özcan adlı kullanıcının mesajları

    Bir ara konusu geçmişti ama ben yeni bir başlık altında açmak istedim.Bu silah tam bir aksiyon silahı havalı olarak.BB bilye atıyor 4.5 mm ve şarjör 50 tane alabilir.Üstelik istediğiniz sıklık ve aralıklarda seri atış yapma imkanı sunuyor.Güç olarak 170m/sn civarında imiş.Veli abiye sorduğumda bundan getirtebilirmiyiz diye olabilir demişti.Sizin fikriniz nedir...Ben çok beğendim...

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Modifiye sonrası tabancamda arka arkaya atışlarımda ciddi bir güç kaybı oluşmaya başladı.Bende sadece valf yayını düşürmüştüm,ama tetik yayını sonradan tekrar orjinalini taktmıştım.Ama gördümki seri atışlarda, yani arka arkaya atışlarda ciddi bir soğuma problemi dolayısı ile Mustafa abinin dediği gibi güç düşmesi oldu.Bende tekrar orjinal valf yayını geri taktım ve düzeldi.Yani modifiyede istenilen sonuç pek memnun edici değil.Ama yinede orjinal hali ile simit&wesson 8'' hariç diğer tüm tabancalardan COMPETİTİON daha iyi performans sağladığını gördüm.İlgilenenlere duyrulur.


    Birde birşey daha eklemek istiyorum belki işinize yarar düşüncesi ile;


    Valf ve gazın geçtiği yerlerde ki sökümlerde mutlaka sıvı silikon veya bana göre en iyisi teflon sararak hava kaçağını önlemiş oluyoruz.Sıvı conta da kullanılabilirBu tür sorun yaşayanlar özellikle buna dikat ederlerse umarım iyi sonuçlar alırlar.

    Teşkkürler abii.Şİmdilik sadece valf yayını biraz düşürdüm.Tetik yayını eski haliyle bıraktım abi.Dediğiniz gibi şimdilik bir sorun yaşamıyorum.Eğer yaşarsam zaten eski valf yayını da tekrar takacam.Şimdilik atışlar ayapıyor ve testler yapıyorum.dediğiniz gibi aman aman bir artış söz konusu değil sadece belki ki diyorum o da attığımı vurduğum yerdeki tahribattandolayı sonuca varmak istiyorum çünki elimde ölçme aleti yok diye söylüyorum herhalde bana göre belkide sadece 10 m/sn daha hız kazanmış olabilir diye düşünüyorum.Bilgilerin ve yardımların için sağol abi.Bu işde benim için bir tecrübe oldu başlangıç için.Ama kafamda baya bişeyler oluşmaya başladı.


    Bu arada bu silahla ilgili sormak istiyen arkadaşlara yardımım dokunursa eyvallah.


    ama hiçbirşey yapmadan da size şunu önermek istiyorum;Gamo power pellet 4.5mm ile çok güzel uyum sağlıyor ve hedefleri çok rahat vuruyor ve üstelik mevcut hızınıda arttırdığı testlerim arasıdna.Gerçekten ben hayran kaldım bu pellete.Crosman pelleti hiç mi hiç sevmiyor.Bir arada match ları deneyecem.ama bana vurdummu dağıtsın tarzı istediğim için bu pelletler bir harika bana ayrı bir haz ve zevk veriyor.Bu pellet le bile 130 m/sn den %25 daha etkili yani ortalam olarak 150-160 gibi bir sonuç ortaya çıkıyor eğer yanılmıyorsam.Bu tabanca ile çalışmalrım sürecek ama daha detaylı bir araştırma içerisine girdim.Sonuçta bu biizim hobimiz olduğu için ek zamanlarda vakit ayırabiliyorum.Herkese selamlar ve teşkkürler diyorum.


    SAbırla simit&wesson 8'' i almak için bekliyorum.Onu alınca herhalde bu işe son noktayı koyarım gibi geliyor.Hayırlısı tabii :D

    Tetik ve yay modifieyesi sonucu izlenimlerim;


    7 mt reden kırdığım fakat 10 met reden kıramadığım soda şişesini 10-12 metreden rahatlıkla kırdı.Ama bu benim istediğim bir sonuç değil tabii.Şimdi tek ve son çare hava transfer deliğini açmak yani mevcut ölçüden %10 veya ölçüye göre arttırmak o zamn bir sonuç alacağımı sanıyorum. :|


    Bir sevgili Mustafa abinin 8'' simit&wesson modifiye sonuçalrını açıklarken ilk ayarları açtığımda derken neyi kastettin abi.Tüpün girdiği yerde ki aparatı sıkan bir vida ve altında fiber cinsi bir maddeden kaptı içinde havayı tutan ve tetik düşmesi sonucu valf yuvasına veren yer var ordaki vidayı gevşeterek mi bu ayarları açmış oluyoruz yoksa başka bir yöntemmi var abiii.

