Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar forumlar kavga yeri değil paylaşım yerleridir, TheNightHawk Murat burada son noktayı koymuş kendisine hepimiz adına teşekkür ediyorum, ama işte böyle böyle 1. dünya ülkesi olacağız herhalde.

Ayrıca beni deli diye niteleyen kişiyede teessüflerimi sunarak, kötü söz sahibine yakışır demekle yetiniyorum, bir insan daha önce karşılaşmadığı, tanımadığı biri için sanki çok iyi tanıdığı biri gibi, kim olduğunu bilmeden kuyuya bakmış, bilseymiş bakmazmış herhalde, doğru anladım sanırım, kendisinide tanımadığım bu kişi ile sanırım hafta sonu poligonda karşılaşacağız, belki tanışacağız, acaba tanımadığı birine bu şekilde hakaret etmiş olmasının kendisine ne gibi bir kalite katkısı yaptığnı ve benimle karşılaştığında yüzünde bir kızarma olup olmacağını doğrusu merak ediyorum

mustafa bey bu at 44w kullanıcısıyım bu tüp olayı içime dert oldu
    biz ne yapmalıyız firmaya geri gönderip test edilmiş tüpmü isteyelim herkez istese bile bişey olmaz deyip yapmazlarsa tüketici mahkemesinemi başmı vuralım çünkü tüplerin geleceği belirsiz bi durumda ve acıkcası beni korkutmaya başladı bu tüpleri bana hatsan hediye etmedi paramla aldım tüplerde tehlike varsa canımı tehlikeye atmak için para vermiş oluyorum cevremde buna dail

Hasan özellikle sözlerimin yanlış anlaşılmamış olmasını umuyorum diyerek söze başlayayım,

Bu tüpler bu üretim şekli, bu işin yasasına aykırı, bu tüpleri hepsi patlarmı derseniz sanmıyrum, ama ihtimal dahilinde, şans kime vurur bilemem,

Bakın o tüpün tornalanmayan kısmındaki fazla et kalınlığının o tüpe hiç bir faydası yok ve silaha artı ağırlık, demem odurki bir zincirin dayanımı en zayıf halkası kadardır dersek, bu tüpün inceltilen kısmının dayanımı kadar bir dirence sahiptir, burada mesele tüpün dışının tornalanmış olması, bu yanlış, olması gereken, arzu edilen basınç değerlerinin gerektirdiği et kalınlıkta bir seferde soğuk çekme olarak üretilmesi gerekiyor, valfin tüpe bağlandığı kısımdaki açılan diş derinlğini ölçtüm, orada yaklaşık 1,5mm et kalınlığı kalmış yani 200 bar basıncın en fazla riske ettiği kısımda borunun et kalınlığı 1,5mm . . .

Hasan kardeşim tüplerinize 180 bardan fazla basmayın zaten en istikrarlı atış basıncıda buymuş bu yeni seride, silahın üzerinde tüp takılı iken tüpünde basınçlı hava varken yada sökülü tüpde basınçlı hava varken düşürmeyin,

Tüpün dışı tornalı sadece HW100 vardır ama :
    Tüpün basınca tabi en ince yerinin kalınlığı olması gerekenin neredeyse 2 katı kalınlıkta, ve ayrıca bu kalınlığın üzerine düşme yada sıcakta kalma gibi olasılıklar düşünülerek ekstra çember halka kalınlığı bırakılmış, ayrıca HW100 ün tüpünde tüp kafalarındaki dişlerde basınçlı hava yok, bana göre en sağlıklı sistem budur.

FX tüpleri alüminyumdur, tüp kafalarındaki dişler basınca tabidir, ama bu tüpü Dünyanın en kaliteli silahlarını üreten ve dünyaca teknolojisi tanınan isveç üretmiyor, bu işlerde dünyada kabul gören bir kaç tane basınçlı tüp üreticisi vardır, bunlardan biride Luxfer amerika dır ve ülkemizde de distribütörü mevcuttur, FX Luxfer den temin eder tüplerini, Türkiye Luxfer ile yada Faber ile irtibata geçebilir Hatsan.

