Kadir benim derdim tepme ile değil, Hatsan olsun Eser olsun yada başka bir marka, silahın gücü ile o güce olan bağışıklığı uygun olmalı, malum ülkemizin medarı iftiharı markamız ya silahlarının gücünü biraz düşürse yada o güce göre mukavemetini artırsa benim itirazım kalmaz, sen oldukça eskisin forumlarda ve benim çok yazılarımı okudun ve bilirsin, tepmeye kendinizi alıştırırsanız, o melekeleri edinirsenizde hassas atışlar yapabilirsinizi çok yazdım, Bu silahın magnum olanının yayı aşırı sert ve ben hergün onlarca yaylı silahlarımı hep kurar ve bahçemden yada balkonumdan sınır olduğum ıssız ormandaki asılı hedeflerime atış yaparım, bu silahtan çok daha sert ve bundan daha zor kurulan silahlarımda var, ama bu silaha bu sertlik olmamış, aşırı zorlama kurma kolunun sürtünmesini fazlalaştırmış, ha ben vakitsizlikten bir tanesini kontrol ettim, yarın diğerlerini de kontrol edeceğim.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mustafa Bey , benim daha önce kullanmış olduğum eser in tetiği plastik değildi , metaldi . yeni tüfekler de öylemi acaba?
Evet tetik de muhafazasıda çelik, sadece plastik kundakta tetik muhafazasıda plastik ama kalitesi tatmin edici.
-
Yurdumun başka bir güzel tüfek örneği

Mustafa Bey acaba havalı tüfeğe başlamak isteyen birisi için uygun mudur?

Kendi sattığım silah için Uygundur demem, ancak üyelerimizin ikinci el silahları için bu terimi kullanırım, yarın gurupman testleri sonuçlanır ve açıklanır, kişi kendi karar verir.
Hasanfuat kardeşimin geçenlerde söylediği, Hatsan Mod135 ile ilgili sözlerini ömrüm boyunca hatırlayacağım ve cümlelerimi kurarken herkesin, tam söylemek istediğimi anlayacakları şekilde açıklamalarım olacak.
-
Namlu çıkış hızlrını bekliyorum hemen vericem siparişi. Bende krom için ön sipariş düşünmüştüm.
İlker bu silahların piston çap'ı 26mm yani gamolar ile aynı, ESMagnumda silndir boyu oldukça uzun yapılarak hacim artırılmış, ama gördüğüm kadarıyla ESMagnumda yay fazla sert olmuş, bence biraz daha yumuşak olmalıydı, hız herşey değil, 50fps az atsın ama adam gibi atsın.
Birde emniyet mandalı çok hoşuma gitti, aynı Diana Mod54 dekinin aynı pozisyonda, aynı kibarlıkta ve aynı şekilde otomatik emniyet sistemli.
-
İlker Krom kaplamalı olanının fiyatını bilmiyorum, öğrenirim, ama stoğa koymak dersen o biraz sıkıntı, ha talep olur, ön siparişle imal ettiririz.
Dürbün kızağı Weihrauch pistonluların aynısı gövdeye kanal açılmış ve bence mükemmel açılmış, aldığınızda hak vereceksiniz,
-
Namlu sanıyorum 15mm ama yuvarlakran matkapla delme namlu değil, soğuk çelik çekme ST52-3 kalibre borudan imal bir namlu olduğu için eğilme sorunu yaşayacağını sanmıyorum.
-
" ERKUT " Kadir bey yarın sabah hız testlerini ve gurupman çalışmalarını yapacak ve yayınlayacak, benim namluda yaptığım ön gözlem, yivler biraz fazla derin, ve %60 set, %40 yiv görünüyor, bu silahın fiyat performansına göre gez kötü değil, plastik ama fonksiyonel, ayrıca metal işçiliği Hatsandan %30 - 40 daha iyi.
-
Benim son zamanlarda sürekli yüksek işçilikli pcp lerle yoğun olmam, incelerken bu silaha haksızlık yapacağım gibi geliyor bana,
keşke bir emsal fiyatlı kırma namlu silah olsaydıda kıyaslayabilseydim -
16 grain pellet 1250 feet/second ile 55.8 footpound enerji
Olanaksız, öncelkle kullanılan pellet aşırı hafif bir pellet olduğunu biliyorum 5,5 cal. için, 12grains gibi ve 1250fps yanlış bilgi, doğrusu 825fps civarı
-
Bu arada tüfekleri hayrına veriyoruz gibi oldu Dampa sayesinde şimdi hesabettik, dampa hediyesinden dolayı zararına satış olacak.

