Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

100 metre FX ler gelipte gurupmanları yayınlanmaya başlanıncaya kadar herkes 100 metrede 10 santim gurupmanlar için dünyanın en üstün tüfeği ve en süper atıcısı derlerdi ;şrofls;.

Lothar Walther Müsabaka kalite (Mach Grade) namlunun farkı sanırım bu guruplarla anlaşılmaya başlanmıştır.

Tebrik ederim Serdar

Peki saolun kullanmıcam ama merak ettip toparlandığı zaman çalışırmı bu alet ;şrofls;.

Kullanmanızı tavsiye etmem, silahı görmediğim için bilemiyorum, namlu ve namlu dibinde metal yorgunluğu yahut derin korozyon durumları nelerdir? çalışıp çalışmayacağını görmeden bir şey denilemez.

Önce silahı dikkatlice ve kaliteli el aletleri kullanarak sök, metal aksamları mazot banyosuna sok 1 gün o şekilde beklesin, sonra sil ve metal aksamdaki vidaları vs.. sökersin, kalın bir gerçek yün keçe bul ve bu keçe ile silahın tüm metal parçalarını ovalaya ovalaya saatlerce temizle bunun için WD40 spreyde kullanabilirsin, son olarak pamuklu bir penye ile tekrar metal aksam parçalarını silerek kurula ve monte et,

Kundağı ise verniklimi yoksa ham ağaca cilalımı bilmiyorum ama bu konuda bir mobilyacıdan yardım al.

selamlar mustafa bey...

benimde bir sorum olacak yatagundan crosman copperhead bb marka 4,5 mm saçmalardan aldım saolsunlar çokda çabuk kargo elime ulaştı fakat saçmaları namluya koymamla düşmesi bir oluyor sanki 4,5 mm değilde 4 mm gibi acaba benim tüfekte mi bir problem var anlayamadım bu arada kullandığım tüfek shadow 1000...

Yanlış mühimmat almışınız, silahınız BB atanlardan değil, almanız gereken mühimmat kurşun pellet tabir ettiğimiz paraşüt tip mermi olmalı,
    https://www.yatagun.com.tr/urun.asp?ID3=1374

benim sorum güme gitmesin

Mahmut, YataGundaki ölçümler bizim yazın tanıtım yaptığımız T12 ile yapıldı ve yazın Ağustos ayında yapıldı,

Yani yaz ve kış değerleri arasında farklar olması doğal, birde Hugo87 nin benzetmesinin nedenide aynı şey soğuk hava şartları,

FX de Tüpler Alüminyumdur, ısı iletkenliği çelik tüplere göre kat kat fazla, her atışta tüpte ani boşalan hava tüpün hızlı soğumasına ve bu soğumada güç kaybına neden olur, oysa yazın 35 - 40 derece hava sıcaklığında T12 nin değerleri dem fps değeri olarak yüksek çıkar hemde alüminyum tüpün avantajından dolayı atışlar arasındaki stabilite bu yukardaki ölçümlerden çok daha düzgün çıkar, benim yaz aylarında T12 ile yaptığım ölçümleri hatırlayın, buradaki T12 ölçümlerine göre çok daha stabildir,

Ayrıca AT44 kullanıcılarına bir sözüm var, AT44 lerin valf sistemi FX Airguns silahlarının valf sistemi baz alınıp kopyalanmaya çalışılmıştır, gerçi FX lerdeki gibi hem valf hem karşılığı çelik valf değildir, sadece valf çelik valftir, ama bu bile AT44 ü diğer AA S410 ve Evanix ten atışlar arası stabilite olarak üstün kılar, ancak çok iyi kalibre edilmeleri halinde.

Tetik mukafazasının arkasındaki en küçük vida yerine bol geliyor, sanırım doğru anladım, :whistling:

Yapman gereken ; Mercimet tanesi büyüklüğünde bir somunu silahı söktüğün yerde aramaya başla, halıların üzerine, sehpanın kenarına, 3/8 somun, bulursan kundağı tekrar sök ve tetik mekanizmasının arka tarafındaki vidaya denk gelecek deliğin altına o somunu yavaşça sok, hatta oraya o somunu yerleştirirken kenarlarını hafifçe gresleki yerinde dursun, oraya bir miktar yapışmış olsun.

