xf7er adlı kullanıcının mesajları

    Oncelikle Mustafa bey yuzumu kizarttiniz gercekten bu buyuk ovguden utandim sagolun.Bu yoruma layik olabilmekten o denli gurur duydumki anlatamam.
    Ancak suphesizki bunu yapmaktan buyuk bir beklentim var.Hayatim boyunca elime aldigim hangi urunde made in ......... yazisini gorduysem inanin
    gozlerim yasarir.Cocuklugumda gurbetci akrabalarimiz Almanya,Avustralya veya Isvec ten bir hediye getirdiklerinde baskalari ovunerek gosterirken ben saklamayi tercih ederdim. 1977 yilinda hediye olarak aldigim olta takimi ve kamisin uzerine yerlimali diye yazmam (Turk mali degil cocukluktan yerlimali),rahmetli babamin belkide maasinin yarisina bana 1978 de dalis takimi aldiginda bugun bile dunyanin en saygin markalarindan biri olan gozluk markasinin yanindaki made in ........ yazisini kizdirdigim bicakla kaucugu eriterek okunmaz hale sokmam o zamandan nedenli psikolojik vaka oldugumun kaniti olsa gerek.
    Insan aldigi tirnak makasinda bile Made in Korea veya USA yazmasindan ne kadar gurur duyabilirki?
    Neyse bunlar yeterince iyi maddi kosullarim oldugunda psikologumla paylasmam gereken seylerdi .!
    Hayatta ilk tanistigim Pcp grubu silahlar Multi pumplardan uyarladigim kendi calismalarim oldu.2004 yilinda BAM i ziyaret etme ve ilk seri uretim PCP ile tanisma sansim oldu Gerek malzeme secimi gerek iscilik ve gerekse lansman konusunda sagolsunlar fikir ve tecrubelerime saygi gosterdiler.O gunun kosullarinda yine cin uretimi soguk cekme kaynaksiz borulardan yapilma stXX kalite tuplerin kagit uzerinde minimum 320 bara dayanimli dizayninin 180 barda nasil yirtildigini gozlemledim.Idiotik bir yaklasimla patliyan patlar kalan saglar bizimdir deyip %30 uretimini patlatarak BAM bugun dunya markasi olabildiyse cikartilacak cok ders var diye dusunuyorum.En azindan dinlenmeye deger bu denli cok insan varken.Bize dusen gorev bakmak, gormek,dinlemek ve soylemek gerekirse seviyemizi bozup bagirmak ama susmamak.Birileri duymazdan gelir ama birileri duyar .Niyemi? sadece bir cumle .NE MUTLU TURKUM DIYENE diyebilmeyi haketmek icin.


    +1000 daha güzel ifade edilemezdi

    Diğer yabancı satış sitelerine ve forumlara Hatsan'ın tüp probleminden ve bu problemden dolayı Ölümcül sonuçların ortaya çıkabileceğini anlatan bir yazı yazılabilir. Belki Hatsan yerli kullanıcıları pek dikkate almıyor olabilir ama yurtdışından da iadeler gelmeye başlayınca ve siparişler iptal olunca bazı düzeltmelere giderler.


    Laf ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

    Hayır böyle bir şey düşünemeyiz, çünkü biz kendimizi Tüketici olarak değil, denetleyici ve yaptırımcı olarak görüyoruz, Amacımız bağcıyı dövmek değil, Bu hobiyi paylaşanların üzün yemesini sağlamak.



    Gerçekten güzel bir yaklaşım umarım Hatsan bu konudaki gerekli adımları biran önce atar. Fakat şunu da düşünmeden edemiyorum; bu üründen alan bir sürü insan var, ya benzer bir durum onların başına gelirse ve kötü bir olayla sonuçlanırsa. Hatsan bu silahtan satın alan herkesi uyarmaya çalışacakmı acaba böyle bir hata için ve stoklarındakileri de düzeltme yoluna gidecekmi. Umarım büyük bir firma olmanın gereklerini yerine getirerek bunları yapar ve herkesin hem takdirini, hemde güvenini tekrardan kazanır.

