ardenne adlı kullanıcının mesajları

    Ilk 2 bolumu cekilemedi :( Sadece son bolum cekilebildi. Her 120 atislik seri arasinda tabanca 15 sn su icinde sogutuldu, tum test toplam 2-3 dk falan surdu.
    Merak edenlere, tup bos ve baslangicta tertemizdi. Mesafe 25 metre. Test sonunda tupte sadece 1 tam, 1 tanede yarim delik vardi. Hatta tupun tutma kollarina olan isabetler bile delememis...
    Atislar boyunca tabancada besleme ejeksiyon vsvs problemi : 0


    Turkish 9mm semi-auto rapid fire test

    Guzel ulkemizde sarjorlu, kabzeli veya tactical gorunumlu yivli tufeklerin satisi yasaktir arkadaslar. Yivli ve uzun menzil atisi icin oncelik tufegin veya arazinin degil malumunuz oncelikle atilacak merminin bulunmasidir, o yuzden MKE stoklarinin isiginda 308win kesinlikle su an icin en mantikli secenek.

    Gecmiş olsun, ilk ve en byük olasılık bahsedildiği gibi gaz tahliye borusunun pellet veya pellet tozuyla tıkanması ve geriye sistemi kuracak yeterli havanın gitmemesi, diğer bir neden ise tahliye tüpünün boşluğunu ayarlayan bir setscrew vidanın gereğinden fazla sıkılarak hava akımının bloke edilmesi olabilir. aklıma gelenler bnunlar şimdilik.
    deniz abi geçmiş olsun 8 pellet iyiymiş, rekor sende sanırım :)

    çoğumuzun amacı aynı abi, maksat muhabbet azcıkta hobi :)
    ok bende atayım ama seninkileri referans alalım sonuçta senin tecrüben ve diğer tüfekler ile verilerin daha fazla.
    Bu arada syteyr ile yaptığın 100 m grupmanını herkes kolay kolay yapamaz.
    selamlar .....

    Erdem abi, şimdi aklıma geldi, bu hafta belki gelemem ankara dışında olabilirim ama olmazsa gelecek buluşmada AR getireyim, 50-100 m grupman denermisin 25 gr monster, 29 rangemaster ve eley wasp ile. Abi atıcıda sen ol en azından o faktörü kaldıralım ortadan bu bilgiyide diğer gavur forumlarına yazarız ;)

    Erdem abi, ben sadece az çok sahsım, ankarateam ve sana ait tüfeklerle kazandığım tecrübemi yazdım, pcp konusunda uzman olduğumu iddia etmiyorum ki :) hem pcp konusunda bildiğim gördüğüm en bilgili iyi atıcılardan birisin, bu yuzden söylediklerimin sadece tecrübem olduğunu farketmişssindir.
    benim düşündüğüm bu, düşüncemin sonuna kadarda arkasındayım :) Diğer arkadaşlar farklı şeyler tabiiki düşünebilir, burası özgür bir forum sonuçta. Hatta 300 metreden 1 TL vuranda vardır, o durumda bizede sadece helal olsun demek düşer :) Bu konuyu polemik konusu yapmak gibi ne isteğim var ne de zamanım :)
    Yazdıklarımı glad revo veya AA (bilmeyenlere glad sahibiydim, şu andada gladdan sonra Mustafa abi nin yardımları sayesinde FX revo sahibiyim, kendisine yardımları için sonsuz minnettarım bu konuda) isabetsizdir diye anlamak oldukça yanlış diye düşünüyorum. arada 50 metrede 1 cm fark gördüm , bu fark belkide atıcı dan veya pelletttendir sonucta değişken çok...
    Soran arkadaşlara Glad ve Revo danda cok memnunum, genel günlük kullanışa uygunluk açısından AR den çok daha üstün ve keyifli tüfekler. camdan açık alana ev içinden AR biraz zorlar, ama revo veya glad ile çok rahat atış yapıyorum, sessiz sakin güvenli. ama elma ile armut olayınıda unutmamak lazım, bence AR porsche 911 dir, Fx glad , revo veya AA bmw 320d, porscheyi hergün her yolda kullanamazsınız ama 320 d yi kullanabilirsiniz. yani karşılaştırma secenekleri sonsuz. airwolfu bilmem ben güç istediğim için AR aldım, genel kullanım içinde revo ve sonuçta ikisindende çok memnunum.
    AR hakkındaki soruna gelince abi, Ar stabildir diye bir iddiam olmadıki, bencede stabil değil ama sağa sola flyer oldukca azdı gördüğüm, belkide gerçekte fazladır ben görmedim, belkide AR ile fazla atış yapmamamdan kaynaklanıyor. Osman abiyle 250 barla başladık, hem yeni dürbünü hemde aldığımndan beri adam gibi bir test yapamadığım için birgün önceden yavaş yavaş tam 250bar yapmıştım. 110-120 ye kadar 65 civarı pellet attık 25gr monster ile 4-5 sarjor ben, 1-2 sarjorde osman abi. 170-160 bar sonrası belirgin düşme oldu tabiiki bunuda mildot la hallettik. dediğin gibi kulvarları farklı, ama söylemem lazım LG kesinlikle şimdiye kadar gördüğüm en isabetli ve yakışıklı tüfek ama dolduruşu tekli olmasıda dezavantajlı yönleri.
    Şunuda söylemek istiyorum burada insanları değil tüfekleri ve kalitelerini konuşuyoruz, bence insanları konuşmak hem zaman kaybıdır, hemde forumun amacına ters düşer. Şimdiye kadar 1 kişi! ile sorunum oldu, ortalığa soylemedim gerek yok allahından bulsun dedim , bu konuyuda Mustafa abi ve ankarateam in hepsi biliyor.

