blodnigt adlı kullanıcının mesajları

    Geçmiş olsun. en güzeli 1 2 fazla verin aksu hilal cihan av gibi ürünün ve sözünün arkasında duran kişileri seçin. bir kez bir bayıden net üzerinden pellet aldım % 60 bozuk çıktı .

    tüfeğin güç ayarı en sonda olsun. 6 m sıfırladıgımda 30 m de üst vurdugunu biliyorum denedim. ama düşüşe geçince kaç m de 12 den vurur hiç bakmadım. en ideal sıfırlama 25 30 m . biraz daha atış yapın ayar yapın değişik mesafelerde. en kötü ihtimal sıkıntı olabılır namlu yamuk olabilir.

    Sayın blodnigt 12 metrede tam güç ile sıfırlanmış tüfek 5-6 gün kullanılmadan beklerse,sonrasında 30 metrede 20 cm üst 5 cm sol vurabilir mi? Yaklasık 10 yıldır yaylı kullanıyorum,hala severek gamo cfx kullanıyorum sorunsuz ancak pcp de böyle bir sorun yaşıyorum malesef..

    12 m sıfırlandıgında 30 m üst vurması normal. ama attıkların sol üst aynı yerde toplanıyorsa sag sol sıfırlama iyi olmamış demektir.12 m 1 mm sol, mesafe uzadıkça sol tarafa daha çok kaçar. pellet ilk yükselir sonra düşüşe gecer tam bilmiyorum ama en düşük zoom da 12 ye sıfırlanan tüfek 50 60 m de 12 den vurabilir. Ama bu mesafe sıfırlamaya göre değişir.20 ye sıfırlama 40 m gibi diyelim. ben uzun mesafe atışlarında 30 sıfırladığımda 100m atarken (hawke dürbün) neredeyse en alt dottan vuruyordum.yan ayar ise ruzgarsız havada değişmez. yan ayarı daha iyi yapmanız lazım. 30 m sıfırlayıp 50 m atışları deneyın. daha uzak mesafelerde yükseklık ayarlı durbun ayagı lazım olur.

    Merhaba. 40 m sıfırlanmış bir tüfek 12 m de hedefi 12 den vurmaz. pellet namludan çıkınca hafif bir yükseliş olur sonra yerçekimi etkisiyle düşüşe geçer.ben denemedim ama 30 m sıfırlama ile 60 m de aynı isabet olur diyen arkadaşlarım oldu. 40 m sıfır tüfek 12 m ye üst vurması normal bir durum.her atışta başka yöne gidiyor olsaydı tam güçte bir sorun oldugunu düşünebilirdik. Güç ayarına gelirsek. Her güç ayarında dürbün ayarı bozulur. her gücü degiştirince ayar yapmanız gerekir. Tüfeğinizi tam güçte 30 m sıfırlayarak atış yapın. ama 10 m 70 m de aynı yerden vurmaz.