    şu adamlar ne zaman adam gibi bir tüfek yapmayı öğrenecek. ?(



    Bence bu iş tüfek yapmakla ilgili değil, sanayici olmanın, üretici olmanın ve bir ürün meydana getirmenin ne gibi vasıflar gerektirdiğini bilmekle ilgili.


    Ne üretirsenin üretin bazı kurallar vardır,


    Rakip firmaların ürünlerinden alır ve onları incelersin, ne yapmışlar hataları ve iyi tarafları nelerdir.
    Benzer ürünleri kullanan insanların görüşlerini alırsın
    Kendi tasarımını yaparsın,
    Prototip hazırlar ve bunun üzerinde denemeler ve iyileştirmeler yaparsın,
    Artık üretim aşamasına gelindiğinde üretilecek olan modelden numuneler hazırlar ve bunları test edersin
    Benzer tarzda ürünleri kullanan ve konu hakkında bilgisi olan insanlara numuneler yollar test etmelerini istersin
    Artık seri üretime geçecek duruma gelmişsindir.
    (atladığım veya eksik yazıdığım kısımlar olabilir)


    Böylece ne kendi firmanı nede yurtdışın'da ülkeni adını rezil etmemiş ve arkandan söylenen bazı kötü sözler nedeniyle kulaklarını çınlatmamış olursun.


    Bu arada Mustafa Bey büyük geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsınız. Herhangi bir girişme bulunmayı düşünüyormusunuz, tüketici mahkemesine veya sanayi bakanlığına başvurmak gibi.


    İlkokula giderken sanayide çalıştığım bir yer vardı, presten çıkmış malzemelerde kenar keskinliklerinin gitmesi ve çapak kalmaması için dönen bir dolap içine sıfır numara talaş, arap sabunu ve ürünleri atarlardı. Bu dolap belli bir süre döndükten sonra ürünler pırıl pırıl çıkardı. Böyle bir işlem acaba hatsan'ın çapak sorununa çözüm olabilir mi?

    Son yıllarda Nükleer silah kullanımı yerine konvansiyonel silah kullanımı dünya ülkelerince daha çok ilgi görüyor nedeni ise nükleer bir silah kullanıldığı zaman o bölgenin tekrar kullanılabilmesi imkansız hale gelmekte ve yakın zaman da meydana gelecek olan savaşların su ve gıda için yapılacağınıda göz önünde bulundurursak artık kimsenin nükleer bir silah kullanmak istememesini gayet iyi anlıyabiliriz. Yakın zamanlarda Amerika Bombaların Anası adını verdikleri bir bomba geliştirmişti, Rusya sa buna karşılık Bombaların Babası adını verdikleri bir bomba geliştirdi :)


    ".... Patlama havada meydana geliyor. Bombanın meydana getirdiği yakıcı maddeden oluşan bulutun patlaması sonucu çok yüksek sıcaklık oluşuyor. Bu yüksek sıcaklığın sonucunda çevrede bulunan tüm canlılar buharlaşıyor. Bombanın patlamasından sonra toprakta ne kimyasal ne de nükleer atık kalıyor."


    http://msnbcntv.com.tr/news/419708.asp (Bombaların Babası ile ilgili haber)


    http://www.savaskarsitlari.org…ID=5&ArsivAnaID=22910 (Bombaların Anası ile ilgili haber)

    Yabancı bir forumda Winchester 1300 defender vs. Remington 870 şeklinde bir konu açılmış, yazıların ilerleyen kısımlarında Gun Test Consumer Magazine adlı bir derginin 2005 Eylül sayısında içinde Winchester 1300 defender ve Remington 870'in bulunduğu 12 adet tüfeği karşılaştırdığını yazmışlar.


    İlgili forum linki http://www.thefiringline.com/forums/showthread.php?t=162590


    Karşılaştırma Sonuçlarında;


    Accuracy and Patterning (İsabet hassasiyeti ve Saçma Grupmanı): Mossberg
    Materials (Kullanılan Materyal): Remington
    Weights, Measures, Capacities (Ağırlık, Uzunluk Kapasite): Winchester
    Other Areas(Diğer Konularda): Winchester
    Sights (Nişangah) : Winchester
    Winner(Kazanan) : Winchester


    İlgili derginin bu konu ile ilgili sayısının linki : http://www.gun-tests.com/issues/17_9/


    Eğer bulabilirsem bu sayıyı edinmeye çalışıcam, ozaman daha detaylı bir bilgi sahibi oluruz.