    bence her 2 side bu işle oldukça ilgilendikten sonra alınması ve kullanılması gereken pcp ler. Araba kullanmayı sıfır BMW veya mercedes'te öğrenmeye çalışmak ne kadar doğruysa tecrübe olmadan bu 2 tüfekten biriyle başlamak o kadar doğrudur diye düşünüyorum. Airranger çok özel bir tüfek. LG110 de oldukça başarılı ve isabetli bir tüfek. Erdem abinin Lg2sini kullandım tekli doldurşa sahip her atışta kolu çekip pellet koyuyorsunuz. AR de 10 lu indeksli şarjör var. Ama LG110 un tetiğini hiç bir silahla karşılaştırmazsınız sonuçta müsabaka için üretilmiş aşırı hassas bir PCP. Her nedense AR nin isabetsiz olduğu söyleniyor ama benim fikrim tam aksi yönde. polygonal yapıda oldukça kaliteli namluya sahip. Tetiği parmağınıza tam oturuyor, ayarlanabilir, boşluğu tahmin edilebilir ve tüp hacmi yüksek. tam dolu haliyle sandart olarak yüksek güçte 120 bara kadar 6-7 şarjör atabiliyorum ve 25 gr monster ile 2 hafta önce durbunu sıfırladıktan sonra Osman abiyle kesme şeker patlattık, 10 atıştan 8-9 unda kesme şekeri 50 m de buharlaştırıyor, isabetsiz olduğunu söyleyenlere karşı benim tezimde bu. Bir pcpden daha ne beklenebilirki. kaçan 1-2 atış ise atıcı hatasından. ankarada bizim tayfayla evanix, windy city, Glad, revo, AA, LG ve HW kullandım, bana göre en isabetlileri LG, HW100 ve AR. diğerleri hiçte isabetsiz değil ama aradaki isabet farkları 50 metrede ortalama 1 cm, öyle aman aman bir fark yok yani. ben ne için tüfek alacağınıza karar verirken buna göre karar verin derim.

    Ata ve armsan çok kaliteli tüfekler, safir için uğraşmak ve cddi teknik bilgi ve beceri lazım aksi halde başınız çok ağrır. ilk tüfek safir olmamalı.
    Av yapmıyorum ama av için şahsen asla safire güvenmem, armsan tactical otomatiğim var 500 e yakın atış yaptım sadece ilk atışta, o da 24gr fişek ile tutukluk yaptı ki bu tüfeklerin 24 ile çalışması gerekmiyor onun dışında >500 fşekte 0 tutukluk...
    Kafasi kardeşimin Atasını da kullandım oda çok güzel ve güvenilir tüfek 12 veya 20 tercih edilebilir, ama bence av için 12ga...