Kolay gelsin.

Eğer müsabaka günü rüzgar olursa iş şansa kalır diyenler gerçek birer nişancı olamazlar, 100 metre çalışmalarınızda hedefin yanına bayrak - flama dikin ve rüzgarın hızını tahmin edin, buna göre atışlar yaparak bayrak yada flamanın durumuna göre deneyim elde edin, aksi halde müsabakada rüzgar olduğunda rüzgarlı hava çalışması yapmış olanlar kazanacaktır.

Kaliteli üretilmeleri halinde her ikiside problemsiz kullanılabilir,
    Burada asıl seçimi etkileyen kişinin estetik bakış açısıdır, bana göre BoltAction 100 yılın üzerinde kullanılan ve benimsenmiş yapısı ve estetiği ile ve dünyanın ün yapmış bir çok marka ve modellerinde de BoltAction kullanılmış olması genel estetik anlayışının BoltAction dan yana olduğunu gösterir ki benimde tercihim BoltAction dan yanadır, ama öyle arkadan çekmeye bir yan kol ile BoltAction demek bana pek estetik gelmiyor, asıl BoltAction Yandan kollu olandır.

Biraz daha açmak gerekirse silahla atış pozisyonunuzu bozmadan silahı kurabilmelisiniz, örneğin benim AirArms S410 E silahımın BoltAction sistemi son derece sıkıntılı, silahla pozisyon aldınız atış yaptınız ikinci atışınızı yapacaksınız, dipçik omuzunuzda silahı kurmaya çalışıyorsunuz, bolt kolu suratınıza dayanmış halde, güç alamıyorsunuz kuramıyorsunuz, çünkü bolt kolu ile yanağınız arasındaki mesafe yetersiz, sırf bu yüzden silahın orijinalliğini bozmak pahasına mevcut bolt yapısını iptal edip, frezede üst gövdenin yan tarafına bolt kanalı açıp bolt kolunu yana ve ileriye aldım, şimdiki hali ile rahatlıkla pozisyon bozmadan silahı çok rahat kurup ikinci üçüncü atışları yapabiliyorum.

Benim belirttiğim yanlış olmuş, o alyen vida mustafa bey'in belirttiği gibi biatlon kolunun yayının yerinden çıkmasını önler (sarı parçanın) arka tüpü de dediğiniz gibi saat yönünde hafif sıkmayla geçmiyorsa tarif edildiği gibi yapmak lazımmış, ben de öğrenmiş oldum.

Zaten Ankara Team da bu kadar FX olduğuna göre bendeki test FX leri arabaya koyup birinizin evine misafir olup hepinize detaylı sökerek ve toplayarak anlatacağım.

Arkadaki vida :
    Bu vidanın ayarını kesinlikle oynamayın, biri büyüktür silahın paralelinde ve ön tarafında Biatlon kolun ileride kalmasını sağlamaya yöneliktir, bu büyük olan sarı içi delik vidayı çok sıkarsanız kurma kolu ileriye sert vurur, birde bu sarı vidanın geriye çözülmemesini sağlayan bu vidanın hemen arkasında siyah çelik allen vida var, ve bu vida hafif çıkık durmalı sarı vida gevşemesin diye.

Arka Tüp gevşekliği :
    Arka tüpün gevşek olduğunu düşünüyorsanız saat yönünde hafifçe sıkın, yine oynuyorsa silahınızdaki basınç 40 bara kadar düştüğünde arka tüpü yavaşça gevşetin (saatin tersi istikamette) ve tıssssss sesi gelevek bu ses geldiğinde silahı uygun bir yere bırakın havası boşalsın (bu boşalma uzun sürebilir ama boşalan hava aslında ön tüpün havası) tısss sesi kesildiğinde arka tüp zorlanmadan saatin tersi stikamette sökeceksiniz,
    Daha sonda arka tüpün sıkıldığı silahın arkasında bir çelik blok göreceksiniz, bu bloğun ucundaki minik allen vidayı sakın sökmeyin yada sıkmayın, ama yukarı kısmında arka tarafa doğru bir allen vida var işte o allen vidaya uygun bir allen anahtarla o vidayı iyice sıkın, sonra tekrar tüpü takın, ama aşırı sıkmayın,

Bunları yapamam derseniz, bu gevşeklik hiç bir tehlike arzetmez, 1 - 2 hafta silahımla hasret gidereyim derseniz, 1 - 2 hafta sonra gönderin yada hemen gönderin biz yapalım,

Demekki dikkatsiz davranmışız, kusura bakmayın,

Bu rüzgar paletlerin yönünü bile değiştiriyor..

