msaribas adlı kullanıcının mesajları

    ben evde atarken biriktirdiğim gazete kağıtlarını arkaarkaya gelecek şekilde bir posete doldurup pakete atıyorum. pelletler içinde kalıyor ve etrafa sıçramıyor.

    Mantıklı aslında, çok kuvvetli değil zaten. Eve printer aldım geçenlerde, birkaç hedef bastırıp grup yapayım 10 m. için.
    Siz de yapın, sonra karşılaştıralım burada. ;box;x

    tesekkurler. yatagun dan aldığım silikon gresler çok işime yarıyacak.

    Silikon gres ve harbi den benim de almam lazım. Hatta yağ da lazım biraz. Bir ara gireyim yataguna ..
    Bir sorum olacak, siz evde atış yapıyorsanız hedef kağıdının arkadasına ne koyuyorsunuz ?
    Benim korkum şimdi duvarlara pelet sekmesin, malum o kadar para verdik :)

    herhangi bir mesafede en çok atışı en küçük alan içinde toplayan atıcı en iyi atıcıdır.sitede yayınlanan gruplar ve altında yorumlar var.onlara bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz.

    Teşekkür ederim öncelikle cevap için.


    Aslında sorunun cevabı dediğiniz gibi, ancak bunun bir ölçüm sistemi olmalı.
    Mesela, başlangıç seviyesinde bir atıcı 50 m. de atıyorum 30 cm. grup yapabilmeli, ortalama bir atıcı 20,
    iyi bir atıcı ise 10 diye bir cetvel var mıdır ?


    Soruyu şu şekilde değiştirmek daha iyi olabilir belki, havalı silah atışlarında, tüfekleri belli kriterlere göre sınıflarsak eğer, ortalama bir grup değerlendirmesi cetveli mevcut mu ?

    Merhaba,
    Arkadaşlar soru biraz garip gelebilir. Ben havalı tüfekte oldukça yeniyim, elimde diana mod 48/52 5.5 var.
    Sorum şu : Burada grupmanlar ve tahribatlar verilmiş. Normal şartlarda, destekli veya desteksiz, iyi bir atıcı kaç metrede nasıl bir grupman yapmalı ? Bunu kendimi ölçebilmek için soruyorum. Yani, mesela ben 50 metreden her 10 atışta 10 bira şişesini patlatabiliyorum diyelim. Peki, bu ortalamanın neresindedir, 100 üzerinden kaç alırım ?


    Aynı şey tabanca atışları için de geçerli, mesela 10 metreden sigara vurabiliyorum , ya da 10 metreden bira şişesini ıskalıyorum diyelim.


    Bu normal bir atıcı için ne anlama geliyor ?


    Sanırım derdimi anlatabilmişimdir.
    Saygılar.

    Merhaba,
    Geçen hafta Yatagundan bir adet HW40 (4.5) satın aldım, yanında denemek için de 3 kutu pellet aldım, bunlar sırasıyla :


    Crosman Pointed,
    Crosman Wadcutter
    FX Diablo Exact


    haftasonuna kadar atış yapamadım, haftasonu hem silahı , hem de arkadaşın yeni aldığı fotoğraf makinasını denemek için Sülüklügöl'e gittik. 1 günlük kamp kurduk. Silah ve pelletler hakkındaki izlenimlerim şu şekilde :


    Silahın iyi yönleri : silah yaysız, namluyu açıp pelleti yerleştirdikten sonra pistonun içindeki havayı sıkıştırarak güç sağlıyor. Sanırım yaysız olduğu için de geri tepmesi hiç yok. Sıfırlaması gayet düzgün gelmiş, 10 m için ideal sıfırlamışlar. Silahın ele oturuşu, atış zevki çok iyi. Oldukça hassas atış yapıyor. açıkçası 10 m. den grup yapmak çok rahat. Hedefi ıskalamanız mümkün değil. (ben 10m de sigara vuruyordum). Tetik inanılmaz hafif ve rahat. Tetiği ezerken şimdi düşecek diye düşünmüyorsunuz. Nişan alma tertibatı mükemmel. Atış sırasında çok az ses çıkıyor.


    Silahın zayıf yönleri ise şu şekilde : belki 4.5 olduğu için, hedefte tahribat yapmıyor. Yani 10 m. den bira, rakı şişesini vursanız dahi şişe her seferinde patlamıyor. Açıkçası sadece 1 tane şişe patladı. Hedefte tahribattan ziyade tutarlı atış yapmasını ben tercih etmiştim, o yüzden bu konuda bir şikayetim yok. Ancak dediğim gibi, almayı düşünen arkadaşlar şişe patlatırım demesinler (4.5 için, 5.5 i bilmiyorum).



    Pelletler hakkındaki yorumlarım ise, FX canavar, tahribatı daha iyi ve çok düzgün. Yani her pellet diğerinin klonlanmış hali. Kaliteli ve pahalı. Bu pelletle birkaç şişe kırdım açıkçası :)


    Crosman ların ise FX den kalır yönü yok. yine gruplar çok iyi, tahribat biraz daha az. Arada çok fark olmadığı için bundan sonraki tercihlerim crosman olacaktır.


