Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hayalimde hep bir pcp var mustafa abi sizin sitenizde epey biinceledim yanlız beni tek düsündüren gücü yani 22 cal. 900 - 1000 fps olsaydı tam benlik olurdu peki siz nedersiniz bu konuda yani güc konusunda isabetlılık acısında biraz anlatabilirmisiniz mesela alsam bu tüfegi sizden modifiye edip gönderebilirmisiniz yada modifiye olurmu. yani amacım 150-170 ve üstü mesafelerden sise kırmak nedersiniz acaba bu konuda.saygılarımla.

Benjamin Discovery nin ithalatçısı biz değiliz ve modlamamız halinde garanti kapsamı dışında kalır, tabiki modlayarak bir miktar güç artışı sağlanır ama aynı oranda da silahın bir dolumdaki atış sayısı düşer.

peki mustafa abi 460 magnum 22 cal.- benjamin discowery 22 cal. bu ikisinden hangisini tercih ederdiniz acaba yani bunların hangisi daha isabetli atıs yapar. örnegin 150 - 160 - 170 metrelerde sise kırmak münkünmü acaba. tesekkür ederim iyiaksamlar.

Sevgili Hakan,

Bu iki silah arasında tercih yapmak, pcp mi pistonlumu ? sorusunun yanıtını bulduktan sonra karar vermen gereken bir konu, bu konuyu çok daha detaylı araştır, ve sana pcp mi pistonlu bir silahmı daha uygun önce buna karar ver.

Unutmaki PCP silahlar bu hobinin zirvesidir.

Evet gercekten cok guzel bir bulusma oldu hic ayrilmak istemedim. Bu arada su dolum yuvasi tipalari gozumden kacmis ( Termopl'e duyurulur). Turkiye'nin en cok ve duzenli bulusan ve atis yapan ekibi olmakla gururluyuz. (Her ne kadar arada gobek ustu atis yapsak ta ;şrofls;. )

Fakat sizin durumunuz çok farklı Rıfat bey, bilmeyenler öğrensin !!!

Rıfat bey hafta sonları atış buluşmalarına hep uçakla geliyor !!! neredenmi Afrikadan. ;şrofls;.

Kör bir dilenci de hiç olmazsa çiçeklerin kokusunu duyar.
    Japon atasözü

Dinlemekten akıl, söylemekten pişmanlık doğar.
    İtalyan atasözü

Düşmek suç değildir, düşüp kalmak suçtur.
    Alman atasözü

Zorluk seni zorlayıncaya kadar, sen zorluğu zorla.
    Amerikan atasözü

İnsanı elbisesine göre karşılarlar, bilgisine göre ağırlarlar.
    Rus atasözü

Temiz bir vicdan kadar yumuşak bir yastık yoktur.
    Fransız atasözü

Satın alırken kulaklarını değil, gözlerini kullan.
    Çin atasözü

Düşünmeden konuşmak, nişan almadan ateş etmeye benzer.
    İngiliz atasözü

Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asil önemli olan şey, dünkü hâlimizden üstün olmamızdır.
    Hint atasözü

Gençliğin güzel bir yüzü, ihtiyarlığın güzel bir ruhu vardır.
    İsveç atasözü

Gençliğin değeri bilinse, ihtiyarlığın şikayeti azalır.
    Türk atasözü

Sağır bir kocayla, kör bir kadın mutlu bir çifttir.
    Danimarka atasözü

Kadeh içinde, denizde boğulanlardan çok daha fazla insan boğulmuştur.
    Alman atasözü

Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur.
    Arap atasözü

Tutkunun bittiği yerde mutluluk baslar.
    Macar atasözü

Mirasa 'nereye gidiyorsun?' demişler 'esip yağmaya, sürüp savurmaya' demiş.
    Türk atasözü

Bir dostunuz, yemiş bahçesini geziyorsa, dalgın görünmeniz en büyük nezâkettir.
    Japon atasözü

Köpekle yatan pireyle kalkar.
    İspanyol atasözü

Dostunuzu sık sık ziyaret ediniz, çünkü üzerinde yürünmeyen yollar diken ve çalılarla kaplıdır.
    Hint atasözü

Bir kere evlenmek ödev, iki kere evlenmek eğlence, üç kere evlenmek çılgınlıktır.
    Hollanda atasözü

Asılan, hırsız değil yakalanandır.
    Çek atasözü

Beyaz saç, aklın değil yaşin işaretidir.
    Yunan atasözü

Büyük zekalar birlikte düşünürler.
    Fransız atasözü

Sersemler, akıllıların yedi yılda cevaplandıramayacağı soruları bir günde sorarlar.
    İngiliz atasözü

Uyuyan tilki rüyasında tavuk görürmüş.
    Rus atasözü

Borç verirken ya paranı, ya dostunu kaybedersin.
    Arnavut atasözü

Cesur adamın bakışı, korkağın kılıcından daha çok düşman titretir.
    Amerikan atasözü

Vaatler memleketinde insan açlıktan ölür.
    Danimarka atasözü

Dağın tepesine hangi yoldan çıkarsan çık, manzara aynıdır.
    Çin atasözü

Kabahatini itiraf ederek affını iste; zira bir suçu gizlemek o suçu ikileştirir.
    Arap atasözü

Kuvvetine güvenerek zayıfları hor görenin kuvveti başına bela olur.
    Hint atasözü

Gözler kendilerine, kulaklar başkalarına inanırlar.
    Alman atasözü

Peki Mustafa bey yaylılarda çalışmaya başladınız mı malum bizim gibi bütçesi kısıtlı olan arkadaşlarda var.Yaylıların satışı ne zaman başlar acaba?

