ardenne adlı kullanıcının mesajları

    Sagolun arkadaslar, bende tam tersi oluyor, eskiden ceviz kundak sevmezdim hep tactical olsun derdim simdi tek dusuncem ceviz kundagin da l96 kundagi gibi cok ama cok yakistigi bu tufege, zaten sirf bu yuzden tetik korkulugunu cevzi kundakla kullanabilmek icin iptal etmedim.
    Erdinc, cok sagolasin, naplim kader :)
    Bu arada biliyorsundur, bu kundak Bora12 lerde kullanilan kundagin katlanamayan versiyonu.
    Bu tufegi ceviz veya L96 kundakli, satabilecegimi hic sanmiyorum cunku cidden cok ama cok isabetli bir tufek... yarin sabah 7 gibi 2 saatligine PS ye gelip deneyecegim...
    Gelebilenlere atis bedava :)


    Fotolarin zipli versiyonu...
    http://www.2shared.com/file/CZWGdBIW/x_online.html

    Kabaca son hali asagida 1 gunde ancak bu kadar duzeltebildim.
    Su an kucuk bir sorun var ondeki bipod baglanti aparatinin govde icindeki parcasinin 1-2 mm yuksekligi ve tupe degme olayi var ama onuda yarin taslayarak duzeltecegim.
    Tup ve namlu onde 1 mm yukarida kaliyor.
    Ondeki tetik korkulugunu kaldirmadim, sonucta ceviz kundagida kullanacagim devamli tetik ayari ile ugrasmayalim.



    [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/110913/temp/xy2qj6xu.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s7.directupload.net/images/110913/temp/q4s9rcmx.jpg]

    İzmirden Sevgili Abdullah'tan aldığım ceviz kundaklı AA 410 u L96 kundaga montajını yaptım bugun, resımleri akşama ekleyeceğim.
    Çok ama çok güzel oldu bence, her ne kadar bizim siteler esnafı ceviz kundağı begensede. Kundakta 2 deliğe ait ince işçilikler ve önde bipod adaptörünün montaji kaldı.
    Onlar çok kolay , yavaş yavaş yapılacaklar, ancak tüfeği kundağa sağlam oynamadan ve düzgünce oturtmak için resmen mühendislik yaptık.
    Stabilizasyon vidaları şimdilik gümüş rengi onlarıda siyaha boyayacağım en kısa zamanda.

    Proje kapsamında Temmuz 2012 tarihine kadar toplam 200 adet prototip piyade tüfeği üretilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki çeşitli birliklere dağıtılacak prototip tüfekler, profesyonel askerlerce test edildikten sonra seri şekilde üretilecek.


    Türk Silahlı Kuvvetlerinin piyade tüfeği ihtiyacının karşılanması amacıyla 22 Ocak 2009'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile sözleşme imzalayan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), alt yüklenici Kalekalıp firmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Tüfeğin tasarımının karara bağlanmasının ardından 50 adetlik prototip üretimine geçildi.


    Kara Kuvvetleri Komutanlığının taktik ve teknik istekleri doğrultusunda geliştirilen milli piyade tüfeğinin ilk etapta 3 farklı versiyonu tasarlandı. Yapılan testlerin ve değerlendirmelerin ardından 3 konfigürasyon prototipi teke düşürüldü ve çalışmalar tek model üzerinde yürütülmeye başlandı.


    Tasarım ve doğrulama testlerinin yapılacağı ilk 50 adetlik prototip tüfek, Ekim 2011'de hazır olacak. Proje kapsamında toplam 200 adet prototip üretiminin ise Temmuz 2012 tarihinde tamamlanması planlanıyor.


    Projeye göre bu prototip tüfekler, geri bildirim almak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli birliklere dağıtılacak. Profesyonel askerler tarafından çeşitli hava ve arazi koşullarında (aşırı sıcak, aşırı soğuk, tozlu, ıslak ortamlar) bir süre kullanılacak olan milli piyade tüfekleri, askerlerden gelen öneri ve değerlendirmelerin ardından seri şekilde üretilecek.


    Türk ordusu tarafından kullanılan G3'lerin yerini alması planlanan modern piyade tüfeği, dünya ordularının envanterinde bulunan son nesil piyade tüfeklerinin üstün özelliklerini bünyesinde topladı. Tasarımından itibaren tamamen yerli olan ve hiç bir ülkeden teknoloji transferi yapılmadan üretilen modern piyade tüfeğinin teknik özelliklerine de son şekli verildi. Buna göre milli piyade tüfeğinin ağırlığı şarjörsüz 4,3 kilogram. Fişek kapasitesi 20 adet, boyu 920 mm, namlu ömrü en az 10 bin atım olan milli piyade tüfeği, dakikada 650 atış yapabiliyor.


    HEM SAĞ, HEM DE SOL EL İLE KULLANIABİLİYOR


    Yetkililer, milli piyade tüfeğinin, çok sayıda özelliği bünyesinde barındırdığını, çok kademeli ayarlanabilir teleskopik dipçiği bulunan tüfeğin emniyet mandalı, şarjör mandalı ve kurma kolunun hem sağ, hem de sol el ile kullanmaya uygun şekilde tasarlandığını belirttiler.


