aliburak adlı kullanıcının mesajları

    Bu fotoğraftaki tasarım kesinlikle bu işi bilen biri tarafından yapılmış, tamam Tonguç yüksek hızlar ve bu hızlarını koruyabilen bir dizayn istiyor bu fotoğrafta doğru olan taraf yan yüzlerdeki setlerin keseceği setler, yani zaten çekirdek üzerinde bu setlerin keseceği setleri ilk dizayn edende 1945 lerdeki o meşhur almandı. bu fotoğraftaki dizaynın ucunu bir miktar sivriltin aşırıya giderseniz merminin dengesi bozulur, tıpaçtan vazgeçin çekirdeğin kıçınıda bir miktar ovalleştir ama içini bir miktar kıçtan boşaltarak hafifletmelisin, bu fotoğraftaki çekirdeğin yan yüzeylerini sizin seçtiğiniz malzeme ile 5,48 mm çapında üretin yani namlu setlerine temas edecek kadar, ve çekirdek üzerinde sadece 2 tane set kullanın bunların genişliği 1 mm çaplarıda 5,60 olmalı, kaçak olmaz endişe etmeyin. ama unutmayın havalı silah namluları 1020 malzemeden üretilir, yani kısa sürede namlu setleri deforme olur, bu dizaynda 200 barlarda setler kesilebilir.


    [Resim Engellendi: http://s3b.directupload.net/images/090512/vbpamkf7.jpg]


    resimdeki paletler %10 Sn alaşımlı kurşun paletlerdir ,kullanılan tüfek 380 grein paledi 951 fps ile 763 fpe ile atıyor .



    THIS WINTER I BUILT A NEW GUN
    .458 CAL. 44 INCH LONG BARREL.


    I WAS PLAYING AROUND WITH A BULLET MOLD TODAY.
    HAD AN OLD LEE MOLD FOR 30 CAL M1 CARBINE LAYING AROUND. SOLD THE GUN MANY YEARS AGO.


    I MACHINED OUT THE MOLD FOR .458
    PLUNGED DOWN WITH A .437 BALL ENDMILL, THEN CUT 2 DRIVING BANDS AT .460.


    THE BULLET AND GUN COMBO MAKES 951 FPS, AND THE BULLET WEIGHS 380 GRAINS. THATS 763 FPE ON A 3100 PSI FILL.


    THIS THING HAS HUGE RECOIL!!!


    IT DOESNT EVEN LOOK LIKE A BULLET ANYMORE!.
    THATS A .22 KODIAK PELLET FOR SIZE COMPAIRSON.




    iyi araştırmalar

    Alıntı


    Diger bir sebeb ise Pellet tasarımının kafamdaki projenin birinci aşaması olması. Aslında niyetim ses hızının ustunde calışabilecek bir pellet tasarlamak. Kurşun pelletlerin yuksek hızlarda namluda eridigi için bu işe uygun olmadıgı biliyorum .bu başarılı pellet tasarımından yola cıkarak daha yuksek hızlı bir uydurmasyon PCP havalı tüfek yapmak istiyorum kendime. Hedefledigim kullanım basıncı 300 bar. Bunun için Airsoftcuların kullandıgı kevlar kaplı tuplerden bir tane aldım. Uydurmasyon diyorum çünkü amacım işlevsel bir tüfek tasarlamak deyil şimdilik. Şekilsiz ama yuksek hızda pellet atabilecek bir sistem tasarlamak istiyorum şimdilik..


    bui link ilginizi ceker o zamanhttp://s192.photobucket.com/albums/z65/mm123521/



    kolay gelsin

    berilyumlu bakır min 240 hb max 390 hb , gsnbz12 malzeme ise min 90 max110 hb , havalı silahlarda kullanılan namlu celiği ise max 180 hb sertliğindedir .malzeme olarak seçimleriniz bence yanlış zamak ,gcupb20 ve uzeri kurşun içeren alaşımlar kullanım amacınıza daha yatkın ,özellikle zamak enjeksiyon döküme uygun üretilebilirliği daha basit . [Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/file/d/1791/u9jj3aus_jpg.htm] verdiğiniz form teflon boyunu uzatmanız çekirdek boyunuda kısaltmanız durumunda iyi iş çıkarabilir , palet formunuz bc olarak 0.5 üzeri gibi görünüyor.
    bu linkt]e http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hframe.htmlbir ara radyüslere göre mermi aerodinamik hesaplama formulleri bulmuştum inceleyin ilginizi çekebilir .


    kolay gelsin