Yaylı silah demek ucuz anlamına gelmiyor, Yani ciddi makina parkı ile yıllık onbinlerce üretim yapıyorsanız, maliyetleriniz düşük olur ama hem iddaalı süper kaliteli silah üreteyim hemde az sayıda denildiğinde hiçte ucuz rakamlar çıkmıyor ortaya, Yukarıda verdiğim Dampa örneğine bakın, bir model dampa için sadece kalıp paraları onbin ytl yi buldu, yeni projedeki silahın tetik içindeki 3 adet (her biri 10 - 30 gram arası) için toz metalurji üretimde kalıp paraları 40.000 EURO tutuyor, düşünün şimdi bu bir yatırım ve kaç bin satış yaptıkdan sonra bu masraflarınızı geri alabileceksiniz?

Sonuç bu projelerin tamamına gireceğiz ama yavaş yavaş olacak, pistonlularda ilk projemiz Mod54 kayar sistemi ile AA Prosport kurma sistemi ve HW90 tetik ve GasRam sistemini bir araya toplayan görünüm olarak AA Prosport estetiğine sahip bir silah, bu silahla ilgilide prototip çalışmaları tamamlanmak üzere.

peki sevgili mustafa bey şunu da sormama izin verin pcp tüfek dampa vs bittikten sonra sırada bir dürbün tasarımı filan olur mu bu konuda neler yapabiliriz öğrenmek istedim

Birşeyleri başarmadan, başka dallara atlamak mantıklı değil, bizim amacımız bir şeyler üretmek değil,
    Dampa konusuna girdik çünkü dünyada sadece ingiliz 2 firma, biri 1 n
    inch diğeri 30mm boğazlı olanı üretiyor ve aşırı pahalı satıyordu, burada Türk tüketicisini koruma adına bu üretimi gerçekleştirdik ve yaptığımız yatırımın binde birini bile geri almadık, yani amaç hizmetti,

Silahta ise o kadar çok proje varki kafamızda, bunları hayata geçirmek benim ömrümü tamamlar sanırım, ayrıca dürbün konusunda çinliler öyle ilerledilerki, biraz iddaalı olacak ama çin dışında çinin fiyatlarında başka bir ülke tasavvur edemiyorum, yurdumuzda bile bir çok yerli firma artık ürünlerini kendi fabrikasında değil çinde ürettiriyor, bu anlamda bizimde çinde dürbün üretimi ile ilgili çalışmalarımız var ama bu içinde bulunduğumuz evrensel finans krizi içinde sanırım biraz yavaş hareket etmekte fayda var.

Ben detayları okumadım ama airsoftlar hakkında bilgi dışında ciddi bir tecrübeyede sahibim, çok ayrıntıya girmeden kısıtlı zamanımda basitçe yazdım, pellet dediğimiz yumuşak kurşun ve etekleri zayıf bir yapıdan bahsediyoruz, bu şarjör tarzı yapılarda henüz yurdumuza ithal edilmemiş Beretta'nın 20 - 30 pellet kapasite şarjörlü tabancalarında kullanılan konveyör tasarımlı ve FX Revolution ve T12 de kullanılan şarjör yapısı dışındaki sistemlerde heleki seri atış derseniz pellet eteklerinin hasar almaması neredeyse imkansız ve pellet eteği gözle zor görülecek kadar bile hasar almışsa isabetten söz edilemez, bu ancak solid pelletlerle başarılı olur, bu silah ancak eğlence maksatlı kullanılabilir, bu benim görüşüm, ayrıca bana güvenen herkese teşekkür eder güvenlerine layık olmaya çalıştığımı beyan ederim.

BB atıyor, 10fpe enerjiye sahip, bunlar çok eskidende vardı, airsoft mantığı ile çalışıyor, gasairsoft tek farkı 800 psi gibi CO2 basıncı yerine 200 - 300 barlık Nitrojen (kuru hava) tüpünden regüle edilmiş 150 bar civarı hava kullanıyor olması.

