Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

PaintBall oyunlarında kullanılan silahlarda CO2 yerine 850psi gibi basınçlara düşüren regülatörlü 300 bar kullanım basınçlı tüpler kullanılıyor, bu yüzden dedim paintsing deki kompresör 300 bar basıyordur diye, bizdede 300 bar kompresör var istenirse basıncı düşük barlara sınırlandırılabiliyor, onlarda ihtimalen hem kompresörün ömrü hemde risk alırız korkusu ile yada az elektrik harcamak için kısmış olabilirler.

300 bar olayı hayalleri kıracaktır.daystate'in 250 barı bile Türkiye için kullanışsız görünürken. hoş oda ulaşılmaz ama. saygılar

300 bar olması 200 barla kullanılamayacağı anlamı taşımaz, 2 şey olur, birincisi regülatörsüz modelde üretilir, 80fpe ile, evanix gibi yüksekten başlayıp her atışta hız düşerek atışlar yapılır, ikincisi regülatör 140 bar'a ayarlı seçenek olur ve silah aynı stabilitede ama 80 yerine 65fpe ile atışlar yapar.

Torpedo ve yeni üretilen tüm hatsanlarda kızak üstten kanalı yani yanal kanallar açılmış dolayısıyla kızakların basma yüzeyleri oldukça azalmış oluyor bu durumda YataGun dampa durmuyorsa ingiliz olanı kesinlikle duramaz çünkü YataGun dampanın kızak sıkma sistemi ingiliz olana göre 2 katı daha güçlü, 9 - 11 den kasıt, tüfeğin üzerindeki kızağın iç açısının genişliği 9mm dış kenar ise 11mm olması gerekiyor, tabi burada asıl önemli olanlardan biride 9mm den 11mm ye çıkıştaki açının doğru olması, açı doğru olması halinde 9mm den başlayıp 12mm de sonlanabilir bu bir sorun teşkil etmez. Sonuç olarak ithal Diana, Gamo, Weihrauch marka silahlarda bu ayağı taktığınızdaki diana 350 magnumda bile 1mm kayma yapması olanaksız iken ben yaptım oldu mantığı ile tasarlanmış hatsan dürbün kızaklarında dürbün durdurmak işkence olmaya devam edecektir.

peki abi farklı kundak tipleri kullanacakmısınız

Nasip olurda o günleri görürsek, farklı kundak seçenekleride olacak, Bu arada Silahta kullanılacak tüpler 300 bar kullanım basıncına sahip olacak ve silahta 195 bar'a ayarlanmış regülatör bulunacak, 300 bar kullanım basınçlı Scuba tüpleri satışa sunulacak, Zekeriyaköy civarında oldukça büyük bir açık poligon ve zaman içinde kapalısıda faaliyete geçecek ve burada scuba tüplere 300 bar hava basma hizmetide verilecek, yani silah 80fpe güçte yaklaşık 26 - 34 arası aynı güçte stabil atış yapmış olacak, böylelikle aynı güçlerde stabil atış yapabilmek için silahınızdaki basınç 195 bar'a düştüğünde yeniden hava basacaksınız, tabi silahta 2 kademeli güç ayarı olduğu içinde alt güçte yani 35 - 40 fpe güçlerde 60 - 80 civarı stabil atış yapılabilecek tabi tüpte 300 bar olması halinde.

Pamuk vs.. hiç uğraşma, selülozik tiner selülozik boya yada verniklerde inceltici olarak kulanılır, ayrıca sentetik boyayı söker, sentetik boya içine koyarsan lor peyniri gibi yapar kimyası farklı olduğu için, sentetik tinerin yapısında bir miktar yağ vardır ve kalıcı kokusu vardır, oysa selülozik tiner tamamen uçucudur.

Uzun lafın kısası selülozik tiner sökücülüğü oldukça fazladır, bir çeşit asetondur, hatta asetondur da diyebiliriz, yani selülozik tineri eşinizin tırnağındaki ojeye sürerseniz çıkarır, ama dikkat selülozik tiner bazı plastikleri eritir, aşırı yanıcı parlayıcıdır, kıvılcıma maruz kalırsa benzinden çok daha hızlı parlar.

Tiner uçucu bir madde, içinde kalıcı koku yapacak partikül yok bildiğim kadarıyla, yani tinerde bırakılırsa nisbeten faydası olur, koku zamanla geçer hatta fırınlanması halinde hiç koku kalmaz.

Mahmut senin kundak yağı eme eme şişmiş ama silaha takılı olduğu içinde formunu bozmamış, dediğin gibi kurutulursa silaha bol gelmeye başlayacaktır, ama amaç kundağı bu siyahi yağdan kurtarmak, sonrasında tik yağını incelterek uygularsan (emdirirsen) ahşap eski halini alabilir.

soldier532

İmzanızda hangi silahta kullandığınızı görebileceğim, silahınızı girerseniz daha fazla yardımcı olabilirim,
    Yatagun Dampa ayakların hiç biri bir diğerinden yüzde bir bile farklı bir ölçüye sahip değil, olamazda çünkü tamamı aynı kalıp ekstrüzyonda çekilmiş ve hatasızdır, ayrıca sıkma vidalarının ölçüleri dışında (ki bizdekilerin sıkma vidaları daha kalın ve güçlü) hiç bir ölçüsü Orijinal İngiliz SportMach dampa ayaktan farklı değildir,

Ancak bizim de dikkatimizi çeken bazı yerli silahlarda, özellikle bazı hatsanlarda (bazı modeller değil çünkü aynı modelde farklı ölçüler çıkabiliyor) dampayı takamıyoruz, kısakfazla geniş yada yüksekliği az olabiliyor, Şayet sizdekide bu yeni çıkan hem waiver (200mm) kızaklı modellerdense, stoper kulanmanızı öneririm, çünkü pistonlu silahlarda hiç gerek olmayan bu sisteme birde kızağa kanallar açmış olmaları ayak baskı kızaklarının daha az alana basması sonucu tutunamıyor, Bismark tada benzeri bir kaymayı kanala LockTite sürerek aştı.