Bir arkadaşımız FX tüpü takılabilirmi demiş, evet takılabilir, ama YataGun a baktınızmı fiyatına neredetse AT44 fiyatı, değer bu silaha derseniz alın ama şu an bu silahın sadece tehlikelerini konuşuyoruz, tehlikeleri sonlandığında bu silah dünyanın en kaliteli silahı olmayacak, malum inceleme başlığını inceleyin ve mekaniğinde kullanılan tasarım ve işçilik ve seçilen malzeleri fotoğraflarıyla inceleyin. PCP Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme

Ve benim bu yazılarımı yanlış değerlendirip ticari kaygılarımdan dolayı yazdığım tezini ortaya atanlara bir sözüm var :
    1) Bu silahın tehlikelerinin olması tümden pcp lerin yaygınlaşmasına zarar vermektedir, bu anlamda haklısınız,
    2) Bu silahın tehlikeleri halledilmesi halinde, kesinlikle fiyatının cazip olmasından dolayı bize ticari anlamda faydası olacaktır, şu an bile az para ile bu silahtan satın alanlar pcp ile tanışıyor ve arkasından FX satın alıyor, bizden bu güne kadar pcp satın alanların %35 i ilk kez pcp ile tanışmasını Hatsan Raider yada Hatsan AT44 le yapmış kişiler.
    Buradan bu hizmetinden dolayı Hatsana tekrar teşekkür ederim.

abi ben bu tüpü nerelerde test ettirebilirim?yedek tüpü gözden cikardim,test ettirecegim yerde imha etirip kac bar a kadar dayana bilecegini ölctürmek :him:s

Kadir sanırım anlatamadım, bunu senin yaptırman bu tüpleri aklamaz,
    1) tüp dışı tornalanmaması gerekiyor, bu konuda üniversiteden Prof. seviyesinde detaylı bilgiler aldım.
    2) senin yaptıracağın basınç testini ( laser kontrollü tahribat test'i) sanırım üniversiteleri araştırmalısın, ama dediğim gibi bu senin işin değil, sen kendine bunu iş edinsende diğer kullanıcılar için bu bir emsal teşkil etmez.

Peki acaba bu namluların düzeltilmesi ve Yatagunda satışa sunulması ne kadar zaman alabilir.Yani mesela 1 ay falanmı yoksa daha fazlamı sürebilir.Bu konuda fikir yürütebilirmisiniz.Fabrika bu konuda bir bilgi verdimi.

Bu konuda ban bir şey diyemem, bugün aradım dışardaymış Yılmaz bey, geri dönülmedi, yada dönüldü ben şirketten erken çıkmıştım.

arkadaslar ben yedek tüpümü heder etmeye karar verdim.kimlere götürüp bu tüp ün testini yaptirabilirim?amacim tüpü orda patlatmak.bakalim kac bara kadar dayanabilecek tüp, ve tüpe bagli parcalar,kimlere test etdire bilirim?

Kadir senin tüpün ne test ini yaptıracaksın? kaçak testi yapılmayacak, öncelikle bu üretimin patlama testleri yapılması gerekiyor, yani tüplerin bir kısmı 3 - 5 tane patlama testine tabi tutulması gerekiyorki bu değere göre test basıncı değerleri belirlensin, sonrasında test basınçlarının her tüp için yapıldığnın belirtilmesi, bu testlerin yapıldığının ISO 9002 üretim proseslerinde belgelenip şirket arşivinde saklanması (bir sorunda sorumluları ve o üretimin süreçlerinin geri dönülerek denetlenebilmesi için) gerekir, ve bu test basıncına göre basınçlı kaplar yasasında belirtilen test basıncına göre kullanım basıncının ortaya çıkması gerekir.

Ama tüm bunlardan önce Soğuk çelik çekme kalibre boru eğer 320 bar test basıncına tabi tutularak 200 bar kullanım basıncı ile tüketiciye sunulacaksa öncelikle bu tüpün dış çeperini tornalamaktan vaz geçmeleri gerekiyor, bu şekilde çok büyük bir sorumluluk alıyorlar, ama diyeceksiniz adam alkollü araçla 5 kişiyi eziyorda 3 gün sonra serbest bırakılıyor ve unutuluyor, sizde haklısınız.