    Teşekürler TheNighHawk arkadaşım;


    Birileri uğraşmış bir sonuç alamamış bende alamayabilirim.ama sonuçta bazı teknik bilgilere ulaşıyorum.sen bilmelisinki bir boyacı bile boya rulasını eline almadan ondan akan boyadan üzerinde sıçramadan boyacı olmayacağını bilir.Bizde eyvallah dedik.Uyarı için sağol.Zaten ben arkadaşlara şimdilik sakın ha diyorum.Bekleyin şuan için birşey yapmayın ben sonuca ulaşırsam sizde deneyin derim yoksa şimdilik kimse bişey yapmasın.ama cesaret el beceri mantık ve birazda parayla birleşince bişeyler ortaya çıkar yoksa sen sonuna kadar haklısın kimse bu işin sonunu kestiremesse zararlı çıkacaktır.Yabancı siteleri de hiç araştırmadım.Modifiye konusunda daha yeniyim ama mantıksal olarak teknik bilgim oldukça iyidir.zamanla siz de şaşırcaksınız sabırla bekleyelim görelim derim...Lütfen bu sözlerim sakın yanlış anlaşılmasın.ukalalık da değil ama ben seviyorum bişeylerle uğraşmayı herkesin yaptığı şeyler benim ilgimi çekmiyor.sınırları zorlamayı severim diyelim... ;)

    Sevgili İlker abi teşkkürler abi... :)


    Sevgili arkadaşım pyschotronics;


    Öncelikle burda ben sadece işleyişini ve yapmak istediklerimi anlattım.Ama sen şimdilik bişey yapma.Çünki yapmaya kalkarsan işin içinden çıkamayabilirsin. :) O yüzden biraz sabırla beklerseniz ben sonuca bir ulaşim o zaman daha detaylı modifiye konusunda da (modifiyeden amaç;hzını arttırmak) gerekli ve detaylı bir açıklama yapacam.Bu iş hemen öyle ha şunu yapalım demekle olmuyor o yüzden çok ince hesaplar yapılması gerekiyor.Şimdilik ben sadece tetik yayı ve valf yayı üzerinde oynama yaparak sonuçlara bakacam.Daha sonra sonuçalrı sizinle paylaşacam. :)


    bu arada iltifatın için teşekkürler ama biz daha çırakız. ;) usta olmak için baya bir tabanca dağıtıp bozmamız ve bir iş ortaya çıkarmamız lazım kardeş ok. g;$i
    Birde hava tarnsfer deliği ile oynamak istiyorum ama;Orjinal parçaları bozmamak için ellemiyorum.Ya ucuz bir havalı tabanca alıp onun üzerinde oynayıp buna yerleştirecem yada herşeyi göze alıp devam edecem ama bu iş sonraki iş.Tekrar söylüyorum siz eğer çok iyi anlmayıorsanız ve ilker abinin bir sözü var yani yaptığınız modifiye hüsrana uğrayabilir ve aman boşver diyemezseniz bu işe de bulaşmayın derim.Herhalde doğru anladım İlker abi.. ;)
    Yine de teşekkürler herkese desteklerinizden ve bana olan güveninizden dolayı. :D

    Sevgili arkadaşlar bu silahı ben söktüm ve parçalrını inceledim gayet güzel bir işçilik sunmuşlar.Yalnız biraz karışık beni ilk zaman hayli uğraştırdı ama şimdi söküp dakmam sadece 5-10 dk mı alıyor.


    Amacım burda kullanılan hem malzemeyi incelemk hemde çalışma prensibi hakkında sizlere bilgi vermektir.


    Aşağıda resimlerini de vereceğim Competiton cp88 in kısaca bahsetmek istiyorum;


    Co2 tüple çalışan basit bir çalışma sistemi var.Tüpten gelen hava horoz topu tarafından itilerek,vurma gücüne eşdeğer olarak zamanlı biçimde valfı açıp kapatıyor.Modifiye yönünden bir çalışma içerisindeyim.İlk aldığımda verileri eğer doğruysa ki daha bende walther cp88 vardı, sonra competiton serisinden aldım.Buda bana 10 m/sn daha hız kazandırdı.Sebeni competiton 5.6'' cp88 ise 4'' dir.


    Walther cp 88 4.5 hızı internet verileri doğrultusunda 120 m/sn dir


    Walther cp88 COMPETİTİON ise internet verileri doğrultusunda 130 m/sn dir


    Daha önceleri 5 metre gibi bir mesafeden bir soda şişesini kıramazken şimdi son ölçümlerinde tam 7 metreden çok rahat kırıyor.Bunu 10 mt reden denemdim ama kırmadı.


    Şİmdi modifiye yönünde sevgili Musatafa abinin yönlendirmesi ve Sevgili İlker abinin mantık olarak bana bilgide yardımcı olması doğrultuusnda;


    Tetik yayının orjinali 0.70 mikron geldi.