    Tüfeğin sessiz kurma özelliğine sahip olduğunu ifade eden yetkililer, şu bilgileri verdiler:


    “Tüfek, şarjördeki son fişeğin atılmasından sonra mekanizmanın açık kalmasını ve yeni şarjör takıldığında, mekanizmayı yeniden kurmadan süratle ateş etmeye devam edilmesini sağlayan sisteme sahip. Yüksek atış hassasiyeti sayesinde hedef üzerinde dağılımı çok düşük olan milli tüfeğin üzerine, gece görüş dürbünü, laser, bomba atar gibi envanterde bulunan tüm aksesuarlar takılabiliyor. Milli piyade tüfeği, gelişen teknolojilerin ve ihtiyaçların ışığında tasarlandı. Modüler yapısı sayesinde her türlü yenilik tüfeğe uygulanabilecek.”


    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18168251.asp?gid=381




    Mehmetcik -1 Ilahi komedya by MKE Part-3 basladi. Tum turk milletine hayirli ugurlu olsun , savas gucumuz bu 200 tufekle %1000 artti :)
    Bari Turkiyedeki tum buyuk haber servislerine servis ettiginiz yaziyi accik bilen birine duzelttiriverin de verin, bu isten az cok cakan birileri vardir ne kadar zir cahil oldugunuzu anlamasinlar diye. sessiz doldurusmus, modulermis, 2 elle kullaniliyormus, su sessiz doldurus lafina iyice tavim, hangi dingil cikarttiysa bu tabiri herkes bunu kullaniyor. Bu dedikleri Forward assist button dir arkadaslar, feeding problamlerinde elinizle boltu centikler sayesinde ileri namlu yatagina itersiniz, bu kadar.
    Sarjor bittiginde suratle ates etmeyi saglayan MUHTIS sistemde bildik bolt catch, 15 dolarlik bir parcadir standart AR15 lerde....


    HK ile lisans sorunu yuzunden yassagh olan %100 klon yerine yine dahice bir Turk zekasi urunu olarak dipcigi ve hand guard hafiften degismis, gerisi 417nin 1. derece yakini, oldumu bize oricinal turk tufegii kalibre desen zaten bildikleri tek kalibre uzun 9 ve 7.62, kovan boyunu sorsak yarisi bilmez. grain desek %99u buyir der ...


    IDEFte HK33 ve G3 u ..spu yapip G36dan ve M4ten calip cikarttiklari ucubeleri gorenler ne derler acaba...


    2011 yilinda hala 4.3 kilo bos agirlikli ve muhimmat olarak %50 daha az kapasitede dagda gezeceksiniz, sonra catisma aninda karsidaki adam sizin 1.5 katiniz mermiye sahip 1 kilo hafif ve guvenilir bir AK47 veya M4 ile size saydirirken siz ates edip etmeyecegi mechul tufekle savasacaksaniz, Allah Allah deyip saldircaksiniz, sonrada Vatan sagolsun, yazik X(

    Guzel bir konu. yanliz hatirladigim kadariyla 2430 m den atis yapan sivilde bir polis memuru olan Kanadali hava ind onbasisi Rob furlong 3. atisinda vurmus talibani, ilk atis karavana ama duzeltme yapmis, 2.ci atis talibanin sirt cantasina (mal tanimina tam uyuyor bu taliban, sirt cantasi 50 cal isbet ediyor ama hareketsiz bekliyor) 3. atis ise orta govdeye isabet. arti cekirdegin 2430m de dususunun 83m oldugu gibi birsey diye hatirliyorum ???
    Dediginiz gibi 2430 metrede 5 metre ustune nisan aliniyorsa (sifirlama 200-300 m de yapilir sanirim) namlu cikis hizinin inanilmaz yuksek olmasi (2400m'ye 1 sn de ulasmasi icin >2500-3000 m/sn) gerekirki hatirladigim kadari ile 50 cal namlu cikis hizlari yaklasik 850-950m/sn dir. Aslinda 50bmg 800 m ye kadar daha kucuk kalibrelerden (308, 30-06, 300win mag,...) daha iyi grupman saglamaz hatta cok begenilen barret m82A1 in 100 metrede moa si standart PMKS 7.54x54R fisegi kullananilan bir SVD den bile daha kotudur. ancak yuksek BC nedeniyle daha az drift yapar bu yuzden 1000 m ustunde diger kalibrelerin onune (ozel sniper fisegi kullanilirsa) gecer. Arti 800 kusur m/sn ile atilan bir cekirdek 2430 metreye surtunmesiz ortamda teorik olarak hizi hic azalmadan bile 3 sn yakin bir surede giderki (en kabasindan surtunmesiz sadece yercekimi olan bir ortamda dususu: 1/2g.t2 : 5x3x3=45metre olmasi lazim)
    Aslinda 50 bmg nin o mesafeye ucusu yaklasik 4-4.5 sndir. yani 80 kusur metre dusus ile hedef vurulmustur. Erdinc kardesim bu konuda tam bir uzmandir ona danismak lazim.