Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Benim amacım o değildi, olurda bana modlamam için gönderirseniz, kendi gözlerinizle görün ve gönderin, sonrasında yine kendi gözlerinizle farkı bilin diye, ben sizin gözlerinizle görmediğiniz bir veriyi kabul etmem.

Ahmet bey, sorunuzun yanıtı "Ne kadar ekmek o kadar köfte" benzetmesi ile açıklanır, yani silahınızın hava kullanımı artacağı için (maksimum güç pozisyonunda) atışlar arası hızlar mutlaka etkilenecek ama bir avantajınız olacak, güç ayar düğmesi ile silahınızı 1000fps atacak ayara getirdiğinizde, bu hızda ne kadar hava harcıyorsa o kadar hava harcayacak, bu size ekstra bir turbo seçeneği gibi düşünün, istediğinizde turboya geçip 200 metrede şişeyi parçalayacaksınız.

Bu tür modifiyede güç ayar düğmesini iptal etmiyormusunuzki..

Hayır Ahmet bey, silahınıza en ufak bir delik dahi delmiyorum ve hiç bir parçasını çıkarmıyorum, bu silahın diğer yurda girmiş pcp lerin ciğerini biliyorum, yeni üretimine geçeceğim YataGun PCP nin iç mekaniğinde AA, FX, HW, Walther hepsinin de bir mekanikçi olarak üstün özelliklerinden esinlendim, ama bu silahın imalat süreci tedarikçi firmaların yapılarından dolayı çok uzayacağı görünüyor.

Dediğim gibi atla deve değil bilen için yapılması gereken, güç ayar düğmesini aynen kullanmaya devam edeceksiniz.

Bu konu başka bir konunun içinden aktarılmıştır.

AirArms S410 yayını sertleştirmeden - değiştirmeden, orijinalliğini bozmadan, bir parça ilavesi ile (sökerek eski haline çevrilebilir) 16grains pellet ile 1200 fps namlu çıkışını beş kuruş bedel almadan garanti ediyorum, yayda biraz sertleşebilir derseniz 1300 fps.

Hatsan firması bu başlıktan sesimizi duysun, Ülkü Bey e acilen demo tüfek yollasın, testler ve ilerki arızaların giderilmesi için en iyi incelemeleri ve yorumları Ülkü Bey yapar ;d;

Mümkün değil yapmazlar bunu, ilk çıkan at44 ve evanix i de kendimiz satın alıp inceleme yayınladık forumda.

videoları göremiyorum...

Başlattan çalıştır a tıkla. sonra açılan pencereye bunu yazın C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts daha sonra BİRLİKTE AÇ çıkıcak oradan notepad'i seçip açın ve

127.0.0.1 localhost satırını bulun ve altına şunları kopyalayın

Kod
    208.117.236.70 youtube.com
    208.117.236.70 www.youtube.com

sonra da kaydet ve kapatın

Arkadaşlar Türkiyede satılan Gamo pelletlerin hepside Adanada üretiliyor, bazıların iyi bazılarının kötü olması kalite kontrolün kötülüğünden kaynaklı, sahte olan sadece üzerinde yazan "Made in Spain" yazısı, yani adanadaki distribütörünün üretimi bunların hepside ve yurt dışına da gönderiyorlar.

Peki namludan oldukça sıkı bir şekilde yağlı bez geçirsek yeterli temizliği sağlar mı?

Bu şekilde namluyu tıkarsın ve açamayabilirsin, namlu içinde penye kotton pamuklu türev bez kullanmamaya çalışın çünkü sıkışıp tıkanma riski yüksektir, bunun yerine eskimiş yün çorabınızdan keseceğiniz parçalar yün olmasından dolayı sıkışıp tıkanma yapmaz ve daha iyi temizlik yapars, unutmadan pcp silahlarda namlu başlangıcındaki O Ring e şefkatli davranın.

Değerli Arkadaşlarım,

Bu başlığı açmamın nedeni Hatsan ın 2008 yılında ürettiği Yaylı tüfeklerinde kullanıma geçtiği yeni Dürbün kızağının eksileri ve artılarını açıklamaktır. . .

Weaver 20mm dürbün kızakları yüksek güçte ateşli silahlarda tercih edilirler, çünkü 20mm gibi geniş yapıları ve dürbün ayağı üzerindeki sıkma civatalarının gövdelerini bu kızak üzerindeki kanallara oturarak kaymayıda önlemesi sağlanmıştır.

Pistonlu - Yaylı Havalı silahlarda bu sistem bu günün elde olan materyalleri (Dampa) ile kullanılması sorunları çözmemektedir, Dampa ayaklar 9-11mm kızaklarda kullanılabilir, bu yeni üretilen silahlarda her iki sistem birlikte kullanılmıştır, yani altta 20mm weaver üstte 9-11mm kızak ama burada yapılan büyük bir hata 9-11mm olan kızağın weaver mantığı ile kanallarla temas yüzeylerinin azaltılmış olmasıdır,

Şimdi bu sistemde 20mm weaver bir ayak ile dürbününüzü bu silaha bağlamanız halinde çok kısa sürede dürbününüz çift taraflı darbelere dayanamayacak ve dağılacak, mercekleri patlayacaktır,

O zaman dürbünümüzü üst tarafındaki 9-11mm kısmına Dampa ayak ile bağlayalım diyeceksiniz ama maalesef bu üst kısımın aşırı kanallar açılarak dampa ayak kızaklarının basma yüzeylerinin azalmış olması maalesef yüksek darbelerden dolayı özellikle ingiliz SportMach Dampa ayağın duramaması kaymasına neden olmaktadır, YataGun dampa ise sabitleme civatalarının daha kalın (5metrik) ve kaliteli çelik olmasından dolayı nisbeten durdurabilmektedir.