Olur ama aşırı kaba bir şey ortaya çıkar nedeni ise;
    1) Revolution yada Gladiator arka tüp dış çapı 60mm, silah kundaklarında kalınlık maksimum 50mm yi geçmemeli, oysa kundağın dipçik kısmında bu kalınlık dahada incelir, dipçik pedinde kalınlık standardı 33 ila 40mm arasıdır, yani burada tüpü tamamen gzleyeceğim derseniz 90mm gibi bir kalınlık olurki, kabalığın yanında ciddi bir ağırlığıda göze almanız gerekir,
    Bir arkadaşın yukarıdaki mesajlardan birinde yazdığı gibi, otomobilden otobüs yapmaya çalışmak olmaz, bu silahın konsepti bu, yani bu silahtan klasik bir görünüm elde etmek yerine silahın sentetik kısımlarını birebir ahşap yapıp tüpüde ahşap desenli boyamak olabilirki bence bu silah böyle çok daha güzel, bizdeki 1970 ler ile 1980 ler civarı murat124 otomobillere yapılan aksesuarla şekillendirmek murat 124 te çok güzel olabilirken, almanyada bizim almancıların mercedeste böyle değişiklikler yaptıklarını gördüm tek kelime ile iğrenç görünüyorlardı.

Bu projede amacımız maksimum kalite ve maksimum enerjiyi yakalamak ve bu ürüne yurt dışında pazar bulmak, fiyatlar konusunda şimdiden bir şeyler söylemek ancak farazi konuşmak olur, ama şu bilinmeliki bu ilk üretimin amacı kar elde etmek değil, Ülkemizde de kaliteli üretim ve yüksek mühendislik çalışmaları yapılabilirliğini ortaya koymak.

Sıfırda dalgınlık olmuş, kastım binde iki idi ve binde iki boşluklu çalışma yüzeyinde kastım pellet iyici milin karşı dişiye giriş boşluğudur, bu aralıkta sadece 2mm ilerleyecek ve bu boşluk bir anlamda kapanma olarak kabul edilecek, tabiki metallerin karşılıklı uyumları hesaba katılarak sertlikleri ve yüzey taşlamaları hesaba katılıyor.

Bugün itibariyle solidworks2009 da tüm parçaların kundak dahil 3D katı modellemeleri bitti, şimdi işleme safhalarına geçilecek, siz CNC konusunda siparişe yönelik talaşlı imalat yapıyor ve müsaitsenizde sizinle görüşmek isteriz, sonuçta üretilecek parçaları profesyonel titizlikte üretim anlayışında üretecek tedarikçilere ihtiyacımız var. :)

Hatsan bu yıl çıkardığı pistonlu silahların neredeyse tamamında 9/11 kızaklar yargılı, dolayısıyla dürbün ayağının silah kızağındaki tutma temas yüzeyleri neredeyse %50 azaltılmış, bu durumda ingiliz sport mach Dampa ayakların hiç şansı yok büyük ihtimalle kayar, bu noktada YataGun Dampa daha şanslı çünkü ingilizin dampasında silaha sabitleyen 4 adet allen vida 4metrik karşılığı iken YataGun Dampada 5metriktir yani çok daha güçlü sıkma yapılabilir, bunlara sağmen kayma olursa ilk yapmanız gereken mükemmel sıkmanız, olmadı kaydı silah kızağının Dampa ayağa temas eden yüzeylerine LockTite uygulayın bu durumda kayma duracaktır.

Gez arpacığın en iyi alternatifi hatta gez arpacığı gereksiz kılacak bir cihaz RED DOT tır, Red dot denildiğinde bir çoğumuzun ilk aklına gelen o kocaman yuvarlak kısa ve kalın boru gibi bir şey ve haliyle silahın üzerinde son derece estetiksiz bir görüntü, halbuki bu av tüfeklerinde kullanılanlar gibi 50mm çaplılar yerine 30mm çaplı ve estetik olarak silahlarımızın üzerinde kullanabileceğimiz Red dot larda var dahası open sigh dediğimiz açık red dot lar var ve bu cihazlar hem çok ucuz hemde mükemmel gez arpacık yerini alabilen, kullanımı son derece kolay cihazlar, dahası bunların günümüzde 2x - 3x ve 4x gibi yaklaştırmalılarıda var, ben kullanıyorum ve son derecede memnnum, özellikle kara şişe vurmada hızlı hareket etme zorunda olmanız yüksek yaklaştırmalı dürbünleri elimine eder, altta verdiğim örnek 2 fotoğrafa dikkat edin üstteki bence estetikten mahrum iken alttaki son derece estetik görünmekte.

[Resim Engellendi: http://www.airsoftatlanta.com/images/lp_scope_jpg.jpg]

[Resim Engellendi: http://www.airsoftatlanta.com/images/utg_25mm_reddot_jpg.jpg]

Keşke tüm bunları yapmadan önce kundağı sökseydiniz, Bu arada sakın bir yerlerine LockTite sürmeyin, tüp dişlerine O Ringe Sentetik esaslı gres (Molycote111) dışında yağ kullanmayın, Ve size tavsiyem namlu ucuna yeteri miktarda bir tarafı dişi diğer tarafı erkek UNF1/2 diş açılmış bir boru yaptırın tornacıda, dış çapı namlu ile aynı olabilir, bunu namlu ucuna monte ederseniz, ilave tüp takılı halde iken Moderatörü kullanabilirsiniz, ve Sakın silahın tetik ayarlarını oynamayın.