-
Arkadaşlar o tüpün imalat süreci soğuk çekme dikişsiz ST52-3 malzemedir ve içide dışıda aynı kademesiz en az 6 şar metre çeklinde çekilir, yani bu tüp üretilrken dışının bir kısmı düşük br kısmı büyük çaplı üretilmez, iç kısmını inceledim tamamen düz, Kollar kırılmaya başladığında Ülkü abi Bahtiyar beyi uyardı ve yeni tasarım kolun çizimlerini hatsana gönderdi, ve bu yeni dizayna göre kol metal enjeksiyon kalıpları tadil edildiği bilgisini aldık, fakat bakınki halen eski kollar geliyor tüfeklerin üzerinde, Neden ? . . . Yanıt : ilk parti binlerce adet üretilen kol çöpe atılacak değildi herhalde, kırılan kol olursa gönderirler (kargo müşteriye ait) değiştiririz, Şimdi aynı şeyi Tüp için düşünün, O daralmanın nedenini biz biliyoruz, ne mi ? . Yanıt : Namlu tutucular çok önceden tüpün dar olan kısmının ölçüsüne göre üretilmişti, tüpler geldi namlu tutucunun içinden geçmedi, hal böyle olunca tüpün namlu tutucuya kadar olan kısmı tornalandı, aksini iddaa eden varsa açıklasın. . .
Hatsan bahtiyar bey her gün foruma giriyor "Bady" kullanıcı adı ile, yanıtlayabilir, ayrıca bugün Bahtiyar beyin doğum günü kendisinin doğum gününü kutlarım,

Abdullah Taşyağan 1944 Yani AT44 çıkan silahın ismi, sırada Tabanca vardı Ne oldu Bahtiyar Taşyağan 1965 BT65 Demem o ki bugün Bahtiyar beyin doğum günü münasebetiyle PCP tabanca açıklanırmı acaba, çünkü üretim çalışmaları 1 yıldır sürüyor.
-
Arkadaşlar 1 - 2 saat en geç açacağız, şuan ürün giriş yaparken sayfanın açık kalması sıkıntı yarattı, o yüzden ön yüzü kapattık.
-
-
Arkadaşlar bir önceki sayfada yazmıştım, yarına anca hazır olur ilanlar, şu an fotoğrafları çekiliyor vs..
-
gerçekten bayağı ilgi çekici
Mustafa abi verdiğin link 17 ocak a kadar iptal miş ?Noel
-
Tüpün tornalanması et kalınlığından okadar incelme demektir,mukavemet ne oldu bu durumda?.200 Bardan bahsediyoruz.
Aramızda mühendisler vardır illaki,
Soru şu : soğuk çelik çekme basınçlı boruda tüp dış kısmında tornalama ile inceltme yapılırmı ? -
İlk üretimlerinde de aynı şekilde arkadaşlar, biz inceden inceye inceledik, tüpün içinde bir kademe yok yani düz ve dışında kademe var, dışını özellikle tüpün silaha bağlantı kısmı tarafına doğru tornalayarak inceltmişler ?
Aslında eski bilgileri karıştırırsanız, bu konu işlenmişti. -
Arkadaşlar bu gelen parti 15 adet, ve bu silahların fiyatlarıda oldukça uygun olması, bizim kar manjımızı düşüklüğü, veeee bizim YataGun olarak Pistonlu silah alana Dampa hediye etme kampanyamızdan dolayı kar etmeden satmış olacağımızı bilmenizi isterim.
-
Kamuran bu yoğurdun suyunu mermere dök ve bir gün sonra bak, nasıl erittiğine şahit ol, gerçekten ilaca vs.. ihtiyacın olmaz, üstelik doğal.
-
hala girilmemiş mustafa abi sabredemiom artık hadi meraktan çatlıcam

Yarım saat önce kargodan çıktı paketler,Modeller :
- ES2002 4,5 cal. Plastik kundak
- ES2002 4,5 cal. Ahşap kundak
- ES2002 ext. 5,5 cal. Plastik Kundak
- ES2002 ext. 5,5 cal. Ahşap Kundak
- ESMagnum 4,5 cal. Ahşap Kundak
- ESMagnum ext. 5,5 cal. Ahşap Kundak
Şu anda Kadir bey fotoğraflarını çekiyor, bugün girişleri yapılır ve yarın satışa sunulmuş olur,
İlk gözlemim Oldukça olumlu, çünkü silahlar tip olarak Weihrauch HW80 in neredeyse aynısı, kundak tipi ve kundak vidaları birebir HW80 le aynı diyebilirim,
Asıl incelemelerimi yarın ve sonraki günler yapacağım,