    Valf açma yayının ise 0.90 mikron geldi


    Modifiye olarak genel anlamda söylemlerden yola çıkarak ben tetik yayını 0.70 den 0.80 e , 0.90 olan valf yayınıda 0.80 mikrona düşürdüm.Yani bu ölçülere göre yeni yay yaptırdım.Maliyet sadece 2 YTL. :)


    Umut ediyorum ki bu modifiye ile belki benim tüpüm 60 tane değilde 30 veya 40 veya 20 ama gücünde artış olacağını bekliyorum.Tabi gerekli teknik çalışmalarımda bittikten sonra bu başlık altında yeni verileri sizinle paylaşmak istiyorum.


    Şimdi aşağıda resimlerini verecem silahın dağılmış halinin; ayrıcada son resim olarak da yaptırdığım yeni yayların resimlerini vereceğim.


    airgunturk.com/attachment/1145/ airgunturk.com/attachment/1146/


    airgunturk.com/attachment/1147/ airgunturk.com/attachment/1148/

    söktüm abide sökmez olaydım takmak için sabah 5 e kadar uğraştım.Takamadım sonunda söke taka denem yanılma yöntemiyle başardım ama bu sefer başka bir sorun çıktı yani yeni yay yaptırdım fakat valf haznesi çok hassas olduğu için tekrar takmak baya bir sorun uğraştırıyor.Ama kimse denemesin özelliklede walther i çümki gerçekten çok ince ayrıntı var önümde resim olduğu halde bile hala zorlanıyorum.o yüzden bu işi kimse denemsin tavsiye eetmem.Hala parmaklarım acıyor.Bkalım artık ayrın veya müzait olduğumda bizar daha uğraşacam çok riskli arkadşlar kimse denemesin... :S

    Teşkkürler pyschotronics arkadaş.


    Ama şimdi ben bunun competiton serini aldım.Gerçekten çok daha etkili.Namlu boyu 6'' hız 130m/sn ve mükemmel atışalr yapılıyor.Birde kismetse biraz modifiye çalışmalarına başladım başarılı olabilirsem.Ama gerçekten bu silahdan düşünen arkadaşlara tavsiyem olur alın derim pişman olmassanız.Ama imkannız varsada competition alın derim. :)

    Sevgili ilker abi silahı söktüm tetik yayına ulaştım fakat valf yayını sökemedim ona göre çatal bir tornavida gibi bişey lazım herhalde oda bende yok.Birede yay çok sert yani valfteki, fırlama rizki var ,bunu açmanın yolu nedir. ? ;$.,


    Tetik yayının nekadar yani kaç mikron kalınını yaptırim ve valf yayının kaç mikron incesini yaptirim.bir değerleri varmı sizce...


    Asla orjinallerini bozmicam tabide birde bunu toplaması var önümde resimli dağılmışı varda toplaması yok #hims nasıl toplayacam bakalım ama dağıtmışken ben bu işi yapmak istiyorum.Herhalde biraş uğraşır toplarım resme baka baka ?(


    Birde ilker abi varsayalım sadece tetik yayını güçlendirmek yeterlimi hani valf yayını sökemessem sonuçlarda artış olurmu? 8|

    abi çok bilimsel bir açıklama oldu ama ben bişey anlamadım yani benim gördüğüm horoz yayı var valf açma yayı nerde onu içini açıp görmek gerekiyor.Fazla oluyosam kusura bakmayın.Ha birde elbetteki Mustafa abinin ki kadar değil ama bende de var o huy.Ah biraz teknik detay bilgim olsa neler yaparım neler de daha çok toyum bu konuda.Yoksa işin mantığını çözsem hiç durmucam.Gece gündüz çalışır yaparım yanii.Olsun 10 -15-20 atsın ama tam atsın.Sonuçta tüp ün tanesi 1YTL nolacakki.50 tane atacağıma 20 atne atarım ama tam atarım.Ama bu simit&wesson 8'' de beni baya bir meşgül etmeye başladı.Herhalde bu yolda ilerleyecez gibi.Ama cp88 in hızını 150-170 lere çıkarsam bana yeter gibi gelliyor.Ama tabi bu işe bir başlayınca herhalde Mustafa abi gibi ipin ucu kaçıyor sanki yazılardan onu anladım.Olsun ben razıyım.Kaçsın be abiii. £tabanxalı$

    selam ilker abi abi diyorum yaş 41 gösteriyor o yüzden benden biraz büyüksün diye bende bu arada 36 oldum.Neyse abi bu cp88 lerde böyle bir olay mümkünmü yani gazını açıp hızını arttırmak gibi yani 60 tane değilde misal 30 atsın 20-25 atsın gibi ama tam atsın...olabilirmi olamaz mı? :(

    Bu arada Mustafa abi benim Walther cp 88 i biraz sökim dedim ama işin içinden çıkamam diye vazgeçtim.Ama cım tüpünün ayarı varmı veya deliği geniştetip hızını arttırabilirmiyiz diye ,yani 60 tane atmasında 30 atsın 20 atsın ama tam atsın.böyle bir olay mümkünkü cp88 lerde... ;) £tabanxalı$ £tabanxalı$ £tabanxalı$