Yani kadir senin tüpünün 320 bar da test edilerek deformasyon olup olmadığının laser teknolojisi ile testlerinin yapılması gerekiyor bu seni aşar.

Maalesef millet olarak çok farklı bir yapımız olduğuna inanıyorum, çok çabuk unutuyor, bize bir şey olmaz, biz Türküz, gibi vs... vs.... çoğaltılabilir,

Hatırlayın suyumuz temiz diye halkın huzurunda zehirli suyu içen yöneticilerimizi !
    Pişirdiği mikroplu gıdayı halkın huzurunda yiyen gıda üreticisi !

Hepimizin temennisi, yerli bir firmamızın alt gelir gurubu yada üst gelir gurubu tüketici olsun, kaliteli pcp silahlara kavuşmak, benim sözlerimi çoğu zaman eleştiri sınırları dışında bulan, saldırgan olarak görenler oldu, yazılanları okuyun, ben halen Hatsanın ürettiği Patriot 1.nesilleri öneririm, ilk AT44 silahlardan birini de biz satın aldık, inceledik yayınladık, ( PCP Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme ) bu sayede bir takım düzelmeler yaşandı, tabi bunlar çok kısa sürede unutuldu, Ama burada Erdem'inde bahsettiği bir konu çok çok önemli ve üzerinde durulmalı, Tüp konusu, yukarıda da yazdım, bu tüp konusu halen muamma, bu konuyu da halletsinler, ama telefon açan tüketiciye tamam halettik diyerek değil, çünkü o telefonu açan kişi sadece kendisinin rahatlatılması amacıyla o telefonu açtı ve arzu ettiği yanıtı aldı şimdi huzurlu forumlarda ne denirse denilsin,

Konuyu toparlarsak, bu tüp konusunu gerçekten halletsinler, ondan sonrası önemli değil, pompalar bozuluyormuş, tamir oluyormuş yine bozuluyormuş, kollar kırılıyormuş yine kırılıyormuş, bu Hatsan bizim Hatsanımız bunlarada alıştık hiç önemli değil ama hiç bir insanımızın yaralanmasına yada ölmesine alışamayız...

Arkadaşlar güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, bilmeyenler için söylüyorum, bu silahları 16 saat satışta tuttuk, yani yatagunda satışa sunuldu ve bu sabak itibariyle satıştan kaldırıldı, bu silahlar tabiki satılava, bahsettiğim yeni tasarımı beklemeden namlu iyileştirmesi ile yeniden satışa girecek, Tabiki fiyatının cazipliği, bu hobiye yeni başlayacaklar içn son derece önemli, ama namlu bozuksa isabetlilik yoksa bu hobiye başlayanı başlamadan bıraktırmış lursunuz, hiç yoktan hobiseveri strese sokmuş olursunuz, silahın hatalı olacağını düşünmeden kendini becerilsiz zannedecektir,

Mevcut modeller Hatsanın kalite ve özellikle işçilk anlayışı ile alakası yok, hatsandan işçilik olarak 10 kalem üstün, abartmak için söylemiyorum samimiyim.
    İlk yapılacak olan mevcut modellerde namlu probleminin çözülmesi, Magnum modelinde iyileştirme, sonrasında tekrar satışa sunulacak.

Erdem senin dediğin zahmetli olur, bunun yerine iç çapı 14mm olan (yani namlu çapına uygun) bir malzeme ve bu malzemenin altında setiskur, sağa sola dönmesin diye, Yada namlu tutucunun namuya geçem parçası çelik, bu parçaya tepeden 3 mm lik bir delik delinir ve bu deliğe dibi 3mm tepesi 1,5 - 2 mm gibi bie çubuk oturtulursa da olur.

Değerli Arkadaşlar, Eser tüfeklerin ön incelemelerinde silahların içini dağıtarak bir inceleme yapmama gerek kalmadı .

Çünkü silahların namluları maalesef sıkıntılı, gerçi sıkıntının nedeni namlu ucunda crown olmaması ve namlu iç çapının olması gerekenden bol olması, genel işçiliğini oldukça beğendiğim silahların en önemli akdettiğim namluları maalesef benim bu silahları satmamın doğru olmayacağını ortaya koyduğu için, Silahların tamamını bugün iade ediyorum.

