ugur adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba.

    Değerli, Airguntürk forum üyeleri,

    Yılda bir kez kullanılacak olan, pcp tüfekler için temizlik ve bakım yağlama işlemleri hakkında neler tavsiye edersiniz ?

    Yani, atış yapıldıktan sonra bir yıl boyunca kullanılmayacak olan pcp tüfekler için,

    Kullanılmasını tavsiye ettiğiniz,

    Yağlar,

    Nem tutucular,

    Temizlik aparatları

    Pas ve korezyon önleyiciler

    Tüp basınç durumu vb.


    Markaları ile yağlar ve bakım temizlik kitleri nelerdir. Reklama girmiyor ve yazılmasında sorun olmayacak ise yazabilir misiniz ?


    Teşekkürler.

    Diana ve Cometa nin tum modellerini kullanmis bir kisi olarak, diana kalitesi bir baska. Diana 52 veya 48 tavsiye ederim. 54 kadar isabet ve kalite yakin. Fiyati 54 e gore makul. Elbette imkan var ise 54 alin. Ben de hali ha,irda 4.5 mm mod 54 aticisiyim. Isabet, guc, estetik ve kalite bir arada.

    Merhaba değerli forum üyeleri.


    Askerlik , sağlık , iş nedenleri ile uzun süre kullanılamayacak pcp tüfekler için ne yapılmalıdır ?


    Uzun süre , örneğin 6-12 ay arası hiç kullanılmayacak pcp tüfekler nasıl saklanıp korunmalıdırlar ?


    Örneğin, içindeki hava tamamen boşaltılmalı mı? , sadece dışı yağlanıp kılıfına mı konmalı ? , yoksa bilmediğimiz ve mutlaka yapılması gereken uygulamalar var mıdır ?


    Teşekkürler.

    Forum üyeleri merhabalar.




    Evanix marka iki adet pcp tüfek aldım. Bunların teknik bakımları için nereler ile irtibata geçmem gerekir ? Turaç firmasına ar6 yı yolladım ama gitmeden önceki hali daha iyiydi. Firmayı suçlamak istemiyorum ama beklediğim kadar iyi bir servis sağlamadı. Bu konularda Hatsan firması ile daha fazla başarılı buluyorum.


    Ar6 marka tüfeğim hızlı dolum ucu girişinden gaz kaçırıyor ve şarjörü horozu kurduğumda yatağından dışarı çıkıyor . Bu problemler için iyi bir teknik servis gerekli.


    Evanix windy city tüfeğim için de hızlı dolum ucu gerekiyor. Nerelerden temi edebilirim ?


    İki tüfeğimi de uzun süre kullanmak için aldım.


    Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

    Yorumlar için teşekkürler. Ben pcp için gerekli olan pompa ya da squba tüp derdinden kurtulmak için yaylı bir tüfek düşündüm. Pcp ve yaylı olarak diana 460 magnum dışında kullanmadığım tüfek kalmadı diyebilirim. diana 54 ya da 460 magnum düşünüyorum. Uzun zaman pcp lerle uğraşınca yeni yaylılar ve modelleri hakkında biraz geride kaldım. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Forum için de yaylılar açısından bir zihin idmanı oldu sanırım hepimiz için . Saygılar.

    daha onceden kullandıgım elite 2 model havalı tabancamda senin soylediğin problem hiç yasamadım. sadece belirttiğim gibi sarjor ucundaki çıkıntılı pim sorunu oluyordu o da elim değerse :) sanırım senin tabancanda teknik bir sıkıntı var. imkanın varsa servisine gonder bir baksınlar. sanırım çözümü vardır. saygılar.

    hata sanırım sarjor kısmının ucundaki pimdedir. şöyleki sarjorun bb konulan kısmının ucunda kuçuk bir çıkıntı var. pim gibi bişey. ona dokunursanız sarjordeki butun bbleri fırlatır. tabancaya sarjoru takarken o pim kısmı tabancanın sarjor yatagında bir yere dokunuyordur ve hepsi de ya da bir kısmı bosalıyordur.sarjore 19 değilde 10-15 bb koyun. parmagınızı ve tabancanın sarjor yatagını bu çıkıntı pimden uzak tutun. bir de yayını ara sıra ( sarjorun) yaglayın. umarım sorunu dogru anlayıp dogru teshis ve tesavi onermişimdir. saygılar.