    Pelletler hakkında çok yorum yapamıyorum, çünkü aradaki farkı ben şimdilik hissedemiyorum. Havalı tabancada yeni sayılırım, daha önce diana magnum p5 im vardı, şimdi HW40 var.


    Not : Mustafa Beyden ricam, yarışmaya bir de havalı tabanca kategorisi eklensin, ben de yarışayım. Ödül de Röhm Twinmaster veya HW75 olsun, havalı tabanca kullananlar üzülmesin, şeker de yiyebilsinler :)


    Tabanca hakkında soru sormak isteyen olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Birkaç güne kadar da detaylı fotoğraflarını çekip yine bu başlığa ekleyeceğim.


    Son bir dipnot : Bu forumda bir arkadaş bu silahın namlusu değişebiliyor, 5.5 de takabilirsin demişti. Bu işlem nasıl yapılıyor ? Namluyu nereden temin edebilirim ? Hadi diyelim namluyu aldım, peki ben kendim takabilir miyim ? 4.5 ile 5.5 arasındaki tek fark namlu mudur ?


    Yataguna da ayrıca uygun fiyatı, silahı zamanında yolladığı, çok güzel paketlediği ve yanındaki hediye şapka için teşekkürler.



    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD6I3U6D6F5Q3U5W2L1O2U.jpg]



    [Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD3Q0C2L3N1Y9C1E8T7W8C.jpg]

    Uçurtma takımın istenilen yere kadar ulaştırılmasını sağlıyor,kurşun ağırlıkta uçurtmanın yükselmesini engelliyor.Biz kalkan için paraketeyi şişme botla atıyoruz.Dalga olduğunda epey zahmetli oluyor.Bu yöntemle bu iş çok daha kolay olur gibi.paylaşım için teşekkürler,selamlar.

    Parakete atmak bence biraz zor olur, ancak levrek için güzel sırt çekilir diye düşünüyorum. Rüzgarın da denize esmesi gerekiyor tabii. Teknedeyken de rapala atışları yapılabilir belki. İstanbul için konuşuyorum, görenler epeyi dalga geçecektir.
    Ben tekniği uygulamayı düşünüyorum levrek için.

    verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim bu hafta gidemedik hem hava yağış yaptı malum karadeniz burası hemde 1 nisandan 1 ağustos a kadar av yasagı olduğunu öğrendik bizde cayda alabalık tutmaya krar verdik bunun germe ağ serp me ağ tedarik ettik nasipse hafta içi gideceğiz gidersek resimleyip koyacağım buraya

    Merhaba,
    bildiğim kadarıyla çayda germe ağ yasak, serpmeyi bilmiyorum yalnız, ama o da yasak olsa gerekir.
    Bir de, aman diyim tırıvırı denen birşey var, onu kullanmayın lütfen.
    Tırıvırı veya ağların en büyük zararı, kopmaları halinde suda pasif avlanmaya devam edip yıllarca bölgede ayırım yapmadan katliam yapması. Ayrıca oltayla avlanan balık kadar zevk de vermez :)
    Şimdiden iyi avlar size.

    Opel Astra 1.3 e Dizele bakın bence. Güvenlik üst düzey, özellikle uzun mesafede yakıt oranı çok düşük. Tek sorunu bagajı biraz küçük, o kadar.

    doğrusunu söylemek gerekirse,dürbünsüz bakınca sigarayı bile göremiyordum.Allah bu dürbünü icad edenin mekanını cennet etsin.Ama askerde diyarbakırlı bi cocuk vardı,ben çıplak gözle 200m den sigarayı vurduğuna bizzat sahit oldum.Analar neler doğruyor.Avcılığa gelince,evet çok domuz vurdum ama öle çok ince nişan alarak değil.bence havalı tüfek atıcılık sporu avcılıktan çok daha zevkli ve üst derece bir atış kalitesi gerektiriyor.Bu yüzden yiğenlerime falan fırsat buldukça talim yaptırıyorum.Hele bitanesi varki ,çocuk kıl koysan onu biçecek.Arkadaşlar gün gelir lazım olur.Biz Türkiyede yaşıyoruz.Bence bu sporu yaygınlaştırmak için birşeyler yapmalı.Bazen ellerimin titrediği oluyor,durupdururken,yani bizden geçiyor yavaş yavaş.insan haddini bilecek.Ben iki sene sonra bu kalitede atışlar yapabileceğimi sanmıyorum.Gerçi daha öncede dediğim gibi belkide şansına vurmuşumdur çünki ilk kez sigara denedim.yorumlarınız için teşekkür ederim.

    1980 doğum tarihiniz ve bizden geçiyor yavaş yavaş ?
    E biz komple ölelim o zaman ? :)