Diyeceğim odurki Hatsan bu sistemi Pistonlu - yaylı silahlarda kullanmaktan vazgeçsin, bu sistemi kendilerine 2007 yazında fabrikalarını ziyaretimizde ben önerdim ama pistonlular için değil, PCP ler için önermiştim, neden önerdim? çünkü PCP lerde yüksek büyültmeli dürbünlerle silahımızı çantasına koymada zorluk yaşanmakta, yada ister küçük ister büyük dürbün kullanabilmek için kolay sökülebilir mandallı weaver ayak kullanma konforu içindi.

[Resim Engellendi: http://www.hatsan.com.tr/images/airguns_photo/mod_95_detay/mod_95_01.gif] [Resim Engellendi: http://www.gamousa.com/images/accessories/product_scope_rail.jpg]

[Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m001.jpg]

Bundan hiçbirşey anlamadım? :him:s

Bu bizim silahlarımızda tam geçerli değildir, burada kastedilen bakır - bronz türevi çekirdeklerle yapılan atışlardırki bunlar ateşli silahlarda kullanılır, amaç yiv ve setlerin parlatılması yani leblenmesidir, bunu 1000 atışta kurşun pellet sağlayamaz, üstelik kurşun sıvanması negatif etkisi olur,

FX marka silahlarda buna hiç gerek yoktur, çünkü FX lerde kullanılan LW (Lothar Walther) namlu zaten Mach Grade namludur yani müsabaka kalite namludur, bu şu demektir, bu namlu zaten leblemesi (yiv-set polisajı) yapılmış namludur, bu lebleme isabetliliğe etkisi varmıdır ? Evet azımsanmayacak etkisi vardır,

Kurşun sıvanmasında en etkili temizlik Saf yün keçe ile temizliktir.

Üstadlara bu değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Bir çok soruya şimdiden yanıt aldım.

Tüpün yanında PCP silahların bakımı yaylılardan farklımıdır? Contaların yağlanması,namlunun harbilenmesi yetiyormu? (Bilgi eksikliğim için kusura bakmayın ama nispeten basit teknolojili yaylıların yanında bu canavarlar biraz daha ilgiyi hak ediyordur diye düşünüyorum)

Pcp tüfeğimin kullanımı ve bakımında deyim yerindeyse acayip kıl bir kişiliğe bürünüyorum.Belki biraz abartıyorum ama T12 benim ilk gözağrım.Onu uzun yıllar kullanmak isterim.Dolayısıyla konuyla ilgili her açıklamayı ayrıntısıyla not alıyorum.T12 nin kullanma kılavuzunda bakıma yönelik maalesef ((ayrıntılı bir açıklama yok.Silahın belli aralıklarla temizlenmesi ve yağlanması pozisyonunda biz kullanıcılar, silahın mekanik hangi aksamlarına ve ne şekilde müdahalelerde bulunabiliriz.Bu konuyla ilgili resimli ayrıntılı bir açıklama süper olur. Ayrıca merak ediyorum,tüpün belli aralıklarla sökülp iç ve dış temizliğinin yapılması gerekiyormu ve bunu biz kullanıcılar olarak yapabilirmiyiz.Açıklamalar için şimdiden ustalara teşekkürlerimi iletiyorum.Saygı ve sevgiler.

Slahını sökmen dağıtman gerekmiyor, silahınızla birlikte gelen kullanım kitapçığını üretici firma yeterli bulmuş, Silahınıza yapacağınız basit temizlikler yeterlidir. Ayrıca yılda 1 kez içiniz rahatlaması için silahını gönderin kontrollerini yapıp gönderelim.

TheNightHawk Murat'ın aktarımlarının dikkate alınması çok önemlidir,

Scuba tüpleride, pcp silahlarımızda kullandığımız hava tüpleride kullanım basınçları patlama değerlerinin yaklaşık 1/3 üdür, yani 200 barlık kulanım basıncı olan bir tüp 350 - 400 bar gibi basınçlarda deforme olmaya başlar ve 500 - 600 bar gibi parlarlar, ama yazın sıcakta araç içinde kalan, içinde 200 bar olan bir tüpde basınç 400 - 500 bar'ları bulabilir, 60 barlık Co2 tüpleri bile 300 barlara dayanabilecek yapıda üretilirler, çünkü özellikle Co2 gazları yüksek sıcaklıklarda 180 ila 220 derecelerde sıvıdan gaz hale geçerken 300 - 400 bar basınçlara çıkar.
    "Bir zincirin dayanımı en zayıf halkası kadardır" atasözünü hepimiz biliriz, bu yüzden düşük işçilik, özensiz imalat ve kalite kontrol zaafiyetleri sizi istenmeyen sürprizlerle karşı karşıya bırakabilir.

Nem konusunda da Murat'ın aktarımları çok önemlidir,

özellikle pompa ile dolumlarda mutlaka dinlenme aralarında hava tahliye musluğu açılarak nem tuzağındaki nemin dışarı atılması şarttır, kalitesiz PCP pompalarda bu nem tuzakları olmayabilir, bunlar dikkate alınmadan kullanımlarda çok kısa süre sonra silahınızda arızaların baş göstemesi yüksek olasılıktır, nem özellikle silahımız üzerindeki subap ve valfleri öncelikli etkiler, ilk etkilenen hızlı dolum yuvasındaki subaptır, burada nem alüminyum, pirinç ve çelik gibi metallerin yüze yüz kapanma noktalarında büyüteçle incelendiğinde ciddi korozyonların oluştuğunu gözlemledik, bunlardan korunmada yapılması gerekenler arasında mutlaka bu subapların çalışma yüzeylerinde sentetik bazlı (molycote111) gres yağları kullanmak ve nemden korumaktır.