çıkarttım. Yarın gündüz gözüyle bir kaç deneme daha yapmak istiyorum. Mesela pelletleri sentetik yağ ile yağlayıp namluya girişlerini deneyeceğim. Aynı zorlukta mı olacak. Aklıma gelen bir uygulama da pelletlerin namluya girişte temas eden yerlerini traşlamak. Tabii bu biraz zahmet steyen bir uygulama. Şimdilik gözlemlerim bu kadar. Uzun zamandır alıp denemek istediğim bir pellet çeşidiydi. Dolayısıyla aldığıma pişman değilim.

    Eğer Klonlamadılarsa bu SERTAÇ !
    Hoş geldin Sertaç :) Yalnız sana kötü bir haberim var. Atış buluşmalarında elinden düşürmediğin benim diana54'ü sattım. Artık PCP kullanıyorum :)
    Görüşmek üzere.

    Değerli site üyeleri öncelikle kurban bayramınızı kutlar hepinize saygılar sunarım. Arkadaşlar çok istediğim ve siparişini verdiğim FX T12 bayramdan sonra gelecek sizlerden bir konuda yardım talep ediyorum. Yaklaşık olarak 100 m. civarındaki hedefi vurabilmem için dürbün ayarını kaç metrede yapmam gerekiyor. Birde tüfekle beraber susturucu siparişi de verdim ama tereddüt içersindeyim çünkü bazı arkadaşlar susturucuların hedefi vurmakta problem yarattığından ve sapmalardan bahsetmiş ben tüfeği susturucu ile kullanmak istiyorum. Şimdi 100 m civarı yapacağım atışlarda isabet hususunda problem yaşarmıyım. Bu konuda siz üstadların önerilerini bekliyorum.


    Selamlar. Öncelikle Chairgun programı Trojan içeriyor. Kurarsanız bilgisayarınıza bulaşacaktır. Bence öncelikle 15-20 m gibi bir mesafede normal sıfırlamanızı yapın ondan sonra 100 m. için ince ayar çekersiniz.
    Susturucu konusuna gelince Yaylı silahlarda dediğiniz doğru ancak PCP'lerde ben bir sorun yaşamadım. Ben Yatagun'un kendi ürettirdiği susturucuyu kullanıyorum. Çok memunum. Bir konuya dikkat çekeyim. Sıfırlamanızı susturucuyla yapasanız ve susturucusuz atış yapacak olursanız pelletler daha yukarı vurabilir. Bunun sebebi susturucunun çok az da olsa namluyu aşağıya doğru ağırlığıyla esnetmesidir, ama namlunuzda namlu tutucu takılı ise bu da olmaz.
    İyi atışlar.

    merhaba mustafa bey size ve sizi vasıtanızla bilen arkadaşlara sormak istiyorum .öncelikle silahdan fazla anlamayan biri olarak modifiye işlemi silahların namlu cıkış hızını arttırıyor ve merminin daha uzak mesafeye gitmesini saglıyor , şöyle sorayım ben 60 mt de hedefe tam isbet vururken modifiye ettigim silahda aynı hedefi 90 100 metreden gene tam isabet vurabilirmiyim .Ayrıcada benim diana 48 tüfegim modifiye olabilirmi olursa ne gibi işlem yapmalayım. bide diana46 5.5 mm nin normal halinde etkili atış mesafesin nedir acaba yorumlarını bekliyorum. teşekkür ederim.


    Arkadaşım, Tüfeğini hiç elleme. Orjinal durumunu ararsın.. 48 ile 52 ve 54 aynı yapıya sahipler 54'ün tek farkı geri tepmesiz oluşu. Modifiye olunca güç artıyor ama eskiden 100-150 atış yapıyorken atış sayın 40-50'lere düşecek.. Neden mi ? Tüfeğini kurmaya üşeneceksin çünki çok zor kurulmaya başlayacak. En önemlisi de isabetlilik düşecek. Diana'ların namlularının yiv set özelliği sebebiyle belli hızları geçince pelleti tıraşlayıp atıyor. Bu da isabetliliğe olumsuz etki ediyor. Daha fazla güç istiyorsan PCP'ye geçmeni öneririm. Bu söylediklerim sağdan soldan duyduklarım değil, bizzat tecrübeyle sabittir.

    Ne zamandır bende gelmek istiyorum ancak hep son anda bir mani çıkıyor. Ben Avcılarda oturuyorum. Gelmeye kalksam buluşma saatini kaçırabilirim. Buna göre irtibat için bir telefon yada gidilecek yerin GPS koordinatı var mı ?

    Alacağınız silah sadece bb atmak için yapılmış namlusudan yiv ve setler yoktur. Bu yüzden pellet'e göre isabetliliği daha azdır. bb'ler demir olduğundan duvardan camdan çok kötü seker (tecrübeyle sabittir) Mutlaka koruyucu gözlük kllanmanızı tavsiye ederim. sert oldukları için tahribatı daha fazladır. Attıktan sonra bulabilirseniz yeniden kullanabilirsiniz. Buna karşın pellet ise yumuşak olduğundan çarptığı yerde mantarlaşıp yapışır ve geri sekmez. S&W'nun havalı tabancalarını Tavsiye ederim.

    AA'lar gelsin hele: o zaman "buluşma" görün !!
    Galiba az kaldı.


    AA'lar geldiğinde KIŞ'ta gelmiş olacak... Yağmur, Kar, Soğuk.. Yazın yaptığımız buluşmalar gibi olmaz sanıyorum..
    Mustafa bey'in AA'larla birlikle UFO'da getirmesi gerekecek :)

    Arkadaşlar Merhaba,


    Ben de yurt dışından bir tane leatherman aldım ve çok memnun kaldım. İlk aldığımda da ucu keskinmi diye bakmak istedim ama bakarken elimi kesince bir daha bakmadım. Sanırım bu marka çok iyi ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. Bileniniz var mı?


    Bende yaklaşık 9-10 senedir var. Leatherman Wave modeli. Zamanında karaköyden 115 USD'ye almıştım.

    Geçenlerde Eşime, aracında dursun diye bir adet Biber gazı aldım. Kutusunda Her türlü yabani ve vahşi hayvana karşı kullanılabileceği yazıyor. (Köpek, Ayı vb.)

    Bence arkadaşlarında dediği gibi mutlaka bir sebep var. Sebebin Bulunması durumunda gerekli işlem yapılırsa sorun hallolur. Ben Aynı tüfekle ve Nikko 8-32x60 dürbünle ve 12x yakınlaştırma ile 40 m'den gazoz kapağını hemen hemen her atışta vurabiliyorum.