    Valla ben hiç ümitli değilim dostlar bu gidişle adamlar boncuk atan plastik tabancayı bile yasaklayacaklar ve ümitlenmeyin dışarıda 300$ iken bizde 3000$ olur :)



    Yav zatii ne kadar zorluk varsa hepsi bu işi yasal prodürler dahilinde yapmaya çalışanlar için. Yasadışı yapmak isteyenler istedikleri gibi yürütüyor işlerini. Baştaki insanlar bunu biraz anlasa iyi olucak. Dünyanın en paranoyak ülkesi Amerika'da bile böyle yasaklamalar ve uygulamalar yok.

    paranızı hak edene verin servismiş hemen bakıyolarmış yolluyolarmış ver parayı sonra servislerde uğraş kendinize iş mi arıyosunuz yoksa zamanınız mı çok sorunsuz masrafsız tüfekler varken gidecem hatsan alacam sonra tornacılarda gezicem boş verin arkadaşlar almayın almayınki anlasınlar hatalarını alarak ekmeklerine yağ sürmeyin ceplerine para sokmayın almayınki anlasınlar artık bizim kaliteye önem verdiğimizi bakın ben hatsan marka tüfeği kurma kolu yüzünden duvara astım vede yollamıyorum yapmıyorumda onun duvarda yavaş yavaş paslanmasını izlicem zevk yapıcam ve asla ama asla hatsandan bişi almam yerli malı bişi hiç almam (servise yolla kargo parası ver gelsin kargo parası ver birde 15 gün tüfek felan yok ama al bir gavurmalı bir kere kargo parası ver gelmesi için sonra doya doya yaşa ) ayrıca bu paraya bukadar mantığıda yanlış kimse kimseye para vermiyo kazanması zor.

    +1


    Biraz para kazanıcaz diye zamanımızın büyük çoğunluğunu daha doğrusu sahip olduğumuz en önemli şeyi yaşamımızı, çalışarak geçiriyoruz ve bunun karşılığında aldığımız parayla birşeyler alıcaksak bunun elimizdeki imkanlarla alabileceğimizin en iyisi olması için uğraşıyoruz. Hatsan yerli bir firma olması ve böyle bir konuda üretim yapması çok güzel olabilir ama bu denli kalitesiz ve kullanıcıları düşünmeden bir ürünü piyasaya sunması kabul edilemez birşey.


    Ürün geliştirme konusunda bir ürünün protoripini yaparsın, denersin, gerekli düzeltmeleri ve iyileştirmeleri yaparsın ardından üretim resimleri çizilir ve üretime geçilir. Eğer Hatsan bunları yaptı ve kullandıkları malzemelerin problemlerini gördüğü halde bu ürünü bu şekilde piyasaya sürdüyse kendi kendilerinin ipini çekiyorlar demektir. Gerçekten üzücü bir durum.


    Bende kendim için bir havalı almak istiyordum ve yeni ürünleri görünce sevinmiştim, yabancı firmalardan birinden seçim yapmak oldukça mantıklı olucak anlaşılan. İnceleme yapan ve bizi bilgilendirerek zarar etmemize engel olan herkese teşekkür ederim.

    Silahlar gümrükte arkadaşlar TSE den uygunluk belgesi bekliyor.Fiyat belli değil.Kendimi parçaladım fiyat vermediler

    Arkadaşlar bende mail attım ama cevap yoktur. Internette biraz araştırma yaptım yurt dışı satış fiyatları yaklaşık 250$ ila 350$ arası gibi. Türkiyedeki satış fiyatı umarım fazla olmaz. vergileri, diğer vergileri ve süper vergileri katarsak safir T14 e yakın bir rakam çıkabilir. TSE araştırmasını zor bitirir azıcık birazcık teknolojiyi geriden takip eden bir kurum olaraktan kendilerine saygılar ve sevgiler.