ugur adlı kullanıcının mesajları

    değerli forum üyeleri.


    sıfır olarak bugun elime ulasan , webley raider 10 lu model tufeğim, fabrikadan 0 basınç ile geldi. hatsan-webley marka pcp pompam ile içine hava basmak için pompayı kullanırken manometresinde ( tufeğin ve pompanın ) hiç kıpırdama olmadıgını gordum. ayrıca havayı basarken kurma kolunu geriye çekince kolun ordan , kurma kolunu çekip ileri itince de namlusundan her pompaya basısımda hava çıkıyor. bu mekaniksel bir arıza mıdır? yoksa kullanıcı hatası mı yapıyorum.? saygılar.

    doğrudur. bu tip bozukluk ve tutukluklar olabilir. tupün tam sıkışmaması binde bir sorun olur bence. silahın horozu kuruluyken yani single atış durumunda iken atış tam olabilir. söyle ki horoz valve tam vurunca gaz salınımı son derece yuksek olur.


    bazen bu f92 tabancalarda doble atış denilen horozu kurmadan yapılan seri atışlarda sanki horozun iğneye vurduğu nokta ile arasında milimlik boşluk olabiliyor. bunun sebebi de horozu kuran yayın gevşemesi ya da zamanla meydana gelen horoz üzerindeki küçük gedikten kaynaklanabiliyor.


    silahınız bu tür sorunları tekrarlar ise servise gitmesi uygun olur.


    arasıra yapıyor ise son olarak bakılması gereken yer emniyet mandalının tam olarak açık olmasına dikkat etmeniz gerekir. bu modellerde emniyet mandalını çevirdiğinizde valf iğnesi kendi ekseninde doner ve horoz gene vurur ama iğneye değil alt tarafına vurur.buna da dikkat etmek gerekir.


    eğlenceli bir modeldir f92.


    şimdiye kadar 2 kez f92 , 4 kez cp99 , 2 kez cp99 sport , 1 kez cp88 , 4 kez daisy 617x , 1 kez daisy 008 , colt compact , vb. birçok model kullandım aldım ve sattım. bütün bu modeller içinde içime ençok sinen f92 - cp88 - colt ve s&w oldular.


    iyi atışlar.

    şimdiye kadar kullandıgım butun model tufeklerde namlunun sabit mi yoksa seyyar mı ( kırılabilen )oldugu çok önemli olmadı. diana gibi dünya markası bir fabrika bile kendisine her üç tipte tufek yaptı.


    diana 350 magnum , mod 34 gibi namludan kırma , mod460 gibi sabit namlulu ve mod54 gibi yandan kurmalı tipleri yaptılar.


    hw ,gamo gibi diğer dünya devleri de aynı sistemlerde namlu yaptılar. sadece bildiğim kadarı ile diananın yandan kurması var.


    bütün bu dünya devleri en iyi malzemeden ,en ekonomik ve uzun ömürlü olanları satıyorlar.


    şimdi bir namlu kırmalı ise ,bence sabit namlulardan tek üstünlüğü seri atışlarda zaman kazandırmasıdır.


    bunun dısında bence pekbir farkı yok.


    saygılar.

    bilgilendirme için tesekkurler. oldukça açıklayıcı olmuş.


    ben de pcp kullanıcısıyım. bu tufekler ile her atışa gittiğimizde arkadaslarımız ile enaz 100 atış yapıyoruz. bu tufekleri haftada 2-3 kez kullanıyoruz. bunların yaz ,kışı ayrı tabiki. kısın yağmur işliyor orasına burasına , yazın aşırı sıcaklarda atıyoruz. her atış sonunda eve gidince tufeğin kundağından atrılması ile temizlik işi başlıyor. kundağın ayrı temizliği , mekanik ksımlar ayrı ve namlu zaten kendi basına bir temizlik işi :)


    mekanik kısımlarda kullandıgım yağlar genelde browning lagia marka yağ oluyor. tupunu ve diğer metal kısımlarını bu yağ ile iki kat silip temizliyorum.


    tetik kısmına şimdiye kadar iç yağ dokmedim. şırınga içine yağ çekip ince oynar kısınlarına silme damla yapıyorum. bunlar kurma kolunun bağlantı pimleri , tetik bağlantı sapı vb.


    tupunu sokulebilen modellerde sokup butun yerlerini oringleri hariç browning lagia yağ ile yağlıyorum.


    namlusunu yatagun dan aldıgım keçe peletler ile yağlı ve yağsız olarak uyguluyorum.


    namluda önce wd40 ile yatagundan aldığım gamo harbi setinin fırça kısmını yağlıyarak kullanıyorum harbiliyorum. hiç bir zaman direkt namlu içine sıkmadım. biraz zor oluyor ama çok tekrarla ( 3-4 kez ) azyağlama ile yapıyorum. daha sonra içine brownin lagia yağ ile gene fırça kısmına sıkarak uyguluyorum.


    en sonunda misina ile kuçuk bez parçalarını kullanarak temizliği bitiriyorum. ve en son keçe peletleri kullanarak bir defa yağlı , 3 defa yağsız atış yapıyorum.


    tufeği toparlıyıp kaldırmadan önce son olarak kndağı pronto ahsap koruyucu emdirilmiş bez ile temizleyip , 3-4 ayda bir gül kremi ile çok az olarak emdiriyorum. cila gibi oluyor ve kundak hem güzel kokuyor hem de parlıyor :)



    burada YATAGUN dan aldığım ,gamo harbiseti , keçe peletler , wd40 , browning lagia yağ , misina , bez parçaları , pronto ve GÜL kremi kullanıyorum.


    sabırla okudugunuz için tesekkurler.

    4.5 mm nin hızı 175 m/sn olarak verilmiş. bunu bazı internet siteleri yazıyor. sanırım dizel etkili 5.5 tabanca da normal 4.5 tabancayı aratmaz. ;avci;

    ben orjinal hw45 namlu alıyorum. onu takıcam. zorakinin namlu yatağı ile hw45 biraz farklıdır. zoraki tabancayı kullandıgımda ben de 5.5 mm olması gerektiğini düşünmüştüm. sanırım uygulanırsa çok güzel olur. saygılar.

    hw45 tabancamın namlusunu 5.5 mm den 4.5 mm ye çevireceğim.
    bunun için namluyu temin ediyorum. namlunun değişimi dışında tabancada değişmesi mutlaka gerekli olan bir parça vb. bişey var mıdır ?


    sadece namluları değiştirmem atış kalitesi açısından yeterli olacak mıdır ?

    sevgili forum üyeleri ; tabancamın satışına karar verdiğim için modifiyeden vaz geçtim. mod 52 yi satmişken bunu da satarsam sanırım bir 2. el fx alınabilir. ilgilenen herkese tesekkurler.

    ben beretta f92 havalı tabancamı modifiye ettirmek istiyorum. hızının artırılması için ricada bulunuyorum. bunu yapabilecek uzman kişilerden ricam , atış sayısı isterse 10 a dussun ama hızı da 500 fps ve üzeri olsun mumkunse. bunu yapmak istiyen olursa kargo ile yollamak isterim ve maliyetini odemek isterim. ilgilenen arkadslar lutfen pm yoluyla mesaj atsınlar ve bunun maliyetini de yazarlarsa sevinirim. saygılar.