Bu demek değilki Eser defterini kapatıyoruz, Hayır kapatmıyoruz, çünkü firma sahipleri son derece değerli insanlar, Hiç bir kompleks yapmaksızın bizden yardım talep ettiler, Yeni namlu üretim proseslerinden, yeni tasarım tetiğine, yeni gövde tasarımından yeni piston güç sistemleri kadar, her şeye varız dediler, biz de bir an önce bu konuda kendilerine gereken yardımı başlatıyoruz. Bakalım sonuçta sabit namlulu nasıl bir silah çıkacak ortaya ^^

Fx T12 de arpacık sistemi yok, bu tüzden diopter kullanamazsınız ancak bu silaha özel yükseklikte üretilmiş, silahın 14 mm olan namlu çapına uygun, yükseltmeli bir arpacık sistemi temin edilebilirse olur.

Araştırmak gerekiyor bu tür bir arpacığın teminini. :him:s

Meteorolojik şartların bakışa etkisini kontrol etmek amacıyla kullanılan bu cihazlar, iç ve dış mekanlarda ışık azlığına rağmen hedefin net görünmesini sağlar. Renk filtreleri kullanılarak görüntü netleştirilir. Optik olarak düz olan bu renkli camlar, belirli dalga boyundaki renklerin geçmesini sağladığından, atıcıların tercih ettiği bir modeldir. Siyahın beyaza kontrastını da artırır.

[Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights2.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights1.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights3.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights4.jpg
    [Resim Engellendi: http://hkpro.com/sights5.jpg]

Yay kalitesi güzelse o sertlik arkasındaki takozu çıkartıp daha kısa bir takoz takarak yumuşatılabilir.
    yay ilk başlarda sert olupta daha sonra kendini bırakırsa o kötü.

Yayla ilgili yarım saat brif aldım, yani yay çok kaliteli çıkacak gibi, ama bana göre dediğiniz gibi gücü bir miktar azaltmak gerekli, aklıma gelmişken, Hatsan kırma namlulardaki namlu kapanma yerindeki contaya göre gözle görülür, elle hissedilir kalite farkı var, yani daha çapaksız, bir miktar daha sert, hatsanınki fazla yumuşak ve kısa sürede parçalanıyor.

peki mustafa abi namlu tutucuların içini neden genişletmeyip tüpleri tornalama gibi masraflı ve zametli bir yola başvurulsun ki ? sonuçta namlu tutucular plastik malzeme ve et kalınlığıda içten genişletmeye gayet uygun.

Bunu onlar yanıtlasınlar, o plastik parçanın içini tornalamak tüpü tornalamaktan zor, çünkü tüp yuvarlak takarsın tornanın aynasına devam tek paso biter, ama o plastiğin içini tornalamak için özel aparat yapman gerekir ve içindede O Ring kanallarını hesaba katarsan oldukça zahmetli, riskli ve hassas bir iş.

Bakın daha önce anlatmıştım, bundan 1,5 - 2 sene önce, Mod125 in plastik kundaklısında, kundak yan vidalarının boyu 15mm olmak zorunda, oysa aynı silahın ahşap modeli olan Mod135 te 20 mm vida kullanmak gerekiyor, kundak yan duvarları yaklaşık 8 - 9 mm ve stokda çok olduğu, yeni vidaya para verip israf etmektense akşap kundağın yan duvarına toplamda 2 vida kullanmak gerekirken 4 vida kullanıp ama vidalar kısa olduğu için vida havşa baş kafalarının genişliğinde ahşap kundağın yanlarındaki vida yerlerinde 6 - 7 mm civarı boşaltılmış, ben bunu bizzat yüz yüze Abdullah bey'e Ülkü abi ve bir kaç arkadaşımında olduğu bir ortamda sorduğumda bana verdiği yanıt gülerek ( siz para kazanmak o kadar kolaymı sanıyorsunuz, elimde aynı boy vida stoğum çok ahşabı zayıflattım ama vida sayısını 4 taneye çıkardım ) demişti, Yorumu sizlere bırakıyorum.