Böyle bir durumda Dampa ayağa zarar vermektense silahınızı değiştirin, çünkü Silahı herzaman ileride değiştirme olasılığınız var, oysa Dampa ayak sizin gereçleriniz içinde istediğiniz silahta kulanırsınız.

Arzu ederseniz yenisini göndereyim ama göreceğiniz şey aynı olacak, çünkü YataGun Dampa ayakların hiç biri diğerinde farklı ölçüde değil.

Pellet konusuna gelirsek, Gamo pelletleri biz üretmiyoruz ve tüm Gamo ürünlerini Gamo Türkiye Türkiye distribütörü İdeal Av dan alıyoruz.

Ben tüfeği saklarken bir kaza çıkmasın diye bolt hep emniyet pozisyonunda tutuyordum. Acaba bu nedenle yayda bir deformasyon olmuş olabilir mi?

Kesinlikle yaınız kapanmıştır Rıfat bey, zaten şoklardayım, ilk kez bu kadar düşük hızlar gördüm T12 için, Emniyetli kullanım için şarjörü çıkarın, bir elinizle bolt kolunu çekili iken bir taraftan tetiği ezin ve yavaşça boltu ileri alın, bu şekilde silah daha emniyetli olacak ve çekiç yayınız kalıcı kapanmayacaktır, Neyseki elimizde bolca yedek yay vs.. var, bir alışverişinizde hatırlatın yanında göndereyim.

Ben tüfeği saklarken bir kaza çıkmasın diye bolt hep emniyet pozisyonunda tutuyordum. Acaba bu nedenle yayda bir deformasyon olmuş olabilir mi?

Kesinlikle yaınız kapanmıştır Rıfat bey, zaten şoklardayım, ilk kez bu kadar düşük hızlar gördüm T12 için, Emniyetli kullanım için şarjörü çıkarın, bir elinizle bolt kolunu çekili iken bir taraftan tetiği ezin ve yavaşça boltu ileri alın, bu şekilde silah daha emniyetli olacak ve çekiç yayınız kalıcı kapanmayacaktır, Neyseki elimizde bolca yedek yay vs.. var, bir alışverişinizde hatırlatın yanında göndereyim.

Zaten 5,5 olarak ne 460Magnum nede Mod54 yok şuanda Türkiyede, ancak ikinciel olabilir, ve bu konu dikkatle okunursa anlaşılacaktır, yiv-set lerde tercih edilen yiv-set % oranları ultra modifiyeye tabi silahlarda hafif pellet kullanılması halinde mermi tıraşlaması yaşanıyor, aksi halde H&N Baracuda yada Diana High Power gibi 21grains lik pelletlerde bu sorun yaşanmaz, yani silahın namlusunda isabetsizlik gibi bir sorun yok.

Mahmut Havalı silahlarda Orijinal fabrika verilerine hiç bir zaman güvenmedim ve YataGundaki verileri bizzat ölçerek yayınladık, PCP silahlarda yaz ve kış aylarında ciddi hız farkları olduğunu gözlemledik, ve yukarıdada bahsettiğim gibi ağustos ayında yapılan ölçümleri baz alarak yayınladık,

Şimdi kış olduğuna göre YataGundaki veriyi 870 olarak editledim, silahını 870 fps hızı var diye alıpta 900 yada üzeri hızlara şahit olanlarda ayrıca mutlu olurlar artık. :)

Demek istediğim, Ülkü amcam 20-30 fps gibi farklılıklar olabilir demiş ve silah 900 fps civarında atıyor, Yatagun'da yapılan ölçümler de 930 fps civarlarında gittiği için bir gariplik var gibime geliyor :him:s

Engin benim yazın yaptığım ölçümde dikkat edersen 24 atış var ve 2 tane boş atışla 26 atış, ve silah yazın ilk tanıtım buluşmasındaki T12, bu silahla yapılan ölçüm yazın ağustos sıcağında yapıldı ve benim tarafımdan ince ayara tabi tutulmuş bir silah.

Demek istediğim, Ülkü amcam 20-30 fps gibi farklılıklar olabilir demiş ve silah 900 fps civarında atıyor, Yatagun'da yapılan ölçümler de 930 fps civarlarında gittiği için bir gariplik var gibime geliyor :him:s

Engin benim yazın yaptığım ölçümde dikkat edersen 24 atış var ve 2 tane boş atışla 26 atış, ve silah yazın ilk tanıtım buluşmasındaki T12, bu silahla yapılan ölçüm yazın ağustos sıcağında yapıldı ve benim tarafımdan ince ayara tabi tutulmuş bir silah.

Okuması ve yazması kolay yapması zor vallahi :) Ben 100+ kiloyum ve hatsanın küçücük tüpünü 100 bardan 200 bara çıkartana kadar yarı ömrüm gitti. Gladiatoru pompayla doldurmayı düşünmek bile istemiyorum

Ben 68 kiloyum ve FX pompa ile 220 bar ı zorlanmadan basıyorum, Hill ile 180 barda kalıyorum, hatsan pompa ile ise 120 bar ı geçemedim.