blodnigt adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar. Seçenek çok ama tavsiyem kral np 02. 4.5 kalibre. Hafif ve kısa. Fiyat olarak uygun. Pellet ayırımı çok yapmaz. Pellet seçeneği çok. Denediğim çoğu pellet spoton solid dahil 25 m de 50 kuruş gibi grupman yapmıştı. Kısa bir süre kullanmıştım. 5.5 de alabilirsiniz.

    Bir arkadaşa ait np 02 kullandım. Kısa bir süre 4.5 kalibre. Hem spoton hem Jsb olsun 25 m oldukça isabetliydi. İsabeti beni şaşırttı. 4.5 olması ve yüksek cc ye sahip olması ile ben np 02 diyorum.

    Belli bir zaman sonra iyi bir dürbün aranıyor. Herşey bütçe.

    Tüfek olarak huğlu büyük indirime gitti değerlendirilebilir. Hatsanın yeni çıkacak olan modelleride güzel ve reğli olanı var. Nova star kullanıyordum. Eksikleri olsada isabet ve hafiflik olarak çok güzel. Şöyle bir tavsiye yapabilirim 3000 TL ye yerli pcp almaktansa 1500 daha ayarlayın 2. El air arms alın. Temiz bir tane. Tam bir isabet tüfeği. Maddi imkandan dolayı yeni nova star modifiye edilmiş. Hawke 8x32-56 ve drager karbon tüpü sattım. Kalite kullandıktan sonra yerli bir çok pcp ve düşük seviye ekipman inanın sarmıyor. AA ile 45 50 m atışlarım vardı. Atarım resmi birazdan.

    Hangi dürbünü alırsanız alın. Mesafe değiştikçe ayar değişecek. Aradığınız fiyata sıfır olarak vector optik sf alabilirsiniz sıfır olarak. 2. El olarak düşünürseniz hawke tavsiye ederim. Benim görüşüm artıkıl ne kadar uzun işaretli olursa o kadar iyi. Vectorun sf modelleri genelde yarıya kadar. Hawke Vectorun sf modellerine göre hem netliği güzel hemde artıkılı. Piyasada başka modeller var. Ben kullanmadım yorum yapamam. Vector optık sf yada vapricorn ile hawke in sidevinder Half mildot serisi arasında seçim yapmam gerekirse hawke seçerim.

    Mesafe değişince vuruş noktasıda değişir. Ffp sadece hangi mesafeye sıfırlama yaptıysan zoom yapsanda hep aynı noktalardan vurur.daha basit anlatmak gerekirse 12 den 100 cm olan işarete sıfırladın en düşük zoom da. 1. dot 90 2.dot 80 dan vuruyor. En yüksek zoom yapsanda yine aynı noktadan vurur. Ffp sistemi budur. Zoom yaptıkça hedef ile artıkıl da büyür.


    Kullandığınız tüfeğin pellet in durumuna göre değişken mesafelerde sıfırlama noktası değişir. Ffp yada normal dürbün de aynıdır. Benim bilgim böyle. Umarım yanlış yönlendirme yapmadım. Elbet bilen ustalarda yazar.

    Söz meclisten dışarı. Acemisi olup şunu diyende gördüm. Çin işi dürbünle 30 m sıfırlama yapıp en son zoom 6x24-50 aoe olan bir dürbünle 100 m yine aynı noktadan vurdum diyeni gördüm. Şahsen ben kullandığım en iyi dürbünle bile en düşük zoom da 30 ile 100 m de aynı noktadan vurmadım.

    Yine üstüne basarak söylüyorum çok usta bir nişancı değilim ama Sehpa yaptığım için Sehpa ile birçok şekilde atış yaptım. Yanlışım olduysa affola

    2000 civarı hawke sidevinder serisi tavsiye edebilirim.

    6x24-50

    8x32-56

    6.5x25-42

    8-5x25-42

    Half mildot. Hepsi.

    İlk iki ürün mercek çapı daha büyük.

    Son iki ürün mercek biraz küçük olsada moa sayısı çok. Uzak mesafede kuleler daha çok işe yarıyor. Ama hepside netlik olarak çok güzeldir.


    Ffp çok kullanmadım. Model aklımda kalmadı ama zoom yaptıkça artıkıl kalınlaşanlar iyi olmuyor. Bir arkadaşımın vardı birkaç atış yaptım sadece. Ffp hakkında bilenler yazarlar umarım.

    Fiyatlar güncel değil. Aradım ben. 5 6 ay önce 50 TL den aldım. Aramama rağmen baya bekledim. En son 50 TL bile yanlış fıyata verdik dediler. Güvenilir bir yer değil.

    Nedense heryerde tüfeğin kilosu 2900 kg yazıyor..ama yukarda bir tüfek sahibi tartmış galiba kutusuyla tartmamıştır..tüfek 3400 kg gelmiş..şu av bayiilerinin bu gibi rakamları doğru vermeleri gerekir..çoğumuz internetten alışveriş yapıyoruz..sonra tüfek geldiği vakit farklı birşeyle karşılaşmayalım...Ama hernedense çoğunda yanlış ölçümler var...

    Bayiler ölçümleri vermez. Veriler fabrika verilerdir. Çıkış gücü atış sayısı hangi güçte hangi pellet le olduğu her tüfekte yazmaz. Çoğu tüfekte toplam atış sayısı yazar. İşin kurnazlığı. Ama bunlar bayinin suçu değil firmaların

    Teşekkür ederim. Masa yaptım ağır ama sağlam oldu taşıması zordu. İlerleyen zamanda değişik bir masa çıkabilir.