kalashnikof adlı kullanıcının mesajları

    Ben domuzda kullandığım misket, gualandi, breneke ve foster kurşunları kendim döküyorum. Böyle bir kalıp yaptırmak 500tl civarına mal olur, baskı aleti internete satılıyor 130tl, o çubuk kurşunlarıda hazırıda satılıyor kendinizde dökebilirsiniz. Ama uğraşmak büyük zevk olur

    Barut ve kapsül bulabiliyormusun.

    Kardes fabrıkada uretılıp max 2 sene durur sanırsam,,bayıde uzun yıllardır durdugu söylendı 4.5 mm dıye satılmadı dendı,Dış vitrinde değil güneş vs almayan dukkan ıcı vıtrınde kuzu kuzu tertemiz yerde yatıyor uyuyordu uykudan kaldırıp aldım :)...Yaylı kırmalıda 4.5 mm nın gizli avantajını tecrubelı ustadlar biliyor,bende ustalara uydum aldım,iyiki almışım hiç elden çıkarmayacagımı düşündüğüm bır tufek,şekli şemalide gulyabani gibi duran enteresan bi tüfeğimiz oldu :)ay

    aynı tüfeğin 6.35 i var bende. Ama malesef çok ağır hasta. Tetik tertibatı yataklari okadar çok aşınmış ki kurarken tetik pistondaki tırnağı tutmuyor. Namlu yamuk önümüzdeki hafta hatsanla iletişine geçicem inşallah iyileşir :)

    diana 23 ün yapısı bendeki smk b2 lere çok benziyor deri keçe bulmak zor keçe sağlamsa yani kesik ezik yoksa onunla devam etmek akıllıca olur. yay bir şekilde bulunur .

    abi keçede o ring te sıkıntı yok. Sorun yayin olmamasi istenilen ölçüde ısıl işlemle yay yapabilecek bi tanidik arkadaş warmidir.

    almanlar ilk tankını 1917 yılında yapmış ve savaş meydanlarında kullanmış..altı üstü bir namlu 50 sene öncesi için alman teknolojisi adina basit teknik bir mühendislik olsa gerek..

    bakış açısına göre değişir bu konu sana göre basit bi namludur bana göre tüfeklerimin içinde en kıymetlisi. Ama sonuç olarak 50 sene yaşayabilmiş bir makina yapmış yapan mühendis.

    Bu hatsan striker junior var gücü yüksek değil onun yayını kıyaslayabildinizmi hiç?

    kıyaslamadim ama bu çok küçük bir tüfek. Yayin dis capi 17 mm juniorun kaç acaba hatsana sorsam ilgilenen olurmu. Deli sorular :) aslinda yeni bir baslik altinda sadece silahlarin teknik özellikleri olmaliölçümleri falan böyle sohbet olmamali ki aradimizi bulalim.

    beni dikkatimi çeken şu oldu 40 yıllık tüfek üzerinde boya kalmamış ama zerre pas yok kalite bu olsa gerek

    beni etkileyen namlu oldu o kadar güzel kesiyorki peletleri birde 47 sene önce yapılmış namlu ucu şok lu. Ama bendeki dianaların hepsinde şok war şoksuz namlu yok galiba dianada

    Kral yada hatsan yaylarından uydurulabilir ama önce sizde mod 23 ün ölçüleri ne onu öğrenip uydurulacak yayı seçmek lazım.
    Muhtemelen piston keçeleride ölmüştür.

    video da saydim 31 spir dış çap 17 mm yay boyu 23 cm. Kece patlak değil ama halitle iyide değil tabi. Yerlilerde olacağıni sanmiyorum. Diananın en güçsüzü panter 21 in yayi bile büyük geldi buna.

    Şu an içlerinden en kıymetlim :) awdoğa nin bulabileceğini düşünmüyorum 47 yaşinda bir tüfek. Güzel yay yapan birini bulabilsem olur aslında.

    • merhaba arkadaşlar. Elime 1970 model diana mod 23 geçti minik kibar bir tüfek incelemelerimde namlu yiv setinin kusursuz olması ve 70 model olmasına rağmen namlunun şoklu olması beni etkiledi. Ama malesef tüfeğin içinden yay çıkmadı :) piston iç ölçüsü 17 mm yayın boyu 23 cm internette bi videoda gördümtel kalınlığını bilmiyorum.yayın orjinalini bulamayacağım kesin. Bu ölçülere yakın bir yay kullaniliyormu acaba tüfeklerde. Yada yay yaptırabileceğim bir yer warmi ısıl işlemle yay yapan biri varmı acaba. Yardimlarinizi bekliyorum. Teşekkürler



    mod 54 ile 460 arasında kaldım. Arada 850 tl civarı fark var ve mod 54 daha ağır. Maddi olarak mod 54 biraz aşıyor beni. 460 magnum dürbün ayarı konusunda kuşkularım var

    460 kullanmadım bir yorum yapamam. Uzun wade de dampa ikisinede gerekir magnum sınıfı tüfekler. Gerçekten hiç tepme hissetmiyorsun isabeti çok güzel. 70-80 metre arası şarap şişesi deldim benimkiyle , ha şansamı deldi büyük ihtimal şanstı. Resimleri forumda vardı. Ağırlık abartılacakkadar çok değil sanki, bana öyle geldi. Tabi benim ebatlarda 182 boy 100 kilo bana ağır gelmiyor

    bende galatian 2 War. Görüntü olarak her zaman diğer pcp lerden bir adım öndedir benim için. Olumsuz yönleri parlak metalik yerleri zamanla kararmadan yapıyor. Belki bir temizlik parlatma yapılır ama ben bilmiyorum. Bir de tetiği çok sert tabi bir ustanın elinden geçerse tüğ gibi oluyor.