Biz niye alamıyoruz alırız ama evdeki rüzgar dışrdaki rüzgardan
    daha şiddetli sanki kasırga mübarek.

Tabi zamanında tedbirler almazsanız fırtınada olur kasırgada, sen bence yönetime el koy ve yeni anayasa yaz. ;kihhik,

Silikon gresi pistonlu silahta kullanmanız gereksiz bir şey, yeşil kauçuk gres en doğru olanı, ayrıca Silikon Gras (Molycote111) 1 klosu 300 YTL nin üzerinde pahalı bir şey, Silikon gres özellikle oringlerde hem uzun ömür hemde tehlike bertaraf etmek için kullanılır.

evet guzel bır esnaflık anlayısı gıbı gorunuyo ama bence bu sorun fabrıkayla üreticiyle görüşülüp halledilmeliydi.kullanıcıya yansıtılmamalıydı.ben bu namlu sorununu okuduktan sonra alacak olsam bıle vazgecerdim.tabiki hata varsa satılmaması en mantıklı olan.ama hatsan olsun kral olsun eser olsun yerli firmalar vee bişeyler yapıyolar haklarını yememk lazım.bugun için hatsan bi pcp yapmış.bu gercekten buyuk bır teknoloji isteyen bişey.ha diğer firmalar eser, kral,torun bunalrda ondan 10 gömlek üstününü yapmaya çalışsın,ne güzel.rekabet bizim işimize yarar.bizde onları test edip hatalarını düzeltmelerinde yardımcı olalaım kullanıcı olarak.bu gunler gelecek ben inanıyorum yeterki küstürmeyelim üreticiyi.saygılar....

Üretici ile görüşmediğimizi nereden biliyorsunuz, yukarıda yazılanların tamamını okumadınız herhalde, ayrıca silahları getirttik satış sayfalarına girdik, herkes acele ediyordu ve bu namlu sornu çıktı ortaya, yargısız infaz pek yakışıklı olmuyor,

Eser e Markasını vermeyeceğim dünyaca ünlü bir marka silahımı bila bedel verdim, değeri 1000 euro civarı ve bu silahı A dan Z ye sökün, şu kısmını şu şekilde bu kısmını bu şekilde revize edin, maddi ihtiyaçlarınız olursa bu konuda da karşılıksız yardımcı olurum dedim ve konuyu takip ediyorum, sanırım sizde benim hatsan silahlarındaki eleştiri ve olması gerekenler konularında destek yazılarımı KAZ ı LAZ anlayanlardan etkilendiniz ama daha dikkatle takip ederseniz, zamanında ve halende Hatsan a eleştirilerimizin yapıcı olduğunu farkederdiniz.

Alıntı

bence bu sorun fabrıkayla üreticiyle görüşülüp halledilmeliydi.kullanıcıya yansıtılmamalıydı.

Burası forumdur ve bu görüşünüze ben dahil hiç bir forum üyeside taraf olmaz, herşey tüm şeffaflığıyla tartışılır ve akıllı biri bunun firmaya zarar değil fayda sağladığını anlar, Av bayisi olduğunuz için Eser tüfekler elinizde kalacak endişenizi anlıyorum ama dediğim gibi burası paylaşım forumu.

Eter değilde amonyaktı sanırım, yanılıyor olabilirim, piston geri geliyor, gövdenin altında bir minik kap ve içinde amonyak var, ve silindir içine minik bir fitil giriyor, tetiği ezdiğinde piston bu fitilden sıvıyı sıyırıyor ve disel patlama yaşanıyor, tabi sistem ve yay ciddi güçlü değilse sonuç tüfeğin parçalanmasıyla sonlanıyor, ama bu sistemin en güzel tarafı kesinlikle kurum vs... olmaması, dolayısıyla namlu tertemiz kalmaya devam ediyor.