helliox adlı kullanıcının mesajları

    Ben 42 yaşında bir çok bilgiyi forumlardan okuyarak öğrenen çok fazla hobisi olan bir insanım. Okumayı, öğrenmeyi ve araştırmayı çok severim hele birde pratik kullanım varsa hobi bana birşeyler katıyorsa tadından yenmez. Bu forumada bu şekilde ulaştım. Eski zevkim olan atıcılığı tekrar aktif hale getirmek için avcı bir arkadaşımdan bir torpido 150 aldım yarı fiyatına ve bir yandan araştırırken bir yandan da tüfeği bakıma yolladım . Hatsan da ki arkadaşlar tüfeğin diğer yarı ücretini de verirsem 0 vortex namluyla değiştirebileceklerini söylediler. Lw namludan olacaktım ama bu forumda da yabamcı muadilinde de vortex gaz sistemin istikrar ve kalite olarak üst seviyede olduğunu yazdıkları için tüfeği vortex ile değiştirdim ve yeni bir 150 im oldu. Bu tarz durumlar da çok ince maddi hesap yapmam . Atışıma bakacaktım ama inanılmaz tepmesi dürbün fantezimin içine etti ve otomatik bir tüfeğe geçip rahat ettim. Su an toplam 7 adet ateşli silahım var ve fişek parasından ocağım sönmek üzere :) 50 mt den yivsizle 5cm lik bir grupma ulaşmaya başladım ki bu arada tek kurşun fiyatları 4tl yi geçti ve psp cazip gelmeye başladı işte buradan sonra işler komik bir hal almaya başladı. Üye şifremi unuttum, forum adminleri acıdı ve tekrar verdi ( sağolsunlar) v.s

    Havalım artık atış yapamadığı için airgunturkteki arkadaşların tavsiyesi ile hatsana yolladım ve bir hafta sonra aradım. Vortexine bakacaklarını söylediler. Bir de bez ile sakladığım için üstündeki korozyonları zımpara ve boyamalarını isyedim. 90 tl ( ki çok ucuz olduğu nu kabul ediyorum) halledeceklerini söylediler. 150 ye işi tamamiyle halletmek üzere anlaştık . Parayı ödedim tüfek geldi bir de baktım pas duruyor. Aradım vortexe hava basılamadığını ve değiştirdiklerini diğer bakımla birlikte 150 tuttuğunu tekrar yollarsam 90 tl ye zımpara ve boyayı yapabilecekleri söylediler. Şimdi hocam masraflar çok yüksek değil bunu kabul ediyorum. Düzceliyim ve burda silah için bile güzel meneviş 750tl tutuyor . Pandemi ve yoğunluk durumu gecikme v.s onada ok ama konuşulan ve yapılan işler bu şekilde olmaz. Olanı söyleyeceksin, konuşulanı da yapacaksın. Bu para ve masrafla alakalı bir durum değil. Yerli firmaları destekliyorum ve yine de yerli tercihim olacak ama hatsan olayı benim için bitmiştir.

    Beyler forumda araştırdım ama bulamadım. Hatsan usa sitesinde olan bitenlerden haberi olan varmı 50" lik havalı tüfek yapılmış, videolarda dünyanın en güçlü havalı tüfeği olduğundan bahsediliyor ve bu hatsan tarafından burada imal edilmekte. Bizlerin haberi yok! Satınalma izinimiz yok!! PileDriver_Scope_Angle_WEB.jpg

    Bu tüfekte 50" ve 45" lik iki farklı namlu seçeneği var!

    Söktüm, vortex pistonun içinde pozitif basınç olması gerektiğini ama benimkisi de kalmamış olduğunu anladım. 120bar basınç altında bu arkadaki vidayı kapata bilme olasılığım yok sanırım. Tüfek e kemalpaşa yolculuğu göründü anlaşılan. Yardımlarınız için teşekkür ederim Hasan ustam.

    Hazır başlık açılmışken tamir ile ilgili benim de sorularım olacak. Benim eski fabrikadan vortex modifiyeli bir torpido 150 im var yaklaşık 1000 atımda patlatıyor ama palet yerinde kalıyor. Patlatma sesi de pıf tarzı bi sese dönüştü. Ateşli silah ve tüfeklerin tamirine elim yatkındır ama havalı mekanizmalarına alışık değilim. Tüfeğin şemasını da bulamadım. Kendim sökmek elimden geleni yapmak eğer yemez ise de hatsana yollamak istiyorum. Her türlü fikir ve yönlendirmenize ihtiyacım var. 30 yıl kadar önce tuka marka pistonlu havalı tüfeğimi söker pistonu ve keçeyi yemizler inceden yağlardım ama vortex bayağı farklı geldi.

    Arıza tahmininiz varsa, şema ( orjinal değil de benzer vortex şeması da olur) eliniz de var ise paylaşırsanız çok müteşekkir olurum.

    Not: düzcede yaşadığım için ve hevesli olduğum için ilk tercihim kendim denemek. Punc setim v.s var.

    Adminlerin yardımıyla eski nikime kavuştum hakiki ön adından kurtulmuş oldum, buradan tekrar teşekkür ederim.

    Hasan ustam uzun bir aradan sonra tekrar üye olmamın nedeni de emektarın bozulmasıydı buradan fazla konu kirliliği yapmak istemediğimden uzatmıyorum uygun bir sayfada sorularım olacak.